Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

mısırı tane tane nasıl ayıklıyorsun cnm . ben kaçırdımmı orayı :/

2 sekılde denedım
1. mısırı dık tutum bıcakla uzunlamasına kestım butun halde kesılıyor sonra elımle ufaladım
2. catalı 10-15 mısıra bırden soktum kaldırdım anlatamadım sanırım bunu ama catalla daha cok hosuma gıttı hıc parcalamadan :))

kızlar bende sebze kurutup anneme götürmek istiyorum. ailemin olduğu yerde nemden dolayı kurumuyor.
balonlar aşırı derecede toz alıyor.. bu şekilde nasıl kurutucam ?

anladım banada ikincisi daha iyi bi yöntem gibi geldi bende ikisinide bi denerim. bunları msıırı dondurarak yaptınız sanırım değil mi .=)

kızlar bende sebze kurutup anneme götürmek istiyorum. ailemin olduğu yerde nemden dolayı kurumuyor.
balonlar aşırı derecede toz alıyor.. bu şekilde nasıl kurutucam ?

Asmu selam fasulye kurutmanı tavsiye ederim. En pratik ve çabuk kuruyan.

Hem de içerde tozsuz mis gibi kurur. Fasulyeleri yar ortadan enlemesine ikiye böl ve çok küçük olmamak kaydıyla boylarını kısalt. Yani tohumları görünsün. Bazıları parmak gibi kesiyor ya zor kuruyabilir o zaman içi açık olmayınca.

Biber kurutabilirsin en çok tüketilen. İpe diz ve balkonda güneş alan bir yerde beklesin. Her şey kurutabilirsin aslında.

kızlar ya bende sizlere bişey sormak istiyorum, yaş incir hiç sevmem, ama kuru incire bayılırım. işyerimin önünde kocaman bir incir ağacı var, yazık yerlere dökülüp ziyan oluyor, azcık toplayıp kurutsam diyorum ama hiç yapmadım, okuduğum kadarıyla zor oluyormuş kurutmak çürüyormuş falan deneyen varmı aranızda?

bence de zor olur sanki incir kurutmak. ben bu sene ilk olarak az bir miktar kayısı denedim. ben biraz pipirikliyim üstünü açık bırakmadım da temiz bir tülbent örttüm üstüne. kenarları biraz küf gibi olmuş bazılarının normal mi bilmiyorum ama bakteri üremesi açısından beni endişelendirdi. Doğal yiyeceğiz diye hasta olmayalım bu sefer.
İncir çok daha hassas. ama sen reçel yapabilirsin.

haklısın, reçel bizim evde asla yenmez, kuru incirden en azından tatlı yaparım dedimdi. hem çok ziyan oluyor, neyse hiç macera aramıyayım ozaman ben

anladım banada ikincisi daha iyi bi yöntem gibi geldi bende ikisinide bi denerim. bunları msıırı dondurarak yaptınız sanırım değil mi .=)
denemek ıcın az yaptım ben once hasladım sogra bu ıslemı yapıp az az posetleyıp dondurucuya attım yarın gerı cıkarıp mısırlı pılav yapayım dıyorum ama bellı olmaz eger guzel olmussa sonra daha yapıcam hem daha uyguna gelıyor fıyat olarak :) hatta cok atıp kısın bardakta mısırda guzel olur

Nevreste canım konserve tarifi vermişsin. tşkler..
kavanozları doldorduktan sonra. ters çevirip beze sarmışsın. suda kaynatma falan yok dımı?
bide dolap dışında da muhafaza edilse birşey olur mu?
evi taşırken belki 20 kavanoz çöpe attım :) çok pişmanım

haklısın, reçel bizim evde asla yenmez, kuru incirden en azından tatlı yaparım dedimdi. hem çok ziyan oluyor, neyse hiç macera aramıyayım ozaman ben
siz de yaş olarak tüketin. Henüz pazara tam düşmedi sanırım incir. Düşse bile ilk açılışı geçen sene 10 TL ile yaptı.
İncirin güzeli harika olur.

siz de yaş olarak tüketin. Henüz pazara tam düşmedi sanırım incir. Düşse bile ilk açılışı geçen sene 10 TL ile yaptı.
İncirin güzeli harika olur.
yok yaş yiyemiyorum hiç, ağaç var işyerinin önünde, yerlere düşüyor yazık, yoksa ölmedim incirsizlikten de bi fikirdi işte benimki becerbilirmiyim diye :)

benim bir odam güneş alıyor ve boş. aslında orada kurutabilirim.
biberi uzunlamasına kesip ipe dizsem sonra nasıl olacakki o.
biz memlette, ikiye bölmeden küçük küçük keserdik. yerde kuruturduk

ben de yapacağım inşallah.
Kışın sağlıkla yemek nasih olsun.

Canım kaynatılmıyor sıcak sıcak kavanozlara doldurup direk ters çeviriyorum daha sonra üzerini kapatıp yerinden oynatmadan 1 gece bekliyor .Çevirmeden o şekilde oda sıcaklığında muhafaza ediyoruz
Ben geçen yıl Ağustos sonu yapmıştım ve mayıs ayında son kavanozu kullandım.Çok şükür 1 tanesi bile ziyan olmadı
Aynı yöntem ile fasulye ve patlıcanda yapılıyor

Son düzenleme:
kapakları yeni almak lazım demi.
garanti olması için. kapat atmasın diye.

bende pazar günü bahçeden mis gibi kayısı topladım bu akşam marmelat yapayım

ayy masallah ne sanslısın keske benımde bahce gıbı bır ımkanım olsaa :)

kesinlike kapaklar yeni olsun, ben geçen yıl yaptıklarımının hepsini ağlayarak döktüm bozulmuşlardı
annem kucuk recel ve konserve kavanozlarına yapıyor genelde mesela recel kavanozlarına halıyle yenı kapak alınmıyor cok sukur bırseyde olmuyor ama acaba nasıl actıgın ıle mı alakalı ben zarar gormesın kapaklar dıye sıcak suya oturtarak actım bır surude kavanoz var bende kararsız kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…