Evin her işini siz mi yaparsınız?

Bulamıyorum da yardımcı kimse .geleni beğenmiyorum tekrar çağırmak istemiyorum aynı kişiyi. Bir de ne kadar veriyorsunuz siz bu geliş 150 lira çok değil mi ya? Her hafta gelse 600 .Off
Ben 140 veriyorum,on kişi filan değiştirmişimdir,uzun süredir kimse gelmemişse ilk iki gelişten sonra değerlendiririm kadını,evi tanır ne yapabileceğini bilir vs vs ,benim kv gibiysen kimseyi beğenemezsin bayramdan bayrama yılda bi kez kadın alır,buzdolabı raf içi düzenlemesi bile bekler,karşınızdakinin de can oldugunu unutmayın,bi gün bi yeri tam yapar bi gün başka yeri,insan o da

Evine yardımcı almak için eşini niye ikna edeceksin?
Ya birlikte yapacaksınız ya yardımcı gelecek canına acımıyosun galiba ben nefes alamıyorum çok yorulunca kronik demir eksikliğim var,esin vicdansız bir de gülüyor mu kv bile acımış sana

Evet ya ben hiç birşey yaomadigin dönem çok da soylenmis olabilirim. Hiç söylenmeyip karışmayayim her yaptığını da bir şekilde takdir edeyim bakalım neler olacak :)
Evet öyle yapmalısın.
zamanla yapa yapa o da düzgün yapmaya alışır

Yok öyle her işi yapsın diye beklemem asla ama ne iş yapıyorsa onu temiz yapmasini beklerim. O kadar . Siz 140 i her hafta veriyor musunuz yani?

Valla sorunu kendi adıma cevaplayacak olursam; evet bilimum her işi ben kendim yaparım çünkü kocam yapmıyor ayrıca seninkinden daha yatmaya yatkın (ama bak hakkını yemeyim benimki kanepe kenarına sıkıştırmaz usulca sehpaya bırakır)

Aferin sana ,aferin bana,aferin bizim gibilere...

Valla ben yardım kelimesine bile sınır oluyorum eşine yardım eden erkek...vay be, asli iş kadının erkek lütfedip iyi koca olduğundan yardım ediyor ne büyük lütuf
Ben canım çekerse yapıyorum çekmezse yapmıyorum 1 parmak tozla oturabilirim evde hiç umrum olmaz

Kayınvalidem zaten çok çok çok yardımcı biridir. Onun hakkını asla ödeyemem. Eşimin tabi tembelliğinin biliyor kadın ben de hiç eşimin kötü yönünü söylemem kayınvalideme o yüzden kadın daha çok yardım eder bana. Zaten kendi oğlu benden iyi tanıyordur. Kaynim bı o kadar caliskandir eltimin dilinden kurtulamaz .Kayınvalidem eltimin pek acımaz o yüzde. hangimizin yaptığı daha iyi bilemiyorum tabi.

senin yapmam gereken her şeyi boşvermek. eşin evi leş gibi kıyafetleri ütüsüz bulunca tutuşur. niye böyle yapıyorsun?

Yok öyle her işi yapsın diye beklemem asla ama ne iş yapıyorsa onu temiz yapmasini beklerim. O kadar . Siz 140 i her hafta veriyor musunuz yani?
Şuan iki haftada bir geliyor canım, ayda 280 veriyorum,ama kızım bir yaşına gelene kadar haftada iki tam gün aldım kadın o zaman ayda 8 gün için 5 yıl önce 500 tl veriyordum ki benim maaşım 2000 tlydi. Şuan kızım 6 yaşında ayda iki kez yetiyor. Yani demem o ki ihtiyacım varsa o paraya acımam ben eskiyince benim adam yeni hatun bulup o biriktirdiğim paraları onlarla yiyebilir çünkü, o yüzden biz kazanıp biz yiyelim ki ne dırdır yapayım ne bunalayım ne de üzüleyim,anne mutlu aile mutlu :)
Şuan hamilelik düşünüyorum mesela yardımcı ablaya söyledim çift çizgi çıkınca testi sana atıcam ondan sonraki en az üç yıl her Perşembe bendesin ha dedim,tamam dedi :) yine her hafta alırım o zaman

İşte ben o paraya hep acıdım şimdiye kadar ama acimamak lazim demek ki. Benim kayınvalidem annesi bile köyde yaşarken 6 kızı varken yardımcı alıyormuş ya. Kayınvalidem ısrarla al diyor. Ornekler veriyor kadın :)) ben de mesele demek ki iste... İns .iyi bir bayan denk gelir de uzun süreli olur...

