• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin her işini siz mi yaparsınız?

Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.
ben de calısan bayanım
cocugum yok senden tek farkım
her işi ben yapmam
aksam 6 gibi evde oluruz eşimle beraber mutfaga gireriz
bulasık makınası temız dolu ise ben soylemeden bosaltır
ben yemek hazırlarım eşim sofra hazırlar

yedikten snr o bulsıkları akıtır ben makınaya koyarım

snr eşim cay demler , cay servisi de eşime aittir
biz ikimiz de 7 bucuk gibi en gec salona gecmıs oluruz ve 12 ye kadar otururuz çay içeriz vs

eşim dagınık birseyını ortada bırakmaz ben de bırakmam bu yuzden evımız hıc dagılmaz

ben kendisine bir yol çizmedim kendisi yoruldugumu görür ve yardım eder
bu içten gelen birsey bence

haftasonları da temızlıgı ortak yaparız ama ben söylemeden eşim eline bir bez alıp da biryeri silmez
yarın temızlık yapalım derim tamam der işin bir kısmını alır

öyle yediği çikolata kagıdını koltuk arasına sıkıstırsa ben cok sınrılenırdım ve o kagıdı asla ordan kaldırmazdım

eşinle konus , bari dagınıklıgı azaltsın yardımcı olmuyorsa bile

ufak ufak işlerde ondan yardım iste tatlı dille.
makınaya camasır atmak, asılan camasırları toplamak , çay demlemek, duşa girince duşu temızlemek vs gbi

ve yaptıgı herseyı de takdir et , bahane bulma

yemek olayında dagınık demişsin mesela
bırak yapsın sen takdir et

Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.
Kocan çocuğu giydirip okula götürüyor daha ne istiyorsun diğer şeyler anne olsun olmasın her evli kadının derdi ama bir arkadaşım var evinden önce hep gezmek istiyor ev dağınık olsun geziyim peşinde onun rahatlığına hayranım. azcık onun rahatlığında olmayı çok isterim. Benimde 2 yaşında kızım var annem geliyor sabahları biz işe çıkıyoruz evde yemek yoksa geceden yapıyorum yada annem yapıyor sağolsun şimdi birde ramazan ayı baya zorlanıyorum ama işlerimi hep rutine oturttum. Bir aksilik olmadığı sürece o iş düzenini bozmuyorum. O yüzden artık çocuğumun hayatı önemli

Hele ütü bizim evde ütü işi bizim bosanmamaza kadar gider o kadar ciddi bir konu
Ben yemin kıyım ütü sevmiyorum yapmam ütü dedim elin var ayağın var ürünü yap ne olmuş ben kadınım ya ben yapmalıyım
COKKKKKK tartıştık 10 yillyık evliyiz düşünün. Sanki eline alıp kendi yaptı iki elin parmağını geçmez yaptığı ütü yine ben utuleyip giydirdim kendini kızımı beni evin iyisini ona rağmen birgün alipta yapmaz ölüm gibi zor geliyor.hafta sonu yapmama al eline yap dedim
Tutmuş poşete bir pantolon bir gömlek koymuş nereye gidiyon akşam saat 22.99 düşünün terziye götürüp ütuletecekmis
Sokağın ortasında bağırdım saçmalama diye valla artık burada geldi yaaa adam olur yada ben yokum hayatında ben köle değilim kusura bakmasin
On yıldır evliyim herşeyi bir fiil yaptım yeter artık burama geldi

Ben kızım çok küçükken haftada iki gün bile yardımcı aldığım oldu,yedi yıllık evliyiz sürekli dip köşe temizliğe kadın geldi,şuanda da ayda iki defa alıyorum,yeri geldi eşime de yaptırdım,şuan aktif olarak iki işte çalıştıgı için biraz onu serbest bıraktım sadece,hiç öyle bütün sorumluluğu üstüme almadım, haftaiçi de çay mısır patlağı verebileceğim insanların dışında kimseyi çağırmadım,ağırlamadım,zaman zaman işten erken çıkıp kızı da koynuma alıp uyudum,katlanılacak çamaşırlar öylece bekledi,çocuga corba yapıp bize dışardan yemek sipariş ettim,32 yaşındayım hala 25 gibi görünüyor ve hissediyorum,superwoman değilim,herseye yetişemem,hayatımda iki önceliğim var,eşime ve kızıma gösterdiğim ilgi geriye kalan herşeyi sallayabilirim,bekletebilirim:deli:
Aynen böyle olmalı aynen

