- 13 Kasım 2018
- 3.862
- 2
- 5.372
- 158
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Tövbe tövbeBenim eşim annesini peygamber sanıyor
Ölümden başka herseye çözüm var , sakın unutma. Zamanla alışacaksın ve unutup gideceksin. Biraz zamana bırak ve durumun müsaitse destek al.Bunun bedeli ağır oluyor ama , kendimi kurtardım belki ama yüreğim çok üzgün zamanla geçer inşallah .
Akıllı olmamanın bedeli daha ağır.Bunun bedeli ağır oluyor ama , kendimi kurtardım belki ama yüreğim çok üzgün zamanla geçer inşallah .
Çok doğru söylediniz bu sözünüzü not ettim, bazen de aklın verdiği karara kalp eninde sonunda uymak zorunda kalıyor sanırım. Kendime telkin ede ede kalbimi inandıracağım.Akıllı olmamanın bedeli daha ağır.
Şuanda travmanın etkisinden kurtuldum bu yaklaşık 5 ay kadar sürdü çok yoğun bir travmatik süreç geçirdim. Vücudum artık kaldırmadğı için şuan canım yanmıyor sanırım.Ölümden başka herseye çözüm var , sakın unutma. Zamanla alışacaksın ve unutup gideceksin. Biraz zamana bırak ve durumun müsaitse destek al.
Çekişip ne yapacağım , onların seviyesine inmiş olurum. Ortak mal mülk yok zaten. Sadece yıpranmışlığım var. Ama çekişme sürecinde daha çok yıpranacağım. Kim medeni kimin gözü tok görsünler istiyorum benim intikamımı Allah alacak.Çekişmeli dava açabilirsiniz, sonra anlaşmaya yanaşırsa anlaşmalı boşanırsınız.
Anlamazlar. Bunların canını ancak para yakar.Çekişip ne yapacağım , onların seviyesine inmiş olurum. Ortak mal mülk yok zaten. Sadece yıpranmışlığım var. Ama çekişme sürecinde daha çok yıpranacağım. Kim medeni kimin gözü tok görsünler istiyorum benim intikamımı Allah alacak.
Vallahi kafam karışık bu konuda , ama ben de öyle eli maşalı hakkından gelecek bir tip değilim.Anlamazlar. Bunların canını ancak para yakar.
Ben çok emek verdim daha da vermeye hazırdım aslında ama karşınızdaki sizi enayi yerine koyuyor salak gibi kullanmaya çalışıyor ve ailesine de ezdiriyorsa ne yapsanız boş. Tek taraflı çabayla olmuyor. Yaşadığım üzüntünün tarifi yok. Bütün hayallerim yıkık dökük. Yeniden hayata döneceğim günü bekliyorum bir umut.İnsanlar artık emek vermeyi istemiyor, tüketmeyi daha çok seviyoruz. Bu nedenle sevgi saygı bile çabuk tükenen, tüketilince de çöpe atılan bir şeye dönüşmüş. Evlilik gerçekten zor zanaat, iki tarafın da çaba harcayıp emek göstermesi gerek yoksa tükenmeye mahkum oluyor maalesef. Umarım karşınıza kıymet bilen, size emek veren, değer gösteren bir insan çıkar bundan sonra
Kızlara böyle davranmazlar , erkek çocuk olunca aklını kaybediyorlar resmen , kadınlarımız ne zaman cehaleti yenerse bu toplum o zaman düzelecek..O kadar haklısınız ki , benim de kayınvalidem eşimi küçük dağları sen yarattın dercesine kibirli yetiştirmiş. Severken bile aslan oğlum paşa oğlum diye seviyor, her gün mesaj atardı bütün mesajları üstünlük içeren yazılarla dolu olurdu. Eşim de bir çayı bile ayağına bekleyen birisi vermediğin zaman sen beni sevmiyorsun senden aile olmaz senden eş olmaz evliliği taşıyamıyacaktın da benle niye evlendin diyordu daha bikaç haftalık evli iken bile. Biz de aynı yaş grubundanız ama her işimizi kendimiz gördük kimseden bişey beklemedik kimsenin malına mülküne göz koymadık ama bazı kişiler hep alma hiç vermeme peşinde. Böyle yetiştirilmiş çünkü hep bana hep bana. Ben bu kadar bencilliği anlayamıyorum bile bir insan utanmaz mı başkasını sömürüp durmaya. Ya da normal bir insanın kendini bu kadar üstün görmesini anlamıyorum. Ah oğlan anneleri bizim başımızı yakıyorlar böyle yapa yapa. Halbuki evladı veren Allah emanet veriyor annelere. Nedir bu ilahlaştırma nedir bu kendi evladı mutlu olsun diye başkalarının evlatlarını harcamak….
