• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde bereketsizlik var

Migros uygulamamdan baktim son 10 gunde 250 tl civari harcamisim et sebze pirinc ana yemeklik seyler yok bunlarin icinde sadece uzun gidecek toz deterjan var ve sadece migros diger yerlerden aldiklarimi bilmiyorum ne kadar harcadim :olamaz:
Moralim bozuldu :olamaz:

Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
alısveris yaparken fiyatı arttıtan marketlerde arabaya atılan kozmetik ve bakım ürünleri oluyor haberiniz olsun :)

Bizde iki kişiyiz aylık et hariç pek yemeyiz genelde memleketten annem gönderir 150 tele tutar adeseden alışveriş yaparız bizde esimle mesela arkadaş yazmış bende bulaşık deterjani alirim 4 ay kullanırım yada tuvalet kağıdı 3 aydır kullanıyorum onun gibi ekonomik olanları alıyorum daha cok kullanacaklarimi

Arada bu kadar market alışverişi olabiliyor.
mesela yag vs hepsi aynı anda tükenebiliyor.
bizim genelde 100-200 arası tutardı
abur cubura sardık bu aralar
bide bebek için harcama oluyor.
yani 400 bize göre normal

Ac karnina gitmeyin alisverise.
Ayrica hergun " bugun su eksikti" diyip markete gitmek yerine toplu alis veris yapin. Mesela her hafta sonu cumartesi.
Bu hem masraflari azaltiyor hemde evde dolabin arkasindaki urunleride kullanmanizi sagliyor son kullanma tarihi gelmeden.

%10 koy Migros' tan alışveriş yapıyorsan.. Bim, A101, Carrefour vs. mağazalarda gayet güzel indirimler oluyor. Bu saydığım mağazaların hepsine uğrar fiyatlara bakarım nerede hangisi uygunsa ondan alışveriş yaparım. Gördüğüm kadarıyla bayanların %90' ı alışveriş yapmayı bilmiyor, daha doğrusu içlerinde hiç bir çaba yok ekonomik alışveriş konusunda.

Biz de aynı dertden muzdariptik ancak alışveriş yaptigimiz marketleri değiştirdik. Artık Migros dan değil bizim marketten alışveriş yapıyoruz toptan fiyatına daha uygun hem daha bereketli. Bi de hep büyük boyları tercih ediyoruz aldığımız şey uzunca bi süre gidiyor. Sebze alışverişi ise pazardan. Pazarı iyice dolaşıp uygun fiyati bulup ordan alıyoruz.

en uygun bim ve A 101 .
bizde bazen diğer marketlerden alışveriş yapıyoruz ama iki üç kat fazla ödüyoruz gibi geliyor bizim market bile bim den pahali

%10 koy Migros' tan alışveriş yapıyorsan.. Bim, A101, Carrefour vs. mağazalarda gayet güzel indirimler oluyor. Bu saydığım mağazaların hepsine uğrar fiyatlara bakarım nerede hangisi uygunsa ondan alışveriş yaparım. Gördüğüm kadarıyla bayanların %90' ı alışveriş yapmayı bilmiyor, daha doğrusu içlerinde hiç bir çaba yok ekonomik alışveriş konusunda.
Alisveris yapmayi bilmemek degilde tercih etmemek bence ben mesela a101 bim sok o tarz marketlerden alisveris yapmam buyuk markalara urettiriyorlar mantigi bana gore degil cunku ikinci kalite uretiliyor edt dedigimiz kalite bir arkadasta yazmis bimin sutunun kesildigini bunlar normal seyler degil yemekten kisip hastaneye para odemek bana gore.

