Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

Konu sahibine gelen eleştirileri hayretle okudum. Tesettürlü olduğunu söyleyen bir kadın, kendisine danışılmadan evine davet edilmiş 18 yaşında bir erkekle 1 yıl yaşamak istemediğini söylüyor. Bu kadar normal bir istek neden vicdansızlık, bencillik vs oluyor anlamadım. 1 kişiyi sevmişim evlenmişim. 2 kişilik bir dünya kurmuşum hayaller kurmuşum. Evliliğimi dolu dolu yaşamak istiyorum. Eşimin kardeşinin ne işi var bizim evimizde? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Tek kişilik apartlar var, odasını paylaşan bekar insanlar var. Ayrıca anne baba da hayattaymış. İlla İstanbul’da yaşayacaksa çocuklarına sahip çıkıp geleceğini düşünmek onlara düşer. Abi artık evlenmiş ne yapsın abi. Başı sıkışınca maddi yardımda bulunur, eksiklerini giderir,arada abisinin evine ev yemeği yemeye gelir. Bundan fazlasının beklenmesi bana çok acayip geliyor. Büyük konuşmayayım parasızlıktan sokaklara düşmedikçe,aşırı çaresiz kalmadıkça abim ve yengem yalvarsa bile ben gidip onların evinde 1 yıl yaşayamam kendimi fazlalık hissederim.
Yani bende sizin gibi dusunuyorum ve hayret ediyorum yurtlar var ogrenciler icin ayrica evleri varmis bu cocugun bir annesi babasi var ne isi var abisinin yaninda yahu bu adamin bir esi var rahatsiz olur mu olmaz mi...
Ne bileyim rahmetli annemin ameliyatı icin Izmire gittik teyzemin oglu bekardi gelin bende kalın dedi gittik otelde kaldik ben dusumu alirim kizim rahat edemem oyle dedi.
Ne bileyim bir dugune gideriz sehir disina otel ayarlariz kimsenin evinde kalmayiz yuk oluruz diye ayrica olmasak bile ben istemem rahat edemem rahat rahat dusumu alip tv izlemek isterim..
Cok degisik geldi bana okuyunca.

Yani bende sizin gibi dusunuyorum ve hayret ediyorum yurtlar var ogrenciler icin ayrica evleri varmis bu cocugun bir annesi babasi var ne isi var abisinin yaninda yahu bu adamin bir esi var rahatsiz olur mu olmaz mi...
Ne bileyim rahmetli annemin ameliyatı icin Izmire gittik teyzemin oglu bekardi gelin bende kalın dedi gittik otelde kaldik ben dusumu alirim kizim rahat edemem oyle dedi.
Ne bileyim bir dugune gideriz sehir disina otel ayarlariz kimsenin evinde kalmayiz yuk oluruz diye ayrica olmasak bile ben istemem rahat edemem rahat rahat dusumu alip tv izlemek isterim..
Cok degisik geldi bana okuyunca.
İnce düşünceli olmak lazım ya.Birkaç hafta,birkaç ay kardeş idare edilir. Ama 1 yıl tamamen bir ailenin yanına yerleşmek ayıp bence. Herkesten önce 18 yaşındaki kişinin bunu kabul etmemesi lazımdı.

İnce düşünceli olmak lazım ya.Birkaç hafta,birkaç ay kardeş idare edilir. Ama 1 yıl tamamen bir ailenin yanına yerleşmek ayıp bence. Herkesten önce 18 yaşındaki kişinin bunu kabul etmemesi lazımdı.
Evet bana da cok ayıp geliyor.
Amcasının yanına yerlesmis amcası evli mi degil mi bilmiyoruz çalışıyormuş yani aile nasıl izin veriyor amcasinda kalmasina anlamış değilim.
Degisik cok degisik..