Hani derler ya her şerde bir hayır vardır diye, mutlaka bunun da bir sebebi vardır. Biraz zaman sonra inşallah her şeyi unutur, bu da benim için bir tecrübe oldu dersinizBen çok emek verdim daha da vermeye hazırdım aslında ama karşınızdaki sizi enayi yerine koyuyor salak gibi kullanmaya çalışıyor ve ailesine de ezdiriyorsa ne yapsanız boş. Tek taraflı çabayla olmuyor. Yaşadığım üzüntünün tarifi yok. Bütün hayallerim yıkık dökük. Yeniden hayata döneceğim günü bekliyorum bir umut.
Benim bir önceki konumu okursanız daha iyi anlayabilirsiniz. Nelerle uğraştım 21. Yy da bir evlilik bir hiç uğruna bitti….Hani derler ya her şerde bir hayır vardır diye, mutlaka bunun da bir sebebi vardır. Biraz zaman sonra inşallah her şeyi unutur, bu da benim için bir tecrübe oldu dersiniz
Evlilik bir hiç uğruna bitmedi , siz anlaşamadığınız ve mutlu olmadığınız için bitti. Avukatım ve boşanmalarda özellikle kadın tarafinda çok görülen bir durumu yaşıyorsunuz. Siz karşınızdaki insanla mutlu değildiniz, mutlu olmadığınız bir ilişkiyi bitirmek sizi bu kadar yıpratmamalı. Asıl sizi yıpratan evlilik kurumunda başarıyı yakalayamamak duygusu ,yani evlilikte başarısız olduğunuzu düşündüğünüz için bu kadar üzülüyorsunuz. Peki neden evlilik kurumunun ilişkisinin yurumemesi sizi bu kadar mutsuz ediyor? Çünkü hayatta kendinize verdiğiniz değeri, hayatta başarı kavramınızı bir erkeğin sizinle evli kalmak istemesine endekslemişsiniz. Hala evliliginizin bir hiç yüzünden bittiğini düşünüyorsunuz ama aslında sizin mutsuz olduğunuz bir evliliğin devam etmesi zaten sizin zarariniza . Hiç yüzünden bitmedi evliliğiniz kocanizin davranışları yüzünden bitti. Zamanla anlatacaksınız, arkanizda aileniz var , ona sahip olmayanlar daha zor durumda .Benim bir önceki konumu okursanız daha iyi anlayabilirsiniz. Nelerle uğraştım 21. Yy da bir evlilik bir hiç uğruna bitti….
Böyle bir durumda ayrılarak doğru yaptığıma eminim. Zaten sürdürülmeyecek kadar kötüydü herşey yani istesem de sürdüremez dayanamazdım. Kadın tarafında cok görülen bir bir durumdasınız derken neyi kastetmiştiniz bu maaş kartı olayı mı avukat olduğunuz için daha iyi bilirsiniz tabii ki. Geçen gün yargıtaydan da karar çıktı bu suçtur diye ama bir etkisi yok galiba. Evin içinde olan biteni kanıtlamak da zor.Evlilik bir hiç uğruna bitmedi , siz anlaşamadığınız ve mutlu olmadığınız için bitti. Avukatım ve boşanmalarda özellikle kadın tarafinda çok görülen bir durumu yaşıyorsunuz. Siz karşınızdaki insanla mutlu değildiniz, mutlu olmadığınız bir ilişkiyi bitirmek sizi bu kadar yıpratmamalı. Asıl sizi yıpratan evlilik kurumunda başarıyı yakalayamamak duygusu ,yani evlilikte başarısız olduğunuzu düşündüğünüz için bu kadar üzülüyorsunuz. Peki neden evlilik kurumunun ilişkisinin yurumemesi sizi bu kadar mutsuz ediyor? Çünkü hayatta kendinize verdiğiniz değeri, hayatta başarı kavramınızı bir erkeğin sizinle evli kalmak istemesine endekslemişsiniz. Hala evliliginizin bir hiç yüzünden bittiğini düşünüyorsunuz ama aslında sizin mutsuz olduğunuz bir evliliğin devam etmesi zaten sizin zarariniza . Hiç yüzünden bitmedi evliliğiniz kocanizin davranışları yüzünden bitti. Zamanla anlatacaksınız, arkanizda aileniz var , ona sahip olmayanlar daha zor durumda .
