Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Annem tuzunu yumurta ile yapar. 30.40 yeşil zeytin yaparız 30 kg yakinda siyah 1 sene zeytin almayız bozulma olmuyor biraz limon sayesinde. :KK48:

bende senelerdir yapmak isteyip bir türlü cesaret edememiştim... kendi yaptığım zeytini yemek istedim hep... sonunda cesaret ettim.. bi deneyeyim bakayım diye 3 kilo aldım... eğer güzel olursa yani becerebilirsem biraz daha alacam inşallah... kış boyu yeriz nasip olursa.. hem temiz hem sağlıklı.. hemde kendi zeytinim..:) benimki siyahlı yeşilli, alacalı yani...

bende senelerdir yapmak isteyip bir türlü cesaret edememiştim... kendi yaptığım zeytini yemek istedim hep... sonunda cesaret ettim.. bi deneyeyim bakayım diye 3 kilo aldım... eğer güzel olursa yani becerebilirsem biraz daha alacam inşallah... kış boyu yeriz nasip olursa.. hem temiz hem sağlıklı.. hemde kendi zeytinim..:) benimki siyahlı yeşilli, alacalı yani...
Alırken dikkat edin ama biraz siyahi az olsun yeşil zeytinde çabuk yumusayabilir karisik renk oldugu icin alacali ise çabuk tatlanmasi gerek ve eger çabuk tatlanmasini istiyorsan suyunu günde 2 kere değiştir sabah akşam yeni kuracagin zeytinde.

Yada tatlandirmak istemiyorsan hemen acı suyunda bile kalabilir. Yiyeceğin zaman tatlandirirsin.

Alırken dikkat edin ama biraz siyahi az olsun yeşil zeytinde çabuk yumusayabilir karisik renk oldugu icin alacali ise çabuk tatlanmasi gerek ve eger çabuk tatlanmasini istiyorsan suyunu günde 2 kere değiştir sabah akşam yeni kuracagin zeytinde.

Yada tatlandirmak istemiyorsan hemen acı suyunda bile kalabilir. Yiyeceğin zaman tatlandirirsin.

az önce baktım olmamış daha :KK43: epey acı geldi tadı.. birazcık daha tuz ve limontuzu ekledim.. sanki tuzu az gibi geldi..
neden olmadı acaba, olur dimi zamanla...

az önce baktım olmamış daha :KK43: epey acı geldi tadı.. birazcık daha tuz ve limontuzu ekledim.. sanki tuzu az gibi geldi..
neden olmadı acaba, olur dimi zamanla...
6 kaşık tuz az olur bencede zaten zeytini tutan tuz ve limon yada limon tuzu keşke yumurta ayarı yapsaydin neyse biraz daha bekle böyle böyle yaparsın. :KK68::KK68:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kim gelmişşşş hoş gelmiş sefa gelmiş
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71:

Sen çağırırsın da ben gelmez miyim :KK68:

Dur sayfanı inceleyim not vereceğim daha yaptıklarına :KK48::KK48:

Buralardayım artık ahretim , yemek topiğinide bir ara el atacağım , ne güzel paylaşımlarımız oluyordu :KK51:

Başka takıldığın topik varsa , düşeyim peşine hemen :KK59:

Buralardayım artık ahretim , yemek topiğinide bir ara el atacağım , ne güzel paylaşımlarımız oluyordu :KK51:

genelde burdayım ahretim, onun dışında münferid takılıyorum artık sen yoksun kimseler kalmadı diğer kızlardan da :mad:
aynen ya çok güzel paylaşımlardı, arşivin tozlu raflarında yerini çoktan aldı :KK61:
çok göbeğimi çatlattın ama sonunda geldin ya, seni görmek herşeye değdi.. hoşgeldin sefa geldin iyiki geldin.. yeni bir topiğin tohumunu ekeceğin umudu içerisindeyim :KK66:

genelde burdayım ahretim, onun dışında münferid takılıyorum artık sen yoksun kimseler kalmadı diğer kızlardan da :mad:
aynen ya çok güzel paylaşımlardı, arşivin tozlu raflarında yerini çoktan aldı :KK61:
çok göbeğimi çatlattın ama sonunda geldin ya, seni görmek herşeye değdi.. hoşgeldin sefa geldin iyiki geldin.. yeni bir topiğin tohumunu ekeceğin umudu içerisindeyim :KK66:

Dur hele daha ısınma turlarındayım :KK76:

Azıcık siyasete , biraz twd ye bakındım , sonra da burayı buluverdim .

Yavaş yavaş , uppahalds uppahalds ı da alacam bu sefer yemek sayfasına:KK58: menemen yapacak bize:KK48::KK48:

Amanın da amanın... :KK49: Ben de geldim; hoş da buldum. :KK54:

Gazelim nasılsın??? Özledim yahu. :KK76:

Ausum, menemen derken??? Yokluğunda çok kitap okudum şekerim, facebook görmemişliği gibi sofra fotosu çektirtme bana. :63:

Ausum, menemen derken??? Yokluğunda çok kitap okudum şekerim, facebook görmemişliği gibi sofra fotosu çektirtme bana. :63:

Ahanda gelmiş bile

Menemen derken , hani tavuktan level atlamışsındır diye şeyettiydim :oops::oops:

Aus yarışma topiği hariç her yerde geziyor:KK12:Tut kolundan yarışmaya götürelim:rolleyes:

Aus yarışma topiği hariç her yerde geziyor:KK12:Tut kolundan yarışmaya götürelim:rolleyes:

Aaaa nevom oraya da bi ceee dedim ya , döşten girdim hatta konuya:KK70:

Taze fasulyeyi unutma. :KK48:

Yıkarım tariflerimle ortalığı da, malum öğrenci insanız; dersler falan...:KK70::KK70::KK70:

He ya taze fasulyeyi nasıl unuturum , efsane .

Hmmm , unutmuşum ya sen hala öğrenciydin değil mi :63: Hadi makarnaya devam o zaman :KK48:

Bu arada telefonu değiştiriyorum :-)KK66::KK66:)Kesintisiz iletişime hazır ol :KK52:

Hmmm , unutmuşum ya sen hala öğrenciydin değil mi :63: Hadi makarnaya devam o zaman :KK48:

Bu arada telefonu değiştiriyorum :-)KK66::KK66:)Kesintisiz iletişime hazır ol :KK52:

Oooo, şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. :KK76:

Kettleda makarna evet, bir de haşlanmış yumurta eğer günümdeysem. :KK70:

bikerem ben sana küsüm uppa hanım :63:

Buralarda yaaa , hatta siyasette konu bile açtı:KK57::KK57:

İzlemez miyim , burası burası değil , morgan amcam :stop:

ben siyasete hiç bulaşmıyorum ahretim, önceleri elim ayağım titriyordu sinirden, seçim sonunda da zaten tın tın yar oldu o topik benim için, zafer kutlaması yapıyoruz çok şükür...

Aaaa nevom oraya da bi ceee dedim ya , döşten girdim hatta konuya:KK70:

Pardon cümle eksik olmuş ben G gazeldustubaglara ndan bahsediyorum:rolleyes:

X