Ben suan çalışmıyorum 10 aylik küçük bı kızım var bide hamileyim ama eşim işten gelince 15 20 dk filan dinlenmek ister snra kızıyla oynar sofrayı ya beraber kurariz ya da kurmama yardım etmezse toplar,bulasigi yıkarım o arada kızımın uykusu gelirse eşim uyutur,uyaniksa ucumuz birlikte biraz oynarız eşim uyutur,ben dinlendirin, çocuklar ilgiyi sadece tek taraflı istemez,anneyle gündüz vakit gecirrse akşamda babayı isterler,bence eşinizle konuşun size yardım etsin veya bebeğinizle o ilgilensin.cok değil insana bazen 15 dk dinlenme bile yetiyor.
Arada yardımcı mı alsanız
Yorucu bir durum
Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.
İşte aynen öyle benimki de. Ne gerek var yapma der. Ya inan yapmasam da dert etmez. Yani denedim. Evi kendi haline saldım elimi surmedim adam çok mutluydu ya oh ya öğrenci evi gibi oldu ne güzel demi dedi ya hem de ciddi ciddi mutluydu yani. Ama benim için dağınık ev mümkün değil .sabaha bile dağınık kalamaz ev . Kesinlikle bulasiksiz ve düzenli bırakıp uyurum sabah huzurlu uyanayim diye.benim eşimde tıpkısının aynısı İnan. Dağınıktır , rahattır, tv karşında yayar yemek sonrası uyku saatine kadar. temizlik yapsam ne gerek var kalsin yorulma der , temizlikçi önerisine de aynısını diyor; ‘ne gerek var.’
Sen yine de temizlikçi tut mutlaka . Yetişemiyorum yoruluyorum de. Olmadı yarım gün gelsin arada tanıdık biri dersin . Ki araştırıp tutman gerekir. Başka çaren Yok bence. Temizliğe ayıracağın zamanda dinlenirsin .
Eşim dağınık değildirve yardımcıdır sağolsun. Hamilelik döneminden yeni çıktım hiç temizlik yapmadan geçirdim bu dönemi hep eşim yaptı şuan evdeyim ama bebeğimi bırakıp bir şey yapamıyorum o yüzden eşim kızımızı uyutuyor ben yemek hazırlıyorum etrafı topluyorum bence eşinizden yardım isteyin bu çok yorucu olur ben annem yardıma geliyorken eşim yardım ediyorken çok yoruluyorum. Bence eşinizle konuşun ya da bırakın toplamayın evi dağınık görünce mecbur yardım edecek çünkü şöyle diyeyim eşim hamile olmadan önce yardımcı olmazdı ben bir gün evi toplamadım hiçbir şey yapmadım hemde sonra bir gün daha baktı ev yürüo gidiyor pisliğe doğru önce yastıkları topladığı sonra halıyı düzeltti derken fayansların derzlerini diş fırçasıyla temizleyen bir adam oldu
Valla eşim çamaşır da asar, köfte de yoğurur, yoğurt da mayalar, bulaşık makinesi de boşaltır. Bazen o ayaklarını uzatır keyif yaparken, ben ev işlerine koştururum. Yani öyle planlanmış bir iş çizelgemiz yok. Yapılacak bir iş varsa ve o an en müsait kimse, o yapıyor işi. Kimsenin canı istemiyorsa, sal gitsin, ertesi gün yapsak ölmeyiz, diyoruz. Ortaokuldan itibaren yatılı okullarda okumuş, yani kendi sorumluluğunu erken almış. Ben buna bağlıyorum çoğu şeyini. Bir çok erkek, evlenene kadar evlerinde paşa muamelesi gördüğü için, aynı tembelliği ömür boyu sürdürmek istiyorlar. Eşi de sizin gibi kendini hırpalamak pahasına her işi yetiştirmeye çalışan bir insansa, bu tembellikleri destekleniyor ne yazık ki. Bence ben şunu yaparken, sen de şunu hallet demelisiniz sıkça. Yetişmeyen işi ertesi güne bırakmalısınız. Temizlik işine yardım etmiyorsa, temizlikçi konusunda fikir belirtmeye hakkı bile yok. Siz hizmetçisi değilsiniz. Kısaca siz ne kadar taviz verirseniz, bu devran böyle dönmeye devam eder.
6.5 yıldır evliyim henüz çocuğum yok.
sende kendimden farklı gördüğüm şey biraz mükemmellik arayışı içindesin, biraz da eşini fena alıştırmışsın. herşeyi fazla üstlenme istersen.
ben senin yerinde olsam:
okuldan gelince o 1.5 saat ders çalışırım.
eşim gelince beraber yemek hazırlarım
sonra ben etrafı toplarken çocuğa ve eşime oynayabilecekleri bir oyun kurup oyalanmalarını sağlarım.
işim bitince ben de oyuna dahil olurum. hatta bu oyun biraz yorucu bişey olsun ki uykusu gelsin
sonra çocuğu 9 gibi uyutmaya eşimle dönüşümlü olarak götürürüz.
çocuk uyuyunca eşimle başbaşa 1 saatim de olur böylece.
adamın biraz fedakarlık yapması lazım
yok öyle tv karşısında keyif.
Şöyle bir örnek vereyim ben haftada iki kez cam silen ayda bir duvar silen halı koltuk dolap silen evi günde iki kez süpüren birisiydim ama bu eşimde rahatlık oluşturdu sonra başladım eşimin eşyalarını bıraktığı yerden almamaya sonra bulaşıkları toplamadım ama eşimin eşyaları bir hafta durdu mesela bulaşıklar bir öğün durdu tezgahta sonra çamaşır yıkamadım ve ütü yapmadım bir hafta eşim çok düzenli bir evimiz olduğu için bir anda şok oldu bana sorular sordu yorulduğumu sıkıldığımı iyi olmadığımı söyledim ben öyle dedikçe başladı yapmaya ev mağaza vitrini gibiydi tüm arkadaşlarım ev dağıldı toplamam lazım dediğimde heeee bir bardak vardır anca kenarda diyorlardı nereden nereyeNe kadar süre yapmadın? Ben denedim de daha mutlu oldu. Bazen eve müze muamelesi yaptırıyorum oğluma da eşime de. Çok güzel bir temizlik sonrası çok da yorgunsam iki gün herkesi evi toplu tutmasi için uyarıyorum. Oğlum esimdeb daha iyi bu konuda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?