Sizin durumunuz çok görülüyor demek istedim , mutsuz olduğu evlilik bittiği halde evlilik bittiği için çok üzülenler.Böyle bir durumda ayrılarak doğru yaptığıma eminim. Zaten sürdürülmeyecek kadar kötüydü herşey yani istesem de sürdüremez dayanamazdım. Kadın tarafında cok görülen bir bir durumdasınız derken neyi kastetmiştiniz bu maaş kartı olayı mı avukat olduğunuz için daha iyi bilirsiniz tabii ki. Geçen gün yargıtaydan da karar çıktı bu suçtur diye ama bir etkisi yok galiba. Evin içinde olan biteni kanıtlamak da zor.
Bir Sebebi insan kendini tanımadan ve karşısındaki de daha kendini tanımayı tamamlamadan evleniyorlar. Sonra kişilerin karakteri ve kişiliği zamanla oluşuyor e birbirinize uygun değilsiniz anlaşılıyor . ayrılmıyorlar da maalesef artık birde olamıyorlarArkadaşlar evli insanların çoğunluğu neden mutsuz ? Evliliği hepimiz güzel hayal ediyorduk tabi ki hayatta sorunlar da olabilir ama genel olarak baktığımda Türkiye’de erkekler çok sorunlu geliyor bana. Anne bağımlılığı , aldatma , çalışmama , cimrilik , kıskançlık , şiddet vs vs pek çok evlilik bu yüzden bitiyor ya da bitme aşamasında. Kadınlar hep zorluğu üstlenen taraf. Buna rağmen de kıymetimiz bilinmiyor. Zaten evliliğin nasıl riskli olduğunu bilse kimse evlenmez galiba kadere yazıldıysa basiret bağlanıyor ve bir anda kendimizi bu olayların içinde buluveriyoruz. Sorum şu sizce ülkemizde evli insanlar neden çok mutsuz ve sorunlarla boğuşuyor? Boşanmalar inanılmaz artmış. Herkes patır patır boşanıyorçok kötü ve üzücü. İnsanlar bu kadar kötü mü yaa devir gerçekten bu kadar kötü mü? Ben de boşanıyorum az kaldı. Anne bağımlılığı ve ekonomik şiddet yüzünden tek bir gün yüzüm gülmedi.
Tabi ki de kendime verdiğim değeri bir erkeğe endekslemedim eğer öyle olsaydı ayrılamazdım. Sadece sıradan insan gibi evlilikte mutlu olacağımı sevdiğim insanlar hayat arkadaşı olacağımı Ümit ederek bu yola çıkmıştım ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım kısa sürede. Belki başka insanların 2-3 yıl içinde yaşadığı entrikaları çok çok kısa zamanda hızlandırılmış olarak yaşattılar annesiyle beraber. Mutlu olmadım mutluluğu geçin resmen eziyet yaşadım psikolojik eziyetler vb. Ben elimden gelen aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım ama eşimin proje evliliğinin kurbanı oldum malesef yaşadığım şey evlilik değildi….Evlilik bir hiç uğruna bitmedi , siz anlaşamadığınız ve mutlu olmadığınız için bitti. Avukatım ve boşanmalarda özellikle kadın tarafinda çok görülen bir durumu yaşıyorsunuz. Siz karşınızdaki insanla mutlu değildiniz, mutlu olmadığınız bir ilişkiyi bitirmek sizi bu kadar yıpratmamalı. Asıl sizi yıpratan evlilik kurumunda başarıyı yakalayamamak duygusu ,yani evlilikte başarısız olduğunuzu düşündüğünüz için bu kadar üzülüyorsunuz. Peki neden evlilik kurumunun ilişkisinin yurumemesi sizi bu kadar mutsuz ediyor? Çünkü hayatta kendinize verdiğiniz değeri, hayatta başarı kavramınızı bir erkeğin sizinle evli kalmak istemesine endekslemişsiniz. Hala evliliginizin bir hiç yüzünden bittiğini düşünüyorsunuz ama aslında sizin mutsuz olduğunuz bir evliliğin devam etmesi zaten sizin zarariniza . Hiç yüzünden bitmedi evliliğiniz kocanizin davranışları yüzünden bitti. Zamanla anlatacaksınız, arkanizda aileniz var , ona sahip olmayanlar daha zor durumda .
Ama bu cok üzücü birşey ki. Ne kadar iyi de olsa kötü de olsa ayrılık her zaman acı vericidir. Evliliğin öncesi de var yaşanmışlıklar hayaller , sonradan hızlıca yıkılan hayaller insanı üzer illa Kİ üzer. Evliliği bitirmek çok zor bir olgu. BAzen herşey açık seçik belliyken bile insanın kalbi eziliyor böyle olmak zorunda mıydı diye. Duygusal yıkım bir anda gitmiyor Kİ. Hayatta her zaman mantıkla hareket etmek kolay değil ki.Sizin durumunuz çok görülüyor demek istedim , mutsuz olduğu evlilik bittiği halde evlilik bittiği için çok üzülenler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?