malesef erkekler ilk zamanlar aile kavramını şaşıyor. hangisi ailem hangisi yaren kavramına erişemiyor.karilarini tamam seviyorlar ama aile olarak gerçek onlarda tek.ha bunu eşine söylesen Bi saçmalama yaaa diyeceğinede kalıbı basarım!!!.ikinizde ogretmenmissiniz cocukda çalışmaya karar vermiş öyleyse hayatta kalmayı öğrenecek neden amca da kalıyor ki gitsin ev kiralasin ev arkadaşı bulsun.hayat bu değil mi o cocuk hayatını yaşayacak diye başkaları hayatından odun vermemeli..sizler elbette yetmediği yerde yetiştirin maddi manevi ama eşiniz her tartışmada boşanma ayrılma kelimesini diline dolamamali. zamana bırakın cocukda istiyorsan hazirsan yap kardeşim hayat senin

Her insanın kişiliği, yetişme tarzı, alışkanlıkları vs farklı, herkes evinde 1 sene kayınbiraderini ağırlamak zorunda değil, ben de istemem, kendi evimde rahat edemem, üstelik tesettürlü bi bayana çok daha zor, bu bencillik değil, a kişisine evinde yatılı misafir hiç zor gelmez, b kişisine çin işkencesi gibi gelebilir.. burda sorun kocanın tek başına hareket etmesi ve eşini düşünmemesi, her koşulda anne baba kardeşlerine öncelik veren adamlar evlenmese keşke
Kesinlikle katılıyorum.Evinde bu şekilde eşinin kardeşini ağırlamak isteyenler istediği gibi ağırlasın ben ağırlayamam bunu da zaten eşime söyledim.Dersane bahanesiyle 1 seneliğine gelip sınavı kazanamadım ya da iş bulup çalışmak istiyorum daha da burada kalmaya devam edeceğim de diyebilirdi ileri de bu sebeple bu küçücük ihtimali bile göz önünde bulundurarak bu durumu kabul etmedim.Kabul edenlere saygım sonsuz.Bana doğru gelmiyor sadece…

Ben olsam abisinin evi dururken kaynımın amcasında kalmasından rahatsız olurdum.
Kardeşim eşim istemiyor diye bizde değil de amcamda kalsa ondan daha da fazla rahatsız olurdum.
Öğrenciyken 1 sene idare edebilirdiniz, çalışmaya başlayınca tamam artık herkes kendi evine derdiniz, ömür boyu birlikte yaşayacak haliniz yok.
Çocuk yapmayın bence. Hayata bakış açılarınız bu kadar farklıyken önce orta yol bulabilecek misiniz ona bakın.
Kaynım kendisi kimseye sormadan tek başına karar alıp iş bulmaya kalkınca kimse rahatsız olmuyor,nerede kalırım insanları rahatsız eder miyim düşüncesi olmuyor tüm bunlardan sonra ben mi rahatsız olacağım ? Hayır asla olmam.

1 sene idare edilebilinirdi doğru ama bu durumun 1 sene ile sınırlı kalmayacağını hissettim.Ve nitekim de öyle oldu.Evinize gelmiş birine daha sonradan git demek daha zor olur.Bu nedenle baştan böyle bir karar almıştım.

Ay nolur 20ler sonu 30lar başı için yaşımız oldukça fazla yazmayın öncelikle. Gayet gençsiniz. Daha böyle konularda konsensüse varamıyorken cocuk çok daha büyük sorumluluk önce evliliğiniz otursun. Bence size sormadan buna hükmetmesi saygısızlık yani resmen hükmetmiş evin reisi erkektir kafası var galiba. Eskiden eve erkek para getiriyor diye heralde hep erkeğin sözü geçmiş neyse sonuçta nolursa olsun eşe danışılmalı. Annem kendisine sormadan birilerini yemeğe bile çağırsa babama kızar mesela. 50 kusur yaşında insanlar bile böyleyken 30unda hala geleneksel düşünülmesi beni sinirlendiriyor. Tesettürlü kadınlar için de ekstra yumuşak başlı olur, itaatkar olur diye bir önyargı var toplumda bu arada.
Sonuç olarak kardeşine evet yardım edebilir ama yine önceden haber vermeli ama eve çağırmak için sizin de onayınızı mutlaka almalı, yalniz kendi evi değil orası. Sakın duruşunuzdan vazgeçmeyin, net olun taviz vermeyin yoksa ardı arkası kesilmez fedakarlıkların.
Aynen öyle.Taviz tavizi doğurur.Bu sebeple bana sormadan tek başına böyle bir karar alamayacağını da eşime belirtmiştim.Çünkü eğer bunu kabul etsem bu sefer ben de daha çok kalması için taviz bekleyecekti.Artık bu anlamda hiç bir beklentisi yok.Olmasında zaten.İnsan eşi ile evleniyor onun kardeşi ile senelerce aynı evde kalmak için değil.

