Evliliği azaba çevirerek mi ayrılmayarak mı kendime haksızlık ediyorum?

Ne alaka canım? Bunu boşanmaya karşı çıkacağı için söylemedim. Bu onu çok üzecek olduğu için söyledim. Tam anlayamamışsınız sanırım.
Boşanın ya da boşanmayın demiyorum. Allah hakkınızda hayırlı olanı versin.
Ama çocuğu olanlar "evladım var boşanamam" olmayanlar "anam babam üzülür" diyor.
Bi değişik.

Boşanın ya da boşanmayın demiyorum. Allah hakkınızda hayırlı olanı versin.
Ama çocuğu olanlar "evladım var boşanamam" olmayanlar "anam babam üzülür" diyor.
Bi değişik.
Çünkü kimin ne yaşadığını bilmiyoruz. Bakın hiç annem üzülür demedim. Annem daha metanetli bir kadın.
Herkesin bu dünyada değerleri farklı. Eşimden şiddet görseydim, hakaretler duysaydım eğer bu kadar sağduyulu olmazdım elbet.
Bir evladını 20 yaşında toprağa verdikten sonra el bebek gül bebek büyüttüğü kızının mutsuzluğu ona ayrı bir evlat acısı yaşatır. Ben beni onun kadar seven birini görmedim ne mutlu ki.

sevgili dellidda
benimde babamın rahatsızlığı yüzünden ben ayrılmak isterken kendimi düğünde buldum
şimdi ise boşanmayı düşünüyorum
babama açtığımda keşke o zaman ayrılsaydın
beni düşünerek mutsuz ettiğin her gün benim için daha büyük acı demişti

Aksine benim yaşadıklarımı öğrenince bir saniye bile sorgulamaz. Ama çok içli bir adam çok üzerim onu. Çok duygusal çok kırılgan.
sana yazık değilmi senin gençliğine yazık değilmi neyse galiba sen onu seviyorsun bazen eşlerimiz bizi uzsede onları hala aşık olabiyoruz allah senin için en hayırli olanı versin

Canım merhaba. Eşinin ne mezunu olduğunu bilmiyorum ama devlet memurluğunu hiç düşünmez mi ? İyi bir çalışmayla KPSS kazanabilir belki.
Senin için ise çok zor bir durum anlıyorum. İnsan arkasında duracak sırtını rastlayabilecegi bir eş isterken her konuda senin elini taşın altına koyman çok zor. Bir kaç ay daha sabret sonra kalbinin sesini dinle derim. Benim nisanlim da 2 yıl boyunca iş kurucam diye bekletti. Bu iki yıl suresince hem işini kurmadi hem de ben onun davranışlarını ve hatalarını bana söylediği yalanları farkettim. Su anda ayriyiz o hala iş kuramadı ama benim için önemi yok . çünkü onun asıl yüzünü gördüm ve güvemeyecegimi anladım.Allah kolaylık versin kalbinin sesini dinle.

siz üzerinize düşeni yapmışssınız
AŞKolsun diyede karşılığını vermiş
benim düşüncem bu

Hayir bosanmadim. Benim durum şöyleydi:
Annem farkli bir sehirde kanser tedavisi goruyor,babam ve kardesim yaninda.ben de kemoterapi lerinde yaninda olmaya calisiyorum.işimden izin alarak..bundan yorulmustum.esimle de sikintilarimiz olunca ya bosanip annemin yanina gidecektim ya da kalip ayni duzen devam edecekti. Cunku esim sehir degistirmek istemiyordu.
Atama doneminde Istihareye yattim atama isteyemmi diye (baya kotu yerler acilmisti ) ...
Suan.icim rahat.hic olmazsa icimin ferahlamasi bile yetti..sehir degistirmedim

Ya şurdaki yorumlara verdiğiniz cevaplar dahi çok açık sözlü, açık görüşlü, kibirsiz ve saygılı. İnatçı ve kibirli bir insan olduğunuzu düşünmüyorum ben sizin.
Bence eşinize bugüne kadar kibirli veya ezici davranmamışsınızdır siz. (Ama tabi ki kendini berbat hissetmiş olabilir ve kompleks yapmış olabilir zaman zaman o ayrı.) Bence son konuşmanızdaki sertliğin ve hakaretlerin sebebi o mesaj. Kim kaldırabilir böyle şeyleri ki? Aldatma değil tabi ama huzursuz eder insanı. Siz bu kadar çabalarken onun dışarıya kayması. Bence siz en çok buna kırılmışsınız ve bunu ifade etmelisiniz. Bence bunun hakkında konuşmak evliliğinizi de düzeltebilir sanki, yani sadakat hakkında konuşmak... Çünkü onun bu sorumsuz davranışları yüzünden belki de en yoğun hissettiğiniz duygular ve edindiğiniz izlenim: sevilmediğiniz, önemsenmediğiniz... Yani sizin yorulmanıza, mobbinge uğramanıza aldırış etmemesi, başka kadınlara kur yaparken sizi güçlü görerek "erkekleştirmesi"... gibi şeyler.

