• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

Erkek arkadaşının ailesi gibi Bi hayat tarzımız var

Kurs sohbet hariç

Ben de ailenin zaten sizi kabul edeceğini düşünmüyorum

Arada ciddi fark var
Kabul karşılıklı bir şeydir. Ben karşımdakileri bana baskı yapnmadıkları sürece olduğu gibi kabul ederim.
Karşımdakinden de bunu beklerim. Bunu yapmamak zorlamadır, dışlamadır. Şu an sizin karşı tarafınızdaki biri olarak yazıyorum ola ki böyle biri ile karşılaşırsanız dışlamayın. Üzülüyoruz. =)

bence de sıkıntı olur. erkek arkadaşın şimdi öyle söylüyor sonra farklı konuşur. Benim eski eşim de seninkiler gibi değildi ama yok sıkıntı olmaz, yok tabi ki çalışırsın evlendiğimizde vs vs dedi sonra iç yüzü ortaya çıktı. Ailesi karışmadı o karıştı bana, baskı yaptı. Yani seninki de değişebilir ama değişmeyebilir de bunun ayrımını şuan da yapmak zor. Ama anlattıklarına göre o kadar zıt ki aileniz. Yok yakınken dönün derim
şu an beni kaybetmemek için mi böyle, sonra değişir mi? Arada kalıp daralır mı çok sorguluyorum ona da söyledim ama asla diyor..

Merhaba arakdaşlar,
Eski hesabımın şifresini hatırlamadığım için yeni bi hesap açtım.
Fake hesap değilim, 5 yıldır bu forumdayım. Ve bugün sizden fikir alma ihityacı hissettim. Tecrübeleriniz ve gözlemlerinizle bana fikir vereceğinizi umuyorum.
Konuyu anlamanız için detaylı açıklayacağım, amacım kimseyi aşağılamak değil bunu belirtmek istedim.
28 yaşındayım, İstanbul’da ailemle yaşıyorum, tercüme bürosunda çalışıyorum. Annem ve babam emekli, benden 5 yaş küçük kardeşim var, üniversitede okuyor.
2,5 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım evlenmek istiyor ama ben o gözü karalıkta değilim. Hep beynimize aşılanmış, evlenmen gereken kişi o ise gözün kör olur diye.
Ama ben hep biraz mantıklı biriydim. Hiç öyle aşırı çok aşık olmadım. Onu seviyorum ama aşık değilim belki de, bilmiyorum.
Erkek arakdaşımla yaşıtız. O atanamadığı için mesleği dışında geçici bir işte çalışıyor, kendi mesleğine ne zaman geçer bilmiyorum.
Mesleğinde ilerleyebilmesi için bitirmesi gereken bir okulu daha var, askere gitmeyi düşünmüyor. Bunları sorun etmiyorum.
Ailesini kısmen tanıyorum, anne babası ve bir ablası var. Ailece biraz uç noktada dindarlar. Anlattığına göre bana tuhaf gelen huyları var. (Tuhaf diyorum çünkü ben bunları hiç çevremde görmedim.)
Tekrar ediyorum, kimseyi aşağılamıyorum. Sadece ben mi yanlış anlıyorum bilmek istıyorum ve yanlış bir karar vermekten çok korkuyorum.
Aşırı dindarlar, ferace falan giyiyorlar, müzikli ve alkollü düğünlere gitmiyorlar, tüm çocuklara dini isimler koyuyorlar, evlerine insan siluetli resim asmıyorlar, hep toplantılar sohbetler yapıyorlar, kurslara falan gidiyorlar.
Selamın aleyküm dediklerinde merhaba diye cevap vermemi kötü bir şey olarak değerlendiriyorlar.
Eğitimli, kültürlü kimseler anladığım kadarıyla. Gelişime açıklar sosyal olarak, okuyorlar, araştırıyorlar vs.
Benim ailem tam tersi, genelde müzik, eğlence, alkol, yemekler, akraba toplantıları olur. Annem heykel yapar, enstrüman çalar. Kapalı hiç kimse yoktur.

