Evin her işini siz mi yaparsınız?

Bence kadınlar klübünde sabit konular olmalı

Çalışan kadın- çalışmayan kadın
Ev işi yapan koca- yapmayan koca
Maddi yardımda bulunan kv- bulunmayan kv gibi

Herkes o konular altında konuşsun

Merhaba. Çocuğunuzu biraz daha erken uyutabilme şansınız var mi? Bir tanıdığım 7. 7.30 civarı uyutuyor 12 saat uyuyor çocuklar ve çok sagliklilar. Bilemedim Allah yardımcınız olsun.

3 bucuk yaşındaki çocuğun gece saat 9.30 -10 a kadar ayakta olması bana çok abes geldi. Cocuk dediğin en geç 8de uyumuş olmalı ki siz de kendinize vakit ayirin.
Sizin çocuğunuz var mı?

Kreste gündüz uykusu uyuduğu için 9.30 Max 10 a sarkiyor. Ayrıca zaten onla vakit geçirmek istiyorum o yüzden de hemen uyusun derdin de olmuyorum. Yoksa 2 yıl izinde oldugum zaman da hep 7.30 en geç uyurdu. Onla ilgili hiç bir sıkıntim yok şükür.

Yapmayın!!! Kayınvalideden önce siz acıyın kendinize.
Ben de bebeğimle ilk zamanlar gece 1-2 ye kadar temizlik yapar,halim kalmışsa ders çalışırdım. Eşim de akşam 8 den yatağa gider,uyurdu. Bir yerden sonra vücudum kaldırmadı bu tempoyu,çok kötü bir hale geldim. O zamanlar yemek ve süpürme işine bakardı tabi ama onun yemek yaptığı mutfağı temizlemek de ciddi vakit alıyordu. Bunlar hepsi geçmiş zamanda kaldı. Çünkü baktım benim halim hal değil, tamam ben de bebeğim için evi temiz tutmalıyım diyorum,ders çalışmalıyım çok ciddi ama oraya kadarmış.
Birkaç ay oluyor, evdeysem hergün yürüyüşe çıkıyorum,bebeği babasıyla bırakıp. İş varsa bebeği alıp gezmeye gidiyorum babası yapıyor; yemek temizlik. Vakit kalmışsa,bebek uyuyor,eşim işteyse kahvemi alıp keyfime bakıyorum. Ev uçmuşsa da umrum olmuyor. Ben iş yaparken eşim oturuyorsa ben de oturuyorum.
Temzilikçi için eşinizi ikna etmek zorunda değilsiniz. Bırakın herşey kalsın,kimseye birşey olmaz emin olun. Siz eskimeyin hep.
Ben kendime vakit ayırdığından beri yüzüme canlılık geldi.

Ben calismiyorum 1 tane oglum var
Esimde pek is yapmaz.
Ben de yap demiyorum aksam yorgun geliyor sabah gidiyor aksam 2 saat keyif yapicak adam yapsın varsin.
Gündüz bir düzen oturttum.
Mutfağı topla
Sonra evi havalandir yatakları topla
Evi süpür toz al
Wc yika
Yemek yap gibi.
Haftalık kapı sil
Aylık cam sil koltuk arkaları vs.
Öyle bi düzen tutturdum.
Hıı yinede ev dağılmıyormu elbette dağılıyor.
Aksam koltuk minderleri bir köşeye gidiyor uzanma faslı keyif faslı basliyor.
Meyveler kuruyemişler odaya tasiniyor.
Falan falan.
Hergün olağan şeyler artik cok alistim ben bu duruma

Tabiki yardımcı alacaksınız .Robotmusunuz siz .
Erkekler yardımcı gelen evde öyle donunu heryere atamıyor cekiniyor

Valla ben de çocuk yok ama ben çözümü kendimde dağınık olmakta buldum. Yemeği arada eşim yapar, arada ben ama yıllar oldu ancak mutfak toplamayı öğrendi.
Tuvalet ve banyoyu her kullanımdan sonra çamaşır suyu vs ile temizleme kuralı getirdim yapmadığı zaman canına okuyorum bir kere yemeğine bağırsakları çalıştırmak için ilaç attım 2 gün wc den çıkamadı.
Böyle böyle tek derdimiz kıyafetlerin nereye çıkartılacağı kaldı. O konuda çok inatçı! Kaç kere çöp torbasına topladım ortada ki kıyafetleri bana mısın demedi. Ama temizliği onunla yapıyorum. Ilk günler ben temizliğe başlarken "e bende söyle bi dolaşıp geleyim madem sen işini bitirene kadar" dedi. Benim isim yok temizlik yapacağız diye dayattim.
Tavsiyem kendinizi paralamayın, hafta için hızlı yemekler yapın bulaşıklar makineye girsin geçin oturun. Hayır napiyorsunuz mutfakta o kadar gerek var mı? Çocuğunuza o ders çalıştırsın siz oyun oynayıp yatırın . Her işi sırtlamayın...

