bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....
dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.
baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...
bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi
bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve evlatlık edin..
arkadaşlar benim annem 3-4 yaşındayken çocuğu olmayan variyetli bir akrabalarına verilmiş.(resmi kayıtlarda öz ailesi geçerli.)ben lise ve üniversitedeyken annemle dertleşirdik.sürekli anneannemin öz olmamasından kaynaklı ona ve diğer baktığı çocuklara çok acımasız davrandığından bahseder ağlardı.öz anneannemi ben 2-3 kez gördüm pek kanımda kaynamadı.annemde öz annesine karşı fazladan bir sevgi şefkat hissetmediğinden bahseder.ama diğer anneannemi özmüş gibi çok severiz.o vefat ettiğinde o kadar çok yıkıldık ki..şuan annem şeker hastası,tıpkı öz olmayan anneannem gibi ve çok ama çok sinirli..ben çocuk için yanıyorum ama olmuyor,birilerinin çocuklarını sevdiğimde bazen tuhaf tuhaf bakıyor anneleri ve bu bakışları çok zoruma gidiyor...tıpkı anneannem gibi...demem o ki bir evlat edindiğinizde bir şekilde sizin öz ailesi olmadığını öğrendiğinde,yaptığınız herşey ona batacak..belki 40 yaşında bile sizin ona attığınız tokatı hatırlayıp ağlayacak...diğer yandan da sizi çok sevecek,ama hep siz öz evlat nasıl olurdu diye düşünürken o da öz annem olsaydı diyecek...
dini olarak ise Allah tarafından akıl sağlığı yerinde olan bir baba ya da anne evladına karşı cinsel dürtüler hissetmez.ancak kan bağı olmadığında bu içgüdüsel olarak az ya da çok olacaktır.bu nedenle dinen namahremdir.
bunca kişi kendinden 10 yaş,20 yaş küçük karşı cinsleriyle birlikte olurken içgüdüsel birşeyin önüne geçebilecek tekşey temiz bir kalptir belki de
ben evlat edinir miyim?Allah umarım bu seçimi yapmak zorunda bırakmaz,çünkü çok zor.koruyucu annelik yapabilirim belki
Allah güzel kızınızla mutlu uzuuun bir ömür versin.umarım çok mutlu olursunuz.
bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....
dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.
baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...
bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi
bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve evlatlık edin..
Böyle kararlari vermek kolay degil tabiki..Herkes kendi i
cin dogru olani yapmali bu konuda ver gercekleride görmeli herseye ragmen..! Hepimiz bu toplumun gidisatindan sorumluyuz..!
Sadece fikrimi paylasmak istiyorum:
Evlatlik konusuna sicak bakmiyorum...Etik olarak yalnis buluyorum..! Toplum negatif yönde etkileniyor...
Evlatlik aliyorsun, kendi nüfusuna geciriyorsun...sonra o cocuk asil kimligini kaybediyor..! Soy agacinda karisikliga sebebiyet veriliyor...! Bilmeden, kardesi ile evlenme konumuna bile gelebilir yillar sonra...!
Kendimce mantikli olan, bir cocuk secmek...ona hayati boyunca maddi & manevi destek olmak...Sevgi göstermek ve her yönüyle topluma kazandirmak..En önemlisi de, cocugun kendi kimligine zarar vermeden bunlari yapiyor olmak!
Hakkimizda HAYIRLISI! :1hug:
Cok hassas konular bunlar...
Forum yöneticisine bu konunun ana başlık olarak açılmasını rica etmiştim çok güzel bir fikir oldugunu söylediler ama unutuldu sanırım. ıstiyorumki daha fazla kişinin ilgisini çeksin bu konu.Başvurumuzu yapalım burda paylaşalım,sıramızı beklerken birbirimize destek olalım,bebegimiz geldiğinde birlikte mutluluktan uçalım ama bence bu konu burda fazla ilgi görmüyor ana başlık olarak açılmalı.
