- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Hmm Yağı çokmuş , denicem canım sağol
yağı çok değil canım,zaten içi biber dolu olduğu için, az bir yağ dökünce doluyo hemen,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hmm Yağı çokmuş , denicem canım sağol
Ellerine sağlık canımAfiyetle yersiniz inşaallahben konserve tutkunuyum nevom.. buzluğa atma işini pek sevmiyorum, bezelye barbunya vs gibi şeyler haricinde herşeyi kavanoza yaparım ben..genelde her sene yaptığım kompostolar şunlar.. şeftali, vişne erik komposto.. en az beşer kavanoz..
menemen 20 falan vardır heralde
acı sos üç beş kavanoz.. reçeller genelde ikişer kavanozu geçmez, çünkü reçel pek yenmez bizde.. misafir için yapaım genede evde bulunur... marmelat hastasıyız biz.. en ikişer kavanoz her meyvenin marmelatını yaparım.. şeftali kayısı erik dut çilek.. bu sene kirazın bile marmelatını yaptım :) çok seviyorum kış için bişeyler yapmayı.. bilhassa kavanozda..
kurutma işini sağolsun kayınvalidem birazz veriyor, genelde fasülye biber patlıcan kabak ve kayısı kurutur...
bu sene rica edecem kendisinden dolma biber kurutmasını :) çok güzel oluyo mis gibi kokuyo kışın yerken .. bizim burda yani konyada kış hazırlığı ayrı bir telaş.. ama kışın sebze meyve almayız ... kış sebzeleri hariç tabi :)
birçok arkadaşım patlıcan kabak domates vs alır kışın, ben geçtiğimiz kış bir tane bile almış değilim.. herşeyi konserve ve kurutmalık kullanırım...
Ellerine sağlık canımAfiyetle yersiniz inşaallah
Menemen yapıyorum bende çok güzel oluyor..Reçeli benden başka yiyen olmadığı için pek yapmıyorum yapsamda 1 kavanoz hepsinden
Bende kışın kış sebzeleri dışında sebze almam yaptıklarım mayıs ayına kadar yeter sonra 1-2 hafta daha idare edip öyle başlarım almayaYazında sadece yaz sebze ve meyveleri
Patlıcan,biber ve fasulyeyi bende kurutuyorum.Dolması çok güzel oluyor kışın
Yazık hepsi hormon ve sağlıksız özellikle çocuklarda erken ergenliğe neden oluyor
Bizde sucuk,sosis,meyve suyu,kola,hazır çorba vs de kullanılmaz
Tarhanada yapıyorum her yıl olmasadaMalatya'ya gidip geldiğim için zamanını kaçırıyorum..
Yer olsa salçada yapsak ne güzel olur
Sağlıklı beslenmeye,beslemeye çalışıyorumtam benlikmişsin nevom :) bzim eve de hazır çorb meyve suyu sosis salam vs girmez... sadece sucuk alırız, onu da tanıdık kasaptan...aynen öyle herşey artık hormonlu.. allah evlatlarımızı da bizi de korusun.. aslında elimizde hrşey ama kolaya kaçıyoruz...
tarhanamı sağolsun kv veriyor.. vermediği zamanlar da köyümüzde yapan teyzelerden parayla alıyorum...salçamı da verir kv, bu sene turşuya çok ağrılık verecem inşallah, eşim bayılıyor her sofraya koydurur.. beşer kiloluk bidonlara beş adet yapmıştım o bile yetmedi düşün
bu sene iki üç bidon daha fazla yapacam nasipse.. ben birde salamura biber yapıyorum, hiç yaptın mı sen? dolma biberi kavanoza tuzlu suya salamura kuruyorum, kışın çıkarıp dolma dolduruyorum :) tavsiye ederim.. çok sağlıklı o da..
normal biberlerden de yapıyorum, sivri biber yada çarliston falan.. güzelce ayıklayıp dolduruyorum kavanozlar, ve tuzlu su dolduruyorum... kışın çıkarıp kullanıyorum azcık yağda tavada kızartması çok güzel oluyor. üzerine domates sosu veya sarımsaklı yoğurt :) miss
geçen sene ilk kez denemiştim, keşke daha çok yapsaymışım hemen bitti
bu sene daha ağırlık vericem inşallah... burada da paylaşırım yaptıkça..
