- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yemek cataliyla kolay oldu :) evet boyle uyguna geliyor. Evet susuz olarak kullancagim kadar posetledimhasladıktan sonra ayıklamak sıkıntı olmuyorsa bu hafta alayım pazardan bende konservelerın fıyatlarıda cok yuksek zıra. buarada susuz tanelı tanelı posetledınız sanırım dımı?
su domates meselesını bende okudum bardaklarda dogranmıs ama nasıl olur anlamadım neden posetlıyemıyoruz acaba? bırde benımde yerım yok zıra butun bunlarda kurbana yer kalmazsa ufak bı dondurucu almayı dusunebılırımde bakalımKızlar Merhaba
Okuldayim
Kurul toplantısı var
Bi yandan da sizleri okuyorum
İlk sayfadan başladım
Marmelatlara pek heveslendim
Reçeli de çok severim
Ama hiç yapmışligim yok
Cesaretim de yok
Annem yapıyor zaten
Ama burda marmelatlari fotoğraflı ve ölçülü görünce cesaretlendim
Bugün de pazar var
Şeftali ve erik düşündüm
İkisinin de tarifi var mı sayfalarda acaba
Bi de domates alsam 5 kg
Altından kalkabilir miyim
Şundan dolayı diyorum
Bi yandan oğluma tuvalet eğitimi vermeye başladım
Çok da yalnız birakamiyorum
Dograyip posetliyeyim
Ama suları akmaz mi acaba
Pet bardaklari koyacak pek bi yer yok buzlukta
Zaten yer yok da
Tereyağım var 5 kg
Onu cikarip eriticem
Domatesi haftaya birakayim ya da
Acaba fiyatı artar mı
Ay bilemedim napsam
Oğlumun bu tuvalet işi elimi kolumu daha çok bağlıyor
kapakları kapamada sorun yaşıyorum sıfır kapak mı aldınızsu domates meselesını bende okudum bardaklarda dogranmıs ama nasıl olur anlamadım neden posetlıyemıyoruz acaba? bırde benımde yerım yok zıra butun bunlarda kurbana yer kalmazsa ufak bı dondurucu almayı dusunebılırımde bakalım
buarada ben domatesı soktan aldım 99 kurusa ıstanbulda ama bursadakı arkadasım apzardan 40 kurusa almıs
yok hayır bazıları yenı bazıları gecen seneden canımkapakları kapamada sorun yaşıyorum sıfır kapak mı aldınız
birkaç tanesi hava almış benimkilerin küflendi hemenyok hayır bazıları yenı bazıları gecen seneden canım
nasıl kapatamıyorsun pekı
ay gercektenmı yazıkbirkaç tanesi hava almış benimkilerin küflendi hemen
ben ilk kez yaptım da beceremedim kapamaları sanırım kurtardım sayılır canım derin dondurucuya attım işte ama şişede olunca tabii iyi oluyor sıcak suda falan bekletmiştim kapakları ama kapaklar heralde sıkı tutmadı diğer 3 tanesinde sorun yok ama yine yapacağım ben de sıfır kapak alayım bari diyorumay gercektenmı yazık
kurtarabıldınız mı pekı?
