Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Kızlar merhaba.
bu yaz ben de baya çalıştım kış için.
hatta sonunda dondurucu da aldım.:)
oldukça işime yaradı.
çalışınca olmazsa olmazmış.
yaza kadar idare eder sanırım.
arada sıkılıyorum yaz sebzelerinden kışlara geçiyorum.
k.validem kurutulmuş taze fasulye göndermişti.
çocukluğumda hiç sevmezdim.
bu yıl bayılarak yiyorum.
konserve domateslerden çok kullandım.
seneye biraz daha fazla yapmalıyım.

közlenmiş biberi salatası dışında nasıl kullanabilirim kızlar?
yazın aklımdaki her şey uçtu gitti sanki.
közlenmiş biberin içine peynir koyup, rulo yapıyolar ya. ben hiç yapmadım ama güzel görünüyo

Gazelim, ne güzel konuymuş bu :)
Takipteyim. Yaza inşallah güzel güzel hazırlayalım kışlıkları :)
İyisindir umarım görüşmeyeli :KK15:

çok şükür iyiyim canım sen nasılsın...
yazın coşmuştuk evet ama malum kış gelince konu unutuldu :) rabbim izin verirse yaza tekrardan başlarız yapmaya.. ömrümüz yeterse çok planladığım şeyler var yaza... çok yapılacak konserveler turşular...:KK49:

Merhaba kızlar ben oldukça nemli bir şehirde yaşıyorum dolmalık patlıcan biber kurutmak istiyorum nem oranı çok yuksek oldu için hangi yöntemİ kullanayım

merhaba bilgi verebilirsiniz netten araştırdım ama tam bilgi bulamadım nemli bölgede nasıl kuruturum dolmalık biber patlıcan
Ben de çok nemli ve sıcak bir şehirde yaşıyorum yazları nemle bereaber 50-55-60 arası oluyor ama yinede kuruyor patlıcanlar balkona asıyoruz son kat ev serin balkon yaz kış eser belki onun faydası vardır.Dam varsa orayada asabilirsiniz acık alan ise.

çilek reçeli yaptık

(2).jpg
(1).jpg

[photo=medium]1246161[/photo]
[photo=medium]1246162[/photo]
[photo=medium]1246164[/photo]
[photo=medium]1246165[/photo]
Vişne reçeli yaptım kızlar vişne bahçeden olunca çok güzel oldu buyrun gelin beraber yiyelim oruç olunca biraz zorladı ama olsun 5 kavanoz çıktı...Tarif mi yok:KK45:

chentiq chentiq btlbetul btlbetul Nego Nego kışlık sayfamızda fikir çok kızlar.

ben biraz çilek reçeli yaptım ama pek sevmedim o iş.
zaten reçel de sevmem.

bu hafta bakalım patlıcan almayı düşünüyorum.
daha çekirdeksiz oluyor.
mısır da süt ağustosdan sonra sertleşiyor.
bu yıl daha planlı yapmayı düşünüyorum.
geçen yıl çok yorucu olmuştu.

zaten reçel de sevmem.

daha çekirdeksiz oluyor.
Canım mısır bende aldırıyım geçen sene dediğin gibi attım çok sertti yenilmedi, yalnız benim patlıcanlar çekirdekliydi , reçel severim çilek özellikle :) çocuklar için belki bir iki yaparım ben yemesemde olur :)

patlıcanları nasıl yapıyorsunu tarif bekliyorum fotolu lütfen yapım aşamalarıyla :)) madem bir sayfa yaptınız tam faydalı olsun bari :)

zaten reçel de sevmem.

daha çekirdeksiz oluyor.
Ben gecen sene nevrestenin tarifiyle patlican yaglamistim firinda. Oyle dolaba attim taabi ama bizimkiler tadini sevmediler. Kizartma gibi olmuyormus... tobe Estağfurullah..... sagliklica ya sevmezler tadini tabi. Burada bir bayanin kislik hazirligini gordum. Maydonoz semizotu hepsi bahceden gelmism visneler falan. Bize nasip degil oyle seyler. Pazardan aliyorum ne alirsam.. bakalim bu sene hic enerjim yok nasil olacaksa :KK51:

Ben gecen sene nevrestenin tarifiyle patlican yaglamistim firinda. Oyle dolaba attim taabi ama bizimkiler tadini sevmediler. Kizartma gibi olmuyormus... tobe Estağfurullah..... sagliklica ya sevmezler tadini tabi. Burada bir bayanin kislik hazirligini gordum. Maydonoz semizotu hepsi bahceden gelmism visneler falan. Bize nasip degil oyle seyler. Pazardan aliyorum ne alirsam.. bakalim bu sene hic enerjim yok nasil olacaksa :KK51:
ben sevdim hepsini.evdekiler de.
karnıyarığı çocuklar çok sevdi çok şaşırdım.
Patlıcan şimdiden alıp atsak mı dolaba diyosunuz? Domates için bekleyelim mi biraz daha peki?
ben koymayı düşünüyorum.
domatese daha var.erken yapınca bozuluyor menemenler.

Hu hu biri var mi biri.
Barbunya ayikladim da nasil konacak bilmiyorum :KK70:

X