- 6 Aralık 2017
- 6.383
- 6.537
- 198
- Konu Sahibi BenKendimeYeterim
-
Allah ikisiylede sinamasin evladımı yanımdan kocamı başımdan eksik etmesin ama evlat acısınin tarifi olduğunu düşünmuyorum.Genç yaşta kocanı kaybedip çocuklarla kalmak mı zor?
65 yaşında 3 evladından birini kaybetmek mi daha zor görümcelerim bir araya geliyorlar gelin ne çekiyor ki olan bize oldu evimiz direği gitti olan bize oldu diye hem aralarında konuşuyorlar hem de farklı yerler de hep kendi acılarından ana babalarının çektiği acılardan bahsediyorlar. Sanki bende dışarıdan biriyim ölen benim kocam ama bana nasılsa atlatır yoluna bakar gözüyle bakıyorlar. Benim acımı hayatımın zorluğunu görmüyorlar.
Hiç kimse sana saldırmadı sen sordun eş acısı mı evlat acısı mı diye.Herkeste ona göre cevap verdi.Bana sorsalar ya esini alacağız ya evladını , valla (çok aşık olsamda)kocamı veririm kimse kusura bakmasın evladımın tırnağına zarar gelsin istemem.Esler anlasamayabilir bosanabilir,birinin ölümü sonrası tekrar evlenenler var ama evlat kaybı olunca bir ömür hatırlanır nasıl doğurdum emzirdim yürüdü ilk ne söyledi.Burada kimse size eş acısı ne ki demedi.Sadece evladın daha fazla acı verdiği söylendi.Sizin gibi düşünmedigimiz için bizi klüpce suclayamazsiniz.Kısa ve öz olsun demiştim ama insanların da ne kadar saldırmaya hazır olduklarını gördüm
Ne alaka, acı yarıştırılır mı?Genç yaşta kocanı kaybedip çocuklarla kalmak mı zor?
65 yaşında 3 evladından birini kaybetmek mi daha zor görümcelerim bir araya geliyorlar gelin ne çekiyor ki olan bize oldu evimiz direği gitti olan bize oldu diye hem aralarında konuşuyorlar hem de farklı yerler de hep kendi acılarından ana babalarının çektiği acılardan bahsediyorlar. Sanki bende dışarıdan biriyim ölen benim kocam ama bana nasılsa atlatır yoluna bakar gözüyle bakıyorlar. Benim acımı hayatımın zorluğunu görmüyorlar.
Oha ben ne okudumKocan iyiyse koca.
Evlat herzaman olur ama iyi kıymet bilen bi eş bambaşka.
Evlatta olsa gider kocanla eşinle başbaşa kalır hayatı paylaşırsın.
Abla haklısın ama senin başlık yanlış olmuş insan farklı anlıyor. Senin acını alan hafife alan o insan müsveddesi kaynana ve gorumceden uzaklaş hatta cenazelerine bile gitme onlara acıysa sana da acı ne demek ya acı yarıştırmak bosver onları eşine Allah rahmet eylesin sil tüm sülalesini öyle analar var ki kendi acısını gömüp gelinini teselli ediyor sil gitsin hepsiniAynen düzenleyim kisa yazayım dedim millet de saldırıya hazırmış hücum ettiler. Aynen düşündüğünüz gibi görümceler bir araya geliyor ne olduysa bize oldu gelin kim ki bizim kardeşimiz öldü evimizin direği gitti annemiz babamız yanıyor
Her ölüm çok acıdır. Bence kimse kimseyle acısını kıyaslayamaz. Ben sadece evladını kaybeden bir annenin, kardeşlerini kaybeden görümcelerin kendi acıları ile gelinlerinin acısını kıyaslamasını çok çirkin buldum.Ben üzüldüğümü söylemiyorum herkes üzülüyor zaten. Ama oturup aralarında gelin ne çekiyor ki olan bize oldu demişler ve yine bugün ana babam bitti diye konuşuldu
Evladın mı kocan mı deseler hangisini seçersin?
Doğru söylemişler. Onların acısıyla sizin acınız karşılaştırılamaz bile... Ayrıca eşiniz vefat ettikten hemen sonra çocuklu kadının 2. evliliği diye de konu açmanıza da diyecek sözüm yok.Ben üzüldüğümü söylemiyorum herkes üzülüyor zaten. Ama oturup aralarında gelin ne çekiyor ki olan bize oldu demişler ve yine bugün ana babam bitti diye konuşuldu
hayır ya kaynana görümce olan bize oldu diyormuş onu soruyor bana mı zor kaynanaya mı diye herkes yanlış anlamışKeşke çocuğum gitseydi de kocam kalsaydı ya getiriyor sanırım.
Evlat her zaman olur mu ?Kocan iyiyse koca.
