Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

ben hıc basından ayrılmadım tasar falan dıye :KK70: yaptıgıma yapacagıma pısman oldum dıyosun :) cıkarmakta zor olmustur gercekten umarım bı daha yapısında nefıs olur :)

yesıl bıber kırmızı olur mu gercekten ? hıc bılmıyordum :)
tesekkur ederım buyur gel bırlıkte yıyelım:KK48:

olur tabi tatlım... pul biber yeşil biberin kurutmasıyla olur.. balkona ipe dizip as, kıpkırmızı kızarır :)

olur tabi tatlım... pul biber yeşil biberin kurutmasıyla olur.. balkona ipe dizip as, kıpkırmızı kızarır :)
Aaa cok guzel o zaman tekrar bakiyorum bu aksam yibe aci cikarsa bunu yapiyorum :)) peki bisiyler daha sorucam balkonda gunrste mi golgede mi durmali ? Birde bebim balkonum inanilmaz toz oluyo kuruttuklarimi nasil temizlicem sonra yikasam olmaz sanirim :)

ben hıc basından ayrılmadım tasar falan dıye :KK70: yaptıgıma yapacagıma pısman oldum dıyosun :) cıkarmakta zor olmustur gercekten umarım bı daha yapısında nefıs olur :)

yesıl bıber kırmızı olur mu gercekten ? hıc bılmıyordum :)
tesekkur ederım buyur gel bırlıkte yıyelım:KK48:
Yani öyle diyorum ama bu yıl biraz yapmayı düşünüyom şeftali reçelini yiyemedim içimde kaldı çok heves etmiştim inşallah bayramdan sonra yapacam daha şeftali yok piyasada yani bizim burada
Yok zor olmadı çamaşır deterjanı varya suyu kaynattım deterjandan bir çay bardağı kadar kattım sonra ılımaya bıraktım sonuç harika hatta tencere eskisinden bile parlak oldu aman ha aklınızın bi köşesinde bulunsun:KK66:

Yani öyle diyorum ama bu yıl biraz yapmayı düşünüyom şeftali reçelini yiyemedim içimde kaldı çok heves etmiştim inşallah bayramdan sonra yapacam daha şeftali yok piyasada yani bizim burada
Yok zor olmadı çamaşır deterjanı varya suyu kaynattım deterjandan bir çay bardağı kadar kattım sonra ılımaya bıraktım sonuç harika hatta tencere eskisinden bile parlak oldu aman ha aklınızın bi köşesinde bulunsun:KK66:
Aaa gercekten iyi bir bilgi sagol :) bizim burada dun cok boldu istanbuldayim ben :) dene tabi ben hic yemedim seftali burada hanimlar guzel demislerdi internettede yorumlar guzel :) cilek bulamadigim icin belki onu denerim :) tabi bir yandan da bitmez diye korkuyorum :)

Aaa cok guzel o zaman tekrar bakiyorum bu aksam yibe aci cikarsa bunu yapiyorum :)) peki bisiyler daha sorucam balkonda gunrste mi golgede mi durmali ? Birde bebim balkonum inanilmaz toz oluyo kuruttuklarimi nasil temizlicem sonra yikasam olmaz sanirim :)

güneş yada gölge farketmez.. ama güneş alırsa güzel kızarır..
gölgede hafif alacalı olur..

ben 3 kiloluk kavanoza yapıp buzdolabında saklayacaktım, yine de ekşir mi :KK57:
sen buzdolabında mı tutuyordun, o halde m ekşidi

Yani bozulma değilde böyle tadı ekşileşti sona doğru. Belki yoğurdun iyi değildir bilemiyorum. Dediğim gibi sona doğru pek beğenmedim.
Bu sene " sütlü biber turşusu" denilen kahvaltılığı yapmayı düşünüyorum.
Buna benziyor ama çok daha lezzetli geliyor bana.. Genelde sut ve peynirle yapılıyor ama sadece süt, tuz ve biberle yapılanı da varmış bugun tv.de duymuş annem. (Zaten peynir haline geldiği için bu karışıma peynir koymaya gerek yokmuş )

Yine peynirliden yaparım nasipse ama peynirsiniz olanı da denemek istiyorum.

Yani bozulma değilde böyle tadı ekşileşti sona doğru. Belki yoğurdun iyi değildir bilemiyorum. Dediğim gibi sona doğru pek beğenmedim.
Bu sene " sütlü biber turşusu" denilen kahvaltılığı yapmayı düşünüyorum.
Buna benziyor ama çok daha lezzetli geliyor bana.. Genelde sut ve peynirle yapılıyor ama sadece süt, tuz ve biberle yapılanı da varmış bugun tv.de duymuş annem. (Zaten peynir haline geldiği için bu karışıma peynir koymaya gerek yokmuş )

Yine peynirliden yaparım nasipse ama peynirsiniz olanı da denemek istiyorum.

ben çökelek süzme yoğurt ikilisinden yapmayı düşünüyorum... inşallah ekşime olmaz...
sütlüyü bende duydum, ama bu daha leziz gibi geliyo bana...

ben çökelek süzme yoğurt ikilisinden yapmayı düşünüyorum... inşallah ekşime olmaz...
sütlüyü bende duydum, ama bu daha leziz gibi geliyo bana...

