-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Canım mısırı çiğ de atabilirsin yerim yok dersen haşlayıp ayıklayarak poşete koyabilirsin salatalarda kullana bilirsinbız erıkten marmelat yapıyoruz canım hatat o erıkten bıde meyve suyu ıcın dıfrıze dondurdum cocugum ıcın
sonracıma bır sorum var yahu mısırı nasıl attın dıfrıze?
Biberi kizartip ayrı bir yerde domatesi kavur ikisi soguyunca biberi domatesin içine kat dolaba kaldır biz öyle yaptık.Kızlar günayınlar maşallah hamarat hanımlara...
Kızlar annem köyden domates ve biber göndermiş domatesin bir kısmını mutfak robotundan çekip atacağım sarmaya dolaya menemen çok güzel oluyor ha bide kısıra
Gel gelelim biberi kızartıp atmayı düşünüyom yine onun bir kısmını doğrayıp atacağım domatesle biberin köfte üstüne sos gibi hazırlanması çok güzel oluyor
Ama biberi nasıl kızartacam bana bir anlatsanıza yani domatesle karışık mı atayım dolaba yoksa domatesi ayrı mı atayım napayım bana bir anlatın hiç kızartamdım ben bu arada kurutun diyenler olacak ama artık eskisi gibi sıcak yok o yüzden kurutma işi bana göre değil bide tarhana yapılmayacak olsa belki kuruturumda tarhana olacak olunca ondan önce bitirmem lazım biber ve domatesleri şimdiden teşekkür...
Canım sonra yerken ısıtıyormusunuz yoksa oda sıcaklığındamı yiyorsunuzBiberi kizartip ayrı bir yerde domatesi kavur ikisi soguyunca biberi domatesin içine kat dolaba kaldır biz öyle yaptık.
Teşekkür ederim canım öle yapacam ya kışın çok arıyorum ben patatesin yanına biber domates hatta patlıcan da kızartmak istiyorum ama bakalım nasip artık...Biberi kizartip ayrı bir yerde domatesi kavur ikisi soguyunca biberi domatesin içine kat dolaba kaldır biz öyle yaptık.
Cnm yapmışsın zaten ama yine yaparsan fırına az yağla biber güzel oluyor ,1çaybardağı yagla baya kilo biber kızartılabiliyoe karıştıra karıştıra :)Teşekkür ederim canım öle yapacam ya kışın çok arıyorum ben patatesin yanına biber domates hatta patlıcan da kızartmak istiyorum ama bakalım nasip artık...
Bu arada kızlar domatesleri biberle bluşturdum Allah nasip ederse çok güzel menemenleik et soteye tavuk soeye sos gibi oldu biraz daha yapmayı düşünüyorum inşallah...
Teşekkürler canım..hım buda güzel fikir valla fırın işinide çok severim saol tavsiyelerin için...Cnm yapmışsın zaten ama yine yaparsan fırına az yağla biber güzel oluyor ,1çaybardağı yagla baya kilo biber kızartılabiliyoe karıştıra karıştıra :)
Iyi yapmissin :)) bakayim duruma gore denicem onuda :) misiri haslayip taneledim oyle koydum buzluga pilav ve pizzada denedim super oluyo :)bız erıkten marmelat yapıyoruz canım hatat o erıkten bıde meyve suyu ıcın dıfrıze dondurdum cocugum ıcın
sonracıma bır sorum var yahu mısırı nasıl attın dıfrıze?
