Evimizdeki yatılı kadın misafir ve eşim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir keresinde de oglum bebekken o kadar bunalmistim ki... esimin arkadasi bir aksam bebegime bakacaklarini soylemisti. Sinemaya gidecektik. Aylardir eve tıkılıp kalmistim. Oglumu eski esimin arkadasinin evine biraktik. Arkadasi is icin sehir disindaydi ama esime birakin biz konustuk haberi var o bakacak demisti. Esi kapiyi sutyensiz kombinezonla acti. Disarida kar yagiyor bu arada. Subat ayiydi. Nasilsin dedigimizde findik kiriyorum diyerek manali gulmustu. Masanin uzerinde findiklar vardi. Ben o an anlamamistim. Sonradan bu olay tuhaf gelmisti. Bizim gelip bebegimizi birakacagimizi bildigi halde kapiyi o sekilde acmasi tuhafti. Kendini bilmezler olabiliyor .

Kadın hakları aktivisti olduğum bilindiği için bana güvendiler, ki o an zor bir durumdaydılar.
Hal böyle olunca ilgilenmemezlik edemezdim.
siz kadın hakları aktivisti de olsanız, kadının düşmanının yine kadın olduğu ve insanoğlunun çiğ süt emdiği gerçeğini değiştirmiyor hiçbir şey.

Kadın hakları aktivistiyim diye kendinizi mi kandırıyorsunuz? Başka yardıma ihtiyacı olan kadınlarla ilgilenin böyle kadinlarin yanında başka türlü de yardımcı olabilirsiniz. Kız da en ufak bir garipliği hissettiğinizde onu postalayacaktiniz. Konunuzu okurken ben dellendim burda siz nasıl bu şekilde davrandiniz bunca şeye anlamadim. Ben o iç çamaşırı olayının anında o kızı o evden kovardim ailesine de herşeyi anlatırdım gelip kizlarina sahip ciksinlar. kız travmatik bir şey yasadiysa en başta ailesi ilgilenecek dışardan bir yabanci değil ha ailesi ilgilenmiyorsa hastanedekiler ilgilenecek ya da o öğretmen arkadaşınızın yanına yollayacaktiniz. Sanki kızı sizin üzerinize yikmislar gibi olmus. Kıza bu kadar iyi niyetli davranmak da pek akıl kârı değil. Kıskanç biri olabilirsiniz ama ben onun yanında olmalıyım aktivistim diye bu duygunuzu bastırmış gibi gorunuyorsunuz. Olan da olmuş zaten esinize de helal olsun. Kizin biletini kesip yollayın evden kuzeninin yanına. Gidince de kocanizla konuşup sorunlarınızı halledin ayrılık aşamasına geldik demişsiniz bu şekilde kendinize bir şans verin.

Ay valla hiç acımam koyarım ben kapıya yemişim kadın aktivistliğini. Ayrıca çok yakın arkadaşınız değil akrabanız değil ne münasebet evinize aldınız hiç anlamadım. Ben sütyen kilotu alır suratına fırlatır bunları giy ve defol evimden derdim. Mantığa sağ duyuya gerek yok. Emin olun bi şey yapmaz kendisine bu modeller öyle modeller değil.

Eskiden hafta da bir çıkan dergiler var Di onların içindeki hikayeler gibi geldi anlattiklariniz asla arkadaşım olan bekar bir bayanı evime almam travma mi gecirir ne gecirirse geçirsin onu suclamayin ayrica safım yazmışsınız sizin ki saflıktan daha başka bisey

Sizi o kadar iyi anliyorum ki! Benzer durumu ben bizzat öz yeğenim den eşime karşı,ilgisini hissettiğimde tüm bagimi kesmiştim, hatta eşimde bu gereksiz ilgisini anlamış olacak ki, yanlış anlama ama x' engellesem kırılır mısın? Diye sormuştu. Bende asla, ne hakla sonuna kadar haklısın demiştim,ve kopuş o kopus,o gün bugündür, ablama gideceksem bile eşim olmadan gidiyorum,x'le muhatap olmuyorum,numarasi engelli ve kayitli bile değil arrik,arasada ikimizede ulaşamaz...Size gelince, evimde huzurum bozulacağına, bırakın gitsin. Kaldı ki elinizden geleni fazlasiyla yapmissiniz,ve suistimal edilmişsiniz...Atalarimiz boşuna dememiş,iyilikten maraz doğar diye...sevgiyle kalın

Oldu olacak kocanızı da verin yeter ki Sevda travma yaşamasın.
Daha neyin iyi niyeti bu anlamadım ben.

Ya kocanıza iftira atarsa?

Ay çok hossunuz ya valla bende dicektim bu ne kadar bı iyi niyetmis artik. O düşünüyo mu acaba sizin iyiliğinizi travmanizi. Yaptığı tamamen ahlaksızlık başka bir açıklaması yok bunun.
Ve evet ya kocanica iftira atsa nasıl ispatlicak adam içinize kurt düştüğüyle kalacak.