Ben ikisinide tattım , sütlü daha hoş geldi. Paylaşırız burada nasipse, tekrardan lezzet olçumu yaparız.
Ben bir defa denedim , genelde bana geldi yedim :) senin yaptığını.

güneş yada gölge farketmez.. ama güneş alırsa güzel kızarır..
gölgede hafif alacalı olur..

hımm dızeyım ben en ıyısı ıpe sahurda tekrar cıkardım ama yok zehırdı resmen :) pekı bır soru daha :KK70: bıber cok acı ya pulbıberımde boyle cok aıcmı olacak yıne yıyemezsek bu sefer :KK70:

Kizlar konserve domates ve konserve biberli domatesi nasil yapiyorsunuz?

3 kilo domates
1 kilo biber

1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

Kavanoz ve yeni kapaklar

YAPILIŞI

Biberleri istediğimiz ebatta doğrayıp istenilen bir tava veya tencereye alarak yağ ilavesi ile kavuruyoruz daha sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekleyerek tuz ekliyoruz..Yarı şekilde pişecek olan menemenleri sıcak sıcak kavanoza boşaltıyoruz ,çok doldurmamaya dikkat edin..Kapağını sıkıca hemen kapatıyoruz..Ters çeviriyoruz..Tüm kavanozlar bitince üzerine bir örtü veya sofra bezi kapatarak 1 gün bekletiyoruz.Kapaklar ters olarak oda sıcaklığında saklayın..Daha sonra kapağı açılana kadar muhafaza ediyoruz.Afiyet olsun

Bu ölçü ile 15-18 kavanoz çıkıyor..

Domates sosunuda aynı şekil pişirip sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirip,birgün kapalı mayalandırıyorum..

10.JPG 11.JPG 12.JPG 13.JPG 14.JPG 15.JPG 16.JPG SAM_0099.JPG

Ne kadar zaman saklanabiliyor açılmadan biliyor musun ?

kış mevsimi ise ve dolapta ise üç ay dayanır demişti yapan arkadaşım...
kapağını açınca hemen bitirmeli miyiz onu bilmiyorum :KK51:

hımm dızeyım ben en ıyısı ıpe sahurda tekrar cıkardım ama yok zehırdı resmen :) pekı bır soru daha :KK70: bıber cok acı ya pulbıberımde boyle cok aıcmı olacak yıne yıyemezsek bu sefer :KK70:

bişey olmaz canım, pul biberi yemeklere zaten bir çimdik atıyoruz, onun acısından nolcak :KK48:

bende bugun kiraz marmelatı yaptım harika oldu :)

güle güle yiyin canım, :)

Kizlar konserve domates ve konserve biberli domatesi nasil yapiyorsunuz?

menemen için zaman var biraz daha, salçalık domatesler (bursa domatesi) henüz yok pazarlarda...
ağustos da falan tam zamanı...

kızlar geçen hafta vişnelerimin kurtlu çıkması hadisesi ile epey üzülmüştüm bütün vişneleri çöpe dökerken :)
neyse ki bugün pazardan tekrar aldım.. tabi bu sefer başka satıcıdan :KK70:
satan kadın kurt çıkarsa getir paranı iade edeyim dedi, okadar güveniyorum vişneme dedi.. bende aldım ve gerçekten bir tane bile kurt çıkmadı.. hemen saplarını ayıkladım, güzelce yıkadım, kavanozlarımı da yıkayıp kapaklarını hazırladım... yapılışını detaylı yazıyorum.. bu arada belirteyim, bu tarif çok kolay ve gerçekten herkese garantili tavsiye ederim.. annem de anneannemde hep senelerdir bu şekilde yaparlar..çocuklarınıza katkılı sağlıksız hazır meyve konsantresi içirmek yerine, evinizde mis gibi tertemiz, sağlıklı vişne suyu içirin :) işte tarif..;

3 buçuk kilo vişne ile yaptım ben,
vişneleri saplarından ayıklayıp güzelce yıkayın, kavanozlarınızın yarısına kadar vişneleri koyun..
ben 5 litrelik tencereyi ağzına kadar su doldurup kaynattım, su kaynadıktan sonra, 5 su bardağı şeker koyup birazcık daha kaynattım şeker iyice eridi...ocağın altını kapatmadan, bir cezve yardımıyla kavanozlarınızı bu kaynayan şerbetle doldurun, hiç beklemeden ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin, bir tepsiye sıralayın.. sabaha kadar hiç dokunmayın.. soğuduktan sonra vişne kompostolarınız hazır :)
afiyet olsun şimdiden...
NOT; az vişneden yapmak isteyen olursa , tencereye koyduğu her 1 litre su için 1 su bardağı şeker koysun.. aslında damak tadınıza göre şeker miktarını artırıp azaltabilirsiniz.. ben aşırı tatlı sevmiyorum...
1 kilo vişneden aşağı yukarı 5 kavanoz komposto çıkar...
anlamadığınız yerleri sorun seve seve anlatırım canlarım :)

X