Konyanın bi ilçesindeyim canım aslende konyalıyım neyse..canım dolaptan çıkardığın şeyleri, (et hariç) çözdürmeden kullanacaksın...çözdürürsen pörsür...,
canım ben genelde göz kararı yaparım ama şöyle tarif edeyim anlatabilirsem, bir litrelik kavanoza, 4'de 1'i kadar sirke, geri kalan üst kısmını yağ doldur.. ağzına kadar yağ dolacak ki yaşasın.. yoksa borlanır..Konyanın
tuzu da az koy... kendi damak tadına orantıla... sarımsak da üç dört diş yeter...
daha zamanı var ama biberin, acele etme.. yaz sonunda salça zamanı yapılır o.. şimdiki biberler hormonludur muhtemelen...
hoşgeldin tatlım, tabiki olabiliriz
Sağlıklı beslenmeye,beslemeye çalışıyorum
Sucuğu kendim şöyle yapıyorumKıymaya baharat,sarmısak koyup yoğuruyorum 1 gece bekletip sonra şekil veriyorum.. streçle sucuk şekli veriyorum dolap poşetlerine koyup buzluğaKullanmadan 5-10 dakika önce çıkartıp kullanıyorum..Pizza,tost ve sucuklu yumurta gayet güzel oluyor..
Turşu bende çok yapıyorum bu kış 6 bidon yaptım çoktan bittiBirde biber domates sos yapıyorum..
Hiç denemedim tuzlu sudaSen yapınca tarif ver bizde yapalım
Konyanın bi ilçesindeyim canım aslende konyalıyım neyse..
Hazırlıklara bende başlayacağım bende dolaba atmaya bayılırım konserve işi hiç bana göre değil
Geçen sene bahçemizden 10 kilo vişne koymuştum 15 kiloya yakında erik koymuştum fasülye de bahçede domates biber semiz otu doldurmuştum kayısımızda var ama malum hava şartlarıdnan dolayı olmuyor 3 senedir
Ama gel gör ki bu yıl yazdığım vişne ve erik yok bahçede ancak alabilirsek öyle atacağız
Yaprak kendi bağımızdan topkluyoz bu sende topladık eskiden salamura yapardık çok tuzlu olurdu ben yiyemezdim ama şimdi sıcak suyla ısladıktan sonra süzüp poşetlere katıp atıyom dolaba dolab benim elim ayağım
Reçel konusuna hiç gelmeyelim 28 senelik ömrümde 2 kez reçel yaptım hepsi sonu hüsran oldu aslında evdede pek yiyen yok ama
Konyanın bi ilçesindeyim canım aslende konyalıyım neyse..
Hazırlıklara bende başlayacağım bende dolaba atmaya bayılırım konserve işi hiç bana göre değil
Geçen sene bahçemizden 10 kilo vişne koymuştum 15 kiloya yakında erik koymuştum fasülye de bahçede domates biber semiz otu doldurmuştum kayısımızda var ama malum hava şartlarıdnan dolayı olmuyor 3 senedir
Ama gel gör ki bu yıl yazdığım vişne ve erik yok bahçede ancak alabilirsek öyle atacağız
Yaprak kendi bağımızdan topkluyoz bu sende topladık eskiden salamura yapardık çok tuzlu olurdu ben yiyemezdim ama şimdi sıcak suyla ısladıktan sonra süzüp poşetlere katıp atıyom dolaba dolab benim elim ayağım
Reçel konusuna hiç gelmeyelim 28 senelik ömrümde 2 kez reçel yaptım hepsi sonu hüsran oldu aslında evdede pek yiyen yok ama
Sağlıklı beslenmeye,beslemeye çalışıyorum
Sucuğu kendim şöyle yapıyorumKıymaya baharat,sarmısak koyup yoğuruyorum 1 gece bekletip sonra şekil veriyorum.. streçle sucuk şekli veriyorum dolap poşetlerine koyup buzluğaKullanmadan 5-10 dakika önce çıkartıp kullanıyorum..Pizza,tost ve sucuklu yumurta gayet güzel oluyor..
Turşu bende çok yapıyorum bu kış 6 bidon yaptım çoktan bittiBirde biber domates sos yapıyorum..
Hiç denemedim tuzlu sudaSen yapınca tarif ver bizde yapalım
Attım size özel mesajaynı yaştaymışız canım bende 28 yaşındayım :) bu arada konyanın hangi ilçesindesin bana özelden yazabilirmisin? bende ilçesindeyim...
