Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

ÖZELLİKLE domates ve biber her yemeğin ana damarı bunları dolapta hazır bulundirmak istiyorum tarif bekliyorum hamarat hanımlardan

Ben domates biber karışımı konservesi istiyorum lütfen
Domatesleri küp küp doğra içine yeşil biberleri doğra pişir sıcak sıcak kavanozlara kat 1 gece ters beklet serin yerde akıntı sızma vs olmazsa kullanılır demektir kapaklar yeni olsun ama konserve için erken çabuk bozulabilir.

Cnm kavurmuyacam demi bide su katacak miyim üzerine yağ koyacak miyim kusura bakma bilmiyorum gerçekten

Cnm kavurmuyacam demi bide su katacak miyim üzerine yağ koyacak miyim kusura bakma bilmiyorum gerçekten
pişir canım zaten sulanır domates olduğu için kavanozlara domatesi koyduktan sonra az birşey tuz ve yağ katabilirsin üst kısımlarına su katılmaz.Bursa domatesi var bizim buralarda herkes ondan yapar.

pişir canım zaten sulanır domates olduğu için kavanozlara domatesi koyduktan sonra az birşey tuz ve yağ katabilirsin üst kısımlarına su katılmaz.Bursa domatesi var bizim buralarda herkes ondan yapar.
Buzluğa mi katacam peki yoksa normal buzdolabı nin altına mi ne zaman koyacam nerede bekleteyim

Buzluğa mi katacam peki yoksa normal buzdolabı nin altına mi ne zaman koyacam nerede bekleteyim
kavanoz buzluğa katılmaz dışarıda serin yerde bekleyebilir açınca dolabın raf kısmında kalır ama yinede istersen yapınca bozulmasın diye raf kısmında tutabilirsin.

Bide domatesin kabuğunu soyuyor muyum. Bu şekilde başka ne kondervesi yapabilirim bu yapılış tarzinda
Evet soy.Hatta soyduğun kabukları bir bidona kat içine tuz at bir kaç gün güneşte beklet yumuşayınca süzgeçten geçir iyice sürt elinle sonra çıkanı sosu kaynat koyulaşınca kapat içine yine tuz az bir kaç gün tepsilerde güneşte beklet sık sık karıştır koyulaşınca kaldır mis gibi domates salçası.

Bibersiz olanını yaparsın.Yeşil fasulye yaparsın.barbunya yaparsın.Patlıcan yaparsın domatesli tava ve türlüde kullanırsın.

Kiz masallah sana senden çok şey öğrenecem

Biber turşusu tarifi verebilir misin kusura bakma
Süs biberi mi.
Annem elma sirkesi ile yapıyor çok lezzetli oluyor.Biberlerin sap kısımlarını hafif kes tamamını kesme yoksa yumuşar biberleri uc kısmından dil bir kavanoz yada bidona kat içine elma sirkesini kat sarımsak soy ve nohut koy kaya tuzu yada turşu tuzu var suyun içine kat turşunun üzerine dök.Tam ölçü veremem bunda elma sirkesi yerine üzümde olur ama elma daha güzel tat veriyor.

Domatesle pişirip te koyabilirsin.
Evet cok gec oldu. Bugun hasladim 20 dk boyunca. Posetleyip koyacagim

Yesil fasulyeyi de simdi yapiyorum. Daneli diye aldim o da kart çıktı iyi mi... simdi soganla ceviriyorum ustune domates.. sonra hooop kavanoza

Kavanoza koymadan ve koyarak iki tarif verirseniz cok sevinirim.benim yaptıkların hep kokuyor yemek için çikardıgımda nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…