Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
yok 5 yıl sürmez,biz kız bekliycez 2 yılı bulacak gibi :)) toplamda tabi yani başvurumuzdan itibaren

inşallah çabucak sıranız gelir.bilgiler için saol referans verdiğimiz kişiler biliyomu peki evlatlık için olduğunu.ben alanyada yaşıyorum bizim nasıl olurki acaba zeten daha tüp bebek denemdim.evlatlık için 30 yaşıda beklemem lazım.

referans vereceğiniz kişiler bilecek mecburen.alanya için bilemiyorum bişey diyemiycem..eğer 5 seneden fazla evliyseniz yaşı baklemenize gerek yok.biz başvurduğumuzda ben 27 yaşındaydım ama 7 senelik evliydik.o zaman yaş sorunu olmuyo.

inşallah sizinde Allah gönlünüze göre verir.

inş saol ama daha 3 yıllık evliyiz sorun yaparlar yaşı tabi.birde tüp denemesi falan tutmazsa zaten 1 yılda öle geçer anca.

inş saol ama daha 3 yıllık evliyiz sorun yaparlar yaşı tabi.birde tüp denemesi falan tutmazsa zaten 1 yılda öle geçer anca.

tüp denemeyi düşünüyosan ona odaklan.tutar inşallah niye tutmasın hayırlısıyla kendi bebişin olur.olmazsa o zaman düşünürsün bunları...

benim sormak istediklerim biraz farklı.
çevrenizden destek aldınız mı,yanınızda oldularmı bu konuda?

şimdi bebeği alınca ister istemez aile büyükleri otomatikman ananane babanne dede olacaklar görünürde.fikirlerini aldınızmı

çevre sizi etkiledi mi?

eşinizle işbirliği yaptınız mı?her durumda yanınızda olacakmı?
sadece tattlı günlerde değil hastalıkta sağlıkta çocuğun her ihtiyacı olduğu anda sizinle olacağına yüzde 100 inandınız mıya da bu güveni size verdi mi?nasıl verdi

olur da bebeği evlat edindikten sonra olur ya duyarız olur böyle şeyler..daha sonra sizin bir bebeğiniz olsa ikisi arasında herhangi,en küçük bir haksızlık yaparmıyım ya da ne yaparım diye düşündünüzmü hiç?
gerçeği açıklama zamanını nasıl olacağını.yoksa zamana mı bırakmayı düşündünüz?

bulunduğunuz mekanı değiştirmeyi düşündünüz mü?

bebeğin ailesinin ortaya çıkmayacağını garanti diyorlar mı?

tamam.şimdi. dediğiniz başvuruya gittiğinizdeki duygularınız nelerdi?

cevaplayan olursa şimdiden çok teşekkür ederim.tabii ki her kişinin fikri kimseyi bağlamaz.herkes farklı kişilikte farklı duygudadır.ama inanın benim ve bu konuyla ilgilenenler için çokk önemli fikirler uyandırabilir.sevgilerimi yolluyorum.hoşçakalın.

sorularımı yanıtlıyabilecek kimse yok mu?3 ay sonra başvurmak istiyorum..lütfenn...belki bu 3 ayı da beklememeliyim.

merhaba beyazpembe;
yakın zamanda eğitici annelik kursuna başladım.devam da ediyorum.bir çocuğun gelişimindeki etkenleri münazara ettik.çevre kazandı.genetik te önemli. tabii.ama etken olarak çevre çok önemli.
çevremden destek almalıyım,yanımda olmalılar.hiçkimse yalnız bir ortamda yaşayamaz.sosyal bir ortam şart yani.yalnızca kendim istiyorum diye hiçbirşeyi gözardı edemem ben.pazardan herhangi bir meyve ya da bir mağazadan giysi almıyorum.bir can bana emanet edilecek.öyle ben vazgeçtim şurası şöyle burası böyle ısınamadım,pişman oldum ,şimdi hamile kaldım,vazgeçtim,keşke gibi bir dönüşü deyok.benim için yok.
ben eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyorum.ne kadar sevip sevmiyecekleri çok önemli değil.ama huzurlu bir ortamda büyümeli benim yavrum.her bakımdan...
erkekler genelde hamile bırakmakla yükümlüdürler.ya da öyle öğretilmiştir onlara.sonrasında pek az ilgilenirler çocuklarıyla...kendi çocuklarıyla...evlat diye alacağımız yavruya da göstereceği tutum benim için çok önemli.her zaman yanımda olmalı.yavrucum beni annesi onu babası gibi hissetmeli.bu duyguyu verebilmeliyiz.
mahalle baskısı heryerde her konuda var...özellikle dar bir çevrede ikamet ediyorsanız....mutlaka hissedersiniz.omuzlarımda alacağım yavrudan başka hiç kimseyi taşımak istemiyorum.(bunu mecazi anlamda söyledim)

insanların düşünceleri önemli...bunun için buraya yazıyorum.belki doğruma bir doğru daha katarım.yada bir yanlışımı eksiltirim.

