Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
çok çok duygusalım kızlar bugün...

bilmiyorum müge anlıyı izleyen var mı? izlemeyenler için olayı kısaca özetlersem... 16 yaşında bir kız çocuğu baba tarafından görücü usulü evlendiriliyor ama resmi nikah yok. sonra kız oğlandan ayrılıyor bir şekilde baba evine dönüyor, o kısmı dinleyemedim. kız hamile doğum yapıyor 17 yaşını bile doldurmamış daha, bebek hasta. kızın babası bebeği hastaneye götrüyoruz diyor, ama hastanede terk ediyor. biyolojik baba sadece bebeği 10 günlükken bir kere görebilmiş. 17 yaşındaki anneye izin vermiyorlar bebeği emzirmesin bağlanmasın diye...

bir şekilde bebek anne ve babasının izni ve bilgisi dışında dedesi tarafından bırakılıp bir hastaneye, kaçılıyor... sonrasında evlat edindiriliyor...

o küçük bebek şimdi 29 yaşında.... evli bir oğlu var.

biyolojik annenin hikayesini dinlerken zaten empati kurmamak mümkün değil...
biyolojik anne 29 yıldır oğlunu arıyor. baba da öyle ama üstüne kayıt olmadığı için bilgi verilmiyor babaya...

dün biyolojik babadan olan kardeşi yayına bağlandı, telafisi yok belki ama babam ve kendi adıma geçen 29 yıl için senden özür diliyorum dedi sesi titreye titreye...

bugün o bebek, annesini de almış gelmiş yayına, biyolojik anneyle kavuştular, sarıldılar, kokladılar birbirlerini... biyolojik baba yayına bağlandı, konuşamadı bile...

izlemeye başladığım andan beri ağlıyorum... Allah'ım nasip etsin, kızım o duygusal olgunluğa eriştiği yaşta, doğuran anne ile karşılaştırsın bizi de... şimdi değil evet asla şimdi değil, belki 10 yıl sonra da değil.... ama ben doğuran annenin ellerinden tutup, gözlerine bakarak teşekkür etmek istiyorum kızımı bana kavuşturduğu için...

bu aralar günde üç saat uyusam şanslıyım, kızımın diş çıkarma huysuzlukları top noktada. bin şükür kucağımda kızım böyle bir duyguyu yaşıyorum. kucağıma aldığımda yüzüe dokunuşu ve gülüşünü bşka hiçbir duyguya değişmem. kızıma,bir günüm değil ömrüm feda. öyle çok öyle sınırsız seviyorum, seviyoruz ki onu bunun bir taımı yok. doğurmadığım aklımın ucundan geçmiyor. misal babam başta evlat edinmemize il etapta kırk bahane bulmuştu. şimdi torununa deliriyor, gözleri dolmadan bakamıyor kızıma, sürekli şükrediyor böyle bir torunu olduğu için...

evet o benim kızım, doğurmadım ama o benim için çok ufak bir detay. evet programdaki hikayeyle de benzerliği yok hikayemizin. ama benim kızımın da abileri var mesela... biyolojik anneyi yargılamak asla bana düşmez, ne yaşadı, bu kararı nasıl aldı bilmiyoruz... aynı şeyleri aynı şartlarla yaşamadan onun adına hüküm vermek çok büyük haksızlık olur ona... ama bin şükür kızım kucağımda, kokusu burnumda, bin şükür onun varlığı uykusuz bırakıyor beni, yokluğu nedeniyle uyuyamadığım onca geceden sonraa...

ama istiyorum kızımı kucağıma almama yaşadığı belki de sıkıntılarl neden olan o bayanla karşılaşmayı...

kızımızı daha görmeden istemiştik o bayana bir yardımımız dokunabilir mi, ne yapabiliriz diye sormuştuk...

tüm dualarımda var hala o bayan. hep mutlu olsun ve yaşadığı herşeyi unutturack bir hayat yaşasın bundan sonra diye...

kızımın abileri var mesela, isimleri yaşları hep bende saklı. onlara da dua ediyorum mesela, kızım abilerini tanımak isterse sevgiyle kucaklayacak bir hayat yaşasınlar diye...

annelik gerçekten çok çok farklı bir duyguymuş ve evet anne olmadan asla anlamıyprmuşsun bazı şeyleri...

Allahım kızımı hep iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah, o minik gülen yüzü hep daha büyük gülücükler atsın, hiç bir hüzün uğramasın yüreğine

bal kızım annenin de babanın da ömrü, senin bir gülüşün feda...

zor bir süreç.insan kime üzülceğini bile bilemiyo.bende öz annesini görmesini istiyorum ama bu şüreci iyi yönetmek gerekiyo.kimseyi kırıp dökmeden.çok şeyin değişmesi gerekiyo.okula gitmesi gereken birisini evlendirirsen kızın hayatını mahvedersin.kızınızın dişleri için kehribar kolyesi alın isterseniz.ağrıları büyük ölçüde azaltıyor.yeğenim kullandı kolyeyi hiç ağrı çekmedi.fiyatı 80 90 lira civarlarında.

Merhaba arkadaşlar sizden bir ricam vardı kurumdan okumamız için verdikleri kitap listesini tasinirken kaybettim o kitapların ismini ve yazarlarını benimle paylasirmisiniz istanbul avrupa yakasından müracaat ettik belki başka bölgelerde böyle bi liste yoksa okuduğum kadariyla her bölge farklılık gösteriyordu ..

Merhaba,

1-Cocugunuza Sinir Koyma 1-2 Robert j.Mackenzie
2-Cocuklarimizla Cinsellik Hakkinda Nasil Konusalim?-Bengi Semerci
3-ideal Anne Baba-Mehmet Teber
4-Birlikte Buyutelim -Bengi Semerci..

