Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

yok ben o kapakları hep bıçakla açtım. hatta aklıma geldi yeniden yaparken ama ne bilim gidip almadım kapak. buda bana kapak oldu

Ben kiraz saplarını ve mısır püsküllerini hep kuruturum daha sonra ödem atmak için yeşil çay ile demler içerim.Vişne saplarıda olabilir
Kirazları ben de kurutuyorum. Dışarıdan aldıklarımız Allah bilir hangi ortamlarda kuruyor. İnternetten vişne sapına baktım da aynı işi görüyormuş.Demek ki benim bugünkü vişne maceram sıfır zahıyatla son bulacak

Acur ve acı biber var evde. Biber çok acı ve yiyemiyoruz. Bende turşu yapayım dedim acurla beraber acısı daha az olur diye. Nasıl yapacağım ölçüler ne olacak ben bilmiyore bilenler denemiş ahanda müthiş oldu dediğiniz tarifiniz varmı ki ikiside birer kilo kadar.

Bu süper o zaman bende kurutayımBen gerçi dolap veya komposto için almıyorumAnnemler benim için bahçeden toplayıp dolaba atıyoryemek için aldıklarımı kurutayım

yok ben o kapakları hep bıçakla açtım. hatta aklıma geldi yeniden yaparken ama ne bilim gidip almadım kapak. buda bana kapak oldu
ınsallah benımkılerden bırsey olmaz tekrar sorarım artık anneme
tanesını bıcakla acmıstım ben onlarıda hemen cope attım karısmasın sonra dıye
Amın ınsallah ohh cok guzel koy koy ne ıyı olur valla eskıden hıc hevesım yoktu bahceye falan ama sonradan oldu

biber kurutmak için erken mi Nevreste?
Ben sıkışmamak için ufaktan başladım. Böylece yaparken de yorulmamış oluyorum. Çarliston biber..
Yok canım erken değil başlayabilirsiniz
Ben Gaziantep'teyim burda kurutmalık bayağı popüler kurutulup diğer illere satılıyor.Burda Haziran'da başladılar kurutma yapmayaKavurmak için çarliston kurutursun daha sonra dolmalıklar

birşey daha söyliyeyim mi eskiden anneannem vişne çekirdeklerini yıkar bez bir torbaya koyardı kışın ısıtıp gazı ve çok aglayan bebeklerin ayaklarına koyarlardı çok geç soğurmuş sabaha kadar bebek rahat uyurmuş

oralarda ne kadar çarliston. Ben 75 krş ye aldım.

Ay sen bizim bu kadar ev kadını olduğumuza şükret. Yumurta kıramayan bir sürü arkadaşım var benim

ayy bende bu hafta yanlıslıkla acı bıber almısım zehır gıbı G gazeldustubaglara arkadasım sagolsun kurutmayı onerdı ama onda da ıkılemde kaldım hem balkonda gunes alan yerde asacak yer yok hemde balkonum fecı toz alıyor yoldan sureklı yuk kamyonları falan gecıyor les gıbı olur bıberler bende dusunuyorum acaba tursu yapsam acısı azalır mı eger aynı kalırsa anlamı yok zaten ama acısı baya hafıflerse yapsam dıyorum en azından mısafır falan geldıgınde cıkarırım

Kurutma banada çok uzak aynen öyle bir balkonda bende var. Acısı azalması lazım bu biberlerin hiç yiyemiyoruz çünkü eşim sağolsun urfa biberi almış çılgınlar gibi acı ablam acurun kornişonların biberin acısını aldığını bizzat kanıtlamıştı kendi yaptığında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…