Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Domates sularim

Eklentiler

• 20150902_064518.jpg
    20150902_064518.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 121
Kızlar Merhaba
Okuldayim
Kurul toplantısı var
Bi yandan da sizleri okuyorum
İlk sayfadan başladım
Marmelatlara pek heveslendim
Reçeli de çok severim
Ama hiç yapmışligim yok
Cesaretim de yok
Annem yapıyor zaten
Ama burda marmelatlari fotoğraflı ve ölçülü görünce cesaretlendim
Bugün de pazar var
Şeftali ve erik düşündüm
İkisinin de tarifi var mı sayfalarda acaba
Bi de domates alsam 5 kg
Altından kalkabilir miyim
Şundan dolayı diyorum
Bi yandan oğluma tuvalet eğitimi vermeye başladım
Çok da yalnız birakamiyorum
Dograyip posetliyeyim
Ama suları akmaz mi acaba
Pet bardaklari koyacak pek bi yer yok buzlukta
Zaten yer yok da
Tereyağım var 5 kg
Onu cikarip eriticem
Domatesi haftaya birakayim ya da
Acaba fiyatı artar mı
Ay bilemedim napsam
Oğlumun bu tuvalet işi elimi kolumu daha çok bağlıyor

Kızlar Merhaba
Okuldayim
Kurul toplantısı var
Bi yandan da sizleri okuyorum
İlk sayfadan başladım
Marmelatlara pek heveslendim
Reçeli de çok severim
Ama hiç yapmışligim yok
Cesaretim de yok
Annem yapıyor zaten
Ama burda marmelatlari fotoğraflı ve ölçülü görünce cesaretlendim
Bugün de pazar var
Şeftali ve erik düşündüm
İkisinin de tarifi var mı sayfalarda acaba
Bi de domates alsam 5 kg
Altından kalkabilir miyim
Şundan dolayı diyorum
Bi yandan oğluma tuvalet eğitimi vermeye başladım
Çok da yalnız birakamiyorum
Dograyip posetliyeyim
Ama suları akmaz mi acaba
Pet bardaklari koyacak pek bi yer yok buzlukta
Zaten yer yok da
Tereyağım var 5 kg
Onu cikarip eriticem
Domatesi haftaya birakayim ya da
Acaba fiyatı artar mı
Ay bilemedim napsam
Oğlumun bu tuvalet işi elimi kolumu daha çok bağlıyor
su domates meselesını bende okudum bardaklarda dogranmıs ama nasıl olur anlamadım neden posetlıyemıyoruz acaba? bırde benımde yerım yok zıra butun bunlarda kurbana yer kalmazsa ufak bı dondurucu almayı dusunebılırımde bakalım
buarada ben domatesı soktan aldım 99 kurusa ıstanbulda ama bursadakı arkadasım apzardan 40 kurusa almıs

su domates meselesını bende okudum bardaklarda dogranmıs ama nasıl olur anlamadım neden posetlıyemıyoruz acaba? bırde benımde yerım yok zıra butun bunlarda kurbana yer kalmazsa ufak bı dondurucu almayı dusunebılırımde bakalım
buarada ben domatesı soktan aldım 99 kurusa ıstanbulda ama bursadakı arkadasım apzardan 40 kurusa almıs
kapakları kapamada sorun yaşıyorum sıfır kapak mı aldınız

ay gercektenmı yazık
kurtarabıldınız mı pekı?
ben ilk kez yaptım da beceremedim kapamaları sanırım :KK70: kurtardım sayılır canım derin dondurucuya attım işte ama şişede olunca tabii iyi oluyor sıcak suda falan bekletmiştim kapakları ama kapaklar heralde sıkı tutmadı diğer 3 tanesinde sorun yok ama yine yapacağım ben de sıfır kapak alayım bari diyorum

ben ilk kez yaptım da beceremedim kapamaları sanırım :KK70: kurtardım sayılır canım derin dondurucuya attım işte ama şişede olunca tabii iyi oluyor sıcak suda falan bekletmiştim kapakları ama kapaklar heralde sıkı tutmadı diğer 3 tanesinde sorun yok ama yine yapacağım ben de sıfır kapak alayım bari diyorum
evet canımona gore sen en ıyısı sıfır kapak al o kadar emek verıyorsun bozulmasınlar

