- 2 Şubat 2015
- 5.988
- 9.571
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
evet mutlaka resimleyeceğim.resimle mutlaka.. görmek isteriz :)
Bir karpuz kabuğu eksiktiteşkrler canım.. ben herşeyin reçelini yaparım ve bugün yarın inşallah karpuz kabuğu reçeli ile huzurlarınızda olacağım :)
incir çok leziz oldu, çilek reçeli solda sıfır bıraktı emin ol.. eşim incir aç da yiyelim diyor her sabah :) hayır ben onları kışa saklıyorum nasipse kışın yeriz diyorum :) usanmadan her sabah söylüyor, çok güzel olmuş gerçekten..
Ben kayısı kurutmaya çalıştım da üstüne tülbent örterek olmadı küflendi. SAnırım üstünü açık bıraksam kurudu zaten bu yaz güneş kavurdu.evet mutlaka resimleyeceğim.
bide bizim işyerinde kocaman bi incir ağacı var yazık oluyor, dökülüyor, bizde incir ve reçeli yenmez,
kurutabilirmiyim acaba? deneyen varmı ki?
tamamen olmuş incirden yapılması lazımmış, şuan daha yeşil incirler onlar olana kadar güneçte kalmazki.Ben kayısı kurutmaya çalıştım da üstüne tülbent örterek olmadı küflendi. SAnırım üstünü açık bıraksam kurudu zaten bu yaz güneş kavurdu.
İncir daha zor kurur ve zamanı geçmeden yap istersen yağmurlar gelecek.
Bir karpuz kabuğu eksikti, merak ettim cidden.
Ben de geçen gün evde yapacak bir şey yoktu kurttuğum fasülyelerden 1 pişirimlik yaptım sulu olarak.
Çok güzeldi, keşke daha çok yapsaydım demedim değil.
Allah hepimize ağız tadıyla yemek nasip etsin.
Reçel sevmez misin? Kompostosu da olmuyor ki tazeden.tamamen olmuş incirden yapılması lazımmış, şuan daha yeşil incirler onlar olana kadar güneçte kalmazki.
bilemedimki ne yapayım
biz ayda bi pazar eşimle kahvaltı yapıyoruz, yenmez hiç bizde.Reçel sevmez misin? Kompostosu da olmuyor ki tazeden.
Harika görünüyor canım. İnşallah güzel sonuç alırsın. İşte bilmeyince insan cesaret edemiyor. Hiç yemedim de reyonlara dikkat etmedim var mı reçeli?anım öyle deme şunun güzelliğine bi baksana :) bal gibi vallahi.. lezzeti çok güzel diyorlar...deneyeceğim nasipse :)
fasülye kurutmadım ben ama dolma biber ucuzlarsa ipe dizip balkon demirlerine sermek istiyorum...
Eki Görüntüle 1617898
hahha biz de aynı sayılır haftada 1 kere kahvaltı yapıyoruz birlikte ancak.biz ayda bi pazar eşimle kahvaltı yapıyoruz, yenmez hiç bizde.
ama çok özendim bi poşet incir toplayıp deniyeyim dursun en azından misafir falan gelirse çeşit olur
Harika görünüyor canım. İnşallah güzel sonuç alırsın. İşte bilmeyince insan cesaret edemiyor. Hiç yemedim de reyonlara dikkat etmedim var mı reçeli?
Dolma biber 2 civarı sanırım.
dolapta çok yer kalmayınca biraz kuruttum ben fasulyeyi, kavurmasını çok güzel oluyor kurudan.
Eline sağlık canım.ayrıca çok yararlı bir topik olmuş.resimle mutlaka.. görmek isteriz :)
Canım merakla bekliycem karpuz kabuğu reçelini bende yapıcam inş.lütfen her aşamasını resimleteşkrler canım.. ben herşeyin reçelini yaparım ve bugün yarın inşallah karpuz kabuğu reçeli ile huzurlarınızda olacağım :)
incir çok leziz oldu, çilek reçeli solda sıfır bıraktı emin ol.. eşim incir aç da yiyelim diyor her sabah :) hayır ben onları kışa saklıyorum nasipse kışın yeriz diyorum :) usanmadan her sabah söylüyor, çok güzel olmuş gerçekten..
Gazel selam canım.İNCİR REÇELİ (MARMELATI)
2 kilo inciri güzelce yıkayın ve dörde kesin.. bir tepsiye döküp, üzerini kapatacak şekilde şeker serpiştirin.. yaklaşık iki gün buzdolabında bekletin.. üzerini kapatın..
iki günün sonunda yaklaşık 5-6 su bardağı şekeri bir tencereye alın, (şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayın, benimki epey tatlı oldu) bir- iki su bardağı kadar su ile şeker eriyene kadar kaynatın.. şeker erir erimez dolapta bekleyen incirlerinizi bu şerbetin içine atın.. fazla ezmeden dikkatle karıştırın, çeyrek limon suyu sıkın yada bir iki adet limon tuzu da olabiilir ( şekerlenmesini önlemek için)
kıvam almaya başlayınca beş dakka daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın, ters çevirerek bir gün dokunmadan bekleyin.. afiyet olsun..:)
Eki Görüntüle 1617887 Eki Görüntüle 1617888 Eki Görüntüle 1617889 Eki Görüntüle 1617890
Gazel selam canım.Bu reçelin içinin böyle çıkmış olması mı gerekiyor yoksa fazla mı kaynamış.Biz bütün halde yapıyoruz da böyle olmuyor.Kıvamı bala benzer oluyor.İlk defa bu şekil gördüm.
Canım merakla bekliycem karpuz kabuğu reçelini bende yapıcam inş.lütfen her aşamasını resimle
Eline sağlık canım.ayrıca çok yararlı bir topik olmuş.nikin dikkatimi çekti.sakıncası yoksa nerelisin?
Hıı anladım canım.canım reçel değil bu marmelat... bizzat içi çıksın diye doğrayarak yapılan bu.. bütün bütün atılıp bal kıvamında olan reçeli..:)