Teşekkür ederim gerçekten böyle yaşayan insanlardan dinlemek çok başka. İnsan yasamayinca anlamıyor..abim gittiğinde acısını sürekli annemin, babamın ve benim acımla kendi acısını karşılaştıran yengeme sormuştum bu soruyu. çok aşıktı abime, ortaokuldan beri beraberlerdi. yaşları genç olsa da dile kolay 25 yılı devirdiler birlikte.
bi akşam dayanamayıp sordum ona, sürekli yanımda annemi eleştiriyordu, eski hınçlarını da katarak. çok anneci biri değilim ama annemin acısını biliyorum, görüyorum, dayanamadım, sen olsan hangisini tercih ederdin, sana sorsalar kocan mı çocuğun mu diye hangisinin gitmesini isterdin diye... yapma bak böyle, acı yarıştırma, herkes kendine göre kötü zaten dedim. vay efendim demez olaydım, ne haddimeymiş böyle soru sorarmışım falan... ulan sen bi kaç ay sonra çıktın kendine koltuk takımı bakmaya başladın, annem odasına iki parça yolluk aldı die suçlu oldu. bu ne perhiiiiiz bu ne lahana turşusu...
konu sahibi arkadaşım, ben anladım ne demek istediğini, sen burdaki kötü yorumlara takılma, senin acın sana yeterince ağır zaten şu an. evet çok aşıksan eş acısı çok başka, ben yengemi eleştirsem de acısını anlıyorum, ama anneme kıyamıyorum da artık. eskiden fırıl fırıl ortalıkta dönen, her işini beş dakikada halledip yapan annem çöktü. eridi kadın ya bitti artık, dışarı çıkmaz, sürekli hasta... ama ne olursa olsun acısını asla yarıştırmadı, ona da sorsalar mesela keşke kocam gitseydi diyor.
çok uzun yazdım ama böyle işte. evlatlarına sarıl, kulaklarını kötü yorumlara kapat, kendi acını kendi hayatına uyarla ve öyle devam et. Rabbim sana ve evlatlarına dayanma gücü versin...
Çocuğun olmadığı için bu kadar kolay konuşuyorsun. Çocuğun olsun diye paraları dökmeyi göze almışsın. Hani evlat her zaman olurdu ? tüp bebek sayfalarında geziyorsun ?Kocan iyiyse koca.
Evet konuyu açtım çıkıp koca aramadım. İnsan o mutluluğunu kaybediyor. Evliydin bir anda hayatın değişiyor her durumunu sorguluyor.Doğru söylemişler. Onların acısıyla sizin acınız karşılaştırılamaz bile... Ayrıca eşiniz vefat ettikten hemen sonra çocuklu kadının 2. evliliği diye de konu açmanıza da diyecek sözüm yok.
Bunun tabiki tarifi yok evlat sonuçta. Ben zaten onların acısını anlıyorum ama benim kalan hayatımdaki zorluklarımı görmüyorlar.Hiç kimse sana saldırmadı sen sordun eş acısı mı evlat acısı mı diye.Herkeste ona göre cevap verdi.Bana sorsalar ya esini alacağız ya evladını , valla (çok aşık olsamda)kocamı veririm kimse kusura bakmasın evladımın tırnağına zarar gelsin istemem.Esler anlasamayabilir bosanabilir,birinin ölümü sonrası tekrar evlenenler var ama evlat kaybı olunca bir ömür hatırlanır nasıl doğurdum emzirdim yürüdü ilk ne söyledi.Burada kimse size eş acısı ne ki demedi.Sadece evladın daha fazla acı verdiği söylendi.Sizin gibi düşünmedigimiz için bizi klüpce suclayamazsiniz.
Çevreyi gerçekten bırakmak istiyorum ama daha takıntılı bir hal alıyorumHerkesin bakış açısına göre değişir. Herkesin acısı kendine. Evlat acısı daha baskın denilse acınız mı hafifleyecek. Sizi kendi acısıyla vurmaya çalışan birine karşı ispata mı girişeceksiniz. Yani hayret birşeysiniz gerçekten. Bırakın şu çevreyi kendi içinizle yaşayın hayatınızı
Bunun seçimini sormadım cevabı belli. Hangisi daha zor dedim.mecbursunuz bir kişi yaşacayak ,diğeri ölecek Eşiniz mi?Çocuğunuz mu? hangisini seçerdiniz?
Bu soruyu sormanız okdr saçma ki ama sizin cevabı bildiğinizden şüphem yok.65 yaş diye vurgulamışsınız.O yaşa gelince annelikten azad mı oluyor?Her acı yaşayana büyük.Ama evlat acısı nedir yaşamadan kimse bilemez
Yansın canım sizin beyinler bir şey kaybetmeyizYa tekrar evlenmeyi düşünüyordu yas mı kalır sanki
Beyin yakıyor konu gittikçe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?