Kocan çocuğu giydirip okula götürüyor daha ne istiyorsun diğer şeyler anne olsun olmasın her evli kadının derdi ama bir arkadaşım var evinden önce hep gezmek istiyor ev dağınık olsun geziyim peşinde onun rahatlığına hayranım. azcık onun rahatlığında olmayı çok isterim. Benimde 2 yaşında kızım var annem geliyor sabahları biz işe çıkıyoruz evde yemek yoksa geceden yapıyorum yada annem yapıyor sağolsun şimdi birde ramazan ayı baya zorlanıyorum ama işlerimi hep rutine oturttum. Bir aksilik olmadığı sürece o iş düzenini bozmuyorum. O yüzden artık çocuğumun hayatı önemli

bir kadın olarak ilk cümleniz çok garip geldi gercekten

Benim eşim sürekli dünyanın en yorucu işini kendisi yapıyormuş gibi gelip hop TV karşısında uyku modunda geçiriyor. Dalga geçiyorum ya hiç vaktim yok rica etsem benim yerime de dinlenir misin acaba. Diye ve adam gülüyor ya kalkıp yardım edeyim yok.
Diyorum bak 2 saatlik isim varsa birlikte 1 saatte bitirirz ve otururum ben de biraz diye ama bunu söylemek zorunda kalmak bile çok gıcık bir durum :KK43:
Nasıl yardımcı olmasını sağlayabilirim?

Yabancı biri eve gelip temizlesin istemiyor paşam. Ona kalsa hiç is yapmayayim ne gerek varmis. Bir kap yemek yetermis ama benim küçük çocuğun var ona göre de dusunmem gerek sonuçta. Dun kayinvalidem de ısrarla yardımcı birini çağır dedi sen kendi canına bak kızım filan... Ben de x i ikna etmem lazım anne dedim. Kayinvalidem eşimi arayıp sitem etmiş neden bu kızı yoruyorsun, onu uzersen hakkımı helal etmem demiş. Kayınvalidem çok iyidir ayrı sehirlerdeyiz geçen yıl oğluma bakmak için gelmisti birlikte çok güzel bir yıl geçirdik çok şükür. Ev temizliği ve yemege çok yardimciydi sağolsun. Hala da der ne zaman istersen gelirim kızım diye ama ona da kıyamıyorum. Eşim de düzelsin istiyorum. :KK43:
O zaman kendi yapsın yabancı istemiyormuş paşam.

bu arada başka bir şehirden bir hizmet içi eğitim faaliyetine falan başvurun. son anda söyleyin ki annesi de hemen gelemesin. işinden izin alıp evde çocuk bakmak ve yemek yapmak neymiş anlasın. bu yöntem de çok işe yarar. :)) ben de uygulamıştım.

Hiç öyle bir görev almadım. Nasıl alabilirim nerede kalınır hiç bir bilgim de yok. Ama ona şehir dışı hizmet içi eğitim alıp biraz dinlenmeye gideceğim desem gitme demez zaten. O da dinlenmeye ihtiyacım oldugunu biliyor ama bana bu imkanı tanımıyor. Annene git çocuğu alıp biraz dinleneyim dedim yok denemedi ama hizmet içi eğitimle gitmem benim için harika olur. Kesin çıkar mı nereden takip edilir?

Ben kızım çok küçükken haftada iki gün bile yardımcı aldığım oldu,yedi yıllık evliyiz sürekli dip köşe temizliğe kadın geldi,şuanda da ayda iki defa alıyorum,yeri geldi eşime de yaptırdım,şuan aktif olarak iki işte çalıştıgı için biraz onu serbest bıraktım sadece,hiç öyle bütün sorumluluğu üstüme almadım, haftaiçi de çay mısır patlağı verebileceğim insanların dışında kimseyi çağırmadım,ağırlamadım,zaman zaman işten erken çıkıp kızı da koynuma alıp uyudum,katlanılacak çamaşırlar öylece bekledi,çocuga corba yapıp bize dışardan yemek sipariş ettim,32 yaşındayım hala 25 gibi görünüyor ve hissediyorum,superwoman değilim,herseye yetişemem,hayatımda iki önceliğim var,eşime ve kızıma gösterdiğim ilgi geriye kalan herşeyi sallayabilirim,bekletebilirim:deli:

Ne güzel ya. Bu gidişle herşeyi boş verip ben de bı yardımcı alacağım. Çok takmamak lazım evi işi. Ama iste kimse yapmayinca mecbur gibi hissediyorum :(

