Ucuz kurtulmussun kardesKonu sahibi, Allah sana sabır versin. Benim eski sevgilim de böyle biriydi. Nazlı, tripli, kaprisli biriydi. Şehriyeli pirinç pilavını bile asla yemezdi şehriye sevmiyor diye. Neymiş sade olacakmış.Ailemle tanışmıştı, niye bana soğuk davrandılar demişti, kucaklayıp vıcık vıcık öpecek halleri mi vardı yani. Ben o dönem yaşı 23 henüz olgunlaşmadı diye düşünmüştüm. Ama demek bu tipler değişmiyorlar.
Allah razi olsunHem sizin sabrınıza hayran kaldım hem de ailenizin anlayışına. Öz anne babanız size yaklaşırken çekinir olmuş. Herkes de aynısını yazmış ama bence de eşiniz mutlaka bir uzmandan destek almalı. Umarım hamileliğiniz ilerledikçe sizi ve bebeği kaybetme korkusuyla terapiye başlar. Şimdiden sağlıkla gelsin bebeğiniz de.
Bi keresinde aileme yarim saat uzaklikta bi yerde isimiz vardi ugrayalim bi kahve iceriz supriz olur dedim trafige giremem simdi oraya dedi tamam dedim gectim ah ne kadar salagim iste
Anneme de soylemedim oralara gittigimizi
Ugrasaydiniz der alinir diye
Arada kalmaktan midem bulaniyor artik
Ama bende de var enayilik..
Şöyle soyleyeyim hicbir zaman kocam da kocam diyen biri olmadimbenim eniştem de sizin eş gibi
kız kardeşim 6 senedir evli annemlere 6 kere gelmemiştir, mesafe 2.5 saat.
ama bu bir de oldukları şehre kadar geldiklerini de söylüyor (çünkü annemler ankarada yaşıyor, kardeşim taşrada, mutlaka bir işleri oluyor) ya da sosyal medyada görüyoruz
ama vakit bulup bir çay içmeye uğrayamıyorlar çünkü eniştem beyin ya o sebebi var ya bu sebebi...
yani böyle bir tiple evliyken, "anne babamı kırmayayım" ya da "o neden benim kadar ince düşünmüyor görgülü davranmıyor" gibi şeyler demeyeceksiniz eşim de eşim kocam da kocam diyeceksiniz ancak o zaman evlilik yürüyor.
kardeşim eşinden çok çok daha görgülü, iyi yetiştirilmiş, önünün ardını düşünür, eşiin ailesine hürmet eder, geçinir. eşi mızmız bir çocuk resmen
ama bizimkiler de yetiştirirken bir hata yapmış tabi aşırı alttan alıp fedakar davranıp evliliği devam ettirince kutsal bir iş yapmış oluyor...yani idare etmek için yaptılarınızı "enayilik" olarak görüyorsanız bu iş zor "fedakarlık" belki taviz olarak görürseniz olabilir anca...
Zamaninda ayar verdim cok da kararliydim sonra duzeldi ama yine patlak verdiSenin hatan surekli alttan alman ve idare etmen sıkı bir ayar esinize verseydiniz terbiyeli davranmayi ogrenirdi kompleksli gercektende
Aman terapiye gitme koşulu koy bu sefer. Onunkisi takıntı belki de narsisizm hatta otizm bile olabilir ailesi sepetlediklerine bu kadar sevindiğine gore belki senin fark edemedigin bi ruhsal hastaligi var. Ki bana sorarsan kesin bisey var.Kendini oyle hakli goruyor ki
Cikip gelmeden mesajla duzgunce yazmistim biz ikimiz bi aileyiz aileleri kiyaslamak kusur bulmak yanlis
Her kelimelerine kurulmak yanlis
Hos gorup gecelim zaten hep gorusmuyoruz
Benimde hosuma gitmeyen seyler oluyor bende insanim ama uzatip surat asmiyorum senin gibi
Senin yuzunden insanlar evimize bile gelmek istemiyorlar diyorum
Isine gelmedigi icin "mesajlarini okumadim naparsan yap o zaman" dedi bende cektim geldim
Cekemem cunku evliligimizin ilk 1 senesi resmen coktüm yaslandim ne oldu? 10gun sonra pisman oldu bitti istemiyorum bosanicam diye kendi ailemin yaninda ona bagirmama ragmen binbir özürle sozler verdi kac yil sonra yine ayni terane
Terapiye başlasın dönün bile demiyorum terapiye baslasin sonucu görün öyle karar verin. Cocugu da kıskanır kesin.Terapiye gider toparlanmaya başlarsa, dönmeyi o zaman düşünürdüm. Yüz vermişsiniz deliye, gelip s...tepenize.
