Evimin Temizlik Düzeni Yeterli Mi ?.. (Sen Böyle Rahat Edebilyormusun!)

peki yolluklarınızıdamı kaldırımıyorsunz tamam bu son soru
yok cnm ayni sekilde. yolluklari da ayni sekilde senede 5-6 defa kaldiririm ama benim koridorda iki yolluk var upuuuzun kenarlari bos parke açıkta kaliyor. süpürge yaparken yolluklarin kenarindan supurgeyi altina sokarak süpürüm.. Allah Allah ben pasakli miyim dedim şimdi ama gayet temiz hatta simdi gayri ihtiyari kaldirip kontrol ettim hic toz yok :)))

bende öle yapıyorum kenarlarına sokuyorum süpürgeyi caktırmadan kenlarındanda bir vileda alıyorum arada bir kontrol ediyorum bakıyorm altında birşey yok

bende öle yapıyorum kenarlarına sokuyorum süpürgeyi caktırmadan kenlarındanda bir vileda alıyorum arada bir kontrol ediyorum bakıyorm altında birşey yok
komşunuzu takmayin boşverin. belki obsesiftir o. çevremde bizim yaptigimiz kadar temizligi de yapmayan insanlar biliyorum. o yüzden bizimkisi normal bir rutin bence

bende halıları başından ve sonundan kıvırsam daha mi rahat olr acaba silmek sizce iyi bir fikir oldu sizin yaptıgınız hlaılarınz genelde yolluk mu koridordakiler felan
Hem yolluk hem de halı var evimde ve halılarımı kaldıracağım balkonum yok.İlk olarak halıları süpürüyorum yatağımın üzerine bir çarşaf serip bütün halılarımı onun üzerine rulo yapıp koyuyorum. Yerler kuruduktan sonra da halılarımı seriyorum.

Yazdıysanız da rastlamadım, siz cumartesi sabahtan akşama kadar temizlik yaparken çocuk ne oluyor?

Annem de halıları kaldırır dururdu sinir olurdum yeni halı aldık duvardan duvara kaplattık alırken güzel olur dedi şimdi mobilyaları çekip kaldıramıyor 20 metrekare halı tabi o deli oluyor yahu halının altına kir nasıl girsin ben anlamıyorum belki kenarlardan az birşey girer ama ben süpürürken süpürge ucunu sokarım kenardan dört kenarı süpürürüm tamam ne gerek var koca halıyı kaldırıp bel incitmeye yorulmaya
Evet h

Gayet iyi canim ya birde çalışıyorsun Allah kolaylık versin ben evde oldugum halde aklıma eserse kaldıririm haliları

Kendimi parcalayarak temizlik yapardım baktımki bunun sonu yok kafayı yiyecegim simdi senin kadar yapıyorum ekstra gün icinde gozume cam kapı batarsa bi siliyorum

Üç kızım var malum her yer saç oluyor saplı supurge kurek aldim gun icinde onunla topluyorum sac killarıni mutfakta yemek yiyoruz yere dusen kırıntılarıda onunla topluyorum

Oncelikle gayet temiz ve duzenlisiniz iciniz rahat olsun.

Komsu halt etmis :) kendiside calissin disarida gorelim onu da.. Ayrica hali kaldirmak ne yahu. Ozellikle altina birseyler supurmuyorsaniz alti niye pislik dolsun ki? Bunuda sizden duydum

Canım ben suan çalışmıyorum. 1 bucuk yaşında kızım var ve senin düzenine cok benziyor benim düzenim de.

Sadece halilari 3-4 ayda hatta bazen 2-3 ayda bir yıkamaya veriyorum. Açık renk küçücük bir leke bile belli oluyor diye. Bir de tuvalet banyo 2 güne bir yıkarım. Hergun ev süpürüyorum kızım sağolsun mecbur bırakıyor. Halı kaldırdığım görülmemiştir. Altının pis olduğunu da görmedim. Senin komşu nasıl dağınık ve pis yaşıyorsa artık o neymis öyle ya. Zaten sen çalışıyorsun boşversene.

Temizlikten ziyade oğluna vakit ayırman cok daha önemli. Malesef komşun bunu düşünemeyecek kadar ufku kapalı biri. O yüzden o komşuna he deyip geçiyorsun ve keyfine bakıyorsun

Bende çalışıyorum. Gecem gündüzüm haftasonum yok. Ama ayda 1 temizlikçi gelip dip bucak temizliyor geri kalan zamanlarda bende vileda ile hallediyorum islerimi. Ayda 1 birini bulabilirsiniz

Ben çalışmadığım halde bunları yapıyorum haftada.. Ama halıları kaldırıyorum öyle balkona falanda atmam ilk önce halıların üstünü süpürür sarar bir kenara koyarım sonra da çekyat altı vs dip köşe süpürürüm hatta çok pisse bulaşık makinesi ile buzdolabını da çekerim arkalarını süpürürüm. Süpürge iyi ise zaten silmeden çok oyalanmiyirsun benim tüm zamanını süpürge alır temizlikte.

Ek olarak size bir fikir sunayım. Ben balık yada kızartma vs yaptığımda mutfağı toplarken her zaman çiftlerim süngerle öyle çok derine görmeden yuzeyden. Haftalık toz alırken de kır çözücü fisfiflar ilerde mutfak dolabını kuru bez ile üstten geçerim. Sanki orasida bir odaymisda toz almam gerekiyormus gibi düşünürüm ve hız iz vs olmaz dolaplarımda hemde çok titiz olmasam da temiz görünüyor işte.

Şu an evden freelance çalışıyorum. İnan bana senin kadar temizlik yapmıyorum. İçin rahat olsun. Komşunun başka yapacak işi gücü yokmuş demek ki.

Senin çocuğun var çocuklu bir kadın ile aylak gezen bir olmaz...

Biz eşimle 2 kişiyiz çocuğumuz vs. Yok ve düzenli temizlik rutinim de yok.

Yemek yaptım kızartma vs. Yaptım diyelim ocağı dolapları fayansları özellikle kızartma yaptıysam yerleri elden geçiririm...(her yemek ve kızartma yaptığımda)

Bugün cam sildim diyelim yarın yağmur yağdı öbürgün yine silerim...

Her duştan sonra banyoyu elden geçirim...

2 günde 1 dip köşe, her gün de üstten evi süpürürüm...

Yani demem o ki her kullandıktan sonra elden geçirmezsem sanki o kirler yapışacak bir daha da çıkmayacak gibi geliyor...

Senin çocuğun var doğal olarak böyle yapma şansın yok...

Ama bir çocuğum olduğunda zamanımı çocuğum için onun gelişimi için harcarım evimi b.k götürsün kimseye de laf düşmez söyleyene de evet ben pisim sen çok temizsin der geçerim...

Affedersin temizlik boktan bitmez. Sen çalışan çocuklu bayansin o komşuya deseydin sen calissaydin yapar mıydın de. Bende ücretsiz izindeyim temizlik bahane çocuk şahane

sizin halıları sarıp kaldırıp bir köşeye koymakda halı kaldırmak işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…