- 22 Aralık 2014
- 8.349
- 5.272
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Domatesleri küp küp doğra içine yeşil biberleri doğra pişir sıcak sıcak kavanozlara kat 1 gece ters beklet serin yerde akıntı sızma vs olmazsa kullanılır demektir kapaklar yeni olsun ama konserve için erken çabuk bozulabilir.Ben domates biber karışımı konservesi istiyorum lütfen
Cnm kavurmuyacam demi bide su katacak miyim üzerine yağ koyacak miyim kusura bakma bilmiyorum gerçektenDomatesleri küp küp doğra içine yeşil biberleri doğra pişir sıcak sıcak kavanozlara kat 1 gece ters beklet serin yerde akıntı sızma vs olmazsa kullanılır demektir kapaklar yeni olsun ama konserve için erken çabuk bozulabilir.
pişir canım zaten sulanır domates olduğu için kavanozlara domatesi koyduktan sonra az birşey tuz ve yağ katabilirsin üst kısımlarına su katılmaz.Bursa domatesi var bizim buralarda herkes ondan yapar.Cnm kavurmuyacam demi bide su katacak miyim üzerine yağ koyacak miyim kusura bakma bilmiyorum gerçekten
Buzluğa mi katacam peki yoksa normal buzdolabı nin altına mi ne zaman koyacam nerede bekleteyimpişir canım zaten sulanır domates olduğu için kavanozlara domatesi koyduktan sonra az birşey tuz ve yağ katabilirsin üst kısımlarına su katılmaz.Bursa domatesi var bizim buralarda herkes ondan yapar.
kavanoz buzluğa katılmaz dışarıda serin yerde bekleyebilir açınca dolabın raf kısmında kalır ama yinede istersen yapınca bozulmasın diye raf kısmında tutabilirsin.Buzluğa mi katacam peki yoksa normal buzdolabı nin altına mi ne zaman koyacam nerede bekleteyim
Tmm 1 gece bekledikten sonra Buzluğa raf kısmına koysam sorun olmaz heralde cnmkavanoz buzluğa katılmaz dışarıda serin yerde bekleyebilir açınca dolabın raf kısmında kalır ama yinede istersen yapınca bozulmasın diye raf kısmında tutabilirsin.
Evet soy.Hatta soyduğun kabukları bir bidona kat içine tuz at bir kaç gün güneşte beklet yumuşayınca süzgeçten geçir iyice sürt elinle sonra çıkanı sosu kaynat koyulaşınca kapat içine yine tuz az bir kaç gün tepsilerde güneşte beklet sık sık karıştır koyulaşınca kaldır mis gibi domates salçası.Bide domatesin kabuğunu soyuyor muyum. Bu şekilde başka ne kondervesi yapabilirim bu yapılış tarzinda
Olmaz inşallah .Tmm 1 gece bekledikten sonra Buzluğa raf kısmına koysam sorun olmaz heralde cnm
Kiz masallah sana senden çok şey öğrenecemEvet soy.Hatta soyduğun kabukları bir bidona kat içine tuz at bir kaç gün güneşte beklet yumuşayınca süzgeçten geçir iyice sürt elinle sonra çıkanı sosu kaynat koyulaşınca kapat içine yine tuz az bir kaç gün tepsilerde güneşte beklet sık sık karıştır koyulaşınca kaldır mis gibi domates salçası.
Bibersiz olanını yaparsın.Yeşil fasulye yaparsın.barbunya yaparsın.Patlıcan yaparsın domatesli tava ve türlüde kullanırsın.
Cok teşekkür ederim hamaratsin maşallahOlmaz inşallah .
Süs biberi mi.Biber turşusu tarifi verebilir misin kusura bakma
Domatesle pişirip te koyabilirsin.chentiq geç oldu ama barbunyayı çiğ koyuyorsun canım.
Evet cok gec oldu. Bugun hasladim 20 dk boyunca. Posetleyip koyacagimDomatesle pişirip te koyabilirsin.