Kadın hakları aktivisti olduğum bilindiği için bana güvendiler, ki o an zor bir durumdaydılar.
Hal böyle olunca ilgilenmemezlik edemezdim.
Bence dediginiz seyle yaptiginiz sey siyahla beyaz kadar ayri seyler. Ben de en feministten feministim benim arkadas cevremde oyle ama dediginiz sey kusura bakmayin ama cahil cesareti. Bunu hakaret olsun diye soylemiyorum yanlis anlamayin ama olabilecekleri dusunmeden yaptiginiz sey gercekten uc bir nokta. Siz simdi iyilik yaptim diyorsunuz ama bu kiz sizin evinizde de intihar edebilir? Ve hic bir kan baginiz yok. Ayrica burdan gittikten sonra esinize iftira atmayacağını biliyor musunuz? Bence siz o eşin kiymetini bilin. Bu devirde boyle adam bulmak zor. Evliligin ilk 2 yilini yasiyorsaniz eger ufak seyler cok büyüyor konu ayriliklara gelebiliyor bunlar birbirine ayni evde alisma sureci ama somut seylere bakin ve bence birbirinizin kiymetini bilin. Nasihat gibi oldu ama esiniz gibi karakterli ve sizin gibi iyi niyetli bir insanin bosanma dusuncesine burdan bile icim el vermedi. :)

ya ne kendine sikinti yapiyorsun iyilik yap denize at. k bakma bu canavari sen yarattin bu yuzden hic psikolojin bozulmasin sanki evladin sna nr ki onun hakinda

Bakın ateş ile barut yanyana olmaz. Eşiniz baştan çıkmıştır demiyorum ama iç çamaşırsız evde dolanan bir kadına gözü kayması çok anormal olmaz.
Ben kadın olarak bile bakabilirim.
O yüzden eve aldığım kadınla kocamı yatağımda yakaladım diye konu açmadan Sevdamıdır nedir yollayın evden. Bunun için bahaneye ihtiyacınız yok. Fazla iyilikten maraz doğar. Bu kadın sizin akrabanız değil. Dıdısının dıdısı. İyileşmişde. Artık evine gitsin.

Konu bastan sona sacmaliklarla dolu. Bu kadar iyi niyet benim anlayabilecegimin cok otesinde. Benim hayat tarzima hic uygun degil su anlattıklarınız. Ben hic kimsenin bu sekilde sorumlulugunu alamam. Yani buna vicdansizlik diyebilirsiniz belki ama bu sekilde ruh sagligi bozuk bir insani 7/24 yaninizda tutmak, evinize almak, esinizi de bu durumun icine dahil etmek benim icin kabul edilebilir birsey degil.

Psikolojik olarak sıkıntıları olan bir insanı akrabam dahi olsa evime, özelime alamam.
Allah korusun bir şey yapar, üzerime kalırdan ziyade, sebep olabilme ihtimali ve hayat boyu bu suçluluk vicdanıyla yaşayacak olmak beni korkutur.
Eşiniz de ayrı bir takdiri hakediyor, hem kabul edişi hem de düzgün davranışı sebebiyle.

Fakat, fazla iyilikten maraz doğar sözüne inanmasam dahi her zaman doğru çıkar.
Belki iyileşmesi kafasında takıntı yaptığı eşiniz sayesindedir.
Hayata dair bir umut bağlamıştır ve sizin yerinizi almak için çabalamaya başlamaktır onu yarını görmek için heyecanlandıran.
Ya da gerçekten problemli olduğu gerçeğiyle yüzleşip, böyle bir ilişkinin olmaması gerektiğini kabul etmeniz lazım.

Ailesiyle görüşüp, sizin yanınızda oldukça iyi, durumunun olumlu olduğunu ve artık ona aile desteği verilmesi gerektiğini, sıranın normal hayatı içine karışmaya geldiğini anlatın.
Kimseyi kırmadan bu işten böyle çıkabilirsiniz.

haremlik selamlık neden var hiç düşündünüz mü?

bizde; kocamın arkadaşlarıyla asla muhatap olmam. hoş geldin - güle güle, çayınız kahveniz nasıl olsun filan... o kadar.

kocamda benim arkadaşlarımla aynı şekilde...

evinizde kombiliymiş madem. yemekler dışında ayrı odalarda zaman geçirebilirsiniz.

samimi olmalarına ben olsam asla fırsat vermem.

ne erkek milletine nede kadın milletine(buna ben de dahil) kesinlikle güven olmaz. özellikle bu zamanda...

bu yazdıklarım, ''güven abideleri''nin zoruna gidecek ama dünyanın gerçeği bu...

Evime dişi sinek bile almam kaldı ki yok arkadaşmış yok kuzeniymiş Zaten konunun ana teması fazlasıyla garip
Budurrr...
Budurr...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…