Hiç öyle bir görev almadım. Nasıl alabilirim nerede kalınır hiç bir bilgim de yok. Ama ona şehir dışı hizmet içi eğitim alıp biraz dinlenmeye gideceğim desem gitme demez zaten. O da dinlenmeye ihtiyacım oldugunu biliyor ama bana bu imkanı tanımıyor. Annene git çocuğu alıp biraz dinleneyim dedim yok denemedi ama hizmet içi eğitimle gitmem benim için harika olur. Kesin çıkar mı nereden takip edilir?

mebbisten başvuru yapılıyor. kesin çıkar mı bilemem. istediğiniz eğitimlere başvurunuzu yapın, çıkarsa sizin için de değişiklik olur. ben bu şekilde bir haftalık bir eğitime gitmiştim, gördüm ki ben olmasam da evde yemek ve temizlik yapılıyor ve çok da güzel zaman geçirmişlerdi. bir daha bir yere gitmek zorunda kalsam gözüm arkada kalmaz.

hemen hemen aynı durumdayız tek fark eşim çok yoğun çalısıyor ama çalışmasada yardım edecek cinsten değil kendisi....bende mecburen haftada bir yada en fazla 2 haftada bir temzilikçi alıyorum ... yine de yoruluyorum çünkü çamasır bulaşık hergün cıkan birsey banyo tuvalet iki üç güne bir temzilenmesi gereken yerler...yemek hergün olmaza 2 güne bir mutlaka 2 cesit yemek mutlaka yapılıyor ki 3 yasındaki oğlum cok yemek seciyor yesin diye hergün farklı alternatifler sunmaya calışıyorum...yani hayat cok yorucu malaesef hem eşler yardım etmiyor hem calısıyor olmak

ben de calısan bayanım
cocugum yok senden tek farkım
her işi ben yapmam
aksam 6 gibi evde oluruz eşimle beraber mutfaga gireriz
bulasık makınası temız dolu ise ben soylemeden bosaltır
ben yemek hazırlarım eşim sofra hazırlar

yedikten snr o bulsıkları akıtır ben makınaya koyarım

snr eşim cay demler , cay servisi de eşime aittir
biz ikimiz de 7 bucuk gibi en gec salona gecmıs oluruz ve 12 ye kadar otururuz çay içeriz vs

eşim dagınık birseyını ortada bırakmaz ben de bırakmam bu yuzden evımız hıc dagılmaz

ben kendisine bir yol çizmedim kendisi yoruldugumu görür ve yardım eder
bu içten gelen birsey bence

haftasonları da temızlıgı ortak yaparız ama ben söylemeden eşim eline bir bez alıp da biryeri silmez
yarın temızlık yapalım derim tamam der işin bir kısmını alır

öyle yediği çikolata kagıdını koltuk arasına sıkıstırsa ben cok sınrılenırdım ve o kagıdı asla ordan kaldırmazdım

eşinle konus , bari dagınıklıgı azaltsın yardımcı olmuyorsa bile

ufak ufak işlerde ondan yardım iste tatlı dille.
makınaya camasır atmak, asılan camasırları toplamak , çay demlemek, duşa girince duşu temızlemek vs gbi

ve yaptıgı herseyı de takdir et , bahane bulma

yemek olayında dagınık demişsin mesela
bırak yapsın sen takdir et

6 da eve gelip 7.30 da salona geçebilmek mi yani benim için hayal gibi . Sizin esiniz söylemeden de yapıyormuş bizim ki yapmaz.
O çikolata kabini elli kere dedim en az. 3 yaşındaki oğlum yapmıyor. Tam temizlik yaparken bakıyorum çikolata kabi..
Ama dediklerinizi dikkate alacağım. Artık birlikte mutfağa girecegim o kesin...

6 da eve gelip 7.30 da salona geçebilmek mi yani benim için hayal gibi . Sizin esiniz söylemeden de yapıyormuş bizim ki yapmaz.
O çikolata kabini elli kere dedim en az. 3 yaşındaki oğlum yapmıyor. Tam temizlik yaparken bakıyorum çikolata kabi..
Ama dediklerinizi dikkate alacağım. Artık birlikte mutfağa girecegim o kesin...
dağıttığı hiçbirseyi toplama
dırdır da etme ama bu sırada
mesela eşin işten gelmeden boş vaktin varmıs ya
onu kendin için kullan
ya dinlen ye da dersini çalış .

sen yetiştike eşin rahata salmış resmen.
önemli olan kilit nokta söylenmeden ve eşi takdir ederek yaptırmak

mebbisten başvuru yapılıyor. kesin çıkar mı bilemem. istediğiniz eğitimlere başvurunuzu yapın, çıkarsa sizin için de değişiklik olur. ben bu şekilde bir haftalık bir eğitime gitmiştim, gördüm ki ben olmasam da evde yemek ve temizlik yapılıyor ve çok da güzel zaman geçirmişlerdi. bir daha bir yere gitmek zorunda kalsam gözüm arkada kalmaz.