Evlenip baska yere tasindim su an calismiyorum merkeze uzak bir yerdeyizAman terapiye gitme koşulu koy bu sefer. Onunkisi takıntı belki de narsisizm hatta otizm bile olabilir ailesi sepetlediklerine bu kadar sevindiğine gore belki senin fark edemedigin bi ruhsal hastaligi var. Ki bana sorarsan kesin bisey var.
Çocuk kararini nasi verdin yargilamak icin demiyorum ama calisiosan ve kendine guvendiysen bu adama muhtac degilsindir bundan sonra da olmazsin zaten ailen de arkanda olacak bi aile. Bence saglam bi rest cekmen lazim. Sen alttan alip olgunluk gosterdikce tepene biniyor.
O zaman özür dileyerek tekrar ediyorum. Allah yardımcınız olsun oturup konuşun eşinizle neden böyle altında yatan sebep ne yani sizi üzdüğünü görmesi lazım konuştunuz mu hiç açık açıkKeske konudan iki cumle okuyup yorum yapmasaniz
Devaminda acikladim 2 sene hersey sut limandi ailemin son ziyaretinde oldu ne olduysa diye
Ayrica bu tarz bir yorum hic faydali olmuyor inanin
Ortada nasip olmus bir gebelik var
Ve onu bahane edip öne surmeyen bir de annesi..
Tesekkurler.
SagolunO zaman özür dileyerek tekrar ediyorum. Allah yardımcınız olsun oturup konuşun eşinizle neden böyle altında yatan sebep ne yani sizi üzdüğünü görmesi lazım konuştunuz mu hiç açık açık
Acaba ben yetemiyorum aileme ama anne babası sürekli bir şey alıp beni küçük düşürüyor gururum vs diye mi düşünüyor?Sagolun
Cok konustum
Gerek bagirarak gerek sakince her turlusunu denedim
Ben bagirinca bagirdi ben sakin konusunca iyice tepeme cikti
Yok tamam bundan sonra bu eve bi ekmek bile getirmeyecekler
Eger bundan sonra al kizim bunu da sana getirdik derlerse buyuk kavga cikaririm vesaire dedi
Bende dedim insanlarin agzindan cikacak laflari nasil suzeyim
Sen takmamaya calis napayim dedim
Sevmiyorsan da saygi duymak zorundasin onlarin da fitrati bu dedim art niyetli degiller dedim
Oyle olsalar kendi ailem de olsa uyaririm ben merak etme dedim
Ama her gorusmede sorun cikacak mi diye de diken ustunde durmak istemiyorum ben
Dogumdan sonra ailem daha sık gelir sonucta, her birinde gerilmek istemiyorum insanlar evimde kalmiyor bile ya bu kadar zor mu idare etmek anlamiyorum
Ben onun ailesini neden idare ettim o zaman bugune kadar? Kendimi kullanilmis hissediyorum
Surekli de birsey almiyorlar kiAcaba ben yetemiyorum aileme ama anne babası sürekli bir şey alıp beni küçük düşürüyor gururum vs diye mi düşünüyor?
Evet bende bu yuzden keskin adimlar atmak istiyorumEsiniz kendi ailesine gösteremedigi tepkiyi size ve ailenize yüklüyor. Sahsen gömerim adami. Psikolojik sorunu varsa gidip tedavi olsun. Aslinda tedavi olmayi reddettigi zaman ayrilmaniz gerekirdi, ama olan oldu. Bundan sonra bebekle ilgili olacaklari düsünemiyorum bile.
Evet bende bu yuzden keskin adimlar atmak istiyorum
Bebegi kiskanma ihtimalini dusunemiyorum bile..