Konu sahibinin eşi ve ailesi niye bu kadar ölümüne savunulmuş ben anlamadım, aylarca yatılı misafir olmak, karşı taraf rahatsız mı olur ister mi istemez mi diye düşünmemek, bu kadar rahatlık çok mu güzel bi kültür😳 şehirde büyümüş, köy kültürüne aşina olmayan, sakin bi ailede büyümüş biri bu kadar birbirinin evinde uzuuuun süreler teklifsiz kalabilen bu insanları, bu kültürü garipsiyo olabilir, @Luthientr ve @Dasmeer çok güzel ifade etmiş👏🏻 Yetişme tarzı denen bişey var, mecbur mu aylarca yatılı erkek misafir çekmeye, istemiyor diye niye linç yiyor yahu 😳 ben de sevmem yatılı misafir, öyle yetiştim, evimin düzeni, temizliğine önem veririm, dağınıklıkta strese giriyorum, rahat şeylerle gezerim evde, sütyen takmam, tv yi yatarak izlerim, bazen çok uyduruk şeyler yeriz yemekte, geçiştiririz, 3-5 gün misafir edilir evet, ama sonu belli olmayan 1 sene…
bi de şöyle bi durum var, eşimin köyünde bunu çok yapıyolar ve çok rahat yapıyolar demiş konu sahibi, yani buna tamam derse bile hep aynı sorunla karşılaşma gibi bi ihtimal var, daha sonra falanca kuzenin de kalsın 3 ay diyecekler, filanca akraba orda işi varmış diyecekler, bunu herkes çekemez, bu kocasının çıktığı kabuğu beğenmemek değil yahu, misafirhane mi orası, köylüyle evlendi diye evini pansiyona çevirmek mi zorunda?
👏🏻👏🏻👏🏻Çok teşekkür ederim 🥰Bunun adı çıktığı kabuğu beğenmemekse varsın adı öyle olsun.Gerçekten adının bir önemi yok önemli olan fikrim ve savunduğum şeylerin sonuna kadar arkasında olmam.O kültür öyle mi geldi bundan sonra öyle gitmeyecek buna asla izin vermeyeceğim.Evim benim mahrem alanım 1 sene veya senelerce farketmez misafir ağırlayamam hele erkek misafir hiç ağırlayamam eşimin kültüründe bu normal olabilir bizim kültürümüzde de bu ayıp bişeydir.

Beni yanlış anlamayın lutfen ama artık doğu batı diye bişey yok bence hatta başından beri yokmuş gördükçe anladim bunu..yıllarca doğuluyum diye hep ön yargiyla yaklaşan insanlar oldu bana şuan iç anadoludan biriyle evliyim onun akrabaları gelini köle gibi görüyor benim akrabalarım gelini el ustunde tutuyor gelin ayri eve gelir damadin kardeşi gidip kalmaz bizde hatta o eve her zaman destek olunur ama eşimin ailesi herkes iç içe olsun gelin de ordaki herkese hizmet etsin diyorlar bi bardak çay koymazsan terbiyesiz olursun..ustelik bize verdikleri herseyi sadaka verir gibi veriyorlar kendimi besleme gibi hissettiren bi yapilari var.. yanlış bişey dediysem kusura bakmayin ben yaşadığım uzerinden anlattım
Ben 3 sene Güneydoğuda görev yaptım harika yerler var orada harika insanlar var ❤️Benim eşim Karadenizli ben de karadenizliyim ama farklı iller farklı yaşam tarzları.🤷‍♀️

Yani evet sunduğu gerekçe gerçekten banada saçma geldi ve ailesini hiç sevmiyor adamın. Çocuk olsa adam ölse çocuğu da onlara göstermez o insanlara kocası varken 5 gün katlanamayan kocası yokken asla görüşmez. Bence konu sahibi başkaları tarafindan dolduruluyor olabilir...

