Ben 140 veriyorum,on kişi filan değiştirmişimdir,uzun süredir kimse gelmemişse ilk iki gelişten sonra değerlendiririm kadını,evi tanır ne yapabileceğini bilir vs vs ,benim kv gibiysen kimseyi beğenemezsin bayramdan bayrama yılda bi kez kadın alır,buzdolabı raf içi düzenlemesi bile bekler,karşınızdakinin de can oldugunu unutmayın,bi gün bi yeri tam yapar bi gün başka yeri,insan o daBulamıyorum da yardımcı kimse .geleni beğenmiyorumtekrar çağırmak istemiyorum aynı kişiyi. Bir de ne kadar veriyorsunuz siz bu geliş 150 lira çok değil mi ya? Her hafta gelse 600 .Off
Evet öyle yapmalısın.Evet ya ben hiç birşey yaomadigin dönem çok da soylenmis olabilirim. Hiç söylenmeyip karışmayayim her yaptığını da bir şekilde takdir edeyim bakalım neler olacak :)
Yok öyle her işi yapsın diye beklemem asla ama ne iş yapıyorsa onu temiz yapmasini beklerim. O kadar . Siz 140 i her hafta veriyor musunuz yani?Ben 140 veriyorum,on kişi filan değiştirmişimdir,uzun süredir kimse gelmemişse ilk iki gelişten sonra değerlendiririm kadını,evi tanır ne yapabileceğini bilir vs vs ,benim kv gibiysen kimseyi beğenemezsin bayramdan bayrama yılda bi kez kadın alır,buzdolabı raf içi düzenlemesi bile bekler,karşınızdakinin de can oldugunu unutmayın,bi gün bi yeri tam yapar bi gün başka yeri,insan o da
Benim evde tas ustunde taş kalmaz eminim ama yinede umurunda olmaz giderim :) bunların yol kalma ücretlerini biz mi oduyoruz peki?
Evine yardımcı almak için eşini niye ikna edeceksin?
Ya birlikte yapacaksınız ya yardımcı gelecek canına acımıyosun galiba ben nefes alamıyorum çok yorulunca kronik demir eksikliğim var,esin vicdansız bir de gülüyor mu kv bile acımış sana
Şuan iki haftada bir geliyor canım, ayda 280 veriyorum,ama kızım bir yaşına gelene kadar haftada iki tam gün aldım kadın o zaman ayda 8 gün için 5 yıl önce 500 tl veriyordum ki benim maaşım 2000 tlydi. Şuan kızım 6 yaşında ayda iki kez yetiyor. Yani demem o ki ihtiyacım varsa o paraya acımam ben eskiyince benim adam yeni hatun bulup o biriktirdiğim paraları onlarla yiyebilir çünkü, o yüzden biz kazanıp biz yiyelim ki ne dırdır yapayım ne bunalayım ne de üzüleyim,anne mutlu aile mutlu :)Yok öyle her işi yapsın diye beklemem asla ama ne iş yapıyorsa onu temiz yapmasini beklerim. O kadar . Siz 140 i her hafta veriyor musunuz yani?
biz ödemiyoruz. konaklama ve yol ücretleri ödeniyor.
Şuan iki haftada bir geliyor canım, ayda 280 veriyorum,ama kızım bir yaşına gelene kadar haftada iki tam gün aldım kadın o zaman ayda 8 gün için 5 yıl önce 500 tl veriyordum ki benim maaşım 2000 tlydi. Şuan kızım 6 yaşında ayda iki kez yetiyor. Yani demem o ki ihtiyacım varsa o paraya acımam ben eskiyince benim adam yeni hatun bulup o biriktirdiğim paraları onlarla yiyebilir çünkü, o yüzden biz kazanıp biz yiyelim ki ne dırdır yapayım ne bunalayım ne de üzüleyim,anne mutlu aile mutlu :)
Şuan hamilelik düşünüyorum mesela yardımcı ablaya söyledim çift çizgi çıkınca testi sana atıcam ondan sonraki en az üç yıl her Perşembe bendesin ha dedim,tamam dedi :) yine her hafta alırım o zaman
Evet ya ben hiç birşey yaomadigin dönem çok da soylenmis olabilirim. Hiç söylenmeyip karışmayayim her yaptığını da bir şekilde takdir edeyim bakalım neler olacak :)
her yaptığı neden takdir edilsin ki? çocuk mu ki? yardım kelimesini de kullanmayın lütfen. "bana yardım et" demeyin. "sorumluluklarını yerine getir" deyin. yardım et dediğinizde kendisi isterse lütfedecek istemezse etmeyecek.
