Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

İyi fikir, teşekkürler. Peki pul biber için kapya biberi de kurutulabilir mi?

İyi fikir, teşekkürler. Peki pul biber için kapya biberi de kurutulabilir mi?
Tabi ikisini karıştırabilirsin acı sevme oranına göre.
Ben de daha fazla olması açısından karıştırdım hem de kapyanın çok kırmızı rengi baya yakıştı içine. Tek başına kapyanın tadı biraz çiğ kalabilir ama acıyla karıştırmanı tavsiye ederim.

G gazeldustubaglara kış için neler yaptınız? Şöyle maddeler halinde açıklar mısınız acaba rica etsem

kış için epey bişey yaptım,
reçel olarak ; çilek, kayısı, karpuz kabuğu, kiraz ve incir reçeli yaptım..
marmelat olarak; erik, kiraz ve şeftali marmalatı yaptım..
turşu olarak; 6 adet beşer kiloluk bidonlara karışık kurdum, ufak kavanozlara üçer beşer tane acı cin biberi, mor lahana ve beyaz lahana kurdum..
kurutmalık olarak, biber , dolma biber kuruttum..
toz tarhana yaptım 2-3 kilo kadar..
menemen olarak 20 kavanoz menemen yaptım.
acılı sos yaptım 10 kavanoz civarı.
buzluğa barbunya ve közlenmiş kapya bibr yaptım....
zeytin kurdum beş kiloluk bidona.
şimdilik aklıma gelen bunlar... nasipse bu yaz daha çok şey yapacağım...
yaz için kışın bişey yapmadım, zaten öyle birşey yapılıyormu bilemiyorum

iyi yapmışsın canım, ben mısır yapmadığıma pişman oldum bilhassa pizzalara çok iyi oluyor ama bu sene imkan olmadı fırsat bulamadım.. inşallah bu yazın rabbim izin verirse aklımda epey bişey var...

Peki kuruttuğunuz biberleri ne şekilde saklıyorsunuz ezene kadar?

balkonda iyice kızardıktan sonra mutfağıma aldım kapının arkasına astım, bir süre daha kaldı öylece, kışa doğru robotta çektim kavanoza koydum çok süper olmuş.. ben iki çeşit yaptım, biri normal acı yeşil sivri biber kurusundan orta acılı pul biber.. onu yemeklere kısırlara falan koyuyorum...diğeri de çok aşırı acı cin bibrinden kuruttuğum pul biber.. çiğ köftelere falan kullanıyorum onu... bu sene daha çok yapacağım inşallah... kurutma olarak reyhan fesleğen nane falan da kurutacağım allah izin verirse...

Maşallah ellerinize sağlık♡♡ güzel günlerde huzurlu huzurlu tüketin inşallah ahh çok eksiğim var benim daha

Maşallah ellerinize sağlık♡♡ güzel günlerde huzurlu huzurlu tüketin inşallah ahh çok eksiğim var benim daha

bende önceden hiç bişey bilmezdim, yabani gibiydim bu konularda, ama hiçbir zaman ben bilmem ben yapamam demedim, deneye deneye yapa yapa öğrendim... şimdi annemden bile daha çok şey bilir oldum
hatta artık yaptığım şeylerden anneme bile verir oldum bu tür şeyler öğrenmeyle bitmez... hergeçen gün bir kadın yeni şeyler öğrenir yeterki istesin.. üstelik eskisi gibi değil artık herşey internetten öğrenilebilir.. ben mesela ömrümde hiç tarhana yapmamışken, annem de bilmezdi tarhanayı... internetten açtım baktım bakarak yaptım oldu mis gibi.. şimdi oğluma hazır çorba gibi sağlıksız şeyler yerine mis gibi kendi yaptığım tarhanadan yediriyorum...yeterki yapmaya niyetlen internette herşey var...olmaz beceremem kötü olur diye korkma, yapanın dört gözü dört kulağı yok... yaparsan olur...

Çok teşekkür ederim yüreklendirdin beni bende uğraşıyorum elimden gelen bişeyi yemek yapmak yedirmek inanılmaz keyif veriyor. Gerçekten internet benimde çok işime yarıyor bu noktada. en büyük hayalimde el emeği yaptıklarımdan anneme götürmek onada tattırmak inşallah

Zeytinin nasıl oldu.

Kızlar merhaba.
bu yaz ben de baya çalıştım kış için.
hatta sonunda dondurucu da aldım.:)
oldukça işime yaradı.
çalışınca olmazsa olmazmış.
yaza kadar idare eder sanırım.
arada sıkılıyorum yaz sebzelerinden kışlara geçiyorum.
k.validem kurutulmuş taze fasulye göndermişti.
çocukluğumda hiç sevmezdim.
bu yıl bayılarak yiyorum.
konserve domateslerden çok kullandım.
seneye biraz daha fazla yapmalıyım.

közlenmiş biberi salatası dışında nasıl kullanabilirim kızlar?
yazın aklımdaki her şey uçtu gitti sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…