Mesela bende tesettürlüyüm eşimin 18 yaşında erkek kardeşi gelse o kadar da kasmam kendimi... Ama 40 yaşında abisi gelse tamam ona 2-3 günden sonra gelmesin dersin de yani. 18 yaşındaki çocuk oluyor ama demek ki enteran gelmiş konu sahibine...

Keşke tesettürü saç örtmek olarak algılamasa insanlar kalbini de iyi manada doldurabilse. Çünkü eş ailesini eşinden uzaklastirmak gerçekten çok büyük günah bir de kötü bir taraflarını hiç soylememiş demek ki kötü insanlar değil ....
Ben insanlara katlanamıyorum demedim yalnız.Bulundukları köy ve köy yaşantısı beni zorluyor zor kalıyorum dedim.

Eşinizin erkek kardeşi 18 yaşında evinize gelecek ama kaç yaşında evinizden çıkacak belli değil yine de kendinizi kasmaz mısınız?
1 seneliğine gelmesi konusuna hayır dedim eğer demeseydim çalışmayı düşündüğünde de bizimle kalacaktı.Ve evlenene kadar.Çünkü eşimin ailesinde daha önce böyle vakalar yaşanmış gelenler evlenene kadar duruyor.

Keşke önyargılı davranmasak tesettürle daha örtüşür çünkü.Eşimi ailesinden uzaklaştırdığı yok.Evlenmiş artık kardeşleriyle aynı evde kalmıyor diye uzaklaşmış mı oluyor?

Sadece şu kısma cevap vermek istiyorum. İnsanların birbirlerini sevmemeleri için illa ki kötü olmaları gerekmiyor. Bir insan iyi olan başka bir insanı sevmeyebilir. İçi ısınmayabilir. Hiç kimse için ya iyi biri ama işte onu da hiç sevemedim diyeni duymadınız mı? Kendi yaşantısına uygun olmadığı için orada kaldığı 5 günde sıkılıyor olması çok da anormal bir durum değil.
Tam olarak böyle çok teşekkür ederim🥰Evet köy yaşantısına alışmamışım için sıkılıyorum.İnsanlar kötü veya insanları sevmiyorum demedim.

Kadın diyor ki memleketinde dershane var ki çocuğun okumakta gözü yokmuş. Vazgeçmiş işe de girmiş. Sülaleleri böyle evlenene kadar yanlarında kalıyorlar ben istemiyorum diyor. Baştan bi kabul etse sonra evden kovdu olacak.

Ayrıca ve bence çok önemli bir ayrıntı adamın anne babasının istanbulda zaten evleri varmış. İsterlerse oğullarına ev açabilirler o şehirde. Hiç bir şey yapmazlarsa o evin kirasını ona verip ev ya da eşyalı yurt tarzı bir yerde kalmasını sağlayabilirler.

Ama bakın anne baba bile amcada kalmalarına ses çıkarmıyor çünkü öyle alışmışlar. Masrafa ne gerek var!

Böyle düşünen bir aileye baştan kestirip atmasaydı daha önce de söyledim yarın öbürgün çocuğa baksın diye de görümceyi yollarlardı.

Hadi her şeyi geçtim adam karısını resmen bostan korkuluğu yerine koymuş danışma gereği duymamış. Üstüne boşanma seviyesine gelinmiş oradan geri dönülmüş ama adam hala üste çıkmak için ısıtıp ısıtıp kadının önüne koyuyor terbiyesizce. Ben bu durumda kabul edeceğim varsa da etmezdim.
Evet tam olarak öyle oldu aslında bana danışılmadan bu karar alınmış olması kabul edeceğim varsa da kabul etmememe sebep oldu.Uygun bir dille söyleseydi de başta kabul etmezdim ama çünkü dediğim gibi alıştığım bişey değil ama biraz daha süre tanınıp duruma alışmam sağlanabilirdi.Ama böyle olduğu da iyi oldu.Çünkü olay 1 sene ile sınırlı kalmayacakmış belli oldu.

