Evliliğim düzelir mi bitmeli mi

Ucuz kurtulmussun kardes
Bende kavga esnasinda "senden ayrilanlar nasil bir hayir islediler de kurtuldular" dedim ofkemden
Kimsenin de ahini almadim ama sinavim esim oldu sanirim

Hem sizin sabrınıza hayran kaldım hem de ailenizin anlayışına. Öz anne babanız size yaklaşırken çekinir olmuş. Herkes de aynısını yazmış ama bence de eşiniz mutlaka bir uzmandan destek almalı. Umarım hamileliğiniz ilerledikçe sizi ve bebeği kaybetme korkusuyla terapiye başlar. Şimdiden sağlıkla gelsin bebeğiniz de.

Allah razi olsun

benim eniştem de sizin eş gibi
kız kardeşim 6 senedir evli annemlere 6 kere gelmemiştir, mesafe 2.5 saat.
ama bu bir de oldukları şehre kadar geldiklerini de söylüyor (çünkü annemler ankarada yaşıyor, kardeşim taşrada, mutlaka bir işleri oluyor) ya da sosyal medyada görüyoruz
ama vakit bulup bir çay içmeye uğrayamıyorlar çünkü eniştem beyin ya o sebebi var ya bu sebebi...

yani böyle bir tiple evliyken, "anne babamı kırmayayım" ya da "o neden benim kadar ince düşünmüyor görgülü davranmıyor" gibi şeyler demeyeceksiniz eşim de eşim kocam da kocam diyeceksiniz ancak o zaman evlilik yürüyor.

kardeşim eşinden çok çok daha görgülü, iyi yetiştirilmiş, önünün ardını düşünür, eşiin ailesine hürmet eder, geçinir. eşi mızmız bir çocuk resmen

ama bizimkiler de yetiştirirken bir hata yapmış tabi aşırı alttan alıp fedakar davranıp evliliği devam ettirince kutsal bir iş yapmış oluyor...yani idare etmek için yaptılarınızı "enayilik" olarak görüyorsanız bu iş zor "fedakarlık" belki taviz olarak görürseniz olabilir anca...

Şöyle soyleyeyim hicbir zaman kocam da kocam diyen biri olmadim
Olamam da zaten yapima ters
Zaten oyle biri olsaydim isler baska olurdu
Ben kocamdan hep vazgecebilecegimi soylemis biriyim
Beni mutsuz edersen mutsuz oldugum yerde kalmam senle yaratilmadim demisligim de vardir
Bunu bildigi icin zaten iyice zivanadan cikiyor
Ondan kolayca vazgecebilmem onun zoruna gidiyor
Simdiye kadar idare etme/fedakarlik olarak gordugum seyin aslinda enayilik oldugunu yeni yeni idrak etmeye basladim

Eşinizin biraz olgunlaşmaya ihtiyacı var. Çocuk modunda takılıyor sürekli. Psikolojik destek alması gerek, bu sizin demenizle çözülecek bir şey değil, çok net.

Senin hatan surekli alttan alman ve idare etmen sıkı bir ayar esinize verseydiniz terbiyeli davranmayi ogrenirdi kompleksli gercektende
Zamaninda ayar verdim cok da kararliydim sonra duzeldi ama yine patlak verdi
34 yasina gelmis odunu yontmak da pek mumkun gorunmuyor ailesinin uyarilarini bile dinlemeyen biri

Aman terapiye gitme koşulu koy bu sefer. Onunkisi takıntı belki de narsisizm hatta otizm bile olabilir ailesi sepetlediklerine bu kadar sevindiğine gore belki senin fark edemedigin bi ruhsal hastaligi var. Ki bana sorarsan kesin bisey var.

Çocuk kararini nasi verdin yargilamak icin demiyorum ama calisiosan ve kendine guvendiysen bu adama muhtac degilsindir bundan sonra da olmazsin zaten ailen de arkanda olacak bi aile. Bence saglam bi rest cekmen lazim. Sen alttan alip olgunluk gosterdikce tepene biniyor.

Kocanızın beyin yaşı 15 lerde.Benim ergenler yapıyor aynılarını hadi onlar ergen.Karısına gelen hediyeyi kıskananıda ilk duydum çok ilginç gercekten.Sanırım aşağılık kompleksi var ve bunu siz ve ailenizden cıkarmaya çalışıyor.Bebekten sonra ona aldıklerı bile sorun olmaz insallah zira böleleri değişmez.Sabır diliyorum.

