Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ?

ÖENMLİ OLAN BAŞVURDUĞUNUZ TARİH.NE ZAMAN SIRA GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL.GEÇ KALMADAN BENCE HEMEN BAŞVURUN

EKEK ÇOÇUKTA 1.5 2 YIL KIZ ÇOÇUKTA 2. 3 YIL ARASI GELİYOR.YURDU ARADAĞINIZ ZAMAN SIRAYI SÖYLÜYORLAR.BEN 2 AYDA BİR ARIYORUM.OZ AMAN ÇOK SIRA GİDİNCE DAHA ÇOK SEVİNİYORUM.:)

Kızlar Merhaba,

Ben 23 Eşim 32 yaşında. 1,5 senelik evliyiz. 1 yıl kadar çocuğumuz olmayınca doktora gittik ve eşimin azospermi olduğunu öğrendik.( hiç spermimiz yok ) Geçen ay tüp bebek denemiz oldu malesef eşimin girdiği mikro tese ameliyatında da sperm çıkmadı. İlk denememizdii. İlk duyduğumuz gün çok üzüldük ama dik durduk herzaman rabbimden gelene sual olmaz eşimin yanında sabırlı olmaya onuda daha fazla üzmemeye gayret gösterdim hep ama yaşım küçük olmasınaaa rahmenn yoldaki çocuklara bile aşık olan bana bunlar çok ağır geldii... ilk duyduğum gün söyledimm eşimee eğer ki bu tedavilerin bize faydası olmuyorsa ve bizim bir çocuğumuz olmayacaksaa. Bir evlat edinelim. Ben evde bir nefes olmadan birinin bana anne demesinden mağrum kalınmış bir ömür istemiyorum dedim. İçimdee o şefkati merhametii özlemii huzuru sevgiyii enn derinimdee hissediyorum. İlla benim doğurmama gerek yok belkii çok erkenn ama ben bir gün bile bu duygudan mahrum kalmak istemiyorum. Sonraa varsın bizden de olsunn bir tane kuzuma kardeş olur. Tevafuk denk geldim bu topiğee sayfa sayfa okuyamadımm 2 arkadaşımızın yazdıkları bile içimi titretmeye yettiii. Hiç araştırmamıştım daha yeni atlattık herşeyi zatenn Nasıll içimeee dokundunuzz anlatamam sizi karşımaa allah çıkardııı. Ben internette okuyorum ama tecrube edenler daha iyi bilir 5 yıllık evli olma şartıı arıyor veya eşlerinin ikisininde 30 yaşındaa olması gerekiyor diyorr. Böylee olursaa daha çok beklicezz Bana bir akıl verinn kızlaarr bu süreç nasıl başlıyor ilk nereye başvuruluyor. Biz istanbuldayız eşimde bende çalışan insanlarız. Nelere takılırlar neler önemlidir. Şartlar nedirr.

Merhabalar, hepimiz aynı yollardan geçtik en doğru kararı vermişsiniz. Ama 3,5 yıl beklemeniz gerekiyor maalesef bildiğim kadarıyla yapacak bir şey yok.

Merhaba ,bir araştırın önce koruyucu aile olursunuz,ve egerki bebek evlatlık verilmeye karar kiliniyorsa ilk olarak ona koruyucu ailelik yapan ailede oluyor hak.yakinizdaki kuruma sorup bilgi alabilirsiniz,allah yardımcınız olsun,insallah evladiniza kavuşursunuz en kısa zamanda

Merhabalar, hepimiz aynı yollardan geçtik en doğru kararı vermişsiniz. Ama 3,5 yıl beklemeniz gerekiyor maalesef bildiğim kadarıyla yapacak bir şey yok.

