- 1 Mart 2014
- 16.089
- 33.825
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ellerinize emeklerinize sağlık canım.kış geldi ama bizde hazırlık bitmez kendi yaptığımız kırmızı toz biber
Eki Görüntüle 1735066 Eki Görüntüle 1735067
Ellerinize emeklerinize sağlık canım.
@superisi22 havanın doğal ve güzelmiş, nereden aldın?
@superisi22 bu yaptığınız çok kıymetli. Gerçek toz biber bulmak zor. Ellerinize sağlık
Güle güle kullanın. Ne ağacından yapılmış acaba?konyada almıştı annem annesinden kalma gibi uzun yıllar kullanır
Güle güle kullanın. Ne ağacından yapılmış acaba?
kış geldi ama bizde hazırlık bitmez kendi yaptığımız kırmızı toz biber
Eki Görüntüle 1735066 Eki Görüntüle 1735067
Selamlar kızlar nasılsınız uzun zamandır yazmamışım iyisnizdir inşallah....
Bende kendi bahçemizde olan ayvadan bir kavanozluk ayva reçeli yaptım keşke resim ekleyebilsemde eklesem ama telefonmdan dolayı ekleyemiyorum işte
Güle güle kullanın. Ne ağacından yapılmış acaba?
Sağ ol canım, ben de çınar olabilir diye düşünmüştüm hele de kızıl çınar. Yontmak istediğinde ıskarpelayı parçalar kendisi parçalanmaz ancak kıymık kıymık ilerleyebilirsin o da helva kıymığı gibi.mrb canım,epeydir topiğime uğrayamaz oldum malum kış hazırlığı bittiği için
pul biberi bizde kendimiz yaparız, ama ben dibekte yani havanda dövmem çünkü yok
o yüzden robotta çekiyorum aynısı oluyor... bu arada eline sağlık... çok güzel görünüyor... birçok şeyi hormonlu yiyoruz, kimyasal katkılı yiyoruz, bari yapabildiklerimizi sağlıklı şeylerle yapalım dimi,
ben söyliyim, konyada genelde dut ağacından veya çınar ağacından yapılır... aslında her kesimin ağaç çeşidine göre değişir bu durum...
Sağ ol canım, ben de çınar olabilir diye düşünmüştüm hele de kızıl çınar. Yontmak istediğinde ıskarpelayı parçalar kendisi parçalanmaz ancak kıymık kıymık ilerleyebilirsin o da helva kıymığı gibi.
Peki kurutma işlemini ne şekilde yapıyorsunuz bu mevsimde bile, fırınlıyor musunuz?
günaydın gazelim ben bunu yaptım oğlum çokk sever süt mısırını yazın pazardan koçanıyla aldım düdüklüde pişirdim soğuttum ve ayıklayıp attım dolaba.şimdide çıkartıp hem pilavlara koyuyorum hem salatalara hemde tuz sepeleyip oğlum yiyor kaşıkla öyle ,böyle değil 15 poşet yaptımm..ozaman koçanıyla al pazardan, düdüklü tencerede haşla, haşlandıktan sonra tek tek çıkar... biraz uğraştırır ama değer :)
Peki kuruttuğunuz biberleri ne şekilde saklıyorsunuz ezene kadar?bu mevsimde değil canım, yazdan kurutuyoruz kıpkırmızı olana kadar balkona ipe dizip asıyoruz... iyice kuruduğunda robotta çekiyoruz... bu arkadaş havanda dövmüş, kayınvalidemler de havanda yapıyor ama ben robotta hallediyorum...
Günaydın,Kızlar günaydın,
Geçen yaz ilk kez yaptıklarım:
1.) pul biber: mükemmel ötesi oldu. Hatta bitmek üzere. Bu sene çok daha fazla yapacağım.
2.) yemeklik patlıcan kurutması. Daha önce bu şekilde yapmamıştım. ++++süper oldu.
Şöyle ki benim annem hiç yapmazdı. Göz aşinalığım hiç yok yani. Evlendikten sonra çalıştığım yerde bir arkadaş çok düşkündü ben de ondan bakarak baya şey öğrendim zamanla. Ve gerçekten de doğru tekniklerle ve doğru saklama şartlarında mükemmel. Mesela pul biber için hava kirliliği dediğin şekilde sorun olabilir en nihayetinde yıkamıyorsun rondodan çekerken. Ancak şöyle yapabilirsin bence; bir süre dışarıda bir süre kurutup fırınında kapağına tahta kaşık koyarak yani az açık bırakarak 50 derecede kurutma yapabilirsin. Emin ol dışarıdan aldıklarından çok daha iyi olacaktır. Isıda mikroplarından da arınmış olur. Sonra robotta çekerken miktara göre zeytinyağı eklemen lazım bir yemek/tatlı kaşığı gibi.. Hiç bir nemlenme, küflenme vs olmadı. Denemelisin bu sene.Günaydın,
Ben de özeniyorum ama nem yüksek burada. Dolmalık biber kurutayım dedim yazın, yılan hikayesine döndü günlerce ve çoğu çürüdü. Bir de büyük şehrin kirini, tozunu düşününce insan geri adım atıyor.