• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin her işini siz mi yaparsınız?

Şu sıra biz de ev kredisi ödüyoruz canım ya. Zaten benim maaşın çoğu oraya gidiyor.. ama yine de yardımcı gelse odeyebilirim şükür ama iste boşa masraf gibi geliyordu artık almam gerek diye dusunecegim ve öyle davranacağım. Yapmiyor çünkü.

Bulaşık makinasıyla asla ama asla muhatap olmaz .çok çok zor da kalsa -sanirim bir kere yapmıştı- elinde yıkar .ama bulaşık makinasiyla uğraşmaz
işte diyorsunuz ya benim maaş ona gidiyor sizin maaştan değil eşinizin maaşından çekilsin
otomatik ödemede falansa da söyleyin yarısını alacağım gerisini sen gönder vs gibi
sonra ödeyemem derse bende işte bu kadar şeye tek başıma koşamam vs gibi konuşun

eşimle ortak olarak yapmamıza ragmen bir bakarım gene bütün yoğunluk bende, yardım etmez değil ama ona verebileceğim iş çeşitleri sınırlı oluyor ( benım tıtızlıgımle alakalı olabılır ) ama dediğim gbi yardımına rağmen eger extra birşey daha yoksa, ben de 11 gibi işimi bitirmiş olurum ve sabah 6:30 da kalkıp, kızımı okula hazrılar, kendım hazırlanır, oğlumu da babanneye bırakmak uzere hazırlayı evden çıkarım.......çok zor yaaaa düşününce daha da bi yoruldum şuan

Eşim geride bıraktıgı cöplugu fotosunu cekip yoladim esime.. Bir daha cöplugunu arkada birakma dedim.. Unutugunu soyler, bir dakisine daha dikatli oluyor.. En cok da kulak cöplunu unuturdu.. Unutmuyor artik.. Ev hanımiyim tamam ama herkes cöplunu toplasin.. Cocuklarimda yapardi yedikleri kanepelerin uzerinde.. Cöpluk yuksekde atamiyoruz derlerdi.. Bende gidin mutfagin tezgahina koyun dedim.. Suanlik iyi gidiyor .. Sınavina kadar temizlikci tuta bilirsin.. Baktin eşin alışır ve devamli getirirsin..

Bakin bunla ilgili bir olay anlatayım :)

Eşim her sabah kulak çubuğu kullanıp tuvalet aynasının önünde bırakır. Ben de hep toplardım. Bir ara dedim almayacağım farkına varsın. Tüm evi temizlesem bile atmadım onlari. Tabi birikiyor her gün. Bı hafta kadar sonra toplayıp attım akşamına da bak bütün bir haftalık copunu ben attım dedim. Adam bana aaa onlar benim mıydı ya ben de bizim hanım da ne kulak varmış diyordum dedi. Sonrasında böyle birşey yaşanmadı ama dagittiginin da daginikliginda farkında olmuyor ...

değil.yardım eder..yardım işi bıtıncede sorar benım yapacağım birşey varmı daha dıye.istemıyorum çocukla ılgılen dıyorum .çok yorgun olduğumda sofrayı sağolsun toplar.yada beraber toplarız.çayı koy bardakları ben getrrrım dıyorum.yada tam tersi.tabi yap kalk demıyosun. aşkım yaa çok yoruldum çay suyunu sen koysan bardaklarıda ben getirriim diyorum tabi..bıraz blof yapın herşeye yetişmeye çalışmayın.salata mı olacak yapsın.çorba karıştırsın hiç bişey yoksa.yada yemeklerı sen hazrlarken sofrayı kursun.en basıtınden surahıye su doldursun.ben katlanaıyorum mesela bırı çalışırken bırının oturmasına.işlerim hiç bıtmez benım o yuzden yanımdakınınde bıtmez .

değil.yardım eder..yardım işi bıtıncede sorar benım yapacağım birşey varmı daha dıye.istemıyorum çocukla ılgılen dıyorum .çok yorgun olduğumda sofrayı sağolsun toplar.yada beraber toplarız.çayı koy bardakları ben getrrrım dıyorum.yada tam tersi.tabi yap kalk demıyosun. aşkım yaa çok yoruldum çay suyunu sen koysan bardaklarıda ben getirriim diyorum tabi..bıraz blof yapın herşeye yetişmeye çalışmayın.salata mı olacak yapsın.çorba karıştırsın hiç bişey yoksa.yada yemeklerı sen hazrlarken sofrayı kursun.en basıtınden surahıye su doldursun.ben katlanaıyorum mesela bırı çalışırken bırının oturmasına.işlerim hiç bıtmez benım o yuzden yanımdakınınde bıtmez .

