Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

teşekkürler pınar hayal..evettt.hayatta nasıl mutluysak öyle yaşanmalı..öncelik bizde olmalı.

deniz_verdi çok teşekkür ediyorum..bende buranın takipçisi olacağım.
pınar_hayal senden de büyük bir ilgiyle gelişmeleri bekliyoruz.
teşekkürler...

deniz_verdi senden bekliyorum tüm gelişmeleri....
yanlışlık oldu.alıntı yapmayım sayfada yer kaplamasın derken
böyle karışıklık oluyor çok pardon..

destek olan arkadaşlara teşekkürler :))
bu arada bu bölümün hareketlenmesine bende çok sevindim...

herkese selam arkadaşlar bu sayfayı tesadüfen buldum ve çok mutlu oldum çünki bende evlat edinmek için başvuranlardanım hatta yarın 2. görüşme için eve gelcekler başvuruyu mart ayında yaptık il değişikliği sebebiyle evraklarda karışıklık oldu ve biraz uzun sürdü ama şükür herşey yolında şimdilik bakalım yarın nasıl geçecek ama her nedense ilk geldiklerindede yarın içinde gergin ve heyecanlıyım bunu tarif etmek güç bihayli ama bu aşamaları geçen arkadaşlar beni anlar bu arada bu kararı nasıl aldığımıza gelince 17 yıllık evliyim ve 37 yaşındayım 4 kez tüp bebek denedik ama olmadı 2 yıldır ömrümüzü 2 kişi geçirmekmiş kaderimiz derken bir anda bu kararı aldık ama benim sürekli aklımın bir köşesinde vardı çoook zor bir karardı ama 2 kişi ile aile olunamıyor arkadaşlar çekirdek aile bile en az3 kişiden oluşuyor ya bilmiyorum işte hep bir yanımı eksik hissettim yıllarca inşallah bu son bulcak....biraz uzun oldu ama içim dolmuş çoştum işte birbirimizi aşamalarımızdan sürekli haberdar edersek çokk sevinirim çünki sizleri okudukça güç buldum inanan

zahidem inşallah herşey çok iyi geçer biranönce evladına kavuşursun çok güzel bi davranış yaptıgın 9 ay karnında taşımak degil ondan sonrası önemli çünkü bende 8 yıllık evliyim 2 aşılamayaptım 1 tüp bebek geçen haziranda olumsuz sonuçlandı tekrar deneyecegim ama olmazsa bende evlatlık alırım onlarda oralarda aile bekliyo seni tbr ederim inş herşey çok ii geçer bitanem

kurdelam,sahidem,(klavyemde alfabenin son harfi çıkmıyor),sinal hoşgelmişsini

herkes deneyimlerini bu süreçte neler hissettiğini işlemlerin nasıl yürüdüğünü sonuca ne şekilde ulaşılabildiğini,kim ne biliyorsa yasa ne güel olur...hem burası hareketlenir.kimbilir belki başka yüreklere de bir umut doğar.ben benden istenen evrakları haırladım.yarın arayıp randevu alacağım.benden ilk istenenler
_gelir belgesi(bordro,tic.sicil gaetesi,vergi levhası,maaaş cüdan fotokopisi,ile sosyal güvence sahibi olduğunuu gösterir belge.)
_öğrnim durumunu gösterir belge((diploma fotokopileri)albümünüden seçtiğini 5 adet fotoğraf(fotoğraflar hikayeleri de yaılarak getirilecektir.renkli fotokopi olabilir.)ikişer vesikalık fotoğraf
_istanbulda ikamet eden 5 referansın adı soyadı yakınlık derecesi telefon ve adresleri
_var ise gayrimenkul tapu ve otomobil ruhsat fotokopisi
_kendi el yaını ile yaacağını en a bir sayfadan oluşan ögeçmişini(ögeçmişte çocukluğunudan bu yana sisde is bırakan anılarınıs, sisi evlat edinmeye getiren süreç,bu konudaki duygu ve düşüncelerini ile gelecekten beklentileriniin ne olduğu...

evraklar her iki eş için de gerekmektedir

ayrıntıları paylaşırım yine...

zinalcim verdiğin destek ve moral için çok ama çok teşekkür ederim canım...bugün buna ihtiyacım vardı doğrusu nedenine gelinceçocuk sırasında 12.sıradaymışız buraya kadar güzel ama 1. sırada olan kişi 3 yıldır sıra bekliyormuş yani bize ne zaman sıra gelir allah bilir artık zaten dünde bize 4 belkide 5 yıl sürer sıranın size gelmesi demişlerde anlayacağın canım çok sıkıldı

canım yazını okudumda sıkma canını hayırlısıyla olur elbet inşllh.bende 1 yıllık evliyim bende adet düzensizligi polikistikover vardı çok takmıştım kafama ya çocuk olmazsa diye hatta evlatlık bile istedimde eşim çok erkn bunun için dedi karşı çıktı bu fikrime belkide o haklıydı çok erken oldugu için 27 yaşındayım inşllh Allah tüm bebek isteyenlere verir inşllh bu aralar çok takmıyorum kafama hastaneye gidecegiz tekrardan hayırlısı olur inşllh.ama bana göre yıllarca beklenmemeli evaltlık durumu varsa bu şans degerlendirilmeli diye düşünenlerdenim...

