Babam koskoca adam onca yoldan kalktı ayağına geldi konuştu tavrını koydu yalnız olmadığımı gösterdi sonra hatasını anladı kızım sende büyütme ortada bişe yok dedi gitti nitekim düzeldi sandım geldi özür diledi felan çünkü ama iki hafta sonra yine aynı kafaya devam. Babalar işte, isterlermi daha bir yıl olmamış kızının yuvası yıkılsın bu yaşta dul kalsın heleki şimdi birde bebek varken hiç hazmedemez benim kızımın hayatı karardı bende onunkini karartırım gözüyle bakıyor olaya ve dile getiriyor kesinlikle tasvip etmiyorum çok saçma bir düşünce fakat haliyle bende korkuyorum cesaret edemiyorum bişeylere
Bak o zaman ne yapacaksın biliyor musun? Bebek doğana kadar sabredeceksin. Muhtemelen doğum iznine çıkacağın için bir süre iş hayatından uzak kalacaksın.
Bugün karşına al eşini konuş.
Kadın erkek aile eşittir muhabbeti yaparak değil.
Ailesi ile ilgili olarak konuş. Onları sevdiğini, değer verdiğini, önemsediğini, her şeyden önce kayınvalidene kocanı doğurup büyüttüğünü için çok kıymetl verdiğini söyle. Asla kötü bir şekilde değil, gülerek, gülümseyerek ve samimiyetle.
Evliliğinizi çok önemsediğini, ailenizi çok sevdiğini, ve asla ama asla ayrılmak gibi bir isteğinin olmadığını dile getir.
Fakat yaşadığınız onca sıkıntı da hiçbir zaman tek tarafın suçlu olamayacağını, insanın doğasında hata yapmanın olduğunu anlat. Ben seni de aileni de seviyorum, ama senden aynı ilgiyi göremiyorum, belki orta yolu bulamadığımızdan ama bende üzülüyorum. Kendimi değersiz hissediyorum, sanki biz aile olamadık hep aileler konusu yüzünden sıkıntı yaşıyoruz de. İstiyorum ki kocaman bir aile olalım, benim ailemi dışlamadan, hep birlikte mutlu olalım ama bu şekilde ailemi dışladığını düşünüyorum de. Bırak o da konuşsun cevap versin sana. Eğer aynı şeyler söylerse fayda zarar üzerinde dur. De ki ben ailemle az görüşürsem çok üzülürüm. Onlar öldüğünde vicdan azabı duyarım, kalbim çok kırılır. Ama eşit görüşürsek, ikimizinde vicdanı rahat olur, ömrüm boyu bu vicdan azabıyla mı yaşayayım, dinimiz bunu mu emrediyor de.
Ben kendi hatalarımı gördüm, senden tek isteğim ailemi ve aileni evliliğimize karıştırmayalım. Kadın-erkek ayrımı yapmayalım. Bak bu devirde herkes geçim yaşam mutluluk derdinde. Biz hepsini bulduk ve bunları mahvetmeyelim. Ben evliliğimizi yürütmek istiyorum ama bu dünyaya bir kere geldim. Mutsuz olmak senide mutsuz etmek istemiyorum, mutsuz ömür geçmez. Sen de koy elini taşın altına beni anla, beni bu konuda üzme, ben annenin de gönlünü yaparım, daha sık ararım, hediye alırım, onu da mutlu ederim, annenle ilişkimize müdahale etme, ama ailelerimiz konusunda da dengeyi koru, eşit tut rica ediyorum de. Eşin kötü değil, sadece annesinin dolduruşuna geliyor, bence zamanla aşarsınız.
Gene yürümezse, bebeğin ele avuca gelince boşanırsınız. Bu şekilde madem babanda öfkesine yenik düşecek, en azından babana ben denedim baba olmuyor diyebilirsin. O da zamanla alıştırır kendini buna.