Valla gerisini bilmiyorum, çok zor ve kafa karıştırıcı bir ikilem içindesiniz, kolaylıklar diliyorum sizi.

Ne güzel içimi ferahatan şeyler yazmışsınız. Ağzına sağlık. Evet mesaj beni çok daha fazla kıran. Bugün durdum duramadım ödemelere yardım ettim. Sonuçta bu evi öyle veya böyle birlikte sırtlıyoruz. Eşimle şu an mümkün mertebe konuşmuyorum.
Buradaki yorumlardan da aldığım güçle biraz daha zaman vermeye karar verdim.
Daha sakinleşince ve mübarek ramazanı geçirince konuyu tekrar konuşacağım

Şunu merak ediyorum çevrenizdeki yada yeni tanistiginiz kisiler "esiniz ne is yapiyor" diye sordugunda ne cevap veriyor,ne hissediyorsunz?
Ne iş yapıyorsa onu söylüyorum. Nihayetinde eşim işsiz değil. Hep satış pazarlama işindeydi. Bu ilaç da oldu, otomotiv yedek parça da. Yapmış olduğu işlerle değil sebat etmemesi tek derdim.

Adam sizi aldatmis. Bana kalirsa para mevzusundan once dusunmeniz gereken baska seyler... Yok gozlerden suzulen yaşlar falan. Cok komik, aldatmak icin illa sevismek gerekmiyor. Kadina yürümüş. Babaniz da biraz garipmis, yegeni bosandi diye hastanelik olmak normal bir durum degil. Siz de bosanin bence, para halledilir de aldatilmayi bilemiyorum.

babalar düşündüğünüz kadar zayıf yada dirençsiz değildir...anneler ve babalar sadece kızları mutsuzsa üzülür....onu asıl üzen sizin şu andaki mutsuzluğunuzdur...ve emin olun babanız bunun kesinlikle farkındadır....biz kızımızı alıp eve getirdiğimiz gece babası ''ben sen üzüldüğün için üzülürüm...senden başka kimse beni ilgilendirmiyor....ne kadar çabuk hayata adapte olursan o kadar mutlu olurum...hadi bakalım akıllı kızım, yolumuza bakalım'' demişti...sadece ölüme çare yok bu dünyada...hiçbirşey sizden kıymetli değil...

Mesajlarımda ısrarla vurguladığım msj olayının içimdeki tüm birikenleri ortaya çıkardığı zaten. Ben bunu kabul edemiyorum.
Ayrıca babam hakkındaki yorumunuzu çok sevimsiz buldum. Yaşlı insan. Hangimiz üzüntüden depresif ruh haline bürünüp yataklara girmedik ki. Bu adam 70 yaşına merdiven dayamış , tansiyon ve böbrek hastası.

Neden aliniyorsunuz ? Babanizin bu tavri normal degil ve normal olmayan bir tavir yuzunden bosanamayacaginizi soyluyorsunuz. Bu oldukca garip bir durum. Acikcasi yegeni bosandi diye hastanelerde yatan bir baskasini daha duymadigimdan garip geldi. Bosanma meselesini bu kadar dramatize eden aile buyuklerini de anlamiyor ve hos karsilamiyorum. Sevimli olmak gibi bir niyetim yoktu zaten, problem degil. Ben kendi hayatinizi bu tarz absurd tepkilere gore yasadiginiz icin uzulup uyarmak istedim acikcasi. Normal olmayan bir durum icin neden kac senedir tahammul ediyorsunuz ki istemediginiz bir adama. Onu dedim ben yani.

Sevgili combine kızınız umarım refaha ermiştir.
Eşim iş kurup sonra borcun içine girdiğinde ve evin düzeni kalmadığında ve gerçekten çok mutsuz olduğumda babam görmüştü... O gün söyledi aslında bana ev taşıyorduk. ''Kızım mutsuzsan, bu yük ağır diyorsan bak eşyan toplu bırak al çantanı gidelim. Bunu sana bir kez söylüyorum. Benim kıymetlim sensin ne zaman olmadı baba dersen o gün kapım sana açık'' demişti. Canım benim. O gücüm arkamda. Onu biliyorum.

Sizinle polemik yaşamak gibi bir derdim yok. Burada tüm yorumlara cvp verdiğim gibi size de verdim.
Bir de uzun konu, uzun cevaplar, fikir belirten çok yorum derken kaçırmış olmalısınız. Ben yıllardır sadece babam için bu duruma sevmediğim bir adama katlanmış değilim. Sevdiğim için bugüne kadar tolere ettiğim fakat son olay ile canımı acıtan bir adamdan bahsediyorum burda.
Yaşadıklarım bundan daha kötü olsaydı (şiddet hakaret kumar vs )elbet de aman babam demezdim.

Ben de polemik amaciyla yazmadim. Ben o durumu kacirmisim, kusura bakmayin. Ama yerinizde olsam bu kadar negatifligi bir arada barindiran bir adamla olmazdim. İşiniz musaitse bir sure kafanizi dinleyin, tek basiniza bir yerlere gidin ? Karar asamasinda faydasi dokunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…