Evimizde bereketsizlik var

Iki haftadır evde yalnızım.
Kahvaltı çok severim.
Kahvalticiya gittim. Aldıklarım; yumurta, keçi peyniri, otlu peynir, yoğurt, kavurma, kaymak, peynir helvası, badem, kuru üzüm, kuru kayısı.
110 lira tuttu.
Bir kişinin sadece 2 haftalik (belki o kadar bile gitmez) kahvalti masrafı bu kadar.

Yani 450 lira az bile. Hayat gerçekten pahali.

Bim ve a101 gibi yerlerden çok nadir alışveriş yaparım. Markaya önem veriyorum. Bilmediğim unu yağı peyniri alamiyorum.

Gerçi karnabahar pişirdim. Bir tencere yemeğin masrafı 4 lira tuttu :))) şaşırdım. Sebzeler ucuz sadece.

Pahalı olan şeyler herkesin de dediği gibi deterjan, temizlik ürünleri vs.

15 kg saf zeytinyağının, ülkemizde 150 lira olması şaşırtıcı.. Ya üreticisiniz? yada zeytinyağı yerine başka bir yağ alıyorsunuz..

Her gün ne yemek yapıyorsunuz misal? Sıradan şeyler yiyoruz demişsiniz, menünüzde neler oluyor çoğunlukla?

Eğer bim varsa oradan yapın alışveriş küçük boy almayın mesela 1 kg yerine 2 kg bulgur alın yoğurt alıyorsanız 2 yerine 5 kg alın küçük paketlerde kilo farkı çok oluyor detetjan-temizlik malzemesi bunları büyük alın büyük boy 9-10 kg mesela tuvalet kağıdı vs en büyük boylarını alın bunlar uzun süre gider.Salçayı hazır alıyorsanız küçük kavanozdan almayın büyük 5 kg bidonlarından alın.

Sebzeyi -meyveyi pazardan alın market-pazar fiyatı fark ediyor.

15 kg saf zeytinyağının, ülkemizde 150 lira olması şaşırtıcı.. Ya üreticisiniz? yada zeytinyağı yerine başka bir yağ alıyorsunuz..
Üretıcısınden alıyorum dırek fabrıkasından hıc marketden yag almam alsam tahlıle gondermekten yıyemem yapılan hileler akla hayale sığmıyor biz bu işlerle ilgilenıyoruz dırek üretıcısını bulmak lazım veya boyle getırten yerler oluyor buna ozel dukkanlar ordan almak lazım imkan varsa tabi

Evet ben de egeliyim, bizim de evlerde direkt birinci üreticiden işlenmemiş yağ girer en aşağı kilosu 15 lira. Onlar asitli ve kötü yağlar elbette. 20 yi gözden çıkarmak gerekiyor bekletilmiş, asit oranı az bir yağ için. Bunlar köylüden, yağını kendi sıkan üreticiden alınan fiyat. Markette, işlenmiş yağın kilosu 25 lira en düşük.

480 tlnin neresi çok bir ay için.valla biz geçen 4 poşete 211 l para verdik.bunun içinde et sucuk kıyma yağ salça hiç bişey yok.yani temel gıda diyebileceğim hiççç bişey yok.migrosta pahalı bi market.

Valla bende direkt üreticiden alıyorum.. Bana dediği şu; abla zeytin yağı 10 liradan başlıyor 25 liraya kadar çıkıyor.
10 liralık zeytinyağlarını başka yağlarla karıştırdıklarını kendi ağzı ile söylüyor ki.. Bu sene en kötü zeytinin kilosu 4 liradan başlıyordu.. 2,5 kilo zeytinden de bir kilo yağ malesef çıkamaz...
Umarım kullandığınız, gerçek zeytin yağıdır..

Kabak musakka pirinç pilavı yedik dün bugün kuru fasulye pilav yanın da şehriye çorbası bu şekilde yani
Menüleriniz de çok sağlıklı ne güzel. Kahvaltılıklar çok tutuyor arkadaşların dediği gibi. Bir de temizlik malzemeleri. Ama aylık masrafınız çok değil gibi. Evde pirinç de bitecek, yağ da, kuru fasulye de. Bunlar zaten ucuz şeyler değil. Et fiyatına ulaştılar neredeyse.

Doğru haklısınız

Niye marketten aliyorsunuz ki zyagini orda pahali olur egedeyim elden 15 tl ye aliyorum hemde dogal

Ay ne güzel ben sızma zeytinyağından başka zeyinyağı kullanmam.Tariş sızma kullanıyorum ve çok seviyoruz ama çok pahalı ya.Benim asıl üzüldüğüm ve hep söylediğim konu zeytin ülkesiyiz ama en pahalı zeytini zeytinyağını biz yiyoruz yazık bu ülkenin insanlarına.Ama üreticiden almak daha uygun tabiki bu konuyu araştıracağım:)

Niye marketten aliyorsunuz ki zyagini orda pahali olur egedeyim elden 15 tl ye aliyorum hemde dogal
Ben de aydınlı yım. Ama yıllarca kocaeli de yaşadım o süre zarfında maalesef marketten almıştım şimdi aydın dayım mutfak dolaplarımoz zeytinyağı dolu. Buradaki bolluk oralarda yok. İyi bir zeytinyağı istanbul da arkadaşın dediği gibi organik üretim etiketiyle satılıyorsa fiyatı şişiriyorlar. 70 i buluyor. Yoksa burada yerlilerimiz pazarda 15 e satıyor zeytinyağını, istanbullu alıp, allayıp pullayıp 30 a kakalıyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…