canım desteğin için sağol bu sayfa benim için terapi gibi bişey oldu sizlerle yazışmak yani hepimiz için hayırlısı olsun ama tedavini geciktirme ve hızlandır yaş ilerliyor malum inşallah kendinizden olur allah korusun şayet olmazsada diğer konudaki kararınızı çok geciktirmeyin yani bizim gibi geç kalmış yaşlara bırakmayın derim ben ....

haklısın canım eşim bu konuda biraz esnek davrandı oda evliligimizin tadını çıkaralım düşüncesiyle karar verdi.ama benim bu rahatsızlıgım olunca ben korkuıyorum bi sorun olur diye sana özelden msj atıcam ok dersen?

tabiki canım mesaj atabilirsin

bence tüp bebek denemesi yap baktınki ümid kesildi en iyisi evlat edinmek sadece doğurmakla analk duygusu olmuyo
insanın içinden gelecek ha doğurmuşsun ha esirgeme kurumundan almışsın sonucunda ikisindede aynı şeyleri yaşıyosun
anne oluyosun yaa varmı ötesi bence herkes yaşamalı bu duyguyu Rabbim herkese versin kimseyi çaresiz bırakmasın
evlat edinmekte zor bişey yani ama anne olmak için değer bence
evlat edinen arkadaşımızıda tebrik ediyorum ne kadar güzel bişey
bi çocuğun umudu oluyosun ona yuva veriyosun sevgi şefkat verip büyütüyosun
kendi çocuğunda daha katıysan bile ona kıyamıyosun kırılır üzülür diye
Allahım herkesin kucağını doldursun ya çok zor bişey
ama o çocuklar içinde hayat çok zor öğrendiklerinde
gerçek annem beni neden bıraktı nerde neden bakmadı gibi sorular olucak kafasında
ama görüyoruz gerçek annesi yıllar sonra ortaya çıkıyo ama onu bakan büyütenin yanında duranlarda var
gerçek annesine gidenlerde var
Allahım kimseyi bunla sınamasın Rabbim isteyen herkese versinn

evet canım katılıyorum sana.Allah hakkımızda hayırlsını versin

ahidem merhaba
sie maksimum kaç yıl süreceğini söylediler.ben 39yaşıma girdim.bana bile en erken 6 ay en fala 2ila 3 yıl dediler.senin yaşın 37.. 2 yaş fark var.üülme canım.vardır onların bir bildikleri.o kadar uun süreceğini sanmıyorum.çok küçük bebek talebinde bulunduysan belki bu yüdendir.ben de ne kadar küçük olursa o kadar iyi demiştim.bie 0 3 yaş arası yadılar.hakkımıda hayırlısı...

ikinci görüşme için geldiler mi?nasıl geçti?neler sordular?talepleri neler oldu?

ben de 18 yıllık evliyim.doğru karar aldığımıa inanıyorum...
sevgiler

canım henü 1 yıllık evliymişsin.b planın olarak kalsın bir kenarda evlat edinme isteğin.bence yaşın da genç daha yolun çok başındasın.kendine şans ver.olmassa uygulamaya geçersin b planını...herşekilde hakkımısda hayırlısı...

yok canım ben zaten hemen demiyorum tedavimi bile olmdım dogru düzgün hemen çocuk istemedigimiz için tedaviye gitmedim ben en son çare olarak diyorum yani evaltlık işini evet hayırlısı herşeyin

merhaba
nerden başvurdunuz acaba..biz başvuralı 16 ay oldu ve kızda 56'dan 26 ya....erkekte 37 den 8 düştük.yani 4-5 yıl sürecek gibi değil.en fazla 2 yılda gelecek bebeğimiz...canınızı sıkmayın yani burada 9 ayda bebeğine kavuşan arkadaşlar var..

mrb öncelikle arkadaşlar biz trabzonda müracat ettik 3. ve son görüşme için haftaya gelceklar evrak işleri bitti kız bebek sırasında 12. imişiz zaten kız bebek 0 yaş gurubu talep ettik ama sayı azmış gibi geliyor ama sorun şu imiş kız bebek kıtlığı varmış son yıllarda yani 1. sıradaki kişi 2007 den beri sırada bekliyormuş düşünün bana kaç yıl süreruzman dediki kız bebek değilde erkek bebek talebiniz olursa 2 yılda yaklaşık sıra gelir dedi ancak kız bebek en erken 3 yıl sürer ama muhtemelen 5 yıl beklersiniz sıranın size gelmesini dedi ayrıcada beklenen yıllarda yaş41 den gün alınca bebek yaşıda otomatik olarak ilerliyor yani 41=1, 42=2 ,43=3 yaş çocuk veriliyormuş artık gerisini siz düşünün ayrıca erken sıra gelen arkadaşları okuyunca bende şaşırarak okudum bu bizim şansmı oluyor acaba sizler nerelerde müracat ettiniz merak ettim arkadaşlar hepimiz için hayırlısı olsun bakalım.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…