Evet amcada kalınmasına ses çıkarılmıyor çünkü onlar için bu durum çok normal.Bu arada eşimin kız kardeşi de zamanında amcasında kalmış üniversite ve liseyi onun yanında okumuş 7 sene flan kalmış.O kadar alıştıkları bişey Yani.Amca evli bu arada.

Sanırım anlatamıyorum benim ilk yorumun duruyor açın bakın üşenmeyin bir zahmet... Adam hatalı ama konu sahibi başta danışmış olsaydı da istemezdim diyor. 1 yıl 18 yaşında eşimin kardeşi bizde kalacak bence bunda bir tuhaflık yok... Diğer evli çift kardeşi ömür boyu kabul etti kayinimin da dersaneden vazgeçti geldi çalışmaya onlarda evlenene kadar evli abinin yanında kalınıyor daha öncede evli cift kabul etti diyerek tahmin yürütüyor adam evlenene kadar bizde kalsın yok olsa orayı da yazardı bende kadına dersane için kalmasi normal ama evlenene kadar kabul etme derdim...
Aile yapısını çözdüğüm için dersane niyetiyle gelip İstanbul’da kalmak isteyeceğini tahmin ettim diyelim.Dersane hevesi olan biri bulunduğu ilde de dersaneye giderdi onun amacı İstanbul’a gelmekti ve dersane için gelmediyse çalışma olarak geldi ve İstanbul’da yaşıyor şuan bence gayrette ileriyi görmüşüm de 1 sene ile bunun sınırlı kalmayacağını anlamışım.

Bakın evet İstanbul'da evleri varmış ev açmak öyle şap diye kolay olmuyor. Konu sahibi eşine "tamam eve çıkana kadar bir kaç ay bizde kalabilir diğer evlerin kirasıyla biz ona ev bulana kadar" diyebilirdi. Ayrıca şunu da belirteyim adam boşanmadan bahsetmesi de yanlış tabiki de. Hadi ozaman araları iyi oldu duzeldiler şuan mesela yine kötüler adam sürekli hâlâ boşanmaktan bahsediyor kadına çok ağır şeyler söylüyor ama kadın bunlara takılmıyor da kocayı başka şehire kaçırma derdinde ozaman sorunlar çözülecek zannediyor ve bir de çocuk yapmak istiyor ki adam gerçek ailesinin kim olduğunu öğrensin. Onu doğuran ana baba aile değildi zaten...

Az önce de ölümden bahsettim evet ölümlü dünyadayız belki yarın öleceksin nereden biliyorsun ölümü unutarak yaşamak ne derece doğru onu da bilemedim. Ben mesela eşimin çok borcu varken çocuk fikrine ara vermiştim ölümlü dünya senin başına bişey gelse ben çocukla o borçları nasıl bitireyim derdim... Bunları düşünmeden yaşamak asıl bana tuhaf geliyor....
Kadın 5 gün katlanamıyor ailesine adama bişey olsa hiç katlanmaz...

Birde ben bostan korkuluğu yerine koyan adam için gelecek hayalleri kurmazdim hele ki ondan çocuk yapmak hiç istemezdim... Farkındayız adam kendini bekarlığa hazırlıyor kadından soğumuş bile kadın bunun farkında bunu bile bile çocuk yapmayı düşünmek nedir peki? Hadi bende size soru sordum...
Şimdi buna da açıklık getireyim.Eşimin kardeşinin dersane mevzusunda bana sormamanın aşırı takıldım çünkü böyle şeyler yapan biri değildi.Bizi İstanbul’da yaşayan yakınları evlerine davet etse eşime sormam lazım onun planı var mı derdi.Hatta geçen gün kendisine almak istediği pahalı bişey vardı önceden konuşmuştuk alalım demiştik geçen gün almak istediği şeyi görmüş fiyatını bana söylüyor alalım mı almayalım mı diye bana soruyor.Yani bu kadar herşeyi sorarken nasıl kardeşi ile ilgili bu kadar önemli durumu sormaz ben de şoka girmiştim ama eşim genel anlamda kadın düşmanı değil.Bu konuda tam bir kadın düşmanı olarak davrandı o da bir kesin.

