- 27 Mayıs 2011
- 6.950
- 12.556
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Bize de yollayin. Yengem yapmis bir kavanoz getirmisti hemen bitti. Nasil bir kezzet o ya... gerci o getireli 4 ay oluyor. Donemi mi uzun?
Son dönemleri bitti bitecek.Yengeniz geçen yıldan yaptığını getirmiştir.Güzel gerçekten:)Bize de yollayin. Yengem yapmis bir kavanoz getirmisti hemen bitti. Nasil bir kezzet o ya... gerci o getireli 4 ay oluyor. Donemi mi uzun?
Turşu dışında yapacak başka birşey kalmadıKış geldi. Topik bitti mi millet?
Nerelerdesiniz?
En sevdiğim:)) elinize sağlık.
Teşekkürler.En sevdiğim:)) elinize sağlık.
Bu içli köftelerim
Ellerinize sağlık.Bunlarda menemen yapmıştım. Yaklaşık 6 kavanoz ama çok acimis biberleri . O yüzden yemeğe Sos olarak kulaniorum.
Zaytinlerin acısı gitsin diye günlük suyunu değiştirmiyor musun?
Biz günlük degistiriyoruz.Acisi gidinceye kadar ondan tuzlu su.limon tuzu yada limon dilimleri koyup tatlandiriyoruz.
Yiyecegimiz zeytini tatlandirdik aynı şekilde diğerleri acı suyunda onlarida Yiyecegimiz zaman tatlandiracagim suyunu günlük değiştirerek .O acının içinde kalacak tatlandırsanda bir kısmını tatlandır yoksa yumuşar ve bozulur yiyeceğin kadar tatlandır , acı su zeytini korur
Yiyecegimiz zeytini tatlandirdik aynı şekilde diğerleri acı suyunda onlarida Yiyecegimiz zaman tatlandiracagim suyunu günlük değiştirerek .
Tadına bakabilirsin bizim ki 2.3 gün içinde tatlanmisti. Günlük suyu degistirince acı kalmadı zaten.bende yeni zeytin kurdum... 15 gün boyunca suyunu günlük değiştirdim... üç gün öncede tuzlu suya kurdum... nezaman yemeye başlarız acaba bilgi verirseniz sevinirim...
Tadına bakabilirsin bizim ki 2.3 gün içinde tatlanmisti. Günlük suyu degistirince acı kalmadı zaten.
Hafif acı varsa birsey olmaz öyle de yenir daha lezzetli olur. Hazirlar tatli olur genelde ama onlarda da limon yada limon tuzu dolu.Eğer çok aciysa bekleyin. Icine limon. Attıniz mi yada biraz limon tuzu. Zeytini yumsatmaz.peki tadına baktıktan sonra hala acımsı bir tadı varsa, daha olmamışsa yanı yapmam gereken bişey varmı... yeniden tuzlu su yapmama gerek varmı, yoksa olmadı diye kapağını geri kapatıp bekleyim mi?
ilk kez yapıyorum çok soru sordum :)
Hafif acı varsa birsey olmaz öyle de yenir daha lezzetli olur. Hazirlar tatli olur genelde ama onlarda da limon yada limon tuzu dolu.Eğer çok aciysa bekleyin. Icine limon. Attıniz mi yada biraz limon tuzu. Zeytini yumsatmaz.
Annem tuzunu yumurta ile yapar. 30.40 yeşil zeytin yaparız 30 kg yakinda siyah 1 sene zeytin almayız bozulma olmuyor biraz limon sayesinde.evet 3 kilo zeytindi benimki... beş kiloluk yağ bidonunu doldurdu.. 6 kaşık tuz ekledim... 1 kaşık da limon tuzu koydum... netten buldum tarifini.. yapalı bir hafta falan oldu sanırım, bi açıp baksam mı diye düşündüm.. ilk kez yapıyorum inşallah olmuştur.. açıkçası tedirginim biraz..