- 1 Şubat 2007
- 5.419
- 1.588
- 39
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Peki kuruttuğunuz biberleri ne şekilde saklıyorsunuz ezene kadar?
İyi fikir, teşekkürler. Peki pul biber için kapya biberi de kurutulabilir mi?Şöyle ki benim annem hiç yapmazdı. Göz aşinalığım hiç yok yani. Evlendikten sonra çalıştığım yerde bir arkadaş çok düşkündü ben de ondan bakarak baya şey öğrendim zamanla. Ve gerçekten de doğru tekniklerle ve doğru saklama şartlarında mükemmel. Mesela pul biber için hava kirliliği dediğin şekilde sorun olabilir en nihayetinde yıkamıyorsun rondodan çekerken. Ancak şöyle yapabilirsin bence; bir süre dışarıda bir süre kurutup fırınında kapağına tahta kaşık koyarak yani az açık bırakarak 50 derecede kurutma yapabilirsin. Emin ol dışarıdan aldıklarından çok daha iyi olacaktır. Isıda mikroplarından da arınmış olur. Sonra robotta çekerken miktara göre zeytinyağı eklemen lazım bir yemek/tatlı kaşığı gibi.. Hiç bir nemlenme, küflenme vs olmadı. Denemelisin bu sene.
Diğer kurular için de. Benim kurularım balkondayken tam üstüne yağmasa da yağmur yağmıştı. Nemlenmiş gibiydi sanki. İçim rahat etmedi aynı yöntemle fırında nemini aldım.
Ev içerisine mi?duvara asıyoruz bişey olmuyor
Ev içerisine mi?
Tabi ikisini karıştırabilirsin acı sevme oranına göre.İyi fikir, teşekkürler. Peki pul biber için kapya biberi de kurutulabilir mi?
Ev içerisine mi?
G gazeldustubaglara kış için neler yaptınız? Şöyle maddeler halinde açıklar mısınız acaba rica etsem
günaydıngazelim ben bunu yaptım oğlum çokk sever süt mısırını yazın pazardan koçanıyla aldım düdüklüde pişirdim soğuttum ve ayıklayıp attım dolaba.şimdide çıkartıp hem pilavlara koyuyorum hem salatalara hemde tuz sepeleyip oğlum yiyor kaşıkla öyle ,böyle değil 15 poşet yaptımm..
Peki kuruttuğunuz biberleri ne şekilde saklıyorsunuz ezene kadar?
Maşallah ellerinize sağlık♡♡ güzel günlerde huzurlu huzurlu tüketin inşallahkış için epey bişey yaptım,
reçel olarak ; çilek, kayısı, karpuz kabuğu, kiraz ve incir reçeli yaptım..
marmelat olarak; erik, kiraz ve şeftali marmalatı yaptım..
turşu olarak; 6 adet beşer kiloluk bidonlara karışık kurdum, ufak kavanozlara üçer beşer tane acı cin biberi, mor lahana ve beyaz lahana kurdum..
kurutmalık olarak, biber , dolma biber kuruttum..
toz tarhana yaptım 2-3 kilo kadar..
menemen olarak 20 kavanoz menemen yaptım.
acılı sos yaptım 10 kavanoz civarı.
buzluğa barbunya ve közlenmiş kapya bibr yaptım....
zeytin kurdum beş kiloluk bidona.
şimdilik aklıma gelen bunlar... nasipse bu yaz daha çok şey yapacağım...
yaz için kışın bişey yapmadım, zaten öyle birşey yapılıyormu bilemiyorum
Maşallah ellerinize sağlık♡♡ güzel günlerde huzurlu huzurlu tüketin inşallahahh çok eksiğim var benim daha
Çok teşekkür ederim yüreklendirdin benibende önceden hiç bişey bilmezdim, yabani gibiydim bu konularda, ama hiçbir zaman ben bilmem ben yapamam demedim, deneye deneye yapa yapa öğrendim... şimdi annemden bile daha çok şey bilir oldum
hatta artık yaptığım şeylerden anneme bile verir oldumbu tür şeyler öğrenmeyle bitmez... hergeçen gün bir kadın yeni şeyler öğrenir yeterki istesin.. üstelik eskisi gibi değil artık herşey internetten öğrenilebilir.. ben mesela ömrümde hiç tarhana yapmamışken, annem de bilmezdi tarhanayı... internetten açtım baktım bakarak yaptım oldu mis gibi.. şimdi oğluma hazır çorba gibi sağlıksız şeyler yerine mis gibi kendi yaptığım tarhanadan yediriyorum...yeterki yapmaya niyetlen internette herşey var...olmaz beceremem kötü olur diye korkma, yapanın dört gözü dört kulağı yok... yaparsan olur...
Zeytinin nasıl oldu.bende önceden hiç bişey bilmezdim, yabani gibiydim bu konularda, ama hiçbir zaman ben bilmem ben yapamam demedim, deneye deneye yapa yapa öğrendim... şimdi annemden bile daha çok şey bilir oldum
hatta artık yaptığım şeylerden anneme bile verir oldumbu tür şeyler öğrenmeyle bitmez... hergeçen gün bir kadın yeni şeyler öğrenir yeterki istesin.. üstelik eskisi gibi değil artık herşey internetten öğrenilebilir.. ben mesela ömrümde hiç tarhana yapmamışken, annem de bilmezdi tarhanayı... internetten açtım baktım bakarak yaptım oldu mis gibi.. şimdi oğluma hazır çorba gibi sağlıksız şeyler yerine mis gibi kendi yaptığım tarhanadan yediriyorum...yeterki yapmaya niyetlen internette herşey var...olmaz beceremem kötü olur diye korkma, yapanın dört gözü dört kulağı yok... yaparsan olur...
canım benimkilerede aynı böyleydi, dolamalar hala duruyor yemedik, fazla kurutmamıştım idareli kullanıyorum...
bu sene nasipse bütün balkon demirlerini dolmalık ve acı biber ve patlıcan kurusuyla dolduracağım
kurutma çok sağlıklı...
Yaz gelsin inşallah çok tarif paylaşırız.
İnşallah.Yaz gelsin inşallah çok tarif paylaşırız.