Ben de katlanamiyorum ben iş yaparken onun oturmasına ama bir oluyor iki oluyor artık bikiyorum yani.

Evde bir tane iş yapsa sanki dunyanin işini yapmış gibi davraniyor. Ahha bunu yaptım artık benden bu kadar diyor. Pis adam bir de sirin şirin diyor birşey diyemiyorum :)
Çay yapar getirir de. Yemek de yaparsa mutfağı çok kirletiyor bana fazladan iş çıkarıyor ya :KK43: ona rağmen yap mi diyeyim bilemiyorum.
Bizde tüm işlerde iş bölümü vardır bazı işleri ben yapmam bazılarını o yapmaz bazılarını ise ortak yaparız. Mesela evi süpürüp viledalama işi eşimindir ben evlendiğimden beri hiç yapmadım. Dediğiniz gibi bazen heryeri almıyor ama bak burası da kalmış alır mısın tatlım diyorum bazen de görmemezlikten geliyorum. Çünkü beğenmezsem kendin yap diyecek ya da nasılsa her türlü beğenmiyor deyip üstünkörü yapıp geçecek. Kahvaltıyı o hazırlar. Yemekleri genelde o yapar ama ucundan tutarım. Toz alma, mutfak düzeni ve temizliği, banyo tuvalet temizliği bana ait. Çamaşırları birlikte asarız, ütüyü genelde ben yaparım ama çoksa yarısında devrederim. Ben çalışırken oturamaz zaten öyle bi yapısı var :) En baştan beri hiç eleştirmedim yaptığı yemeği bayılarak yedim, temizlik için hep mis gibi oldu dedim.

Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.

Yardımcı bayan tutmuyor musun? Bence kesinlikle tutmalısın.

İşte ben o paraya hep acıdım şimdiye kadar ama acimamak lazim demek ki. Benim kayınvalidem annesi bile köyde yaşarken 6 kızı varken yardımcı alıyormuş ya. Kayınvalidem ısrarla al diyor. Ornekler veriyor kadın :)) ben de mesele demek ki iste... İns .iyi bir bayan denk gelir de uzun süreli olur...
Bu kadar fedakarlıkla mutlu değilsin zaten dolayısıyla bi de diğer ihtimali dene,harca ve iş yükünü sorumluluklarını hallet umarım öyle mutlu olursun.

Benim eşim sürekli dünyanın en yorucu işini kendisi yapıyormuş gibi gelip hop TV karşısında uyku modunda geçiriyor. Dalga geçiyorum ya hiç vaktim yok rica etsem benim yerime de dinlenir misin acaba. Diye ve adam gülüyor ya kalkıp yardım edeyim yok.
Diyorum bak 2 saatlik isim varsa birlikte 1 saatte bitirirz ve otururum ben de biraz diye ama bunu söylemek zorunda kalmak bile çok gıcık bir durum :KK43:
Nasıl yardımcı olmasını sağlayabilirim?

Yabancı biri eve gelip temizlesin istemiyor paşam. Ona kalsa hiç is yapmayayim ne gerek varmis. Bir kap yemek yetermis ama benim küçük çocuğun var ona göre de dusunmem gerek sonuçta. Dun kayinvalidem de ısrarla yardımcı birini çağır dedi sen kendi canına bak kızım filan... Ben de x i ikna etmem lazım anne dedim. Kayinvalidem eşimi arayıp sitem etmiş neden bu kızı yoruyorsun, onu uzersen hakkımı helal etmem demiş. Kayınvalidem çok iyidir ayrı sehirlerdeyiz geçen yıl oğluma bakmak için gelmisti birlikte çok güzel bir yıl geçirdik çok şükür. Ev temizliği ve yemege çok yardimciydi sağolsun. Hala da der ne zaman istersen gelirim kızım diye ama ona da kıyamıyorum. Eşim de düzelsin istiyorum. :KK43:

Ya şu yabancı biri gelmesin resmen bahane, parası için istemiyor. Sen hizmetçi misin yahu, kv de destekmiş ne güzel, acilinden birini bul en azından cam kapı büyük temizliğe gelsin.

Hergün rutin ne iş yapılıyorsa, sırayla paylaşın.
Bugün yemek, bulaşık, süpürge, toz alma onda olsun. Sen dinlen.
Yarın tam tersi.
Biz böyle yapıyorduk.

