Evin her işini siz mi yaparsınız?

işte diyorsunuz ya benim maaş ona gidiyor sizin maaştan değil eşinizin maaşından çekilsin
otomatik ödemede falansa da söyleyin yarısını alacağım gerisini sen gönder vs gibi
sonra ödeyemem derse bende işte bu kadar şeye tek başıma koşamam vs gibi konuşun

eşimle ortak olarak yapmamıza ragmen bir bakarım gene bütün yoğunluk bende, yardım etmez değil ama ona verebileceğim iş çeşitleri sınırlı oluyor ( benım tıtızlıgımle alakalı olabılır ) ama dediğim gbi yardımına rağmen eger extra birşey daha yoksa, ben de 11 gibi işimi bitirmiş olurum ve sabah 6:30 da kalkıp, kızımı okula hazrılar, kendım hazırlanır, oğlumu da babanneye bırakmak uzere hazırlayı evden çıkarım.......çok zor yaaaa düşününce daha da bi yoruldum şuan

Bakin bunla ilgili bir olay anlatayım :)

Eşim her sabah kulak çubuğu kullanıp tuvalet aynasının önünde bırakır. Ben de hep toplardım. Bir ara dedim almayacağım farkına varsın. Tüm evi temizlesem bile atmadım onlari. Tabi birikiyor her gün. Bı hafta kadar sonra toplayıp attım akşamına da bak bütün bir haftalık copunu ben attım dedim. Adam bana aaa onlar benim mıydı ya ben de bizim hanım da ne kulak varmış diyordum dedi. Sonrasında böyle birşey yaşanmadı ama dagittiginin da daginikliginda farkında olmuyor ...

değil.yardım eder..yardım işi bıtıncede sorar benım yapacağım birşey varmı daha dıye.istemıyorum çocukla ılgılen dıyorum .çok yorgun olduğumda sofrayı sağolsun toplar.yada beraber toplarız.çayı koy bardakları ben getrrrım dıyorum.yada tam tersi.tabi yap kalk demıyosun. aşkım yaa çok yoruldum çay suyunu sen koysan bardaklarıda ben getirriim diyorum tabi..bıraz blof yapın herşeye yetişmeye çalışmayın.salata mı olacak yapsın.çorba karıştırsın hiç bişey yoksa.yada yemeklerı sen hazrlarken sofrayı kursun.en basıtınden surahıye su doldursun.ben katlanaıyorum mesela bırı çalışırken bırının oturmasına.işlerim hiç bıtmez benım o yuzden yanımdakınınde bıtmez .

Ben de katlanamiyorum ben iş yaparken onun oturmasına ama bir oluyor iki oluyor artık bikiyorum yani.

Bizde tüm işlerde iş bölümü vardır bazı işleri ben yapmam bazılarını o yapmaz bazılarını ise ortak yaparız. Mesela evi süpürüp viledalama işi eşimindir ben evlendiğimden beri hiç yapmadım. Dediğiniz gibi bazen heryeri almıyor ama bak burası da kalmış alır mısın tatlım diyorum bazen de görmemezlikten geliyorum. Çünkü beğenmezsem kendin yap diyecek ya da nasılsa her türlü beğenmiyor deyip üstünkörü yapıp geçecek. Kahvaltıyı o hazırlar. Yemekleri genelde o yapar ama ucundan tutarım. Toz alma, mutfak düzeni ve temizliği, banyo tuvalet temizliği bana ait. Çamaşırları birlikte asarız, ütüyü genelde ben yaparım ama çoksa yarısında devrederim. Ben çalışırken oturamaz zaten öyle bi yapısı var :) En baştan beri hiç eleştirmedim yaptığı yemeği bayılarak yedim, temizlik için hep mis gibi oldu dedim.

Yardımcı bayan tutmuyor musun? Bence kesinlikle tutmalısın.

Bu kadar fedakarlıkla mutlu değilsin zaten dolayısıyla bi de diğer ihtimali dene,harca ve iş yükünü sorumluluklarını hallet umarım öyle mutlu olursun.

Ya şu yabancı biri gelmesin resmen bahane, parası için istemiyor. Sen hizmetçi misin yahu, kv de destekmiş ne güzel, acilinden birini bul en azından cam kapı büyük temizliğe gelsin.

Hergün rutin ne iş yapılıyorsa, sırayla paylaşın.
Bugün yemek, bulaşık, süpürge, toz alma onda olsun. Sen dinlen.
Yarın tam tersi.
Biz böyle yapıyorduk.

Aynen eşi koştururken kendi yatan ve yardımcı almasını istemeyen erkekleri ben de merhametsiz olarak görüyorum. Ben yardımcı alıyorum ama tabi ki akşamları yemek bulaşık çamaşır oluyor eşim geç gelince o gelene kadar çoğunu yaptığım halde otur dinlen yapma der kendini yorma der.

Kayınvalideniz merhametli biriymiş, arkanıza onu alın, yahu para ne için kazanılır, daha rahat bir yaşam için, aylık vereceğiniz 250-300 lira sizi ne batırır ne çıkarır.

Benim görümcem de almıyor ve annesine temizletiyor evini çoğu zaman, bazen de beraber yapıyor eşiyle ama kv ben acıyorum resmen 66 yaşında kadın gidip kızının camını siliyor evini temizliyor ve görümcemin evine giren gelir en az 6000 tl minimum.

Kusura bakmasın bencil eşin
Hem çocuk hem ev hem iş
Ondan habersiz bile çağırırdım
Kendi yapmıyor sonuçta

Kadınlar ayaklari üzerinde dursun derken oturmasin kastedilmemisti sanırım işte çalişsin evde calişsin kocasi yatsin bnde niye anneler ögretmen ariyor diyorum ... valla okuyup bu duruma düsene aciyorum ...siz eve temizlikci alin kocaniz istemezse kalksin kendi yapsin... bir tanidigim oyle yapti kocasi duvarlari siliyordu en son

Son düzenleme:
Merhaba. Çocuğunuzu biraz daha erken uyutabilme şansınız var mi? Bir tanıdığım 7. 7.30 civarı uyutuyor 12 saat uyuyor çocuklar ve çok sagliklilar. Bilemedim Allah yardımcınız olsun.

Çocuğum yok ancak çalışıyorum. Eşimle iş bölümü yaptık, belki siz de öyle yapmalısınız. Misal bulaşıkları ben dizerim elde yıkanacakları elde yıkarım, o yerlerine yerleştirir. Çamaşırı ben yıkar asarım o toplar.
Temizlik konusunda da yardımcı alıyorum

3 bucuk yaşındaki çocuğun gece saat 9.30 -10 a kadar ayakta olması bana çok abes geldi. Cocuk dediğin en geç 8de uyumuş olmalı ki siz de kendinize vakit ayirin.

Eşiniz çok sinir bozucu. Ne var anaları insan gibi yrtiştirse de iki işin ucundan tutuverseler. Yardımcı almak sizin için en mantıklısı sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…