bende halıları başından ve sonundan kıvırsam daha mi rahat olr acaba silmek sizce iyi bir fikir oldu sizin yaptıgınız hlaılarınz genelde yolluk mu koridordakiler felanDaha ne olsun hem çalışıp hem evin işini kendin yapıyorsun. Komşun terbiyesizlik etmiş kendi evde oturuyor istediği gibi yapsın temizliğini. Ben de senin söylediğin gibi yapıyorum temizliği. Sadece halıları kaldırmadan yerleri silmiyorum. Sebebi kaldırınca daha kolay siliniyor. Cumartesi iş yaparım pazar günü sadece iki saatimi ütüye ayırırım kalan vaktimde çocuklarımla dışarı çıkarım. Kasım ayından itibaren ayda bir yardımcı bayan almaya karar verdim. Senin de durumun olduğunda bir yardımcı alırsın böylece cumartesi günlerin sana kalır.
peki siz halılarınızı hangi aralıklarla kaldırıp mutfagınızı ne kadar süreler ile temizliyorsnzçocuğum yok, ev hanimiyim ve temizlik düzenim sizinkiyle hemen hemen aynitek fark ben yemek, kek, börek vs olaylarina da bayaga zaman ayırıyorum ama benim cocugum yok vaktim cok. Halilari devamli kaldirmaya gerek yok bence de halilarimin alti gayet temiz evi sürekli en ufak toz, leke olmayacak sekilde tutmaya çalışmak bence gereksiz bir caba insana maddi, manevi eziyet.
Her odanın halısını kaldırmaya gerek yok ki. Biz zamanımızın çoğunu salonda geçirdiğimiz için temizlik yaparken halıları kaldırırım ama diğer odaların halılarına dokunmam.halılarımı kaldırmıyorum mesela cogu zaman benmde içim içimi yiyor böyle temizlik mi olur diyorum ama o halıları kaldırmayida hiç gözüm yemiyor
Canım salla gitsin maşallah yine iyi yapıyosun benim 3 tane çocuk var fırsat buldukça temizliyorum evi dağınıklığı topluyorum benimde arada içimden geçer heryer jilet gibi olsa ama topladığım an ikizler arkamdan dağıtıyor zaten sen düzenine devam et boşver gerisiniHanımlar çalışan bir anneyim 17 aylık yaramaz yerinde durmayan bir oğlum var
Yaklaşık 10 aydır çalışıyorum çalışan anneler daha iyi bilirler ne kadar zor oluyor ev iş cocuk eş arasında sıkışmak. Önceden çok ama çok zorlanıyordum, cok sıkıyordum kendimi, herşey dörtdörtlük olsun diyordum
ama baktım ki oglumun zamanından çalıyorum ruhen yoruluyorum akışına bıraktım eşimde akışına bırakmamı istedi çünkü olmuyor.... Gelelim asıl soruma ;
Temzlik düzenimden bahsetmek istiyorum sizlere ; c tesi ,pazarım tatil eşimin sadece pazar günü tatil..
pazar günü kendimize ayırıyoruz oglumuza ayırıyoruz daha cok ona yönelik aktiviteler yapıyor dolu dolu geçiriyoruz günümüzüC. tesi ise akşama kadar ev işi ile ugraşıyorum, öncelikle toz alıyorum. tuvalet banyoyu elden geçiriyorum ,makine açıyorum her yeri dip bucak alıyorum. halılarımı kaldırmıyorum sadece mutfagımın yolluğunu kaldırıyorum diğer taraflarda ise görünen yerleri vileda ile siliyorum balkon yıkıyorum çamasırlarla ugraşıyorum .. hafta içi şipşak süpürge bile varsa ekmek ufakları vs onları alıyorum sadece.
Halılarımı ; son bahara geçerken, bahar ayına geçerken, ve ramazan, kurban bayramı olmak üzere yılda 4 kez kaldırıyorum
mutfagımı dip bucak 1 ay bazen 1 bucuk ayda anca temizleyebiliyorum eşim sagolsun yardım ediyor en nefret ettiğm mutfak olayı
tuvalet banyomu c. tesi günleri elden geçiriyorum ama hergün ozon döküp sifonu çekiyorum
Yemek olayı; ne bulursak onu yiyoruz genelde pratik şeyler.. oglumun yemeği olsun bize yetiyor. gerisini ne ben ne eşim önemsiyoruz. akşamları oglum yatana kadar sadece onunla ilgileniyoruz oglum uyuduktan sonra 1 saat kendimize ayırıp eğer sanslı isek günümüzü tamamlıyoruz hafta içi çamaşır olduğu vakit camasır asıyorum sadece
Camlar ; halı kaldırma düzenimle aynı yılda 4 defa
perdelerimi yılda 2 defa yıkıyorum
senelik ise halılarımı yıkamacıya gönderiyorum senede 1 kere yıkanmış oluyor
eşim sagolsun herşeyimize yardm eder.. hatta bu temizlik işini pazar günü yapıyorduk ama pazar günü cok sıkış tıkış oluyordu gün bizim için bende c tesi tek basıma oglumla yorulsamda bir şekilde halletmeye karar verdim. pazar günü tamamen bize kalsın diye.
Benim karşı komşum var . kendisi her hafta halılarını kaldırır, camlar battıkca siler ,mutfagını haftalık dip bucak temizler.. haftada iki kere makine açar felan.. calışmıyor..