Alisveris yapmayi bilmemek degilde tercih etmemek bence ben mesela a101 bim sok o tarz marketlerden alisveris yapmam buyuk markalara urettiriyorlar mantigi bana gore degil cunku ikinci kalite uretiliyor edt dedigimiz kalite bir arkadasta yazmis bimin sutunun kesildigini bunlar normal seyler degil yemekten kisip hastaneye para odemek bana gore.
a101, Şok gibi marketlerde aynı marka ürünler satılıyor.. Bim' de yine aynı marka ürünlerle birlikte kendi ürettirdiklerini satıyor. Carrefour' da yine aynı marka ürünler satılıyor. Bimde satılan bazı ürünler sandığınızdan daha iyi... Yan sanayii çikolata gibi şeylerden bahsetmiyorum. Sütü daha doğal ve kaliteli birçok markaya göre, fabrikaya süt gönderdiğimiz ve nerede nasıl üretildiğini bildiğim için içim gayet rahat.. Sadece üretim tarihine bakmak ve ürünün paketini kontrol etmek yeterli. Aynı şekilde yerel firmalardan aldığı tereyağı gibi ürünler birçok markadan ucuz ve kaliteli. Ek olarak Migros' ta aynı ürünler arasında en az %10 fark oluyor genellikle. Bu biraz lojistik ve satış maliyetiyle alakalı... Sağlıkla alakası yok yani, senelerdir Bimin, A101'in Şok'un ürünlerini seçerek alırım bir sefer bile sorun yaşamadım. Carrefour' da genelde temizlik malzemeleri, bakliyat vs. ucuz oluyor onları da Carrefour' dan alırım. Totalde ciddi fark oluyor. En basitinden geçen Tikveşli ve Sek Sıvı Salep fiyatlarına bakıyorum Migros' ta 6TL, yanındaki Şok' ta biri 4.5 biri 5TL.. 400TL' lik alışverişte ne kadar fark eder hesabını sen yap..

a101, Şok gibi marketlerde aynı marka ürünler satılıyor.. Bim' de yine aynı marka ürünlerle birlikte kendi ürettirdiklerini satıyor. Carrefour' da yine aynı marka ürünler satılıyor. Bimde satılan bazı ürünler sandığınızdan daha iyi... Yan sanayii çikolata gibi şeylerden bahsetmiyorum. Sütü daha doğal ve kaliteli birçok markaya göre, fabrikaya süt gönderdiğimiz ve nerede nasıl üretildiğini bildiğim için içim gayet rahat.. Sadece üretim tarihine bakmak ve ürünün paketini kontrol etmek yeterli. Aynı şekilde yerel firmalardan aldığı tereyağı gibi ürünler birçok markadan ucuz ve kaliteli. Ek olarak Migros' ta aynı ürünler arasında en az %10 fark oluyor genellikle. Bu biraz lojistik ve satış maliyetiyle alakalı... Sağlıkla alakası yok yani, senelerdir Bimin, A101'in Şok'un ürünlerini seçerek alırım bir sefer bile sorun yaşamadım. Carrefour' da genelde temizlik malzemeleri, bakliyat vs. ucuz oluyor onları da Carrefour' dan alırım. Totalde ciddi fark oluyor. En basitinden geçen Tikveşli ve Sek Sıvı Salep fiyatlarına bakıyorum Migros' ta 6TL, yanındaki Şok' ta biri 4.5 biri 5TL.. 400TL' lik alışverişte ne kadar fark eder hesabını sen yap..
Ayni bilinen markalar daha ucuzsa orasinda haklisiniz ama carrefourla migros ayni kulvarda sadece carrefour acik bakliyat baharat satiyor sanirim ama ben birkac kere bime girdim hic marka gormedim.

Saglikla alakali kismi marka olmasi benim icin paketli urun ne kadar saglikli olabilir tartisilir fakat hijyen soguk zincir onemli buda fiyatlari yukseltiyo haliyle ama deger.Bimin sutu kesinlikle kaliteli degil kasari peyniri yogurdu gibi sutu siz veriyormussunuz ama uretim asamasi hijyen kismi sutun islenmesi normal degil bir bardaga kendi sagdiginiz sutu bir bardaga sutas bir bardagada bimin sutunu koyun ne kadar farkli dedigimi anlayacaksiniz.

