Arkadaşlar evli insanların çoğunluğu neden mutsuz ? Evliliği hepimiz güzel hayal ediyorduk tabi ki hayatta sorunlar da olabilir ama genel olarak baktığımda Türkiye’de erkekler çok sorunlu geliyor bana. Anne bağımlılığı , aldatma , çalışmama , cimrilik , kıskançlık , şiddet vs vs pek çok evlilik bu yüzden bitiyor ya da bitme aşamasında. Kadınlar hep zorluğu üstlenen taraf. Buna rağmen de kıymetimiz bilinmiyor. Zaten evliliğin nasıl riskli olduğunu bilse kimse evlenmez galiba kadere yazıldıysa basiret bağlanıyor ve bir anda kendimizi bu olayların içinde buluveriyoruz. Sorum şu sizce ülkemizde evli insanlar neden çok mutsuz ve sorunlarla boğuşuyor? Boşanmalar inanılmaz artmış. Herkes patır patır boşanıyor
çok kötü ve üzücü. İnsanlar bu kadar kötü mü yaa devir gerçekten bu kadar kötü mü? Ben de boşanıyorum az kaldı. Anne bağımlılığı ve ekonomik şiddet yüzünden tek bir gün yüzüm gülmedi.
Prenses masalları yer etmiş içimize, polyana kadar uçmuşuz hayallermizde.
Büyük hayallerle, insanca şeyler istemişiz.
İnsanca olduğu için, basit olduğu için her şey halledilebilirmiş bizim için.
Evlenince erkek egemenliğiyle savaşmışız, kaynana kişisiyle, üzerimize tonla yük yüklenip, değersizleştirilmişiz bir de!
Haliyle şoktan ne yapıcağımızı bilememiş, yine de oldurmaya çalışmısız.
Bazen güzel sözlerle, bazen bağıra çağıra.
Sınır ihlali yaşamışız ve sonunda da hep biz suçlu olmuşuz.
Artık her erkeğin bir tane insan üstü bir düşüncesizliği, gevşekliği, kısıtlayıcılığı olduğunu düşünüyorum.
Kadın olarak kusursuzuz demiyorum.
Ama bi sapıklık, bi aldatma, bi cimrilik, bi katı kuralcılık, bi ailesine kul köle etme...
E yalnız da hayat geçmez, bi yere kadar yani.
E al birini, vur ötekine durumu varken nasıl olucak?
Kalpsizlik mi tek seçenek?O zamanda ne anlamı var ki?
Öyle içimi döktüm bu başlıkta.
Tek şaşırdığım berbat ötesi evliliği olan kadınların şahaneyiz tablosu çizmesi ve bir şekilde yürütmesi.Mücadelelerine sağlık ne diyeyim