Evimizde bereketsizlik var

480 çok değilki bunun deterjanı özel ihtiyaçlarıda var bir yiyecek için yaşamıyoruz sonuçta
birde dediğiniz 1 aylık bizim bile bazen 350-370 tutuyo aylık alışverişimiz ama kuru gıda deterjan 3 ay yetecek kdr alıyoruz
diğer aylar daha rahat oluyo sonra
misafiriniz çok yoksa aylık alın herşeyden azar azar daha rahat edersiniz ama malesef ihtiyaçlar hiç bitmiyo
alışverişten kısmak mantıksız israf edilmediği sürece
birikim uğruna yapmayın lütfen

Mutfak alışverişi için indirim takibi yapmak en mantıklısı olacaktır, yani sadece migros a bağlı kalmayın derim

Biz de bu sene egeli bir tanıdığımızın köylülerinden aldık, kendi zeytinlerinden kendileri için ürettikleri yağdan aldık, kilosu 20 tl. Marketlerde de bilindik bazı markaların da o fiyattan var ama biz güvendiğimiz için onlardan almayı tercih ettik. Daha düşük fiyata ancak tanıdık için indirim yapılırsa olur bence.

sen zaten cevaplamışsın canım yaaa

MİĞROS

480 tl bana pek fazla gelmedi niyeyse.. zira hele ki migrostan alisveris yapiyorsaniz 3 parca bisey 100 tl tutuyor zaten..
benim de 480 olaydi iyiydi, bir turlu dusuremedik, takipteyim...

Herşey ateş pahası biz genelde bimden alışveriş yaparız en ucuz marketlerden bi giriyoruz üçbeş şey alıyoruz 100 tl bizde 2 kişiyiz

Tabıkı gercek zeytınyagı eminim cunku bızım zeytınlılıgımız zeytınını kuzenım soğuk sıkım yapıyor hem yıyoruz hem zeytıntaglı sabun yapıyoruz cunku babam zeytıntaglı sabun imalatcısı
Yani asiti tadı rengi kokusundan hangı marka hangı sehır olursa olsun gercek zeytınyagını ayırt edebılırız içinde bulundugumuzdan
Belki sehırden sehıre degısıyordur elden ele gecınce fıyat degısıyodur bılemıyorum

Hayat pahalı.

Biz salcamizi, baharatlarimizi , kuruluklarımızı, recellerimizi,tursularımızı yazdan yaparız.

Dut pekmezimizi , balımızı, tahinizmizi, teneke zeytin yağimizi , kabuklu ceviz , fıstık,pestil, köme vs sonbaharda toptan aliriz.

Esim, sucugu katkisiz dayisinin kasabinda yaptirir memlekete gelmeden .

Yine patates ve kuru soğan çuvallarla sonbaharda alırız.

Zeytini alır acısını çıkarır tuzlu suyunu yaparız. Yeşil zeytini tek tek kırar. Acısını çıkarır salamurasini yaparız. Yağlı peyniri sonbaharda annem tuzlu suya basar , cıvıl peyniri çökelekle bidonlara basar. Sonbaharda tereyağını da toptan alır eritir dolabımıza koyarız .

Buzlukta taze fasulye , bamya, bezelye, lahana(dolma için ) , dolmalık biber, karnıyarık patlıcan , közlenmis biber , mısır vs herşeyi atarız.

Yoğurdu evde kendim mayalarim. Paket gıda pek almam.

Yine de aylık çok fazla harcıyoruz. Allah geliri az olanlara yardım etsin.

Bir de ben yazayim tam olsun: 480 tl lik mutfak alisverisinin nesi cok anlamadim? Asil nasil bu kadar cok az harcama yaptigini anlatmalisin.

Niye marketten aliyorsunuz ki zyagini orda pahali olur egedeyim elden 15 tl ye aliyorum hemde dogal

Degil mi halbukı üretıcısınde cok ucuz zeytın yag konusunda cok bereketlı marketlerde zeytını bıle hamken alıp boyayıp halka temız dıye pahalı satıyorlar
Dogal zeytının cekırdegı kahverengıdır ama ne hıkmetse market zeytınlerının cekırdegı sıyah

Benim eşim Antep'den iki gün önce tenekesini 350 liraya aldı.

Benim eşim Antep'den iki gün önce tenekesini 350 liraya aldı.
Dogrudur ama Kac kglık teneke
buyuk boy tenekenın fıyatı 320 ıle 370 tl dir soguk _ sıcak sıkım yesil olgun ham temız _ kırlı zeytın farkıyla satıcılar satıyorlar dogru

Son düzenleme:
bencede cok degil bizde 3 kisiyiz 500 liranin altina dusmez bazenn600-700 oldugu bile oluo ama ben hep ayni yerden almiorum mesela bakliyat, havlu pecete kendi kullancagimiz pecete islak mendil, suzme yogurt ve baharati bimden alirim deterjan aldigim ay fatura patlio onda da deterjani beyazlar icin olani ariel alirim renklilere daha ucuz siradan bise aliorum 9 kiloluk aliorum baya gidio bana hergun makine calismasina ragmen zeytin peynir asagi yukari her yerde ayni zaten kisacasi bu zamanda 500 lira mutfaga hic bise bi mercimek olmus 13-14 lira pirinc 16-17 lira seker aycicek yagi bi de un aldimi kafadan 100 oldu hayat pahali ne yazikki

Bana da az geldi. Paramızın artık bir değeri yok o yüzden her şey ateş pahası. Ha Migros vsden almayın sizi sarsıyorsa madem. Bim vs gidin. Bim kendi ürünlerini ürettiği için daha sağlıklı hatta.

çok değil hayat zaten pahalı. yazan oldu mu bilmiyorum alışverişe listeyle çıkın ve listeye uyun.
açlık sınırı zaten bin liranın üzerinde.
market alışverişimde indirimli ürünleri ve indirim günlerini tercih ediyorum ve mutlaka fiyat karşılaştırması yapıyorum. herşeyimi tek marketten alıp çıkmak bana artık lüks oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…