[oh oh oh maşallah kızlar :) coşmuş buralar... çok sevindim ne güzel kaynaşmışsınız, tarifler konuşulmuş, erik marmelatı görüyorum :) elinize sağlık şimdiden... bugün pazara gittim, çok şükür vişne bulabildim.. kilosu 3 liradan iki kilo aldım, ama çok yorgundum bugün yapamadım kompostoyu, yarın inşallah nasipse..vişne zamanı geçmeye yakın haberiniz olsun.. çilek düşünenler de elini çabuk tutsun... eriklercışmuş pazarda.. haftaya erik almayı düşünüyorum kısmetse...
barbunya sormuştu biriniz, ismini unuttum kusura bakmasın :) baktım pazarda yoktu bu hafta... olsaydı bende alacaktım buzluğa atmak için...
teşekkürler canım hoşgeldin aramıza, vişneyi buzluğa atmak mantıklı ama ben buzluğu doldurmamak için genelde kavanozları değerlendiriyorum.. kış ortasında vişneleri çıkarıp hoşaf yapabilirsin ama reçel olurmu bilemiyorum, malum reçel için çekirdeklerinin çıkması lazım...buzunu çözünce çıkarmaya kalksan da ezilir, istersen marmelat yapabilirsin ama :)
bende buzluk fasülyesini hiç sevmiorum, pişmiyo ve tadı buz kokuyo :)
kurutmak en mantıklısı, bu sene kurutmayı düşünüyorum...
bende yarın yapacam nasipse vişneyi aldım, komposto yapımı için yarını bekleyin kızlar :) çok pratik ve çocuk oyuncağı kadar kolay bir tarifim var...
teşekkürler canım, turşuların zamanı daha var, azcık bekleyeceksin, her çeşit turşu yapacağız inşallah,..:)
hoşgeldin canım sorduğun kabahat sefa getirdin, annene kaynanana seve seve hava atma taktikleri öğretilir itina ile
geçen yıl kayısı kurutmuştum ben balkonda, çok da güzl oldu...hatta birkaç gün önce hoşaf yapmıştım kuru kayısıdan iftar için.. aklıma gelseydi koyardım buraya.. sende mutlaka kurut kendin...hazır alma...
harikasın canım eline sağlık.. tadına baktınmı nasıl olmuş? erik haftaya almayı dşünüyorum bende inşallh