karşımızdakini kırmaktan o kadar korkuyoruz ki, kendimizin ne halde olduğumuzu düşünemiyoruz. bu süreci "ağamsın, paşamsın" diye atlatabileceğinizi pek zannetmiyorum.
maşallah kv ye :) aynı benimkiBenim eşim sürekli dünyanın en yorucu işini kendisi yapıyormuş gibi gelip hop TV karşısında uyku modunda geçiriyor. Dalga geçiyorum ya hiç vaktim yok rica etsem benim yerime de dinlenir misin acaba. Diye ve adam gülüyor ya kalkıp yardım edeyim yok.
Diyorum bak 2 saatlik isim varsa birlikte 1 saatte bitirirz ve otururum ben de biraz diye ama bunu söylemek zorunda kalmak bile çok gıcık bir durum
Nasıl yardımcı olmasını sağlayabilirim?
Yabancı biri eve gelip temizlesin istemiyor paşam. Ona kalsa hiç is yapmayayim ne gerek varmis. Bir kap yemek yetermis ama benim küçük çocuğun var ona göre de dusunmem gerek sonuçta. Dun kayinvalidem de ısrarla yardımcı birini çağır dedi sen kendi canına bak kızım filan... Ben de x i ikna etmem lazım anne dedim. Kayinvalidem eşimi arayıp sitem etmiş neden bu kızı yoruyorsun, onu uzersen hakkımı helal etmem demiş. Kayınvalidem çok iyidir ayrı sehirlerdeyiz geçen yıl oğluma bakmak için gelmisti birlikte çok güzel bir yıl geçirdik çok şükür. Ev temizliği ve yemege çok yardimciydi sağolsun. Hala da der ne zaman istersen gelirim kızım diye ama ona da kıyamıyorum. Eşim de düzelsin istiyorum.
inan bana mutlaka yardımcı almalısın, eşine belki temizlik vs önemsiz geldiginden umursamıyordur ama yardımcı ile sana da ona da vakit kalır..Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.
Şu sıra biz de ev kredisi ödüyoruz canım ya. Zaten benim maaşın çoğu oraya gidiyor.. ama yine de yardımcı gelse odeyebilirim şükür ama iste boşa masraf gibi geliyordu artık almam gerek diye dusunecegim ve öyle davranacağım. Yapmiyor çünkü.maşallah kv ye :) aynı benimki
kadın almak istediğinizde eşinizi dinlemeyin
benim eşim de hiçbişeye elini sürmezdi
eve kadın almaya bişey demiyordu ama oda her zaman denk gelmiyordu
bende ev borcu var o zaman bitince eve para vermeyeceğim haberin olsun dedim
neden vs diyince hem eve hem işe koşamıyorum beni de anla bari çalıştığımdan bişey anlayayım vs vs konuştum
şimdilerde bayağı düzeldi şükür.. eve para vermemekle veya az vermekle başlayabilirsiniz işe
Bana yardımcı geliyor . Yemek işi ve çocukların ödev işleri bende. Benim eşim temizlik yapar ama ben nefret ederim .Evlenmeden önce çok pasaklıymış rahmetli kayınvalidem öyle anlatırdı .ama ben de çok dağınık olduğum ve kesinlikle üstlenmediğim için temizlik vs yapmıyorum . En başında dedim kimse kusura bakmasın ben ütü yap ev süpür işi yapmak için evlenmedim . Evde herkes erkek . O kadar yıpratamam kendimi .Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?