Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

bız erıkten marmelat yapıyoruz canım hatat o erıkten bıde meyve suyu ıcın dıfrıze dondurdum cocugum ıcın
sonracıma bır sorum var yahu mısırı nasıl attın dıfrıze?
Canım mısırı çiğ de atabilirsin yerim yok dersen haşlayıp ayıklayarak poşete koyabilirsin salatalarda kullana bilirsin

Biberi kizartip ayrı bir yerde domatesi kavur ikisi soguyunca biberi domatesin içine kat dolaba kaldır biz öyle yaptık.

Biberi kizartip ayrı bir yerde domatesi kavur ikisi soguyunca biberi domatesin içine kat dolaba kaldır biz öyle yaptık.
Teşekkür ederim canım öle yapacam ya kışın çok arıyorum ben patatesin yanına biber domates hatta patlıcan da kızartmak istiyorum ama bakalım nasip artık...

Bu arada kızlar domatesleri biberle bluşturdum Allah nasip ederse çok güzel menemenleik et soteye tavuk soeye sos gibi oldu biraz daha yapmayı düşünüyorum inşallah...

Kızlar bir kasa domatesten salça yaptım :)2,5 , 3kilo kadar salçam oldu ,5şişe sirkeli biberli,acı , domates sos yaptım ,çok güzel oldu :)
15şişe kadar domates konservesi yaptım ..
Eğer yeriniz varsa güneşte daha kuvvetlıyken salça yapın kızlar ,okadar guzel olmuşki tadına doyum olmuyor :)ben hem kahvaltıya koyuyorum tereyağı ustune surmek için hemde yemeklere kullanıyorum ..
Yapacaklarım arasında ,kırmızı biberli domates salçası (konserve şeklinde )yapıcam inş ..buda yemeklere çok güzel oluyor ,salça yapamayacağım için salça niyetine yapıcam bunu salça kadar koyu olmuyor ,kavanoz domates kadarda sulu olmuyor ,arası bişiy ama yemeklere çok güzel lezzet veriyor ..

Cnm yapmışsın zaten ama yine yaparsan fırına az yağla biber güzel oluyor ,1çaybardağı yagla baya kilo biber kızartılabiliyoe karıştıra karıştıra :)

Cnm yapmışsın zaten ama yine yaparsan fırına az yağla biber güzel oluyor ,1çaybardağı yagla baya kilo biber kızartılabiliyoe karıştıra karıştıra :)
Teşekkürler canım..hım buda güzel fikir valla fırın işinide çok severim saol tavsiyelerin için...

bız erıkten marmelat yapıyoruz canım hatat o erıkten bıde meyve suyu ıcın dıfrıze dondurdum cocugum ıcın
sonracıma bır sorum var yahu mısırı nasıl attın dıfrıze?
Iyi yapmissin :)) bakayim duruma gore denicem onuda :) misiri haslayip taneledim oyle koydum buzluga pilav ve pizzada denedim super oluyo :)

Kızlar Merhaba
Kolay gelsin herkese
Allah ağız tadiyla yemeyi nasip etsin hepimize
Geçen yil annem murdum eriginden reçel yaptı
Süper oluyor
Bu sene de yapmasını istiycem
Şu koyu renkli uzun erikten bahsediyorum
Şimdi size sorum var
Ben domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük dograsam ve buzluga atsam öylece
Yemekler için kullanabilir miyim
Çiğden atayim yani
Kaynatmadan
Sos ve menemenlik yaptım 10 kg domatesten
Bi de bunu deniyim dedim
Birazcık da Kızılcık posetleyip koydum buzluga
Fasulye de attım
Buzlukta yer kalmadı
Dondurucu almayi düşünüyorum
Malum kurban bayramı yaklaşıyor
Sayfaya ayrıntılı baksam iyi.olur
Çünkü aralıkta doğum yapcam inşallah
Doldurayim sağı solu da bana rahatlık olsun kışın azcık
Özellikle doğum sonrasına

Evet canım domatesi çiğden koyabilirsin ben yaptım kabuklarını soyup küp küp doğradım sonra pet bardaklarla attım dondurucuya ş8mdilik 20 bardak yaptım dahada yspıcam birde ben hani haftalık alıyoruz ya pazardan domates bazen fazla geliyor yumuşuyor ya hemen onlarıda doğrayıp atıyorum canim ( ben pet bardakta yaptım ama sen istersen buzdolabı poşetine ince koyabirsin )

sevimsiz_25 , bende küçük küçük doğrayıp cam kaplara koyup attım. Ben kabuğunu soymadım. Likopenin büyük çoğunluğu onda bulunuyor çünkü.

İsterseniz tüm olarakta atabilirsiniz.

Canım sonra yerken ısıtıyormusunuz yoksa oda sıcaklığındamı yiyorsunuz
Üzerine soğanlı ve sarımsaklı sos yapıyoruz canım çok az Salça ekleyip soğanı ve sarımsagı kavurup üzerine dokuyoruz biraz isinmis oluyor.

demek guzel oluyor :) sagol bılgı ıcın :)
cigden domatesı buzluga atmadım ama guzel oluyor dıyorlar
Allah bebegını saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ınsallah

Iyi yapmissin :)) bakayim duruma gore denicem onuda :) misiri haslayip taneledim oyle koydum buzluga pilav ve pizzada denedim super oluyo :)
hasladıktan sonra ayıklamak sıkıntı olmuyorsa bu hafta alayım pazardan bende konservelerın fıyatlarıda cok yuksek zıra. buarada susuz tanelı tanelı posetledınız sanırım dımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…