Canım sarımsak,kimyon,yedi türlü,pulbiber ve çok az biber salçası koyuyorum yada hazır baharat alıyorum aktardanÇocuklar alıştı 2-3 yıldır hiç hazır almadımsucuğu hiç denemedim canım hangi baharatları koyuyorsun içine yazabilirmisin, bende bi deniyim, beğenirlerse bende hazır almam artık...:)
tamam zaten herşeyi paylaşıcam buraya canım.. bayram sonunda kolları sıvayıp girişecem herşeye.. biber salamuraları çok harika bişey , deneyince hak vereceksin :) kışın elinin altında hazır yemekler olması çok güzel bi duygu...
Canım sarımsak,kimyon,yedi türlü,pulbiber ve çok az biber salçası koyuyorum yada hazır baharat alıyorum aktardanÇocuklar alıştı 2-3 yıldır hiç hazır almadım
Tamam sabırsızlıkla bekliyorum
Yaparsam ekleyeyim canımbende deneyeceğim inşallah canım, eşim hazır şeyleri sevmez zaten eminim oda çok beğenecek..
hayır soğuk suya sokmuyorumYa süpersin. Çok mantıklı. Teşekkür ederim. Peki sonradan sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk suya sokacak mıyız şoklamak için.
Domatesleri çiğ mi koyuyorsun içine ?
ben konserve tutkunuyum nevom.. buzluğa atma işini pek sevmiyorum, bezelye barbunya vs gibi şeyler haricinde herşeyi kavanoza yaparım ben..genelde her sene yaptığım kompostolar şunlar.. şeftali, vişne erik komposto.. en az beşer kavanoz..
menemen 20 falan vardır heralde
acı sos üç beş kavanoz.. reçeller genelde ikişer kavanozu geçmez, çünkü reçel pek yenmez bizde.. misafir için yapaım genede evde bulunur... marmelat hastasıyız biz.. en ikişer kavanoz her meyvenin marmelatını yaparım.. şeftali kayısı erik dut çilek.. bu sene kirazın bile marmelatını yaptım :) çok seviyorum kış için bişeyler yapmayı.. bilhassa kavanozda..
kurutma işini sağolsun kayınvalidem birazz veriyor, genelde fasülye biber patlıcan kabak ve kayısı kurutur...
bu sene rica edecem kendisinden dolma biber kurutmasını :) çok güzel oluyo mis gibi kokuyo kışın yerken .. bizim burda yani konyada kış hazırlığı ayrı bir telaş.. ama kışın sebze meyve almayız ... kış sebzeleri hariç tabi :)
birçok arkadaşım patlıcan kabak domates vs alır kışın, ben geçtiğimiz kış bir tane bile almış değilim.. herşeyi konserve ve kurutmalık kullanırım...
2 şeftali 7-8 erik tarifine ne kadar su şeker koyuyorsun?
herkese merhaba bu arada :) konuyu takipteyim. bu sene doldurcam dolabımı
Şekeri yarım su bardağından az fazla koyuyorum çok şekerli sevmiyorum ben. Yani normal şeker ölçüsünden herzaman az ölçüde yapıyoum suyu ise iki buçuk su bardağı yetiyor buna.2 şeftali 7-8 erik tarifine ne kadar su şeker koyuyorsun?
2 şeftali 7-8 erik tarifine ne kadar su şeker koyuyorsun?
Şekeri yarım su bardağından az fazla koyuyorum çok şekerli sevmiyorum ben. Yani normal şeker ölçüsünden herzaman az ölçüde yapıyoum suyu ise iki buçuk su bardağı yetiyor buna.2 şeftali 7-8 erik tarifine ne kadar su şeker koyuyorsun?
cacıkta kullanıyorum güzel oluyoCanım semiz otu ve naneyi cacıkda kullansan çözdürmeden direk yoğurtla buluştursan çok güzel oluyor dene bi bu sıcak mükemmel oluyor ben kışında yaptım yedim göz kararı ayarı ile yap bi bide çözdürmeden kullan yemeğini de yapacaksın çünkü çözüldümü dolap kokusu çalıyor ister istemez
salatasını seviyorum, salatanın içindede çözüldüğü için pörsüyocanım dolaptan çıkardığın şeyleri, (et hariç) çözdürmeden kullanacaksın...çözdürürsen pörsür...,