Evet ya ben hiç birşey yaomadigin dönem çok da soylenmis olabilirim. Hiç söylenmeyip karışmayayim her yaptığını da bir şekilde takdir edeyim bakalım neler olacak :)

her yaptığı neden takdir edilsin ki? çocuk mu ki? yardım kelimesini de kullanmayın lütfen. "bana yardım et" demeyin. "sorumluluklarını yerine getir" deyin. yardım et dediğinizde kendisi isterse lütfedecek istemezse etmeyecek.

karşımızdakini kırmaktan o kadar korkuyoruz ki, kendimizin ne halde olduğumuzu düşünemiyoruz. bu süreci "ağamsın, paşamsın" diye atlatabileceğinizi pek zannetmiyorum.

İkisini de ayrı ayrı deneyeyim. Önce tatlı dille olmadı mecbursunla.. yapacak birşey yok.

Kadınlar evi de işi de beraber idare edecekler bir şekilde maalesef bunun pek bir çözümü yok. Yardımcı her gün getirebiliyorsanız ne ala ama haftada bir gelecekse o ev yine batacak yine uğraşacaksınız yani kaçarı yok. En azında bazı dip buçak ve ütü olayını yapmamış olursunuz. Ama bir hafta benim evim temiz kalıyor diyorsanız vallahi süpermiş.

Neden çözümü yok diyorum, çünkü erkekler ayrıntılı iş yapamıyor. El becerileri bir yere kadar yetiyor. Ve ite kaka yapıyorlar bir şeyi. Ne söylerseniz o kadarını yapıyorlar vs..Anneleri şehzade gibi büyüttüğü için..

maşallah kv ye :) aynı benimki
kadın almak istediğinizde eşinizi dinlemeyin

benim eşim de hiçbişeye elini sürmezdi
eve kadın almaya bişey demiyordu ama oda her zaman denk gelmiyordu
bende ev borcu var o zaman bitince eve para vermeyeceğim haberin olsun dedim
neden vs diyince hem eve hem işe koşamıyorum beni de anla bari çalıştığımdan bişey anlayayım vs vs konuştum
şimdilerde bayağı düzeldi şükür.. eve para vermemekle veya az vermekle başlayabilirsiniz işe

inan bana mutlaka yardımcı almalısın, eşine belki temizlik vs önemsiz geldiginden umursamıyordur ama yardımcı ile sana da ona da vakit kalır..
bunun yanında esine de görev versen yapmaz mı mesela canım bulasıkları mak. yerlestirir misin ben sunu yaparken vs diye..
bir de annem hep der erkek kötü bile yapsa tesekkur et, takdir et boyle boyle guzel yapmaya alısırlar diye.

ben bir yıllık evliyim, cocugumuz yok henuz ama esim hep yardım eder her konuda ama kendiliginden dusunmez ben derim ona o da sagolsun kırmaz hemen yapar..

Şu sıra biz de ev kredisi ödüyoruz canım ya. Zaten benim maaşın çoğu oraya gidiyor.. ama yine de yardımcı gelse odeyebilirim şükür ama iste boşa masraf gibi geliyordu artık almam gerek diye dusunecegim ve öyle davranacağım. Yapmiyor çünkü.

Bulaşık makinasıyla asla ama asla muhatap olmaz .çok çok zor da kalsa -sanirim bir kere yapmıştı- elinde yıkar .ama bulaşık makinasiyla uğraşmaz

Eşim geride bıraktıgı cöplugu fotosunu cekip yoladim esime.. Bir daha cöplugunu arkada birakma dedim.. Unutugunu soyler, bir dakisine daha dikatli oluyor.. En cok da kulak cöplunu unuturdu.. Unutmuyor artik.. Ev hanımiyim tamam ama herkes cöplunu toplasin.. Cocuklarimda yapardi yedikleri kanepelerin uzerinde.. Cöpluk yuksekde atamiyoruz derlerdi.. Bende gidin mutfagin tezgahina koyun dedim.. Suanlik iyi gidiyor .. Sınavina kadar temizlikci tuta bilirsin.. Baktin eşin alışır ve devamli getirirsin..

Bana yardımcı geliyor . Yemek işi ve çocukların ödev işleri bende. Benim eşim temizlik yapar ama ben nefret ederim .Evlenmeden önce çok pasaklıymış rahmetli kayınvalidem öyle anlatırdı .ama ben de çok dağınık olduğum ve kesinlikle üstlenmediğim için temizlik vs yapmıyorum . En başında dedim kimse kusura bakmasın ben ütü yap ev süpür işi yapmak için evlenmedim . Evde herkes erkek . O kadar yıpratamam kendimi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…