• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde bereketsizlik var

çok değil hayat zaten pahalı. yazan oldu mu bilmiyorum alışverişe listeyle çıkın ve listeye uyun.
açlık sınırı zaten bin liranın üzerinde.
market alışverişimde indirimli ürünleri ve indirim günlerini tercih ediyorum ve mutlaka fiyat karşılaştırması yapıyorum. herşeyimi tek marketten alıp çıkmak bana artık lüks oldu.

+1
Hayat cok pahali

Alırken 35 gördüğünüz kasada 45 olarak geciveriyor .Market taktiklerindendir
Fişlerinizi kontrol edin :kahve:

Alırken 35 gördüğünüz kasada 45 olarak geciveriyor .Market taktiklerindendir
Fişlerinizi kontrol edin :kahve:
Ayneen
Basıma 3 kere geldi
3.de dırek mudurle gorustum burda farklı kasada farklı tuketıcı hakkı falan deyınce adam o urunun parasını ıade ettıgı gıbı hıc parasınıda almadı
Arastırdım ogrendım kı gordugumuz neyse kasada o olmak zorundaymıs tuketıcının yasal hakkıymıs o urunun durumuna gore ya gordugun fıyat ya ucretsız alırmıssın
Bızdekı mevzu calısanın fıyat etıketını kaydırmasıymıs
Ama ne hıkmetse 3 kere yasadım aynı marketde

Ayneen
Basıma 3 kere geldi
3.de dırek mudurle gorustum burda farklı kasada farklı tuketıcı hakkı falan deyınce adam o urunun parasını ıade ettıgı gıbı hıc parasınıda almadı
Arastırdım ogrendım kı gordugumuz neyse kasada o olmak zorundaymıs tuketıcının yasal hakkıymıs o urunun durumuna gore ya gordugun fıyat ya ucretsız alırmıssın
Bızdekı mevzu calısanın fıyat etıketını kaydırmasıymıs
Ama ne hıkmetse 3 kere yasadım aynı marketde
A tabiii bir de şu var ; "eski etiket kaldırmayı unutmuşuz" ....:KK14:
E bana ne ki bundan ....

Bizim yaşadığımız yerde migros falan yok , şok ,A101,bim sadece. Kalem kalem yazmadım ama temel ihtiyaç olarak bundan az tutuyordur gibime geliyor. Deterjan (cif, domestos,yağ çöz falan,çamaşır deterjanı, yumuşatıcı ) bana 6 ay gidiyor ama mümkün olduğunca az kullanıyorum zararlı olduğu için.
Temel ihtiyaçta en büyük harcama deterjana oluyordur sanki.
Yine de çok anormal bir harcama değil ama 480.

Geçen sebze yemeklik meyve falan alalım dedik eşimle fiyatları görünce biz böyle :KK57: çoğu şeyi almadık bu sene çok kar soğuk yaptı etkisi büyük sebze meyve de
ay ben gramla alıyorum
250 gr kış kabağı aldım yarım kılo pırasa 400 gram et 3 gun bunları döndürerek yedik
Bugunde brokoli var
En ıyısı semt pazarı ordan uygun taze alıyorum marketdekıler pahalı ve nıyeyse lezzetsiz

Bence gayet normal bir meblağ. Gerçek enflasyon çift hanelerde ve tükettiğimiz her şeyi doğrudan etkileyen dolar 3.70'den aşağı inmiyor. Bu şartlarda mutfak masrafının her ay daha da fazla artması normal.

ay ben gramla alıyorum
250 gr kış kabağı aldım yarım kılo pırasa 400 gram et 3 gun bunları döndürerek yedik
Bugunde brokoli var
En ıyısı semt pazarı ordan uygun taze alıyotum marketdekıler pahalı ve nıyeyse lezzetsiz
Hazır gıdalar bu aralar daha ucuza geliyor sanki :70:
Bu pahalılıkla ne yapacağız bilmiyorum valla :(

Dün 1 paket mercimek için 13 tl öderken ben de sorguladim hayatı :)
Hersey çok pahalı son dönemde özellikle..
Hele istanbulda..

Ben de mercimekten takip etmeye çalışıyorum hayat pahalılığını :)) Eğer açık baklagil satan güvenilir bir yer biliyorsanız kilosu 7-8 liraya kadar iniyor.

Ben de mercimekten takip etmeye çalışıyorum hayat pahalılığını :)) Eğer açık baklagil satan güvenilir bir yer biliyorsanız kilosu 7-8 liraya kadar iniyor.
Kesinlikle aktarda daha uygun
Ama gecen gun aklımda bı soru isaretı olustu sankı aldıgım kuru fasulye ve nohut gecen seneden kalma gıbıydı
Hos marketdekıler ne kadar guvenılır oda var

Cıkardıgım sonuc
Balkonda buyuk leğenler içinde mevsımıne gore domates bıber taze fasulye sogan maydonoz çilek nane yetıstırmelıyız

Kesinlikle aktarda daha uygun
Ama gecen gun aklımda bı soru isaretı olustu sankı aldıgım kuru fasulye ve nohut gecen seneden kalma gıbıydı
Hos marketdekıler ne kadar guvenılır oda var

Evet açık baklagilde en büyük sıkıntı tarihini bilememek. Paketli ürünlerde tarih yazıyor artık ne kadar doğruysa.

Back
X