- 28 Ocak 2009
- 33.629
- 54.429
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Börülceyide fasulyeyi de domatesle kavurup soğuyunca buzluğa koyabilirsiniz poşetleyip.Kızlar merhaba.kış için fasulye ve bòrülce aldım.nasıl yapayım da koyayım buzluğa?
Üzerine domates koymuyor musun? Biber koyuyor musun?Ben fasulyeyi şokluyorum...
Kaynayan suya daldırıyorum birkaç dakika,sonra buzlu suya kevgirle koyuyorum.Sonrada süzüp poşetleyip buzluğa atıyorum...
En sağlıklısıda bu yöntemmiş bildiğim kadarıyla.
Biber koymuyor musun?Börülceyide fasulyeyi de domatesle kavurup soğuyunca buzluğa koyabilirsiniz poşetleyip.
Kavanoza ise sıcak katıp 1 gece ters bekletmeniz gerek.Sızma vs olup olmadığı için birde kavanozun kapaklarının yeni olması lazım.
Yağla mı kavuruyorsun?Börülceyide fasulyeyi de domatesle kavurup soğuyunca buzluğa koyabilirsiniz poşetleyip.
Kavanoza ise sıcak katıp 1 gece ters bekletmeniz gerek.Sızma vs olup olmadığı için birde kavanozun kapaklarının yeni olması lazım.
HmmBen domates koymuyorum fasulyeyle.Pişirirken konservelerden koyuyorum.Sadece zeytinyağlı piştiği için bizim evde biberde koymuyorum tabii...
Biber istersen koyabilirsin.Yagsız ama kavanoza katarsan üst kısımlarına hafif yağ ve tuz atabilirsin.sonra kapaklarını kapatırsın.Yağla mı kavuruyorsun?
Tamam canım.çok teşekkürler.Biber istersen koyabilirsin.Yagsız ama kavanoza katarsan üst kısımlarına hafif yağ ve tuz atabilirsin.sonra kapaklarını kapatırsın.
Kapakları gevsek mi kapattınız.Fasulyeyi yag ve domatesle kavurup kavanozlara koydum. Menemenlik yaptigimiZ gibi ayni sekilde ancak ertesi günü kapaklari kontrol edeyim dedim. Cevirir çevirmez acildi. Mecbur 3 gun fasulye yedim. Nerede hata yapmis olabilirim?
Bir de en kucuk boyundan derin dondurucu almayi dusunuyorum. Ne tavsiye edersiniz
Merhabamerhaba vişne reçeli yapmak istiyorum ama pazarda vişne bulamadım.
acaba vakti geçti mi, gelmedi mi?
Canım kabağı nasıl koydun birde semizotunu nasıl koydun çıkarınca kötü olmazmıbu sene erken başladım kendi mahsulümüz olunca :)
fasulye kabak bamya dolmalık biber , sivri , çerliston semizotu reyhan dolmalık kabak patlıcan domates
şeftali erik vişne kayısı hepsinden koydum , vişne seftali erik konserveside yaptım . yaza çıkartır ins.
biraz daha domates koymak lazım , birazda haşlanmış mercimek buğday , fasulye nohut koyucam , kurbana da yer lazım
semizotunu yıkayıp doğradım , süzgeçte suyu suzulup kuruyana kadar beklettim poşete koydum , pişeceği zaman da buzlu halde kullanıcamCanım kabağı nasıl koydun birde semizotunu nasıl koydun çıkarınca kötü olmazmı
semizotu gibi , pazı ıspanakta koyarım , fazla sulu kalmaması önemli bide poşetin havasını pipetle aldın mı bişey olmuyorCanım kabağı nasıl koydun birde semizotunu nasıl koydun çıkarınca kötü olmazmı