Evli olanlar lütfen yorum yapın

Karşınızdaki kişiyi çok iyi tanımanız lazım neye mutlu olur neye sevinir neyi sever ve onunda sizi bu anlamda tanımaya çalıştığını farkediyorsanız, ailesini, çevresini onlara davranışlarını yanında değilken ki hal ve hareketlerini de bilmeniz gerekir bunları öğrenmek tek başına istediğiniz şeyleri yapmanız da bir 4 5 sene sürer . Ondan sonra ikinizde tereddütsüz evlenelim diyebiliyorsanız evlenin yoksa başka evlilerin örneklerine dayanarak hareket etmeyin.

Şimdi diyeceksin ki bu adama kızsam da hıç bisey olmamış. Kafasına taş. Düşmüş. Aptal gibi. Hafızanı sıfırlayacak mısın.ailelerinde sana yapılmak istenen az çok. Haksızlığa karşı. Koyup sabredebilecekmısın.ayrımcılığa katlanabılecekmısın.kocan dahi olsa. Baskası aynı kötü. Davranıs yapsa yapar hakkıdır denıp oo yakısır denıp.sana gelınce ortalığın karısmasına haksız tepkilere hazırmısın.

Çok güzel bi konu olmuş çevremdeki insanlar hep evliliği kötülüyor bazen annem bile evlenme boşver diyor forumdakiler de ha keza öyle mutlu olan insanlarda varmış :) teşekkürler

Ben iyi ki evlenmişim diyorum. Ama öncelikle başka bir üyenin de dediği gibi iyi ki hayatımda bu adam var. Bir ömür geçirebilrim diyebildim ilk günden.İlk görüşte aşk bizimkisi. 27 yaşında evlendim, bir yıllık evliyim. Öncesinde aynı evi de paylaştık. Burda önemli olan yaştan çok hayallerindeki adama yeterince yakın birini bulmuş olman bence. Bir de aranızda yeterince tutku ve çekim olması. Yaşım geldi okul bitti diye evlenseydim okuldaki sevgilimle kesin çok mutsuz olurdum. Eşimi bulamazdım evlenmiş olmak için acele etseydim. Sen de iyi düşün o yüzden. Bir de kendi adıma ilk sevgili ya da üniversitedeki ilk sevgili ile evlenilmemeli. Birer yaşanmışlık olarak kalmalı. İnsanı olgunlaştıran tecrübeler. Tabii bunlar benim yaşadıklarıma dair fikirlerim. Herkesin hisleri, hayat akışı aynı olmaz. Umarım çok mutlu olursun.

Bu konuyu evlilik kurumuyla degil de insanla genellemek lazim.
Dogru insani bulursanız mutlu olursunuz. Evlenmek icin evlenilmez. Kendinizden ve karsinizdakinden eminseniz evlenirsiniz pisman olmazsınız.

Çocuk kısmını henüz keşfetmedim ama diğer cümlelere aynen Katılıyorum.

Ben mutlu evlilerdenim :) evlilik tek başına nötr bişey bence doğru insanlaysa hayattaki cennet yanlış insansa tam bir cehennem. Senin için bence asıl soru bahsettin sevgilin senin için doğru kişi mi? Ve sen acaba onun için doğru kişi misin? Ayrıca yaşın genç kafanda çok soru işareti varsa korkuların çoksa bu kararı vermek için doğru zamanda değilsin demekki.

2yil oluyor evleneli.. daha gecen gunku kavgamizda niye evlendim ki gozlerim mi gormuyodu benim,dedi esim,..ben de hatadan ne zaman donersen kardir seni tutan mi var git bosan falan dedim..
Biz kavgayla mavgayla gidiyoruz bakalim nolcaksak. Haha bi de bebisimiz var :)

Insan evlenmeye kendini hemen bi isindiramiyo biliyorum.
Bu fikirden kacmak.istiyorsun.. evliligi hep ileri bi tarihe atmak istiyorsun..
Ama bi 5yil sonraya baktinmi da evli olarak dusunuyorsun kendini..
Bi de hep ailenle yasa yasa yasa nereye kadar. Insan kendi duzenini kurmak.istiyor.. ama is varsa ev acabilceksen,ne biliyim kendi evine cikabilceksen o da olur tabi illa evlenmeye gerek yok..
Soyle bisey,o insanla hayatinijn geri kalanini.yasamak ister misin.
O kisi seni tum olumsuzluklardan korumaya calisir mi,uzuntulerini paylasir mi,arkanda olur mu hep..kanatlari.altinda guvende mi.olursun hep.kuskuyla mi bakarsn hayata.. ne bileyim.. dusun tasin karsrini ver ama, illa SU AN evlenceksin diye bisey yok.. uzatmak istersen sureci uzat. Hazir degilsen bekle.. yine o kisiyle evlenirsn tamam ama,zamani da onemli..

Şimdi ki aklım olsa 30 dan önce asla evlenmezdim. Koca adı üstünde insanı kocatıyor. 30 yaşında da sırt çocuk için evlenirdim.