Dün geldi bize temizlik muhabbeti açıldı benim düzenimi biliyor
Bana demez mi sen halıları felan kaldırmadan rahat edebilyormusun ? ay ne kadar pistir halıların altı ben duramam!
mutfagını ayda 1 defa temzlediğin vakit dolapların yağ oluyordur için içini yemiyormu..
ben hergün tuvalet banyomu temizlerim sürterimvs vs örnekler sundu
bende tabiki gereken cevapları verdim ama su an içim içimi kemiriyor acaba diyorum ben cok mu pisim çok mu saldım ? yoksa böyle iyi mi kafam karıştı yahuannemde teyzelerimde öyledir mesela delirmiş gibi her hafta ev temizler halıları erinmeden kaldırır mutfaklarını dip bucak yaparlar.. ama ben ev işi için kendimi helak etmek istemiyorum olduğu kadar diyorum.. birdaha bu zamanlarımız gelmeyecek en önemlisi oğlumun birdaha bu zamanları asla olmayacak zaten c tesi hep ev işi oluyor cocugumla hasret gideremiyorum bile..
sizin düzeniniz nasıl özellikle calısan hanımlar ve en cok taktığım şu halı mevzusu oldu kaldırmalıyım her hafta ?
yorumlarınız için teşekkürler..
(temizlikci tutma durumumuz yok )
bizim oglan her yere girip cıkıyor dagıtıyor evi tüm vallahi savaş alanına ceviriyor burda birisi demişHer odanın halısını kaldırmaya gerek yok ki. Biz zamanımızın çoğunu salonda geçirdiğimiz için temizlik yaparken halıları kaldırırım ama diğer odaların halılarına dokunmam.
ben bu temizlik konuusnda cok takıntlı biriydim okb cok zor yendim oda calışıyordum öle.. şimdi halılara takıldı kafam iyi mi..Canım salla gitsin maşallah yine iyi yapıyosun benim 3 tane çocuk var fırsat buldukça temizliyorum evi dağınıklığı topluyorum benimde arada içimden geçer heryer jilet gibi olsa ama topladığım an ikizler arkamdan dağıtıyor zaten sen düzenine devam et boşver gerisini
halılarımın altını önce üstüne güzelce makineyle aldıktan sonra kıvırarak altını alıyorum sonra siliyorum oh miss yeterli kaldırıp çırpmaya felan gerek yokpeki siz halılarınızı hangi aralıklarla kaldırıp mutfagınızı ne kadar süreler ile temizliyorsnz
benim koridordaki halılar kıvırılmaz illa komple kaldırıp silmek lazmhalılarımın altını önce üstüne güzelce makineyle aldıktan sonra kıvırarak altını alıyorum sonra siliyorum oh miss yeterli kaldırıp çırpmaya felan gerek yok
sadece balkonumda (kapalı balkon) ve salonda buyuk halı var, dıger odalarda kılım tarzı ufak halılar ve holde yolluk var. salon ve balkonunkılerı kaldırmıyorum sadece yanlarını supuruyorum bırde kenarlarını kaldırıp supuruyorum, dıger yerlerdekılerı once ustunden supuruyorum sonra kaldırıp alt kısımları supuruyorum ve sıldıkten sonra kuruyunca gerı serıyorum.peki halılarınızı kaldırıyormusunuz
çıkar kafandan canım evin temiz çokta tetikleme şimdi benim bi ev sahibim vardı kadın sabahım köründe kalkar makine açardı hem uykumu zehir ederdi öle ev temizlerdi ama benim evim daha temizdi kadının evindenben bu temizlik konuusnda cok takıntlı biriydim okb cok zor yendim oda calışıyordum öle.. şimdi halılara takıldı kafam iyi mi..
bende yuvalaryıp silsem bari o halde kolay olanlarısadece balkonumda (kapalı balkon) ve salonda buyuk halı var, dıger odalarda kılım tarzı ufak halılar ve holde yolluk var. salon ve balkonunkılerı kaldırmıyorum sadece yanlarını supuruyorum bırde kenarlarını kaldırıp supuruyorum, dıger yerlerdekılerı once ustunden supuruyorum sonra kaldırıp alt kısımları supuruyorum ve sıldıkten sonra kuruyunca gerı serıyorum.
halilari senede 2 defa yikatmaya veriyorum, senede toplam en fazla 5-6 kere (halilari yikatmaya verdigim zaman dahil) kaldirip süpürge yapiyorumdurm Ama dedigim gibi ara sira ucundan kaldirip bakiyorum altina gayet temiz görünüyor :)))peki siz halılarınızı hangi aralıklarla kaldırıp mutfagınızı ne kadar süreler ile temizliyorsnz
peki haftalık rutin temizlik yaptıgınız zamanlarda sizde halıları kaldırmadıgınız için görünen yerleri vileda ilemi siliyorsunuzhalilari senede 2 defa yikatmaya veriyorum, senede toplam en fazla 5-6 kere (halilari yikatmaya verdigim zaman dahil) kaldirip süpürge yapiyorumdurm Ama dedigim gibi ara sira ucundan kaldirip bakiyorum altina gayet temiz görünüyor :)))
mutfak dolaplarinin içini senede toplam 2-3 kere siliyorum ama dış kapaklari 2 haftada bir silerim. ocagimi ve davlumbazimi haftada 1-2 kere silerim, fırını ayda 1 silerim (ama balik gibi bişey pisirdiysem hemen silerim). Dolaplarimin içinin hiç yaglandigini filan görmedim