benim koridordaki halılar kıvırılmaz illa komple kaldırıp silmek lazm
ayda bir kaldırılsa dediğiniz gibi cok batmaz ama ben onuda yapmıyorum ki yılda 4 sefer kalkıyorBir ayda halıların altı ne kadar pis olabilir allasen, düzenli süpürülüp silindikten sonra?
Napıyormuş komşunuz, halı üstünde at besleyip, parkelerde civciv mi yemliyormuş? Hayır böyle yapıyorsa her gün kaldırması lazım o halıları. Söyleyin O her gün kaldırsın.
Aspiratör ve çevresi dolaplar yağlanir evet ama diğerleri yağlanmaz.bu dediğinizi oturma odasına yapamam ama ara koridora ve yatak odasına yapayım içime kurt düşürdü hain komşuha mutfak dolaplarım var bide 1 ayda cok yaglanırmış
hiç yapma bacım vallahi boşver bana gıcımık girdirdiler zorla haBen su an calismiyorum, oglum 10 aylik ve sizin kadar temizlik yapmiyorum :) sadece oğlum emeklediği için her gün salonu süpürmeye çalışıyorum o kadar. Size bravo, kendimden utandım gideyim de temizlik yapayım.
evet. halilari kaldirmadan her yeri süpürüm. hatta viledayi da 2 haftada bir yapiyorum. sadece mutfaga her hafta vilede yapiyorum. belki cocuk yok diyedir bilmiyorum bu rutinle evim gayet temiz. bir tek camlarin cok temiz degil. camları cok sık silmiyorum, suan evimin her tarafi insaat camlari ancak hergun silersem temiz kalirpeki haftalık rutin temizlik yaptıgınız zamanlarda sizde halıları kaldırmadıgınız için görünen yerleri vileda ilemi siliyorsunuz
ayda bir kaldırılsa dediğiniz gibi cok batmaz ama ben onuda yapmıyorum ki yılda 4 sefer kalkıyor
haklı vallahi bir siliyorsn bir yağmur yagıyor tamamevet. halilari kaldirmadan her yeri süpürüm. hatta viledayi da 2 haftada bir yapiyorum. sadece mutfaga her hafta vilede yapiyorum. belki cocuk yok diyedir bilmiyorum bu rutinle evim gayet temiz. camları filan cok sık silmiyorum, suan evimin her tarafi insaat camlari ancak hergun silersem temiz kaliro yüzden camlari koyverdim kendi haline. ara sira içten siliyorum, senede toplam 5-6 defa iç dış cam silme yapiyorim. zaten benim perdeler hep kapalıdır ondan camlar görünmüyor bi arkadaşım cam silmeyi komple bıraktı camlarindan resmen çamur akıyor amaaan boşver silsem 1 ay sonra ayni oluyor diyor
ah salmıştm zaten eski bir okb li yine alevlendirdilerBelli bir rutinde silip süpürmüyor musunuz? Her hafta bi evin tozu pisi alınıp ilaçlanmıyor mu? Gün aşırı, ya da iki güne bir süpürge yapmıyor musunuz? Senede 4 yeter, 3 ayda bir demek yani, yeter.
Bir evin tuvaleti-banyosu-yatakları-mutfağı temizse gerisi dert değil. Salın gitsin yav.
bu saydıklarımın arasnda camları hiç takmıyorum bendeCalisan ve cocuklu bi bayansiniz ve gayet iyisiniz yanliz camlarinizin suresini uzun buldum sanki grrisi hersey normal bende onceden calismiyordum simdi calisinca gercekten yetismiyor
yazmıştım unuttunuz sanirim:) senede en fazla toplam 5-6 defa kaldiriyorumdur. mevsim gecislerinde dip köşe temizlik yaparim o zaman halilari kaldiririm ben. iki odamim halısı kocaman onu toplamak, sermek filan işkence. ama evi süpürürken kenarlarini kaldirir kenarlardan altini süpürürüm.haklı vallahi bir siliyorsn bir yağmur yagıyor tamam
peki halıları kac ayda bir kaldırıyorsunuz bunu soraym bide
içimi rahatlatmam lazm
peki yolluklarınızıdamı kaldırımıyorsunz tamam bu son soruyazmıştım unuttunuz sanirim:) senede en fazla toplam 5-6 defa kaldiriyorumdur. mevsim gecislerinde dip köşe temizlik yaparim o zaman halilari kaldiririm ben. iki odamim halısı kocaman onu toplamak, sermek filan işkence. ama evi süpürürken kenarlarini kaldirir kenarlardan altini süpürürüm.
temizlige kafayi takarsaniz hem psikolojisiniz bozulur, hem yorgun bitkin düşüp saglinizdan olursunuz, hem ailenize ayiracaginiz zaman azalir, hem de elektirik su faturalarini kabartiraz toz, az leke kimseyi hasta etmez.
ne kusuru .. cok güzel anlatmışsınız heleki o vicdan azabı insanı yiyor bitiriyor zaten ..Çocuk bakımı ve ev temizliginde böyle kıyas yapanların ağızlarına yapistirasim var. Hele hele ev hanimi olup da calisan hanimlara laf söyleyenlere ayri bir dalasim var. Halbuki çokta medeni bir insanım ama bazen içimdeki Şahika Kocarslanli'yi ortaya çıkarmak istiyorum
Siz çok iyisiniz. Tertemizsiniz. Yaşam enerjisini emen o insanla muhattap olmayı minimuma indirin.
Ev hanımı arkadaşlar her ne derseniz diyin, vallahi en mesgulunuz bile coooook rahat. İki durumu da yaşadım biliyorum. Lütfen çalışan kadınlara yorum yapmayin çocuk, temizlik ve yemek konusunda. Bir de lütfen ay çok yoruluyorum, dayanamayıp uyuyorum falan gibi muhabbetlere hiç girmeyin. Kişi bunlar insansa ben neyim diye ciddi ciddi bunalıma girebiliyor. Kişinin kendi seçimi de demeyin. Çoğu zaman ekmek parası için mecbur kalıyor insan. Yaşadım yıllarca onu da biliyorum.
İnsana evladından ötürü çektiği vicdan azabı yetiyor zaten. Bir siz eksik kalın.
Konuyu açtığın için sağol konu sahibi. Bu vesileyle icimi döktüm. Yılların birikimi kusura bakma burada patladı.
benim halı değil ince kilim tarzı mecbur kaldırıyorum ama yatak odamdaki ve misafir odamdaki halı sürekli kalkacak gibi değil bayramdaaaan bayrama işte :))sizde mı kaldırmassınız peki halılarınızı sadece vileda ile yanlarından silmek içinize siner mi
bu saydıklarımın arasnda camları hiç takmıyorum bende