- 16 Ağustos 2010
- 293.035
- 602.909
- 43
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Seftali reçelini yeniden kaynattim . Çok güzel oldu kıvamı. Kayısı reçeli gibi .
Bilmiyorm aslında ama .. soğan sarimsak ii olur aslında . Daha yapmadım. Araştırıp yapiyim . Öğrenir yazarım
bildiğin köfteyi yap poşetlere yada saklama kablarına koy buzluğa at yiycen zamandan bir gece çıkar sabah kızart
bu şekilde biraz kayıyor şekilleri onları nasıl sabitliyorsunuz pekı
zeytin için daha erken değil mi aralıkta fılan yapılır
Ellerinize sağlık
zeytin için daha erken değil mi aralıkta fılan yapılır
Yok canım Adana ve Mersin de bu mevsimlerde kurulur. Aralıkta yeşil zeytin olmaz buralarda.zeytin için daha erken değil mi aralıkta fılan yapılır
Zeytini Nasıl yaptınız
Zaytinlerin acısı gitsin diye günlük suyunu değiştirmiyor musun?Tahta tokmak ile zeytini darbeliyorsun sonra kaya tuzu ve klorsuz su ilave edip beklemeye durduruyorsun
Ben de yaptıklarımı yazayım
Bamya,patlıcan ve biber kuruttum
Dolmalık patlıcan,biber ve dolmalık acur kuruttum.
Buzluğa tüm domates ve doğranmış biber koydum..
Tarhana yaptım balkonda kurumak üzere
Nane kuruttum..
30 Tane kadar patlıcanı fırında yağlayıp kızarttıp içlerini koyup buzluğa attım.Kışın direk sos yapıp pişireceğim(karnıyarık)
Eki Görüntüle 1635734 Eki Görüntüle 1635735
45 Kavanoz Menemen yaptım..
Eki Görüntüle 1635716 Eki Görüntüle 1635717
Buzluğa közlenmiş patlıcan ve 3 kilo kadar taze fasulye koyacağım..
Eşim bugün salatalık ve acur almış bu ara yemek için biraz turşu yapacağım..
Ekim sonu gibi turşu hazırlıkları başlar..
Patlicanlari firinda nasil kizarttiginizi yazabilir misiniz ayrintili olarak. Ben de hazirlayip dolaba kaldiracagim da
Evet buzlu buzlu fırında veya ocakta pişirebilirsiniz..Nevreste buzlu buzlu firina mi atiyoruz yaparken. Sosunu sicak su ile yaparsak buzuna zarari olur mu? Teşekkürederim
Olur canimNevreste boyle hem plastik tabakta hem de tepside dondurdum. Ama plastik tabaga sadece 2 tane sigdi. Yerim dar. Bunlari dondugu icin buzdolabi posette ustusete dizip kaldirsam olur mu? Ilk kez yapiyorum da mazur girgör