Neden sürekli kendinizden örnek veriyorsunuz? Ben şunu yaparım ben bunu yaparım vs bize ne ki bundan? Sürekli BEN BEN BEN. Tamam eeennn erdemli eeennnn fedakar sensin. Görümcem isterse 1 yıl da kalabilir demiş bir de 💆🏻‍♀️ üstün gelin plaketi hazırlayıp yollayım size

Geçici veya kalıcı fark etmez biz almak istemiyoruz size ne? Siz görümcenizi kayınbiraderinizi alıp yaşayın evinizde. Biz komün halinde yaşamaktan hoşlanmıyoruz demek ki. Hayatınızda ilk defa mı çekirdek ailesi dışında kişilerle yaşamak istemeyen insanlar görüyosunuz? Tüm çevreniz şirinler gibi mi yaşıyor sizin?
Hatta o kadar fedakarlar ki bizim görümce ve kayınlarımızı bile alıp evlerinde yaşarlar öyle iyi niyetliler 😂😂😂

Yazın 1 yıllığına kabul ediyordu şimdi o 18 yaşındaki genç çalışmaya başladı ve evlenene kadar başka birinin (amcasının) yanında kalmayı kabul ediyor.

Bu onların ailesinde, onların düzeninde gayet normal bi durum olduğu için zaten amca-yenge de hiç rahatsız değil durumdan, nasıl bi aile kültüründe 7-8 sene birini misafir etmek normal olabilir aklım da almıyor asla, bi insan bu kadar mı vazgeçer evinden, düzeninden, keyfinden, benzer örnekler duydum ben eşimin ailesinde okumak için 5-6 sene teyzeyle/halayla flan yaşanmış ama 1-2 nesil öncesinde kalmış, artık onlarda da kimse kimsede yatılı kalmıyo, kimse istemiyor, normali de bu, evinin için herkesin mahremi, mabedi, kabul etseydiniz yanmıştınız, o ev sizin eviniz olmaktan çıkacaktı

bu adamla evli olmaya devam ettiyseniz ilerde annem babam buraya gelecek onlar bizde yaşıyacak baskısına hazır olun çocuk da yapar maaile bir yerde yaşarsınız kayın da evlenir onun karısı çocukları falan o zmaan zaten hiç boşanamazsınız şimdi cesaretiniz yokken kendi yolunuzu kendiniz çizmişsiniz sonra da adam kötü olacak

Ama konu sahibemiz böyle kardeşlerin kalması sebebiyle ensestin olduğuna inanıyor, kalmak isteyen kendi kardeşi de olsa ona göre bu tehlikeli birşey demekki
Mevzu adamın eşine sormadan böyle bir adım atmasının çok ötesinde ne yazıkki
Ben her zaman dürüstlükten yanayım, kardeşini istemiyorum diye kızılca kıyameti koparana kadar tecavüz ve ensest ihtimali gördüğüm için kardeşini istemiyorum dese kocasına adam da buna göre değerlendirse karısının tepkisini olay böyle sürüp gitmezdi
Adam kardeşimle yaşarım noktasına kadar gelmiş yazık karısının içindekileri bile bilmiyor
Ayrıca kocasına asıl ailenin kim olduğunu anlaman için çocuk doğurmak istiyorum da demeli
çok garip bir yorum siz ensestin olduğuna inanmıyor musunuz?
Geline tecavüz edip çocuğu olan dam doğan çocuğa tecavüz ederek öldürdü bu ülkede
İnsan kendi babasına güveniyor anca bu devirde benim kimseye güvenim yok

X