Pilavı nasıl koyuyorsun canım herşeyiyle pişmiş pilavımı yosa pirinci haşlayıptamıIyi yapmissin :)) bakayim duruma gore denicem onuda :) misiri haslayip taneledim oyle koydum buzluga pilav ve pizzada denedim super oluyo :)
Yanlis anlasilma oldu yani okuyunca bende anladim :) buzluga attigim misiri pilav ve pizzada kullandim :) yoksa pilavi atmadim canim :)Pilavı nasıl koyuyorsun canım herşeyiyle pişmiş pilavımı yosa pirinci haşlayıptamı
Pilavı nasıl koyuyorsun canım herşeyiyle pişmiş pilavımı yosa pirinci haşlayıptamı
Evet canım domatesi çiğden koyabilirsin ben yaptım kabuklarını soyup küp küp doğradım sonra pet bardaklarla attım dondurucuya ş8mdilik 20 bardak yaptım dahada yspıcam birde ben hani haftalık alıyoruz ya pazardan domates bazen fazla geliyor yumuşuyor ya hemen onlarıda doğrayıp atıyorum canim ( ben pet bardakta yaptım ama sen istersen buzdolabı poşetine ince koyabirsin )Kızlar Merhaba
Kolay gelsin herkese
Allah ağız tadiyla yemeyi nasip etsin hepimize
Geçen yil annem murdum eriginden reçel yaptı
Süper oluyor
Bu sene de yapmasını istiycem
Şu koyu renkli uzun erikten bahsediyorum
Şimdi size sorum var
Ben domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük dograsam ve buzluga atsam öylece
Yemekler için kullanabilir miyim
Çiğden atayim yani
Kaynatmadan
Sos ve menemenlik yaptım 10 kg domatesten
Bi de bunu deniyim dedim
Birazcık da Kızılcık posetleyip koydum buzluga
Fasulye de attım
Buzlukta yer kalmadı
Dondurucu almayi düşünüyorum
Malum kurban bayramı yaklaşıyor
Sayfaya ayrıntılı baksam iyi.olur
Çünkü aralıkta doğum yapcam inşallah
Doldurayim sağı solu da bana rahatlık olsun kışın azcık
Özellikle doğum sonrasına
Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın canımBuzluğa attığı mısırı, pilav ve pizzada kullanmış.
Böyle anladım ben.
Teşekkür ederim canım öle yapacam ya kışın çok arıyorum ben patatesin yanına biber domates hatta patlıcan da kızartmak istiyorum ama bakalım nasip artık...
Patlicanida kizartmalik doğrayıp kizartabilirsin sonra biberde olduğu gibi domatesle kavurup karistirabilirsin.
Bu arada kızlar domatesleri biberle bluşturdum Allah nasip ederse çok güzel menemenleik et soteye tavuk soeye sos gibi oldu biraz daha yapmayı düşünüyorum inşallah...
Üzerine soğanlı ve sarımsaklı sos yapıyoruz canım çok az Salça ekleyip soğanı ve sarımsagı kavurup üzerine dokuyoruz biraz isinmis oluyor.Canım sonra yerken ısıtıyormusunuz yoksa oda sıcaklığındamı yiyorsunuz
demek guzel oluyor :) sagol bılgı ıcın :)Kızlar Merhaba
Kolay gelsin herkese
Allah ağız tadiyla yemeyi nasip etsin hepimize
Geçen yil annem murdum eriginden reçel yaptı
Süper oluyor
Bu sene de yapmasını istiycem
Şu koyu renkli uzun erikten bahsediyorum
Şimdi size sorum var
Ben domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük dograsam ve buzluga atsam öylece
Yemekler için kullanabilir miyim
Çiğden atayim yani
Kaynatmadan
Sos ve menemenlik yaptım 10 kg domatesten
Bi de bunu deniyim dedim
Birazcık da Kızılcık posetleyip koydum buzluga
Fasulye de attım
Buzlukta yer kalmadı
Dondurucu almayi düşünüyorum
Malum kurban bayramı yaklaşıyor
Sayfaya ayrıntılı baksam iyi.olur
Çünkü aralıkta doğum yapcam inşallah
Doldurayim sağı solu da bana rahatlık olsun kışın azcık
Özellikle doğum sonrasına
hasladıktan sonra ayıklamak sıkıntı olmuyorsa bu hafta alayım pazardan bende konservelerın fıyatlarıda cok yuksek zıra. buarada susuz tanelı tanelı posetledınız sanırım dımı?Iyi yapmissin :)) bakayim duruma gore denicem onuda :) misiri haslayip taneledim oyle koydum buzluga pilav ve pizzada denedim super oluyo :)