Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Gecen hafta salca yaptik .Bu gun de domates konservesi annemin bahçeli evinde .Arada da ben 2 kilo bamyadan konserve ve taze fasulye (sade)konservesi yaptim .Ondan once de kayısı konservesi yaptım.
Derin dondurucuya kavrulmus kahvaltılik domates , çilek ,vişne suyu ve reçeli
Çooook yoruldum yawwww ne cok şey yapmışım.
Bisey daha yaptiydım ama dolaba bakmam lazım unuttum .:KK48:
Bu hafta ayın durumuna gore biber kurutup tarhana yapıciym .
Yaşlımıyim neyim bu ne yaaaaaaa.........

tarhanayı bende yapıcam lacim.. yapınca nolur resim paylaş tarifi de unutma.. ilk kez yapacağım, hüsran olmasından çekiniyorum..

Merhaba hanimlar iyi aksamlar ne zamandir yazmadim buraya :) o sure icinde Buzluga
*Barbunya
*domatesle kavrulmus taze fasulye
*kabak
*kirmizi biber
*misir attim

Ayrica
* menemenlik ve domates konservesi
* ajvar sos
* seftali receli yaptim :) daha oncede yaptiklarimi yazmistim zaten :) simdi bir patlican kaldi insallah. Ayrica kornison tursu yapabilirim biraz bilmiyorum birde murdum erigi receli yediniz mi ? Yapsam mi tadi nasildir merak ediyorum

günaydın kızlar bende akşam menemen ve domates konservesi yaptım.
resimleri şöyle ekliyim hemen :KK66: eşiminde çok yardımı oldu tabi.:)
20150828_202748.jpg
20150828_202759.jpg
20150828_203246.jpg
20150828_210132.jpg
20150828_220758.jpg

Merhaba hanimlar iyi aksamlar ne zamandir yazmadim buraya :) o sure icinde Buzluga
*Barbunya
*kabak
*kirmizi biber
*misir attim

Ayrica
* ajvar sos
* seftali receli yaptim :) daha oncede yaptiklarimi yazmistim zaten :) simdi bir patlican kaldi insallah. Ayrica kornison tursu yapabilirim biraz bilmiyorum birde murdum erigi receli yediniz mi ? Yapsam mi tadi nasildir merak ediyorum

bende de bir buçuk kilo kadar mürdüm eriği var dolapta öylece bekliyor birkaç gündür napsam bilemedim.

Bende bu gün 10 kilo kırmızı biber alıp közledim menemen yapmıştım birde pet bardaklara çiğden doğrayıp domates koyucam inş bardak ve domatesleri aldım artık yarın yapıcam kırmızı biberler beni yordu

Kızlar günayınlar maşallah hamarat hanımlara...
Kızlar annem köyden domates ve biber göndermiş domatesin bir kısmını mutfak robotundan çekip atacağım sarmaya dolaya menemen çok güzel oluyor ha bide kısıra
Gel gelelim biberi kızartıp atmayı düşünüyom yine onun bir kısmını doğrayıp atacağım domatesle biberin köfte üstüne sos gibi hazırlanması çok güzel oluyor
Ama biberi nasıl kızartacam bana bir anlatsanıza yani domatesle karışık mı atayım dolaba yoksa domatesi ayrı mı atayım napayım bana bir anlatın hiç kızartamdım ben bu arada kurutun diyenler olacak ama artık eskisi gibi sıcak yok o yüzden kurutma işi bana göre değil bide tarhana yapılmayacak olsa belki kuruturumda tarhana olacak olunca ondan önce bitirmem lazım biber ve domatesleri şimdiden teşekkür...

günaydın kızlar
hafta sonu şok marketten 99 kurusa 20 kg domates aldım .
domates suyu yaptım ,
dıfrızde 6 klg bezelye var
1 kg fasulye( ben haslama koyuyorum)
1 kg bamya(rendelenmıs domatesle sarartıyorum)
1 kg kırmızı bıber kozledım
2 kg çarlıston bıberı cıgden dogradım posetledım melemenlık

sımdı sırada domates ve bıber salcası var ote yandan daha fasulye barbunya bamya koymayı dusunuyorum
hm patlıcan ve kırmızı bıber kozlenecek daha
dolaplar yetmıyor

buarada dolapta 5 kg yakın vısnem var cıgden ama ben sanırım onları kavnozlayamıcam yerım yok recel yapmayı dusunuyorum hafta sonu onları

*Barbunya
*kabak
*kirmizi biber
*misir attim

Ayrica
* ajvar sos
bız erıkten marmelat yapıyoruz canım hatat o erıkten bıde meyve suyu ıcın dıfrıze dondurdum cocugum ıcın
sonracıma bır sorum var yahu mısırı nasıl attın dıfrıze?

X