Şu "benim yerime dinlenir misin?" cümlesi içimi acıttı. :KK43:
Gerçekten merhamet bir insanda olması gereken en önemli özellik bence...
Tabii ki her erkek böyle değil,eşine çok yardımcı olan hatta işin çoğunluğunu yapan erkek de var.:KK68:

Aynen eşi koştururken kendi yatan ve yardımcı almasını istemeyen erkekleri ben de merhametsiz olarak görüyorum. Ben yardımcı alıyorum ama tabi ki akşamları yemek bulaşık çamaşır oluyor eşim geç gelince o gelene kadar çoğunu yaptığım halde otur dinlen yapma der kendini yorma der.

İşte ben o paraya hep acıdım şimdiye kadar ama acimamak lazim demek ki. Benim kayınvalidem annesi bile köyde yaşarken 6 kızı varken yardımcı alıyormuş ya. Kayınvalidem ısrarla al diyor. Ornekler veriyor kadın :)) ben de mesele demek ki iste... İns .iyi bir bayan denk gelir de uzun süreli olur...

Kayınvalideniz merhametli biriymiş, arkanıza onu alın, yahu para ne için kazanılır, daha rahat bir yaşam için, aylık vereceğiniz 250-300 lira sizi ne batırır ne çıkarır.

Benim görümcem de almıyor ve annesine temizletiyor evini çoğu zaman, bazen de beraber yapıyor eşiyle ama kv ben acıyorum resmen 66 yaşında kadın gidip kızının camını siliyor evini temizliyor ve görümcemin evine giren gelir en az 6000 tl minimum.

Benim eşim sürekli dünyanın en yorucu işini kendisi yapıyormuş gibi gelip hop TV karşısında uyku modunda geçiriyor. Dalga geçiyorum ya hiç vaktim yok rica etsem benim yerime de dinlenir misin acaba. Diye ve adam gülüyor ya kalkıp yardım edeyim yok.
Diyorum bak 2 saatlik isim varsa birlikte 1 saatte bitirirz ve otururum ben de biraz diye ama bunu söylemek zorunda kalmak bile çok gıcık bir durum :KK43:
Nasıl yardımcı olmasını sağlayabilirim?

Yabancı biri eve gelip temizlesin istemiyor paşam. Ona kalsa hiç is yapmayayim ne gerek varmis. Bir kap yemek yetermis ama benim küçük çocuğun var ona göre de dusunmem gerek sonuçta. Dun kayinvalidem de ısrarla yardımcı birini çağır dedi sen kendi canına bak kızım filan... Ben de x i ikna etmem lazım anne dedim. Kayinvalidem eşimi arayıp sitem etmiş neden bu kızı yoruyorsun, onu uzersen hakkımı helal etmem demiş. Kayınvalidem çok iyidir ayrı sehirlerdeyiz geçen yıl oğluma bakmak için gelmisti birlikte çok güzel bir yıl geçirdik çok şükür. Ev temizliği ve yemege çok yardimciydi sağolsun. Hala da der ne zaman istersen gelirim kızım diye ama ona da kıyamıyorum. Eşim de düzelsin istiyorum. :KK43:

Kusura bakmasın bencil eşin
Hem çocuk hem ev hem iş
Ondan habersiz bile çağırırdım
Kendi yapmıyor sonuçta

Kadınlar ayaklari üzerinde dursun derken oturmasin kastedilmemisti sanırım:KK12: işte çalişsin evde calişsin kocasi yatsin :( bnde niye anneler ögretmen ariyor diyorum ... valla okuyup bu duruma düsene aciyorum ...siz eve temizlikci alin kocaniz istemezse kalksin kendi yapsin... bir tanidigim oyle yapti kocasi duvarlari siliyordu en son:anne:

Son düzenleme:
Merhaba. Çocuğunuzu biraz daha erken uyutabilme şansınız var mi? Bir tanıdığım 7. 7.30 civarı uyutuyor 12 saat uyuyor çocuklar ve çok sagliklilar. Bilemedim Allah yardımcınız olsun.

Çocuğum yok ancak çalışıyorum. Eşimle iş bölümü yaptık, belki siz de öyle yapmalısınız. Misal bulaşıkları ben dizerim elde yıkanacakları elde yıkarım, o yerlerine yerleştirir. Çamaşırı ben yıkar asarım o toplar.
Temizlik konusunda da yardımcı alıyorum

3 bucuk yaşındaki çocuğun gece saat 9.30 -10 a kadar ayakta olması bana çok abes geldi. Cocuk dediğin en geç 8de uyumuş olmalı ki siz de kendinize vakit ayirin.

Eşiniz çok sinir bozucu. Ne var anaları insan gibi yrtiştirse de iki işin ucundan tutuverseler. Yardımcı almak sizin için en mantıklısı sanki.

Back