Onerilen baslica kitaplar...

Mrb ben izliorum evet bole durumlarada cok uzuluorum bende empati kuruorum ama her biyolojik anne o sekilde bebegini vermis olmuor ve ben kendi kizim icin diliorum biyolojik kadin hic bir zman ortaya cikmasini istemem.ama tabiki o kadinin durumu farkli.

Selam arkadaşlar. Yine sessizlik hakim burda. Bugün bebeğimiz için ilk alışverişi yaptık.Odasının halı ve perdesini aldık. Çok güzelmiş bebek alışverişiBu arada siramiz ağustostan bu yana biraz düşmüş.15ten 13e..Lütfen gelişme kaydedenler haber versin.

Biz de 11.2015 istanbul dan basvuruda bulunduk, Ankarayi her hafta ariyoruz fakat siramiza dair hicbirsey soylemiyorlar...

Biz de 11.2015 istanbul dan basvuruda bulunduk, Ankarayi her hafta ariyoruz fakat siramiza dair hicbirsey soylemiyorlar...
Neden soylemiyorlar ama ilginç.. Ben ilk kez arayıp sordum,ağustosta zaten ilk sıra bilgimiz gelmişti. Arada arayın dedi hatta uzman.Sıra bilgisi ufak da olsa bir mutluluk,çok gormeseler onu bari.Bu arada bizim de başvuru 11.2015.Bir yıl dolmak üzere..

Merhaba teyzeleri biz adım atmaya başladık artık adım atarken düşücek gibi olunca ben tutuyorum nasıl kahkaha atıyo nasıl mutlu oluyo anlatamam bekleyen herkeze zaman çok çabuk geçsin karar veremeyenler bir arkadaş demişti kan bağına gerek yok sevgi bağı yeterli o benim bitanem herşeyim iyiki geldi iyiki benim meleğim oldu

merhaba nereden başvurmuştunuz acaba ..

Merhaba ben yeni katıldım aranıza.
Biz 2 hafta önce evrakları teslim ettik ev ziyareti bekliyoruz. İzmir den başvurumuz. Bir sorum olacak sizlere. Başvurduğumuz zaman bize eviniz kira olabilir illa ev sahibi olmanız şart değil dediler. Evrak tesliminde de başka bir görevli ev şartı istedi. Sizlerden böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ev sahibi olma şartı yok.Bir yıl önce başvurduk, birşey değişmedi ise böyle bir şart istemediler.il il değişiyorsa bilemem.İzmirli arkadaşlar bi yardımcı olursa iyi olur.

Merhaba arkadaşlar Bizede 23 ay oldu 2 yıl olcak yaa hala sıramız hala genelde 28 kızda 22 2 yıla gelir diye ümit ediyodum geçen hafta kuruma gittim görüşmeye çok yavaş Ankarada sıralar 3 yılı bulabiliyormuş artık çok zormuş beklemek

Beklemek gercekten cok zor Allah hepimize sabir versin...siz tercihlerinizde Turkiye genelini tercih etmis miydiniz? Yoksa sadece Ankara sinirlari icerisinde mi tercih etmistiniz? Terk- riza secimi de bekleme suresini belirleyen kriterler..Sira cok yavas ilerlemis gercekten...insallah en kisa zamanda yavrunuza kavusursunuz...Allah yardimcimiz olsun...

Amin inşAllahRıza kız türkiye geneli tercih ettik ama işte çok yavaş ilerliyor malesef

merhaba kızlar uzun zamandır memleketteydim yeni geldim giremedim kk ne....benimde canım çok sıkkın ...sıramız 3 dü 5 olmuşuz düşeceğine çıkmışız. ....bende kendimi temizliğe verdim...seviniyordum gelecek kızım diye ama malesef...daha zaman var....

tabiki de zyle bi şart yok. sadece kiranızı ödeyip geçimi makul bir seviyede tutacak kadar geliriniz olup olmaduığı önemli onlar için. öyle olsa zaten kaaç kişinin onaylanabilir. ben izmirdenim bize sçylenen madii koular sonra geliyor öncelikle aileden emin olmak isteriz biz eş çalışıomuş ev araba varmış bunlara çok takılmıoruz demişti bizim uzmanımız. ilk gitiiğimizde başka birine denk gelmiştik o da bize böyle öoral bozucu şeyler söyleişti hatta eşim iş değiştiriodu o ara şimdi almıyım başvurunuzu reddedilir emişti ki benim işim var evimiz kendimizin ona rağmen ve almadı başvuruyu ne kadar üzülmüştük. 3 ay sonra eşim yeni işe geçince gittik başka birine denk geldik öyle şey olur mu yaa dedi kadın bize ve o kadar üzüldük ki 3 ay geç başvurmui olduk o memurun olumsuz tavrı nedniyle. napalım hayırlısı tabi de ama öyle şeyler için üzülmeyin kanunen öyle bir zorunluluk yok. şimdiden aramıza hoşgeldiniz hayırlısı olsun:)

Çok teşekkürler Dadaaa. Maaalesef kurum çalışanlarının tutarsızlıkları bizimle sınırlı değil sanırım. Neyse içim rahat artık. Resmen hevesim kursağımda kaldı ya. Senin 3 ayına benim 3 yılıma sebep oldu. 3 yıl önce gittik yaşınız 40 olsun öyle gelin belki kendi çocuğunuz olur diye başvurumuzu almadı. Ev sahibi olun demeyi de unutmadı. Eşimle çok üzüldük o zaman. Tekrar gitmemiz şimdi nasip oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…