arkadaşlar benim annem 3-4 yaşındayken çocuğu olmayan variyetli bir akrabalarına verilmiş.(resmi kayıtlarda öz ailesi geçerli.)ben lise ve üniversitedeyken annemle dertleşirdik.sürekli anneannemin öz olmamasından kaynaklı ona ve diğer baktığı çocuklara çok acımasız davrandığından bahseder ağlardı.öz anneannemi ben 2-3 kez gördüm pek kanımda kaynamadı.annemde öz annesine karşı fazladan bir sevgi şefkat hissetmediğinden bahseder.ama diğer anneannemi özmüş gibi çok severiz.o vefat ettiğinde o kadar çok yıkıldık ki..şuan annem şeker hastası,tıpkı öz olmayan anneannem gibi ve çok ama çok sinirli..ben çocuk için yanıyorum ama olmuyor,birilerinin çocuklarını sevdiğimde bazen tuhaf tuhaf bakıyor anneleri ve bu bakışları çok zoruma gidiyor...tıpkı anneannem gibi...demem o ki bir evlat edindiğinizde bir şekilde sizin öz ailesi olmadığını öğrendiğinde,yaptığınız herşey ona batacak..belki 40 yaşında bile sizin ona attığınız tokatı hatırlayıp ağlayacak...diğer yandan da sizi çok sevecek,ama hep siz öz evlat nasıl olurdu diye düşünürken o da öz annem olsaydı diyecek...
dini olarak ise Allah tarafından akıl sağlığı yerinde olan bir baba ya da anne evladına karşı cinsel dürtüler hissetmez.ancak kan bağı olmadığında bu içgüdüsel olarak az ya da çok olacaktır.bu nedenle dinen namahremdir.
bunca kişi kendinden 10 yaş,20 yaş küçük karşı cinsleriyle birlikte olurken içgüdüsel birşeyin önüne geçebilecek tekşey temiz bir kalptir belki de
ben evlat edinir miyim?Allah umarım bu seçimi yapmak zorunda bırakmaz,çünkü çok zor.koruyucu annelik yapabilirim belki