21.yy da böyle bir düşünenin olabileceğini ne aklım alıyor ne de mantığım..evlat edinirsek erkek çocuk anneye,kız çocuk da babaya namahremmiş..
lütfen kendi sapkın düşüncelerinizi,başkalarına maletmeye çalışmayın..bebekliğinden itibaren yetiştirip büyüttüğün evlat için nasıl böyle bir düşünceye sahip olabilirsin..zaten bu düşünceye sahip olan bir insan kendi evladına da aynı art niyeti düşünebilir..şuan böyle bir düşünce için yorum yapmış olmama bile şaşırıyorum...bu niyette olan insanlar bizim toplumumuzda olduğu müddetçe biz dünyanın her tarafında 3.sınıf vatandaş olarak muamele görmeye devam ederiz...
baba ile kız çocuğu aynı odada yalnız kalamıycakmış..nasıl bunları yazabiliyorsunuz,midemi bulandırdı bu düşünceye sahip olan insanların var oluşu...
birde neymiş efendim aldığımız çocuğa eşimiz iyi davranıcakmıymış,ya evlatlık alındıktan sonra çocuğumuz olursa teraziyi eşit tutabilecekmiymişiz..zaten siz evlat sahibi filan değilseniz lütfen evlat edinmeyiniz,bu düşüncelere sahip birinin evlat edinmesi evlat edinilen çocuk için ileride büyük ruhsal çöküntüler yaşamasına sebep olabilir...
evlat edinmek isteyen çiftler kendilerini böyle bir sorumluluk almaya hazır hissetikleri için onlara sahip olmak istiyor,yoksa kuruma gidip biz yoldan geçiyorduk,kurumunuzu gördük,önünden geçerende aklımıza geldi,biz bir evlat edinelim dedik demiyor..kurumda yoldan geçen her insana evlatlık vermiyor..daha yazılıcak çok şey var size ama anlayabileceğinizi sanmıyorum....
size de 1-2 satır yazmazsam içim rahat etmeyecek...
Evlatlik aliyorsun, kendi nüfusuna geciriyorsun...sonra o cocuk asil kimligini kaybediyor..! Soy agacinda karisikliga sebebiyet veriliyor...! Bilmeden, kardesi ile evlenme konumuna bile gelebilir yillar sonra...!
böyle saçma bir düşünceyi hayatım da ilk defa duyuyorum...
arkadaşım; benim evlatlık aldığım çocuk kardeşi ile evleniyorsa sence bu benim suçum mu?yoksa onu o kuruma bırakıp giden ve 4 koca daha değiştirip her birinden 5'er tane daha çocuk yapıp onlarıda kuruma bırakan ebeveynin suçumu?bu çocuk kurumda kalsa da aynı risk yok mu?kurum çocukları 18 yaşından sona dışarı bırakıyor..bu çocuk 18 yaşından sonra gidip bilmeden kardeşiyle evleniyorsa(bu milyonda bir ihtimal gerçi) bu benim suçum mu?yoksa her kocadan 5 çocuk kazanan annesinin mi?ben evlatlık alsam da evlenebilir almasam da?
bu başlık evlat edinen ve burada evlat edinmek isteyen arkadaşlarımızın fikir alışverişinde bulunabilmesi için açılmış bir başlık..lütfen böyle ipe sapa gelmez düşünceleri yazıp,evlat edinmek isteyen ve anneliğin sadece doğurarak değil ona verilebilecek sevgiyle ve şevkatlede olunabileceğini hem kendilerine hemde çevresindeki insanlara kanıtlamaya hazır olan arkadaşlarımızın paylaşım alanı...damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlayabilir...insanlar evlat sahibi olup,sonra da buraya gelip yok evlat edinmeyin erkekse size, kızsa eşinize günah,yok bilmeden kardeşiyle evlenebilir bu etik bir durum değil diyerek insani duygularımızı köreltmeye çalışmasın lütfen...