zaten hep etrafımızdaki inanlar için yaşıyoruz tek çökülmeyen sorunumuz bu ne kadar kötü birşey dimi.insanların çenesi yüzünden bir çocuğun hayatıda mahvolabilir bu konuda çok haklısın herkesten uzak olsan işin daha kolay olabilirdi ama en çok eşinin sana destek vermesi gerekir bence çok sorumluluk gerektiren bir konu eğer imkanın varsa yaşadığın mahalleyi değiştir bir çocuk için herşey değer allah inşallah kalbine göre verir.yurtdışında ne kadar güzel herkes kendi aleminde laf yok söz ok

denizverdi merhaba
sırada bekleyen biri olarak bende şunu söyliyim ki çevre desteği şart kesinlikle.bizim ailelerimiz sonuna kadar destek oldular.çevremizden bilenlerde aynı şeklide çok hayırlı bir işe giriştiniz falan diyorlar ama tabi yüzümüze karşı bu böyle.arkamızdan konuşanlar mutlaka olacaktır bunada hazırlıklıyız sonuna kadar..

sorularımı yanıtlıyabilecek kimse yok mu?3 ay sonra başvurmak istiyorum..lütfenn...belki bu 3 ayı da beklememeliyim.

3 ayı beklemeyin derim ben.0-1 yaş bebek içinen fazla 40 yaşında olabiliyorsunuz.bu yıl bitmeden başvurursanız küçük bebek alma ihtimaliniz yükselir.

merhaba zhr;
eşimin ailesiyle çok fazla bağlarımız kuvvetli değil.kendi annem ise illede doğuran diye düşünen eski düşüncelilerden.üstelik eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz.şu an için mekan değiştirme gibi bir imkanım da yok.hem bu nekadar doğru.orası da tartışılır.hiçkimseden tecrit edemeyiz kendimizi.sosyalleşmek şart.bana kalsa farklı bir yerde.farklı bir ortamda,beni kimsenin tanımadığı bir ortamda başlamak isterdim yeni hayatıma.ama şimdilik bu mümkün görünmüyor.ben de bulunduğum şartlarda kabullenmeye çalışıyorum.bir destek bir el arıyorum.bu işler de gizli yapıldığı için alacağım tepkiyi etkiyi kestiremiyorum.çok zor işler....

3 ayı beklemeyin derim ben.0-1 yaş bebek içinen fazla 40 yaşında olabiliyorsunuz.bu yıl bitmeden başvurursanız küçük bebek alma ihtimaliniz yükselir.

ben de 5 6 aylık olmaısnı istiyorum alacağım yavrunun.şu an 39 un içindeyim..

evet... o ne der bu ne der diye diye kendimizi yaşayamamışız.böyle görmüşüz böyle öğretilmiş.artık bir yerlerden başlamalı.artık kendimiz olmalı.geç te olsa..

ben de 5 6 aylık olmaısnı istiyorum alacağım yavrunun.şu an 39 un içindeyim..

5-6 aylık olurmu orası şansınıza.0-1 yaş arası dediğinizde 1 günlükte olabilir 11 aylıkta..
başvurularda 0-1 yaş veya 1-2 yaş arası gibi..gibi belirtiliyor istenen bebeğin yaşı.39 da başvurursanız şansınızda yardım eder sıra hızlı ilerlerse 0-1 yaş bebek alabilirsiniz..ama sıranız siz 41 yaşınıza geldiğinizde gelirse otomatikman 1-2 yaş sırasına geçiyorsunuz.yani bebek en az 13 aylık olabiliyor.hiç vakit kaybetmeyin bu yüzden...

kendi annenizi ikna çabalarına başlayın bence önce.anneniz sizin mutluluğunuzu ister sonuçta.insana annesinden daha yakın kim olabilirki.eşinizin ailesiyle bağlarınız kuvvetli değilmiş belki bu alacağınız bebek sayesinde kuvvetlenecektir.herşeyin bi sebebi olduğuna inananlardanım.bu konuda mesela kayınvaldenizle konuşun.bi yoklayın bakalım belkide çok olumlu davranacaklar.belki size beklemediğiniz şekilde destek olacaklar.o zaman keske bu kadar beklemeseydim diyeceksiniz...
ama en önemlisi eşiniz.eşinizin kararı kesin değilse bütün bunların hiçbir anlamı yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…