- Konu Sahibi esraylmz03
-
15 kg saf zeytinyağının, ülkemizde 150 lira olması şaşırtıcı.. Ya üreticisiniz? yada zeytinyağı yerine başka bir yağ alıyorsunuz..Ay şaka gıbı
Biz 15 kg saf zeytınyagına teneke fıyaatına 150tl verıyoruz
2 litreye 70tl verırken insan kalp krızı gecırır yahu
Bence yagları yerınden almak lazım antep veya ege bölgesi gibi cok farkedıyor
Eğer bim varsa oradan yapın alışveriş küçük boy almayın mesela 1 kg yerine 2 kg bulgur alın yoğurt alıyorsanız 2 yerine 5 kg alın küçük paketlerde kilo farkı çok oluyor detetjan-temizlik malzemesi bunları büyük alın büyük boy 9-10 kg mesela tuvalet kağıdı vs en büyük boylarını alın bunlar uzun süre gider.Salçayı hazır alıyorsanız küçük kavanozdan almayın büyük 5 kg bidonlarından alın.Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
Üretıcısınden alıyorum dırek fabrıkasından hıc marketden yag almam alsam tahlıle gondermekten yıyemem15 kg saf zeytinyağının, ülkemizde 150 lira olması şaşırtıcı.. Ya üreticisiniz? yada zeytinyağı yerine başka bir yağ alıyorsunuz..
Evet ben de egeliyim, bizim de evlerde direkt birinci üreticiden işlenmemiş yağ girer en aşağı kilosu 15 lira. Onlar asitli ve kötü yağlar elbette. 20 yi gözden çıkarmak gerekiyor bekletilmiş, asit oranı az bir yağ için. Bunlar köylüden, yağını kendi sıkan üreticiden alınan fiyat. Markette, işlenmiş yağın kilosu 25 lira en düşük.15 kg saf zeytinyağının, ülkemizde 150 lira olması şaşırtıcı.. Ya üreticisiniz? yada zeytinyağı yerine başka bir yağ alıyorsunuz..
Kabak musakka pirinç pilavı yedik dün bugün kuru fasulye pilav yanın da şehriye çorbası bu şekilde yaniHer gün ne yemek yapıyorsunuz misal? Sıradan şeyler yiyoruz demişsiniz, menünüzde neler oluyor çoğunlukla?
Valla bende direkt üreticiden alıyorum.. Bana dediği şu; abla zeytin yağı 10 liradan başlıyor 25 liraya kadar çıkıyor.Üretıcısınden alıyorum dırek fabrıkasından hıc marketden yag almam alsam tahlıle gondermekten yıyememyapılan hileler akla hayale sığmıyor biz bu işlerle ilgilenıyoruz dırek üretıcısını bulmak lazım veya boyle getırten yerler oluyor buna ozel dukkanlar ordan almak lazım imkan varsa tabi
Menüleriniz de çok sağlıklı ne güzel. Kahvaltılıklar çok tutuyor arkadaşların dediği gibi. Bir de temizlik malzemeleri. Ama aylık masrafınız çok değil gibi. Evde pirinç de bitecek, yağ da, kuru fasulye de. Bunlar zaten ucuz şeyler değil. Et fiyatına ulaştılar neredeyse.Kabak musakka pirinç pilavı yedik dün bugün kuru fasulye pilav yanın da şehriye çorbası bu şekilde yani
Doğru haklısınızMenüleriniz de çok sağlıklı ne güzel. Kahvaltılıklar çok tutuyor arkadaşların dediği gibi. Bir de temizlik malzemeleri. Ama aylık masrafınız çok değil gibi. Evde pirinç de bitecek, yağ da, kuru fasulye de. Bunlar zaten ucuz şeyler değil. Et fiyatına ulaştılar neredeyse.
Niye marketten aliyorsunuz ki zyagini orda pahali olur egedeyim elden 15 tl ye aliyorum hemde dogalGerçekten her şey aşırı pahalı olmuş.2 litre sızma zeytinyağı 65-70 lira ya düşünebiliyor musunuz.Yani şöyle üç beş parça alınca garanti 100 gidiyo o yüzden Allah yardımcımız olsun
Migrosta sebze meyve aşırı pahalı kesinlikle pazar ve ya manvadan alın bunları.
Ayrıca migros sanal markette 150 tl üstüne 35 tl indirim var onları kullanabilirsiniz.
Ben de aydınlı yım. Ama yıllarca kocaeli de yaşadım o süre zarfında maalesef marketten almıştımNiye marketten aliyorsunuz ki zyagini orda pahali olur egedeyim elden 15 tl ye aliyorum hemde dogal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?