Ama tercih sizin tabikide ama kendi markamiz adi altinda uretilen cogu urun edt.

Ay şaka gıbı
Biz 15 kg saf zeytınyagına teneke fıyaatına 150tl verıyoruz
2 litreye 70tl verırken insan kalp krızı gecırır yahu

Bence yagları yerınden almak lazım antep veya ege bölgesi gibi cok farkedıyor
Siz internetten veya telefon acipmi getirtiyosunuz.ben bikac gun once marketten 5 kilo kristal marka riviera zeytinyagina 93 lira verdim.eger oyle bi imkan varsa hemen getirtirim ben

Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
Bizim Mutfak masrafı 1.500 tutuyor. Valla siz 480 tl ile bereketi yok diyorsanz biz ne yapalım

Ben de bu ay kısmak istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum. Biz 5 kişiyiz. 1000 i baya geçiyor. :(

Siz internetten veya telefon acipmi getirtiyosunuz.ben bikac gun once marketten 5 kilo kristal marka riviera zeytinyagina 93 lira verdim.eger oyle bi imkan varsa hemen getirtirim ben
Ben direk üretim fabrikasından alıyorum antepde yasıyorum burda hazır market zeytınyagı hıc tuketılmez

Burdan bı arkadas mesaj yoluyla zeytınyagı rıca ettı ptesı kargoyla gorusucem eger sorun cıkmazsa once nunune zeytınyagı gonderıcem isterse test ettıredebılır begenırse satın alacak
Sızede gonderırım ptesı kargoyla gorustukten sonra sorun cıknazsa dönerım sıze
Ege gıbı antebınde zeytını guzel olur bızler antebın soguk sıkma zeytınyagını fabrıkasından tenekeyle alırız gozumuzun onundedır
O tukettıgınız zeytınyaglar dogal degıl cok para verılmesı kalıtelı oldugunu gostermıyor hatta gercek zeytınyagları asla puruzsuz cok berrak sarı olmaz katı kıvamlı olur
Bakalım ınsallah kargo yagı kabul eder gecen sene bırıne gonderırken kabul etmemıstı

Son düzenleme:
Ben direk üretim fabrikasından alıyorum antepde yasıyorum burda hazır market zeytınyagı hıc tuketılmez

Burdan bı arkadas mesaj yoluyla zeytınyagı rıca ettı ptesı kargoyla gorusucem eger sorun cıkmazsa once nunune zeytınyagı gonderıcem isterse test ettıredebılır begenırse satın alacak
Sızede gonderırım ptesı kargoyla gorustukten sonra sorun cıknazsa dönerım sıze
Ege gıbı antebınde zeytını guzel olur bızler antebın soguk sıkma zeytınyagını fabrıkasından tenekeyle alırız gozumuzun onundedır
O tukettıgınız zeytınyaglar dogal degıl cok para verılmesı kalıtelı oldugunu gostermıyor hatta gercek zeytınyagları asla puruzsuz cok berrak sarı olmaz katı kıvamlı olur
Bakalım ınsallah kargo yagı kabul eder gecen sene bırıne gonderırken kabul etmemıstı
Yasak maalesef sanmıyorum. Ben de anneme gönderecektim almadılar :(

Gerçekten her şey aşırı pahalı olmuş.2 litre sızma zeytinyağı 65-70 lira ya düşünebiliyor musunuz.Yani şöyle üç beş parça alınca garanti 100 gidiyo o yüzden Allah yardımcımız olsun

Canım evet çoğu şey pahalı ama zeytinyağı zaten hep pahalıdır ve alınca kaç ay gidiyor zaten bazı ay az hariciyorsun bazı ay daha fazla evin ihtiyacına bağlı biraz :)

Cok onemli olmayan seyleri bimden ufak olarak tukettigin seyleri a101den al tasarruf saglarsin canim

Back
X