Benımkılerde acemı işi :) akşama dondurulmuş vişneden marmelat yapacağım
recel cok sulu oluyor cekırdeklı fılan ye ye bıtmıyor :KK70:
:KK70: ben marmelat da hiç yapmadım :) ilerki senelerde belki onlara da girişirim geçen sene ilk kez turşu yapmıştım biraz fazla tuzlu olmuştu ama güzeldi tadı ya bazı hanımlar çok marifetli oluyorlar helal olsun diyorum ama tecrübe senelerin ev hanımlığı falan

:KK70: ben marmelat da hiç yapmadım :) ilerki senelerde belki onlara da girişirim geçen sene ilk kez turşu yapmıştım biraz fazla tuzlu olmuştu ama güzeldi tadı ya bazı hanımlar çok marifetli oluyorlar helal olsun diyorum ama tecrübe senelerin ev hanımlığı falan
bende calısıyorum cok vaktım olmuyor ama elımden geldıgınce yapmaya calısıyorum
marmelat recel en basıt seyler :KK70: bence yapmalısın

bende calısıyorum cok vaktım olmuyor ama elımden geldıgınce yapmaya calısıyorum
marmelat recel en basıt seyler :KK70: bence yapmalısın
ben de kpss ye hazırlanıyorum canım :KK43: çok stresliyim evin işini bile aksattığım anlar oluyor 10 ay kaldı bakalım Rabbin hayırlısıyla bana da iş nasip etsin amin

evet kızlar herkese selam.. :) nezamandır ha bugün ha yarın derken eklemeye fırsat bulamadığım reimleri şimdi ekliyorum allahın izniyle... huzurlarınızda KIŞLIK MENEMEN :KK66::KK66::KK66::KK66:
TARİFİ: tam ölçü vermeden yazacağım çünkü tamamen göz kararı yapılmış bir tarif.. sizde sakın ölçerek yapmaya kalkışmayın çünkü üç aşağısı beş yukarısı olsa bile farketmez..
ben bir kasa domatesten yaptım.. bildiğimiz salçalık domates.. robotta çektim, koydum tencereye, sıvı yağ döktüm içine, domatesinizin çokluğuna göre yağ oranını artırın.. yeşil biberleri de çok ince olmadan doğradım attım içine, ve son olarak iri tuz koydum.. damak tadım kıvamında attım tuzu...isteyen iyotlu tuz da koyabilir...
ilk kaynamaya başladığında epeyce sulanıyor, ama yaklaşık 15 dakika sonrasında tam kıvamında oluyor... koyulaşmaya başlayınca kavanozlara doldurup , kapağını sıkıp , hemen ters çevirdim...ertesi güne kadar hiç dokunmadım.. soğuyunca kapaklarını kontrol ettim, tırnağınızla tık tık vurursanız hafiften tutup tutmadığını anlarsınız. zaten tutmayan kapak pat pat ses çıkarır ve hafif bombeler.. :)
bu tarifin ardından hemen acılı sos tarifini de vericem.. çok benziyor çünkü birbirine... onda farklı olarak sirke ve sarımsak var.. sorularınız varsa cevaplarım, yapanlara afiyet olsun :)

Eki Görüntüle 1617039 Eki Görüntüle 1617040
kavanozda biberli domates beraber yapılınca biberin tadı değişmiyor mu?
sanki kötü olur gibi geliyor bana.
annem eskiden yapardı.nasıl yaptığını hatırlamıyorum ama biberin tadını hiç sevmezdim.

Ben iki hafta önce pazardan kilosu 1 liradan aldim 10 kg
Zaten 1 liradan aşağı düşmedi fiyatı bu yaz
Bu hafta 1.25 olmuş
Hazırlığa yönelik hiçbir şey almadım
Bi haftada tüketebilecegimiz şeyler aldım
Meyve ağırlıklı tabi
Zaten hazırlık yapamam bu çocukla
Bugün ogleden sonra perişan etti beni
Iştahım bile kapandı

Ben iki hafta önce pazardan kilosu 1 liradan aldim 10 kg
Zaten 1 liradan aşağı düşmedi fiyatı bu yaz
Bu hafta 1.25 olmuş
Hazırlığa yönelik hiçbir şey almadım
Bi haftada tüketebilecegimiz şeyler aldım
Meyve ağırlıklı tabi
Zaten hazırlık yapamam bu çocukla
Bugün ogleden sonra perişan etti beni
Iştahım bile kapandı
gece o yatınca yapmayı denesen
bende hafta sonu yapacagım salca ve bır suru sey
kısın bır elım yagda bır elım balda olsun :)

X