- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
ben hıc basından ayrılmadım tasar falan dıyeyaptıgıma yapacagıma pısman oldum dıyosun :) cıkarmakta zor olmustur gercekten umarım bı daha yapısında nefıs olur :)
yesıl bıber kırmızı olur mu gercekten ? hıc bılmıyordum :)
tesekkur ederım buyur gel bırlıkte yıyelım
Göçmen biberi de derler bazı yerler. Bende yaparım ama bir kavanoz sadece :) Zaman geçtikçe ekşiyor çünkü..
Güzel bir kahvaltılık.
Aaa cok guzel o zaman tekrar bakiyorum bu aksam yibe aci cikarsa bunu yapiyorum :)) peki bisiyler daha sorucam balkonda gunrste mi golgede mi durmali ? Birde bebim balkonum inanilmaz toz oluyo kuruttuklarimi nasil temizlicem sonra yikasam olmaz sanirim :)olur tabi tatlım... pul biber yeşil biberin kurutmasıyla olur.. balkona ipe dizip as, kıpkırmızı kızarır :)
Yani öyle diyorum ama bu yıl biraz yapmayı düşünüyom şeftali reçelini yiyemedim içimde kaldı çok heves etmiştim inşallah bayramdan sonra yapacam daha şeftali yok piyasada yani bizim buradaben hıc basından ayrılmadım tasar falan dıyeyaptıgıma yapacagıma pısman oldum dıyosun :) cıkarmakta zor olmustur gercekten umarım bı daha yapısında nefıs olur :)
yesıl bıber kırmızı olur mu gercekten ? hıc bılmıyordum :)
tesekkur ederım buyur gel bırlıkte yıyelım
Aaa gercekten iyi bir bilgi sagol :) bizim burada dun cok boldu istanbuldayim ben :) dene tabi ben hic yemedim seftali burada hanimlar guzel demislerdi internettede yorumlar guzel :) cilek bulamadigim icin belki onu denerim :) tabi bir yandan da bitmez diye korkuyorum :)Yani öyle diyorum ama bu yıl biraz yapmayı düşünüyom şeftali reçelini yiyemedim içimde kaldı çok heves etmiştim inşallah bayramdan sonra yapacam daha şeftali yok piyasada yani bizim burada
Yok zor olmadı çamaşır deterjanı varya suyu kaynattım deterjandan bir çay bardağı kadar kattım sonra ılımaya bıraktım sonuç harika hatta tencere eskisinden bile parlak oldu aman ha aklınızın bi köşesinde bulunsun
Aaa cok guzel o zaman tekrar bakiyorum bu aksam yibe aci cikarsa bunu yapiyorum :)) peki bisiyler daha sorucam balkonda gunrste mi golgede mi durmali ? Birde bebim balkonum inanilmaz toz oluyo kuruttuklarimi nasil temizlicem sonra yikasam olmaz sanirim :)
ben 3 kiloluk kavanoza yapıp buzdolabında saklayacaktım, yine de ekşir mi
sen buzdolabında mı tutuyordun, o halde m ekşidi
Yani bozulma değilde böyle tadı ekşileşti sona doğru. Belki yoğurdun iyi değildir bilemiyorum. Dediğim gibi sona doğru pek beğenmedim.
Bu sene " sütlü biber turşusu" denilen kahvaltılığı yapmayı düşünüyorum.
Buna benziyor ama çok daha lezzetli geliyor bana.. Genelde sut ve peynirle yapılıyor ama sadece süt, tuz ve biberle yapılanı da varmış bugun tv.de duymuş annem. (Zaten peynir haline geldiği için bu karışıma peynir koymaya gerek yokmuş )
Yine peynirliden yaparım nasipse ama peynirsiniz olanı da denemek istiyorum.
ben çökelek süzme yoğurt ikilisinden yapmayı düşünüyorum... inşallah ekşime olmaz...
sütlüyü bende duydum, ama bu daha leziz gibi geliyo bana...
Ben ikisinide tattım , sütlü daha hoş geldi. Paylaşırız burada nasipse, tekrardan lezzet olçumu yaparız.
Ben bir defa denedim , genelde bana geldi yedim :) senin yaptığını.
tamam canım inşallah ikisi de güzel olur...:)
güneş yada gölge farketmez.. ama güneş alırsa güzel kızarır..
gölgede hafif alacalı olur..
Kizlar konserve domates ve konserve biberli domatesi nasil yapiyorsunuz?
Ne kadar zaman saklanabiliyor açılmadan biliyor musun ?
hımm dızeyım ben en ıyısı ıpe sahurda tekrar cıkardım ama yok zehırdı resmen :) pekı bır soru dahabıber cok acı ya pulbıberımde boyle cok aıcmı olacak yıne yıyemezsek bu sefer
bende bugun kiraz marmelatı yaptım harika oldu :)
Kizlar konserve domates ve konserve biberli domatesi nasil yapiyorsunuz?
Açıldıktan sonra çok dayanmıyor , ekşiyor.
Nevreste ve gazel ellerinize sağlık . Açıklayıcı olmuş. Yapmak isteyenlere tam rehber :)