30 yasimda evlilik yaptim suan 1 yillik evliyim ve hic pisman degilim iyiki evlenmisim ama 25 yasima geri donsem yine evlenmezdim. Bence insan belirli bir olgunluğa hayt tecrubesine eristikten sonra evlenmeli. Bana gore 28 29 yasina kadar evlilik yasi erken.
Evliligin zor yanlari var elbette ama karsindaki kisiyle uyum içindeysen cok ama cok guzellesiyor.

Evlilik kolay bişey değil ama hayatı sevdiğin biriyle geçirmek çok güzel. iyisiyle kötüsüyle... Böyle bazen sevgiden bazen sinirden öldürmek istediğin kişiye koca deniyor malum.

Hem iyiki evlendim / hemde niye evlendim
Ikiside diorum

25 yaş altı evlilikler yasaklanmalı bence bu ülkede. Erkek de kadın da evliligin sorumlulugunu alabilecek kapasitede olmalı. Maddi, manevi denklik, yetistirilme tarzi, aile yapısının yakınlıgı, egitim durumunun denkligi çok önemli bence. Esimle aramda 9.5 yas var, o benim elim kolum ayagim, sorumlulugunu bilen, saygili, ailesini (beni ve cocugumuzu) her şeyin üstünde tutan, bize aşık iyi bi adam. Uyuz oldugum huylari yok mu var ama artilari cok daha fazla. O yüzden 'iyi ki evlendim, iyi ki onunla evlendim'

Burda actigim konularin %90 esimle ilgili. Yeri geldi catladim sinirden, yeri geldi bekarlik gunlerimi cokkk ozledim ama hic bir zaman jeske evlenmeseydim demedim. Allah kosmet ederse ikinci cocugunuz olacak simdiye kadar bossnmayi aklimizdan bile gecirmedik.
Gecmise geri donme sansim olss yine esimle evlenirdim..

İyi ki evlendim çünkü ;
En iyi arkadaşım eşim.
Zor günlerde destekçim eşim.
Bana göre daha mantıklı yaklaşır ben duygusalımdır. Duygularımla hareket ederim. Yol göstericim eşim.
Tek başıma o kadar şeyin altından kalkamazdım. Elimi tutan eşim.
Arkamı döndüğümde aklıma şüphe düşürmeyen eşim.(burası önemli. Onun tavrı hareketleri bana güven veriyor)
Sinirlendiğim de beni sakinleştiren eşim. Ağladığımda sarılan eşim. Uzar gider bu liste.

Keşke evlenmeseydim çünkü;
Artık kafama göre hareket edemeyen ben.
Karar alırken bencilce davranamayan ben.
Sürekli arka toplayan ben.
Hergün ne pişirecem diye düşünen ben.
Evi temizlemek zorunda kalan ben.
Belli saatten sonra istediğimi yapamayan ben.
Tek başıma bir şey yapamayan ben.
Sürekli hesap veren ben.
Vs.vs.
Hayattan karşındaki kişiden ne beklediğine bağlı evlilik.

Her ikiside. Yaşanmış hikayeye göre değişir. Öyle bir şey yapar, söyler ki niye evlendim bu adamla derim. Öyle bir şey yapar mutlu eder ki iyi ki evlenmişim derim. Yani insan ruh hali, beklentisi, yaşanmışlık yönetiyor duygularımızı. Yani bu zamana, yaşa ve başa gelen olaylara göre değişir. Asıl soru birlikte olduğunuz erkek dürüst mü, çalışkan mı, klasik kaba saba ben hizmet beklerim kadın dediğin evde her işi yapar diyen mi, hayatı müşterek görenlerden mi, eli açık mı, cimri mi, sağlıklı ve doğru kararlar alabiliyor mu, konuşacak çok konunuz var mı, çocuk sever mi, aile üyelerine bakar mı, merhametli mi, tembel mi, maço mu, sinirli mi, sakin mi???? sor sor bitmez. En temel eş adayında aranacak özellikler ev işi ve diğer aile işlerinde pozitif ayrımcılıktan yana olması, yalandan hoşlanmayan, her koşulda ve herkese karşı sizi koruyan, sadık, fikirlerinizi dinleyen ve mantıklı mütabık olduklarınızı hayata geçiren, sakin mizaçlı, Allahtan korkan bir erkek olması, tabi cimri olmayan ve üçe beşe bakmayan biri olsa o da iyi olur gerisi idare edilebilir. İşte bu noktada erkek arkadaşın bunun neresinde??? Buna göre karar verebilirsiniz. Evlenilecek erkek mi yoksa yol verilecek erkek mi? buna göre karar verebilirsin. Tabi bunlar benim fikirlerim. Daha farklı görüşler olacaktır iyi erkek tanımıyla ilgili. :)))

Bende iyiki evlendim diyenlerdenim yine bu dunyaya gelsem yine esimle evlenmek isterim... biliyorum esim cook inatci dedigim dedik diyen biri ama bende dörtdörtlük degilim ki )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…