Evimin Temizlik Düzeni Yeterli Mi ?.. (Sen Böyle Rahat Edebilyormusun!)

_MAJESTE_

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2015
10.117
23.832
31
Hanımlar çalışan bir anneyim 17 aylık yaramaz yerinde durmayan bir oğlum var
Yaklaşık 10 aydır çalışıyorum çalışan anneler daha iyi bilirler ne kadar zor oluyor ev iş cocuk eş arasında sıkışmak. Önceden çok ama çok zorlanıyordum, cok sıkıyordum kendimi, herşey dörtdörtlük olsun diyordum
ama baktım ki oglumun zamanından çalıyorum ruhen yoruluyorum akışına bıraktım eşimde akışına bırakmamı istedi çünkü olmuyor.... Gelelim asıl soruma ;
Temzlik düzenimden bahsetmek istiyorum sizlere ; c tesi ,pazarım tatil eşimin sadece pazar günü tatil..
pazar günü kendimize ayırıyoruz oglumuza ayırıyoruz daha cok ona yönelik aktiviteler yapıyor dolu dolu geçiriyoruz günümüzü C. tesi ise akşama kadar ev işi ile ugraşıyorum, öncelikle toz alıyorum. tuvalet banyoyu elden geçiriyorum ,makine açıyorum her yeri dip bucak alıyorum. halılarımı kaldırmıyorum sadece mutfagımın yolluğunu kaldırıyorum diğer taraflarda ise görünen yerleri vileda ile siliyorum balkon yıkıyorum çamasırlarla ugraşıyorum .. hafta içi şipşak süpürge bile varsa ekmek ufakları vs onları alıyorum sadece.
Halılarımı ; son bahara geçerken, bahar ayına geçerken, ve ramazan, kurban bayramı olmak üzere yılda 4 kez kaldırıyorum
mutfagımı dip bucak 1 ay bazen 1 bucuk ayda anca temizleyebiliyorum eşim sagolsun yardım ediyor en nefret ettiğm mutfak olayı
tuvalet banyomu c. tesi günleri elden geçiriyorum ama hergün ozon döküp sifonu çekiyorum
Yemek olayı; ne bulursak onu yiyoruz genelde pratik şeyler.. oglumun yemeği olsun bize yetiyor. gerisini ne ben ne eşim önemsiyoruz. akşamları oglum yatana kadar sadece onunla ilgileniyoruz oglum uyuduktan sonra 1 saat kendimize ayırıp eğer sanslı isek günümüzü tamamlıyoruz hafta içi çamaşır olduğu vakit camasır asıyorum sadece
Camlar ; halı kaldırma düzenimle aynı yılda 4 defa
perdelerimi yılda 2 defa yıkıyorum
senelik ise halılarımı yıkamacıya gönderiyorum senede 1 kere yıkanmış oluyor
eşim sagolsun herşeyimize yardm eder.. hatta bu temizlik işini pazar günü yapıyorduk ama pazar günü cok sıkış tıkış oluyordu gün bizim için bende c tesi tek basıma oglumla yorulsamda bir şekilde halletmeye karar verdim. pazar günü tamamen bize kalsın diye.
Benim karşı komşum var . kendisi her hafta halılarını kaldırır, camlar battıkca siler ,mutfagını haftalık dip bucak temizler.. haftada iki kere makine açar felan.. calışmıyor..
Dün geldi bize temizlik muhabbeti açıldı benim düzenimi biliyor
Bana demez mi sen halıları felan kaldırmadan rahat edebilyormusun ? ay ne kadar pistir halıların altı ben duramam!
mutfagını ayda 1 defa temzlediğin vakit dolapların yağ oluyordur için içini yemiyormu..
ben hergün tuvalet banyomu temizlerim sürterim vs vs örnekler sundu
bende tabiki gereken cevapları verdim ama su an içim içimi kemiriyor acaba diyorum ben cok mu pisim çok mu saldım ? yoksa böyle iyi mi kafam karıştı yahu annemde teyzelerimde öyledir mesela delirmiş gibi her hafta ev temizler halıları erinmeden kaldırır mutfaklarını dip bucak yaparlar.. ama ben ev işi için kendimi helak etmek istemiyorum olduğu kadar diyorum.. birdaha bu zamanlarımız gelmeyecek en önemlisi oğlumun birdaha bu zamanları asla olmayacak zaten c tesi hep ev işi oluyor cocugumla hasret gideremiyorum bile..
sizin düzeniniz nasıl özellikle calısan hanımlar ve en cok taktığım şu halı mevzusu oldu kaldırmalıyım her hafta ?
yorumlarınız için teşekkürler..
(temizlikci tutma durumumuz yok )

Son düzenleme:
delirmis gibi temizlik yapan insanlarin kendi bedenlerine ve ruhlarina çok yazık ettiklerini düşünüyorum