Erkek arakdaşım normal biri. Eğleniriz, gezer tozarız, bana dini baskılarda bulunmaz, muhafazakar değildir. Ancak bazı konularda biraz daha olgunlaşmaya ihtiyacı var.
Onun beni sevdiğini, onunla mantıken uygun, arkadaşlık bağı da olan bir ilişki kurabileceğimi biliyorum. Ama evlenmek çok farklı bir şey?
İstanbul’da doğup büyümüş, ailesi de öyle sanırım ama doğu kökenliler. Bütün bunları düşününce bazen ondan uzaklaşıyorum. Bunları düşünmediğimde daha yakın hissediyorum.
Evlenme fikri çok fazla konuşulmaya başlandı bugünlerde. Düşündükçe kötü hissediyorum.
Evlenmek istediği ve çok iyi biri olduğu için ayrılamam, ayrılmak da istemiyorum. Gerçekten insani iletişim bilen, kadına değer veren, ve çok yönlü biri.
Asla muhafazakar ya da dindar biri olacağımı sanmıyorum, baskı ve dayatma bende tamamen ters teper, içinde bulunabileceğim bir hayat tarzı değil, bildiğim şeyler de değil.
Bazen saçma senaryolar düşünüyorum. Kendimi mevlütlü bir düğünde hayal edemiyorum ya da çocuğuma dini bir isim konmuş olacağını.
Kadın erkek ayrı oturuyorlarmış, ailemle nasıl bir araya gelirler, taraflar birbirini nasıl karşılar? Ailem bu tarz kültürel farklarda hassaslar ve hoşgörülü olamayabilirler.
İnsanların tarzları ve seçimleri onların iyi veya kötü olduğunu göstermez. Ben kötü olduklarını değil, farklı olduğumuzu düşünüyorum sadece.
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
yukarıda yazdığınız çoğu şey bahane.olmamış kafanıza yatmamış.aşk yok.istediğiniz kriterlere uygun değil.uzatmayın.çocuk başkasını bulsun evlensin

Kesinlikle bu aileyle yapabileceğinize inanmıyorum ,özellikle de yorumlarınızı okuduktan sonra!Hazır aşık da değilsiniz bence herkes kendi yoluna!
Az önce iki taraf da anlayış gösterirse olası demiştiniz, ben aşka değil sevgi ve saygıya inanıyorum.
Aradığım evlilik biçimi aşık ve gözü kapalı bir şey değil zaten.

Yorumlarının hepsini okudum. Gerçek olduğunu biliyorum.. :KK43:
Çok korkuyoum çocuğumun böyle bir şeye düşmesinden. Ben kendim bile daralırım.
Bunlar olmazaa peki? Güzel bir şeyi çöpe atmış olur muyum?
Bu ikilem beni delirtiyor..

Olmama gibi bir ihtimali yok ne yazık ki.
Herkes kendi bildiği kendi yetiştiği ortamı sever ve o ortamda yaşamaya devam etmek ister.
Bana nasıl muhafazakar yaşam kabus gibi geliyor beni boğuyorsa, muhafazakar bir ortamda büyüyen insan için de o ortam güzel bizimki kötü.
Ki evlilikte isteseniz de istemeseniz de aileler birleşiyor. Onun annesi babası kardeşleri gelecek. Ve gelince ister istemez o kaç göç olacak onların bakışı bu çünkü.
Haliyle çocuk doğunca da aman ona benzemesin bizim gibi olsun diye ısrarlarının boyutu artacak.
Değişmez yani.
Herkes kendine göre birini ister. Ve ileride de değiştirmek için elinden geleni yapar.

yukarıda yazdığınız çoğu şey bahane.olmamış kafanıza yatmamış.aşk yok.istediğiniz kriterlere uygun değil.uzatmayın.çocuk başkasını bulsun evlensin
Bahane üretmiyorum, netleştirmeye çalışıyorum. Bir bahaneye ihtiyacım yok kimse kimseye evlilik sözü vermedi.
O evlenmek değil, benimle olursa evlilik istediğini söylüyor.

Sevgiliniz ailesine bağlı biriyse kendisi her ne kadar öyle olmadığını iddia etse de öyle olacaktır. Ailesine karşı gelemeyecektir, "Bakın bu benim eşim, bu da ikimizin yaptığı çocuk ikimizin hayatına karışmayın" diyemeyecektir. Genel olarak Doğulular ailesine bağlı olur. Yanlış anlamayın bunu eleştirmek için söylemiyorum, aileye bağlı olmak güzel bir şey ancak size de karışacaklardır. Ve siz mesela "Tamam bu da olmayıversin, bundan fedakarlık edeyim" dediğinizde bunu fedakarlık gibi görmez onlar. Yani yapmanız gereken bir şey gibi görürler ve size teşekkür etmeyeceklerdir bu yüzden.

Biraz karışık yazdım sanırım, umarım siz anlamışsınızdır :)

Yorumlarının hepsini okudum. Gerçek olduğunu biliyorum.. :KK43:
Çok korkuyoum çocuğumun böyle bir şeye düşmesinden. Ben kendim bile daralırım.
Bunlar olmazaa peki? Güzel bir şeyi çöpe atmış olur muyum?
Bu ikilem beni delirtiyor..

Çöpe giden sadece hayatın olur yazık etme kendine..