Benim evde tas ustunde taş kalmaz eminim ama yinede umurunda olmaz giderim :) bunların yol kalma ücretlerini biz mi oduyoruz peki?

Ne güzel ya. Bu gidişle herşeyi boş verip ben de bı yardımcı alacağım. Çok takmamak lazım evi işi. Ama iste kimse yapmayinca mecbur gibi hissediyorum :KK43:
İlk evlendiğimiz ay ki eşim işsizdi,iki ay sonra işe girdi, aa ben herseyi yapamam dedim,kv komşulara gelen kadınların numaralarını toplamaya başlamıştı bana,daimi olması gereken bi durum olarak görürüm ve bi ay eksiye düştük diyelim yine de bunlardan feragat etmem,dip röfleye bi dahaki ay giderim temizliksiz olmaz bi daha bu kadın gibisini bulamam derim,yani evdeki çamaşır makinesi kadar zaruridir ,siz baştan çok fena alıştırmışsınız.

hemen hemen aynı durumdayız tek fark eşim çok yoğun çalısıyor ama çalışmasada yardım edecek cinsten değil kendisi....bende mecburen haftada bir yada en fazla 2 haftada bir temzilikçi alıyorum ... yine de yoruluyorum çünkü çamasır bulaşık hergün cıkan birsey banyo tuvalet iki üç güne bir temzilenmesi gereken yerler...yemek hergün olmaza 2 güne bir mutlaka 2 cesit yemek mutlaka yapılıyor ki 3 yasındaki oğlum cok yemek seciyor yesin diye hergün farklı alternatifler sunmaya calışıyorum...yani hayat cok yorucu malaesef hem eşler yardım etmiyor hem calısıyor olmak

Çalışsa da yapamazsa yine razıyım. Çok yoğun değil ki işi. Dönem dönem yoğun olur o zaman .da hiç laf etmem zaten.

İlk evlendiğimiz ay ki eşim işsizdi,iki ay sonra işe girdi, aa ben herseyi yapamam dedim,kv komşulara gelen kadınların numaralarını toplamaya başlamıştı bana,daimi olması gereken bi durum olarak görürüm ve bi ay eksiye düştük diyelim yine de bunlardan feragat etmem,dip röfleye bi dahaki ay giderim temizliksiz olmaz bi daha bu kadın gibisini bulamam derim,yani evdeki çamaşır makinesi kadar zaruridir ,siz baştan çok fena alıştırmışsınız.

Bulamıyorum da yardımcı kimse .geleni beğenmiyorum :( tekrar çağırmak istemiyorum aynı kişiyi. Bir de ne kadar veriyorsunuz siz bu geliş 150 lira çok değil mi ya? Her hafta gelse 600 .Off :(

Çalışmıyorum ama akşama eşim işten gelince hoop oğlanı kollarına atıyorum yemek yapmak için ortalığı toplamak için.. Zaten oğlumuzda babasına düşkün.. bu sayede bende işlerimi yapıyorum. Ev işlerine yardım etmiyor ama işten gelince çocuğun bakımı onda parka vs eşim götürüyo.

bir kadın olarak ilk cümleniz çok garip geldi gercekten
nesi garip geldi yapmayan yapmadığı için şükret demek istedim benim kocam daaha çocuğun ayakkabısını giydirip çıkmadı evden bu herşeyi yüklenmek değil yapmayan yapmıyor bazı insanların alışkanlıkları vardır karakterleri vardır bunlar değişmez kimi erkek vardır kadınına her daim destekçidir gece kalkıp sahur bile hazırlar kimi erkek vardır zorla uyandırırsın bunu değiştirimezsin bende kendi adıma haline şükret diyorum. senin eşin sana her daim destekçiyse ne mutlu sana kıymet bil.

dağıttığı hiçbirseyi toplama
dırdır da etme ama bu sırada
mesela eşin işten gelmeden boş vaktin varmıs ya
onu kendin için kullan
ya dinlen ye da dersini çalış .

sen yetiştike eşin rahata salmış resmen.
önemli olan kilit nokta söylenmeden ve eşi takdir ederek yaptırmak

Evet ya ben hiç birşey yaomadigin dönem çok da soylenmis olabilirim. Hiç söylenmeyip karışmayayim her yaptığını da bir şekilde takdir edeyim bakalım neler olacak :)

Back