çalışanlar için haftada bir büyük temizlik yeter ayda bir de cam kapı için kadın aldın mı tamamdır hatta kışın 2 ayda bir bile olabilir

şu instagramda hergün temizlik yapan tezgah köpürten delileri gördükçe çok üzülüyorum :/

canımıza yazık ya her gün o kadar kimyasala maruz kalınır mı

Çalışan ve çocuklu bir kadına göre gayet iyi.
Komşuna da deseydin sevabına iki gün bana gel madem diye.
hahaah aynen dedim bilyormsnz vallahi o zaman sen gelde bana yardm et her hafta halıları kaldıraym diye güldü kendisi
zaten şu temizlik takıntımı yenmek için cok ugraştım yine kafam karıştı iyi mi.. okbym ben aslında

Allah başka dert vermesin..
Yetersiz hissediyorsan cumartesi yardimci kadın alabilirsin,dip kose yapilir her ay..En azından için rahat eder,sende çocuğunla ilgilenirsin.

Allah başka dert vermesin..
Yetersiz hissediyorsan cumartesi yardimci kadın alabilirsin,dip kose yapilir her ay..En azından için rahat eder,sende çocuğunla ilgilenirsin.
temizlikci kadın alma durumumuz yok ne yazkki maaşımız ancak bize yetiyor.. sagolun yorumunuz içinn dert değilde sadece cok mu pisim diye kadam karıştı

Takılacak bir tarafı yok. Muhtemelen ben de aynısını yapardım. Oğlunda olmasa yine yanlış bu kadar takıntılı olman. İnsan en güzel zamanlarını yaşlarını neden temizlik yaparak geçirsin ki

biraz uzun yazmışım vallahi içimi döküyüm istedim =)
inşallah öyledir şimdi benim kafama gıcımık yaptı bu komşu
Yok yani sizin yerinize yoruldum,çalışmıyorum ama o kadar koşturmuyorum,Allah kolaylık versin:)
Her şeyin fazlası zarar, dedim ya iç dünyası kirlidir belki ,işe verince kendini her şey temizleniyor işte:)))hayrına size de el atsın bari:)

Takılacak bir tarafı yok. Muhtemelen ben de aynısını yapardım. Oğlunda olmasa yine yanlış bu kadar takıntılı olman. İnsan en güzel zamanlarını yaşlarını neden temizlik yaparak geçirsin ki
halılarımı kaldırmıyorum mesela cogu zaman benmde içim içimi yiyor böyle temizlik mi olur diyorum ama o halıları kaldırmayida hiç gözüm yemiyor

peki ben halıları kaldırmıyorum ya böyle halıları kaldırmadan temizlik olur mu sizce.. halıların illa kalkmasımı lazım her hafta

Siz calisiyosunuz , onu yaptiginiza sukretsinler.
Bence gayet temizsiniz de halilari her hafta güneşe cikarirsaniz iyi olur.
Bi serseniz 1 saat dursa iyi olur çünkü güneş kokularini falan alıyo.

evde oturan biri için ne kadar basit söylediği şeyler
bende çalışıyorum 2,5 yaşında bir oğlum var her akşam 19.30 gibi evde oluyorum yemek ye masa topla ertesi güne
yemek yap vs.
c.tesi dediğiniz gibi çamaşır akşama kadar ev işi pazar da bize kalıyor
olduğu kadar diyorum artık çünkü benim bi çocuğum var onunla vakit geçirmek daha önemli
bizim hem evde hemde iş yerinde bitmeyen işlerimiz var
gayet temizsiniz bence daha ne olsun yahu... takılmayın bu tip söylentilere çekemiyordur bence ev iş çocuk idare edebildiğin için.

ben çalışmadığım halde,aynen sizin gibi yapıyorum.size bravo,vallahi.
bence yeterli.banyo ve mutfakta yeterli hijyen sağlandıktan sonra,ömrünü temizlikle geçiren insanlardan değilim.evde,kitap okumak,dışarıda yürüyüş yapmak gibi daha güzel aktiviteler var.hayatı yaşayın

Evine temizlikçi alıp dip köşe temizlik yaptırıp ertesi gün sil baştan temizlik yapan arkadaşım var benim

Ben bu kadar kendini paralamaya gerek duymuyorum.
Kendime göre temizim
Elalem ne der diye de hiç kafa yoramam
Sizde gayet temizsiniz

Ev hanimiyim ve sizin kadar temiz degilim. Bende banyoyu haftada bir yıkarım. Evi 2 kere supururum. Ayda bir anca silerim. Oturup surekli temzilik yapmak yerine kuzumla vakit geçirmeyi seviyorum. Evimi tozlu ve pis bulan gelmesin. Siz de takmayin. Temizlik hersey degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…