Evlenip baska yere tasindim su an calismiyorum merkeze uzak bir yerdeyiz
Ama sorun yok kasiyerlik bile yaparim calismak isteyen her yerde calisir neticede
Cocuk kararini evlilikte sorun yasamiyoruz diye aldik hemen de olmadi zaten 2 yil bir süre var
Mutsuz bir evlilige ortak getirmek gibi bi amacim asla olamaz
Ama su an inanilmaz sinirliyim bu sekilde tavirlarini evlilige alisma sureci sanmistim sonrasinda da olmayinca, ama cocuk dogunca da yaparsa ayni seyleri bu sefer cocuk tartismalarimizi gorecek
Hadi ben sabir tasi kemirmisim cocugumun bunlari gormeye hakki yok
Neden mutsuz olsun durduk yere
Esim umrumda degil ben mantikli merhametli sorunsuz bir cocuk yetistirme amacindayim cunku bundan sonra
Cevresindeki sacma insanlarin sacma davranislarini normal sanmasini kabul edemem
Kayinvalide bi keresinde agzindan kacirmisti bu 20li yaslarda da sinir krizine giriyordu 2 3 gun diye
Bende madem boyle bi sorunu var neden evlendirdiniz yardim aldirsaydiniz evlenecegi kiz mi ugrassin dediniz demistim
Sonrasinda da inkar etti dedigi seyi
Yok boyle degildi evlendikten sonra boyle oldu demeye getirdi lafi

O zaman özür dileyerek tekrar ediyorum. Allah yardımcınız olsun oturup konuşun eşinizle neden böyle altında yatan sebep ne yani sizi üzdüğünü görmesi lazım konuştunuz mu hiç açık açık

O zaman özür dileyerek tekrar ediyorum. Allah yardımcınız olsun oturup konuşun eşinizle neden böyle altında yatan sebep ne yani sizi üzdüğünü görmesi lazım konuştunuz mu hiç açık açık
Sagolun
Cok konustum
Gerek bagirarak gerek sakince her turlusunu denedim
Ben bagirinca bagirdi ben sakin konusunca iyice tepeme cikti
Yok tamam bundan sonra bu eve bi ekmek bile getirmeyecekler
Eger bundan sonra al kizim bunu da sana getirdik derlerse buyuk kavga cikaririm vesaire dedi
Bende dedim insanlarin agzindan cikacak laflari nasil suzeyim
Sen takmamaya calis napayim dedim
Sevmiyorsan da saygi duymak zorundasin onlarin da fitrati bu dedim art niyetli degiller dedim
Oyle olsalar kendi ailem de olsa uyaririm ben merak etme dedim
Ama her gorusmede sorun cikacak mi diye de diken ustunde durmak istemiyorum ben
Dogumdan sonra ailem daha sık gelir sonucta, her birinde gerilmek istemiyorum insanlar evimde kalmiyor bile ya bu kadar zor mu idare etmek anlamiyorum
Ben onun ailesini neden idare ettim o zaman bugune kadar? Kendimi kullanilmis hissediyorum

Acaba ben yetemiyorum aileme ama anne babası sürekli bir şey alıp beni küçük düşürüyor gururum vs diye mi düşünüyor?

Acaba ben yetemiyorum aileme ama anne babası sürekli bir şey alıp beni küçük düşürüyor gururum vs diye mi düşünüyor?
Surekli de birsey almiyorlar ki
Ilk zamanlar aileme kalmaya giderdim dondugumde cantama harclik koymus olurlardi bende pazarda falan harcardim
O bunu bile sorun ediyordu
Bende gurur yapiyor sanardim aileme de soylerdim ailem de biz sizin aileniziz tabiki yardim edecegiz icimizden geliyor diyorlardi ona da soylediler bunu zamaninda
Neyse ailem sorun oldugunu gorunce bu gibi seyleri biraktilar bu sefer de iste bebek olunca kimse eli bos gelmez artik ama x marka bez olsun demeye basladi
Bende sinirlendim bu ikimizin cocugu kimsenin bez vesaire alma zorunlulugu yok dedim hem zamaninda insanlarin burnundan getirdin simdi de siparis mi vereceksin dedim
Hani bi duruşu olsa anlicam da bi oyle bi boyle

Esiniz kendi ailesine gösteremedigi tepkiyi size ve ailenize yüklüyor. Sahsen gömerim adami. Psikolojik sorunu varsa gidip tedavi olsun. Aslinda tedavi olmayi reddettigi zaman ayrilmaniz gerekirdi, ama olan oldu. Bundan sonra bebekle ilgili olacaklari düsünemiyorum bile.

Evet bende bu yuzden keskin adimlar atmak istiyorum
Bebegi kiskanma ihtimalini dusunemiyorum bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…