evet canımona gore sen en ıyısı sıfır kapak al o kadar emek verıyorsun bozulmasınlarben ilk kez yaptım da beceremedim kapamaları sanırım kurtardım sayılır canım derin dondurucuya attım işte ama şişede olunca tabii iyi oluyor sıcak suda falan bekletmiştim kapakları ama kapaklar heralde sıkı tutmadı diğer 3 tanesinde sorun yok ama yine yapacağım ben de sıfır kapak alayım bari diyorum
aynen bir de ben ilk kez yapmıştım hevesli hevesli yaptımevet canımona gore sen en ıyısı sıfır kapak al o kadar emek verıyorsun bozulmasınlar
rabbım agız tadıyla yemeyı nasıp etsın ınsallah canımaynen bir de ben ilk kez yapmıştım hevesli hevesli yaptım
cümlemize canım sizin konserveler de güzel duruyorrabbım agız tadıyla yemeyı nasıp etsın ınsallah canım
Benımkılerde acemı işi :) akşama dondurulmuş vişneden marmelat yapacağımcümlemize canım sizin konserveler de güzel duruyor
ben marmelat da hiç yapmadım :) ilerki senelerde belki onlara da girişirim geçen sene ilk kez turşu yapmıştım biraz fazla tuzlu olmuştu ama güzeldi tadı ya bazı hanımlar çok marifetli oluyorlar helal olsun diyorum ama tecrübe senelerin ev hanımlığı falanBenımkılerde acemı işi :) akşama dondurulmuş vişneden marmelat yapacağım
recel cok sulu oluyor cekırdeklı fılan ye ye bıtmıyor
bende calısıyorum cok vaktım olmuyor ama elımden geldıgınce yapmaya calısıyorumben marmelat da hiç yapmadım :) ilerki senelerde belki onlara da girişirim geçen sene ilk kez turşu yapmıştım biraz fazla tuzlu olmuştu ama güzeldi tadı ya bazı hanımlar çok marifetli oluyorlar helal olsun diyorum ama tecrübe senelerin ev hanımlığı falan
ben de kpss ye hazırlanıyorum canım çok stresliyim evin işini bile aksattığım anlar oluyor 10 ay kaldı bakalım Rabbin hayırlısıyla bana da iş nasip etsin aminbende calısıyorum cok vaktım olmuyor ama elımden geldıgınce yapmaya calısıyorum
marmelat recel en basıt seyler bence yapmalısın
kavanozda biberli domates beraber yapılınca biberin tadı değişmiyor mu?evet kızlar herkese selam.. :) nezamandır ha bugün ha yarın derken eklemeye fırsat bulamadığım reimleri şimdi ekliyorum allahın izniyle... huzurlarınızda KIŞLIK MENEMEN
TARİFİ: tam ölçü vermeden yazacağım çünkü tamamen göz kararı yapılmış bir tarif.. sizde sakın ölçerek yapmaya kalkışmayın çünkü üç aşağısı beş yukarısı olsa bile farketmez..
ben bir kasa domatesten yaptım.. bildiğimiz salçalık domates.. robotta çektim, koydum tencereye, sıvı yağ döktüm içine, domatesinizin çokluğuna göre yağ oranını artırın.. yeşil biberleri de çok ince olmadan doğradım attım içine, ve son olarak iri tuz koydum.. damak tadım kıvamında attım tuzu...isteyen iyotlu tuz da koyabilir...
ilk kaynamaya başladığında epeyce sulanıyor, ama yaklaşık 15 dakika sonrasında tam kıvamında oluyor... koyulaşmaya başlayınca kavanozlara doldurup , kapağını sıkıp , hemen ters çevirdim...ertesi güne kadar hiç dokunmadım.. soğuyunca kapaklarını kontrol ettim, tırnağınızla tık tık vurursanız hafiften tutup tutmadığını anlarsınız. zaten tutmayan kapak pat pat ses çıkarır ve hafif bombeler.. :)
bu tarifin ardından hemen acılı sos tarifini de vericem.. çok benziyor çünkü birbirine... onda farklı olarak sirke ve sarımsak var.. sorularınız varsa cevaplarım, yapanlara afiyet olsun :)
Eki Görüntüle 1617039 Eki Görüntüle 1617040
su domates meselesını bende okudum bardaklarda dogranmıs ama nasıl olur anlamadım neden posetlıyemıyoruz acaba? bırde benımde yerım yok zıra butun bunlarda kurbana yer kalmazsa ufak bı dondurucu almayı dusunebılırımde bakalım
buarada ben domatesı soktan aldım 99 kurusa ıstanbulda ama bursadakı arkadasım apzardan 40 kurusa almıs
gece o yatınca yapmayı denesenBen iki hafta önce pazardan kilosu 1 liradan aldim 10 kg
Zaten 1 liradan aşağı düşmedi fiyatı bu yaz
Bu hafta 1.25 olmuş
Hazırlığa yönelik hiçbir şey almadım
Bi haftada tüketebilecegimiz şeyler aldım
Meyve ağırlıklı tabi
Zaten hazırlık yapamam bu çocukla
Bugün ogleden sonra perişan etti beni
Iştahım bile kapandı