Ben annemle yaşıyorum ama buna rağmen ders çalışamıyorum bende liseyi bitirmeye uğraşıyorum çocuk uyudu diyene kadar mutfak eşinle ilgilen ders felander yalan oluyor anlicannyada nezaman ders çalışayım diye niyetlensen bir çıkıyor mutlaka eşinle ciddi anlamda konuş hatta öncesinde de ciddi ol çok konuma çok konuşan biriyse sesizsen çok konuş nasılsa tamtersi ol dikkatini çekecektir birde sana tavsiyem konuşmadan önce beden diliyle alakalı makale oku ona göre konuşurken hareket et faydası oluyor yıpranmış son belli ki eşin klasik turk erkeği sanatavsiyem bunlar açık konuş ve cümleleri çok uzatma kısa ve net ol bir süre sonra dinlemiyor dinliyorsun itirazında karşındaki dinlemiyor seni Allah yardımcın olsun

Yanlış anlasildiysam ozur dilerim inanin elestirme amaciyla yazmadim. Kusura bakmayin. Bilemedim derken gerçekten bilemediğim için tavsiye niteliğinde yazmistim daha bi kac aylık evliyim zira neresini bilebilirim ki zaten. Tekrar en Allah yardımcınıZ olsun

Senin eşin sana uymuş olabilir amma ve lakin herkesin eşi bir değil benim eşim mobilyacı adam akşama kadar ağar iş yapıyor gel birde sen temizlik yap diyemezsin çocukla oyna vakit geçir dersinde temizlik yap diyemezsin herkesin yaşantısı farklı ben genel herkesle aynı yolu kullanarak problemini çözebilir anladığım kadarıyla ilişkileri monotonlasmis adam salmış kendini ben babamın çalışıyorum görevim bu başka bireyle uğraşan havalarında bununda böyle olmadığını eşinin göstermesi lazım....

Yardım etmiyorsa temizlikçi çağırmanıza karışamaz yok öyle bir dünya...

Ya paşa paşa her işin ucundan tutacak, yada haftalık temizlikçi tutacak. Bir enayi siz misiniz her işe siz koşturasınız ?

Şuan çalışmıyorum 5 aylık bebeğim var, evde olduğum için ev işlerini kendim halledebiliyorum, eşim ev işini bilir ama yapmayı sevmez, ama yardım talebinde bulunduğumda yok demez yapar. Yemeği çoğunlukla ben yaparım, arada eşim yapar.

Çalışıyorken hep büyük temizliğe yardımcı çağırdım, kendimi de düşünmek zorundayım. Eşim de temizlikçi parasını vermek zorunda :) zaten hiçbir zaman yok demedi allah razı olsun.

Şuan bile kendisi temizlikçi çağıralım yoruluyorsun diyor ama ben gerek duymuyorum, yavaş yavaş hallediyorum herşeyi.

Lütfen kendinize bunu yapmayın, yapılmasına izin vermeyin.

Tutun temizlikçi gelsin yardım etsin, eşinize bunun hesabını vermek zorunda değilsiniz önce bu algıdan kurtulun

Ben şuan calismiyorum iki çocuğum var eşim yemek filan yapmaz ama cocuklarla çok ilgilenir ben temizlik yaparım o bakar ben uyurum o bakar uyutur filan sadece bi kaç saat çocuga baksa eşiniz o baya rahatlatir insanı En çok yoran çocuk yardimci biri için onu dinleme derim hem calisiyosun hem yardım etmiyo karismaya hakkı yok ben evdeyken eşim yardım etmedigi için birini cagirmami soyluyo

konu sahibi ayni bizim evdeki surumu anlatmissin meslek cocuk durum birebir ayni kv amannn uzak olsun....
cok tartistik kavga ediyoruz bak bu saatte sinir oldum uyuyamadim

ben yardimci bayan ariyorum her gun gelsin halletsin isleri gitsin diye ama bulamadım.

artik tak etti canima her seyi batıyor

Benim işim düzensiz bir mesaiye sahip. Bazen bir kaç gün yokum bazen peşpeşe bir kaç gün evdeyim. Çocuk da olmadığı için zaman sıkıntısı yaşamıyorum iş konusunda ama yeri gelir evi eşimle beraber de temizleriz.

Durumlarımızın farklılığından ötürü size söyleyebileceklerim ne kadar deva olur bilemedim ama dikkatimi en çok çeken şey bana göre eşinizin fazlaca sahne dışında olması. Çocukla oynamak yok, dağınık öte yandan, yemek de yine öyle. Adeta bir değil iki çocuk sahibi gibisiniz. Ya yardımcı almanız ya da eşinizin biraz çaba göstermesi gerek. Hiçbiri olmazsa bırakın en azından yemeği yapsın, dağıttığını da toplasın arkadan; öyle öyle dağıtmamayı öğrenir diye düşünüyorum.

Allah çocuğunuzu analı babalı büyütsün, gönlünüzce versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…