Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

BenIpek , hani tüm koyuyorum vişneleri, daha iyi oluyor demişsin ya , tatlı yaptığında kolay ayıklanır mı çekirdeği peki ?

Bizim aile olarak vişne tatlılarda pek yer almaz nedense. Ben vişne suyu olarak önüne çıkarıyorum evdekilerin. Ana sonucun değişeceğini sanmam, çıkar çekirdekler bence. En azından birkaç tane ile dene istersen sabah duruma bakarsın. Reçel yaparken de temiz bir tel toka ile çıkarıyorum çekirdekleri. Bunu öğrenmeden önce işkence gibiydi çekirdek çıkarmak. Tel toka ile pıt diye çıkıyor.

Ben de kesinlikle çözdürmüyorum buzluktan çıkanı. Çözdürmeden pişirin diyorlar. Mantıklı bir açıklaması olsa gerek.

Reçellerımı yaptım geldım
Allah güle güle yedirmeyi nasip etsin inşallah
* Vişneleri temızlemek ıcın tukenmez bır kalemın ıcını cıkardım ve dıs kabını guzelce temızledım. Ardından sapını kopardıgımız kısımdan kalem ıle ıtekleyerek pıt pıt pıt pıt cıkardım Bu işlem cok kolay ve temiz oldu gercekten
* Recellerın cok fazla kopuklenmemesı ıcın bıraz kaynamaya baslar baslamaz ıclerıne 1 er cay kasıgı tereyag koydum bu sekılde hem kopukden almaya gerek kalmadı hemde daha parlak olmasını saglıyormus

Ellerinize sağlık Allahım edirmek nasip etsin çok ama çok güzel gözüküyor eminim tadıda güzeldir ben dünde dedim ya 28 yıllık ömrümde 2 kez reçel işine kalkıştım mahvettim herşeyi ama gül reçelini kurtardım gene

Amin cok tesekkur ederim :) insallah guzeldir aksam iftara davetliyiz iftarda yiyemesemde eve gelir gelmez bakicam tatlarina . Sorma bende bu sene ilk cilek cikiminda denemistim sonuc berbatti tadini kurtarsamda recel gibi recel olmamisti :) birazda tarifim sorunluydu sanirim kaynamaya basladiktan sonra 40 dk yaziyordu bende uydum sonuc resmen agda kurtarmak icin su ile kaynatmistim tekrar :) bir daha dene istersen sende

Seninki gene ağda gibi olmuş ya benim gül reçelim resmen su kesildi şekerledi hemen intertten araştırdım limon kurtarıcım oldu valla resmen
Bide şeftali reçeli ama o geçen sene idi dolaba baktım 4 şeftali var çokda güzeller koydum ocağa dediğin gibi netten araştırdım tam tarif yaptım ama çok güzel renk ve kıvamı vardı altını kısıyımda bi 5 dakika kaynasın dedim oda ne unutmuşum geldim netin başında takılıyom anah aklıma geldi koştum ama reçele benzer hali yok tabi tencerenin dibi kapkara tencerede kaynananın al başına belayı gelde üzülme neyse bu sefer reçelden geçtim tencere tutuğunu çıkarmanın çaresini aramaya tabikide netteki uygulamamlrla çıkardım anamm ne yazmışım bee...

canım acı biberi tatlandırmaya çalışma işe yaramaz, ama sana tavsiyem saplarından iğne ile ipe diz.. sonra balkonun bir köşesine as, zamanla kurur ve kıpkırmızı olur, kurudutan sonra robotta çekersin, pulbiber olur... sakın acı diye atma :) ben biberimi kendim yaparım..

Aaaaaa
Sen de mi Konya'dasın canım, çok sevindim. Ben de Konya'dayım
Ben de diyorum nereden geliyor bu hamaratlık

tşkler canım ee malum gonyalıyız dimi olsun azcık hamaratlık :)
konyanın neresindesin? aslen nerelisin?

eline sağlık canım çok leziz görünüyorlar... canım çekti..:)

canım bir gece dolapta mı bekletiyorsun yoksa dondurucuda mı
bunu bende yapayımmmmmmmmmm

geremez sosu nasıl oluyor cnm nette arattım ama tarif yok :=)))

ben hıc basından ayrılmadım tasar falan dıye yaptıgıma yapacagıma pısman oldum dıyosun :) cıkarmakta zor olmustur gercekten umarım bı daha yapısında nefıs olur :)

yesıl bıber kırmızı olur mu gercekten ? hıc bılmıyordum :)
tesekkur ederım buyur gel bırlıkte yıyelım

canım sos değil geremez.. kahvaltılık bir tarif... biberli yoğurtlu peynirli çok güzel bir kahvaltılık.. arnavutlardan geçen bir yöresel tarif.. ben yapacağım bu yaz inşallah...

Göçmen biberi de derler bazı yerler. Bende yaparım ama bir kavanoz sadece :) Zaman geçtikçe ekşiyor çünkü..
Güzel bir kahvaltılık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…