Rabbim hepinizinn yardımcısı olsun benimde.... çok zor şeylerr bunları duyduğumuzdan beri boğazımda düğümlenip kalan şeyin tarifi yok önümüzde daha çokk uzun yıllar varr anladığım kadarıylaa o süreçtede tedavimizee devam edicez başka çaremiz yok allahtan umut kesilmez sizin bu yaptıığınız yüce gönüllülüğüde yapmaya herkes cesaret edemez ne mutluu sizee mukafatınızıdaa o yavrunun sevgisiylee almışsınızz rabbim bizede nasip ettsinn inşş kuzumuzu sarmayıı

İnşallah canım benim çok teşekkür ederim

Eşlerden biri 40 yaş altı olduğu için yine 0-1 yaş bebek gelir size

ÖENMLİ OLAN BAŞVURDUĞUNUZ TARİH.NE ZAMAN SIRA GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL.GEÇ KALMADAN BENCE HEMEN BAŞVURUN

Sıra geldiğinde olan yaşta bakılıyor. 39 da başvuran biri beklerken 41 olursa ona göre bakılıyor. Tabi eşlerin ikiside 40 geçmeli

Annelik doğurmak değil emek vermektir bu düşüncedeyseniz eşinizde destekçiyse bir araştırın. Eşiniz 30 yaş üstü size yakın olan bir kurum görüşüp aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz. Yaş mı evlilik yılı mı bekleyeceksiniz daha iyi yardımcı olurlar. Bazı uzmanlar bekleme süresinide göz önüne alıp başvuruyu kabul ediyorlar sanırım geçmiş yıllarda öyle okuduğumu anımsıyorum

Ben 39 yaşinda yazıldım şimdi 41 oldum daha bekliyorum bana 0 1 yaş alabilecegimi söyledi uzmanımız yazildiniz gun kac yaşindaysaniz onu bazaliyolar yani

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun aynı yollardan bizde geçtik önce azosperm teşhisi konuldu sonra tesede çıktı sperm ama malesef tedaviler olumsuz oldu 4 kez hemde maddi manevi bittik umudumuzda kalmadı hep aklımızda olan şeye karar verdik sonra iyikide vermişiz 22 aydır sıradayım inan hamile gibi bekliyorum hiç fark yok malesef 5 yıl evli olmanız veya her iki eşinde 30 yaşı doldurmuş olması gerekiyor yinede en yakın sosyal hizmet kurumun arayıp bir bilgi al derim tedaviye gelince onun tedavisi yok gibi birşey hiç üzülme ama böyle bir umudun var beklesen bile Anne olabileceksin yalnız değilsin üzülme :)

çokk zormuşş yaa sizz anlattınız yaa kendii evladı olsaa insan bukadar sevebilirmii dedimm bu çocuk oyuncağı değil biliyorum hiç kolay değil tam yüreğindee hissetmedende yapılabilecek birşey değil. Ben daha ilk tesede hastaa oldumm başımın ağrısı midemin bulantısı hala geçmedi 1 ay olucakkk böylee yıllar geçtikçe bu özlem bizi yiyip bitirecek eşimde biraz toparlanınca onunlada tekrar konuşup en yakın kurumdan bilgi alıcamm zaten artık herşey için beklemekten allaha dua etmekten başka çaremizin olmadğıını idrak etmiş durumdayım

Tabiki hiç kolay bir karar değil bu ama inan başvurunca Rabbim insanın kalbine öyle bir sevgi bağ veriyorki inanılmaz şimdi o çektiğim acilara kendimi yediğime yanıyorum şimdi tek derdi ise sıra bira yavaş ilerliyor dört gözle bekliyoruz darısı size inşAllah :)

Sevgili anne adaylaru bekar bir bayan olarak ilgimi cekti bir cok yorumu okudum tuylerim diken diken oldu evlat edindikten sonra kendi cocuguna hamile kalan bi kac kisiye bende sahit olmustum Allah ne zman kismet eder bilinmez hepinizi tebrik ediyorum ya cocuklar la beraber foto atsanjz da baksak )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…