Sevgiliniz ailesine bağlı biriyse kendisi her ne kadar öyle olmadığını iddia etse de öyle olacaktır. Ailesine karşı gelemeyecektir, "Bakın bu benim eşim, bu da ikimizin yaptığı çocuk ikimizin hayatına karışmayın" diyemeyecektir. Genel olarak Doğulular ailesine bağlı olur. Yanlış anlamayın bunu eleştirmek için söylemiyorum, aileye bağlı olmak güzel bir şey ancak size de karışacaklardır. Ve siz mesela "Tamam bu da olmayıversin, bundan fedakarlık edeyim" dediğinizde bunu fedakarlık gibi görmez onlar. Yani yapmanız gereken bir şey gibi görürler ve size teşekkür etmeyeceklerdir bu yüzden.

Biraz karışık yazdım sanırım, umarım siz anlamışsınızdır :)
Çok iyi anladım hem de.. =(

Olmama gibi bir ihtimali yok ne yazık ki.
Herkes kendi bildiği kendi yetiştiği ortamı sever ve o ortamda yaşamaya devam etmek ister.
Bana nasıl muhafazakar yaşam kabus gibi geliyor beni boğuyorsa, muhafazakar bir ortamda büyüyen insan için de o ortam güzel bizimki kötü.
Ki evlilikte isteseniz de istemeseniz de aileler birleşiyor. Onun annesi babası kardeşleri gelecek. Ve gelince ister istemez o kaç göç olacak onların bakışı bu çünkü.
Haliyle çocuk doğunca da aman ona benzemesin bizim gibi olsun diye ısrarlarının boyutu artacak.
Değişmez yani.
Herkes kendine göre birini ister. Ve ileride de değiştirmek için elinden geleni yapar.
DM attım arkadaşım..

Ben de erkek arkadaşımdan severek ayrıldım. Ailesiyle yaşadığım görüş ayrılıkları ve onun bunlara karşı çıkamaması, beni haklıyken haksız durumlara düşürmesi vs gibi çeşitli sebepler yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. Kendi dertlerimle sizi sıkmak istemiyorum tabi ki ama bazı durumlarda severek ayrılmak zorunda kalabiliyoruz çünkü ileride daha da mutsuz olacağımızı ve U dönüşü yapmakta da çok zorlanacağımızı biliyoruz. Hazır U dönüşü yapmanız kolayken yapın bana kalırsa.

Kabul karşılıklı bir şeydir. Ben karşımdakileri bana baskı yapnmadıkları sürece olduğu gibi kabul ederim.
Karşımdakinden de bunu beklerim. Bunu yapmamak zorlamadır, dışlamadır. Şu an sizin karşı tarafınızdaki biri olarak yazıyorum ola ki böyle biri ile karşılaşırsanız dışlamayın. Üzülüyoruz. =)

Yanlış anlaşıldım

Ben dışlamam zaten

Özgür olmalı her insan

Ben bile kapalı olduğum halde çevremde sohbetlere gitmediğim için pantolon giydğim için ötekileştiriliyorum

Sorun sizde değil yani

Aslında konuşcağım çok şey var da şimdi bi tanıyan çıkar bi de onlarla uğraşamam :)

Bir örnek vereyim sana,çok yakınım hatta.
Bayan tanıdık, erkek tarafına yemeğe davetli kızı nişanlı yani..
K.peder olacak adam eve gelip kadına hoş geldin bile dememiş,kadında kocası için alt sokakta dışarda demiş..
Sırf kadını görmemek ve tokalaşmamak adına eve gelmemiş..

Zaten ailem de şiddetle karşı çıkacaktır sanırım. Teşekkür ederim.

Yukarca örnek verdim ilaveten şunuda anlatayım,kızı istediler tamam dendi k.pederinin elini öpmeye gitti eli havada kaldı..Adam sadece şunu söyledi,nikah olmadan elimi vermem namahrem dedi..

Kesinlikle karşı çıkarlar sonra sen zor durumda kalırsın...

Yanlış anlaşıldım

Ben dışlamam zaten

Özgür olmalı her insan

Ben bile kapalı olduğum halde çevremde sohbetlere gitmediğim için pantolon giydğim için ötekileştiriliyorum

Sorun sizde değil yani

Aslında konuşcağım çok şey var da şimdi bi tanıyan çıkar bi de onlarla uğraşamam :)
Özel mesaj atar mısınız, bu düşünce yapısını tanımak istiyorum. Belki bana fikir olur..

Yukarca örnek verdim ilaveten şunuda anlatayım,kızı istediler tamam dendi k.pederinin elini öpmeye gitti eli havada kaldı..Adam sadece şunu söyledi,nikah olmadan elimi vermem namahrem dedi..

Kesinlikle karşı çıkarlar sonra sen zor durumda kalırsın...
Yok artık. Oğluyla evlenecek kişiye kızı olacak kişiye mi bunu demiş? Sapıkça..

Back