Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

Bende anlayamadım, kötü niyetli olmadığımı piyasayı benim bilmediğimi hiç bir şeye zorlamadığımı anlattığım halde hemde. Beni insan yerine koymayanları insan yerine koyup cevap verdiğim için sanıyorum.
İşte şimdi buradan öğrendiniz piyasayı.Ortalama aşağı yukarı aynı fiyatlar.500-600 arası

İşte şimdi buradan öğrendiniz piyasayı.Ortalama aşağı yukarı aynı fiyatlar.500-600 arası
Bende aksi bir şey söylemedim tanıdık diye araştırmadığım direkt çağırdığım kadının talep ettiği ücreti ödemiştim hepsi bu.

Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
sizin yaptığınız emek sömürüsü kusura bakmayın. 9-17 600 tl temizlik ücretleri genelde. hadi sizin 8.30-18-30 tanıdık hattına olsun yine 600 vermelisiniz. 250 nedir yazık günah

Ücreti kendi belirlemiş ahbap işi diye ama her defasinda koltuk halı sildiren ev sahibi. İlla 250 alacağım diyen birine abla koltuk hali sildirtmem bu ücrete denir. Koltuk halı sildiği günlerde ekstra verilir.
Benim kaç kere çağırdığımı her defasında ne yaptırdığımı nereden öğrendiniz ? Ev boşken ve daha oturmuyorken gelmişti ve o zaman ben ödememiştim. Yeni geldi ilk defa ve ben ne yapılacağını da söylemedim kaçta gelip gideceğini de istediği saatte geldi istediği işi yaptı ve gitti. Yeter artık.

Merhaba Kıbrıs tan yaziyorum bizde 82tl saati geliyor ve ogle yemegi disinda Ara vermiyor geldiginde 7den aksam ustu 6ya kadar kaliyor bazen 7ye ..
Bir lac ayda br cagiriyorum evim cok buyuk ve pancurlu pancurlari yikamasi icin aliyorum

Size verilecek cevabı çok kişiye verdim
yaptığınız çevrenizle birlikte çok yanlış. evime her hafta yarım gün yardımcı alıyorum. 8.3-13-30 300 tl. 70 tl ile başladık. hiçbir zaman zam istemedi. ben etraftan duydukça canım herkes şu fiyat yapmış bundan sonra bunu vercem derim ki fazla kalırsa ek ücret veririm. çoğu zaman gerek yok hocam der hayır ben sana senin hakkın olanı veriyorum fazlasını değil diyorum. çevrenizdekiler de sömürüyor kadını günahtır. kimse keyfine kimsenin tuvaletini yıkamaya gelmez

Benim kaç kere çağırdığımı her defasında ne yaptırdığımı nereden öğrendiniz ? Ev boşken ve daha oturmuyorken gelmişti ve o zaman ben ödememiştim. Yeni geldi ilk defa ve ben ne yapılacağını da söylemedim kaçta gelip gideceğini de istediği saatte geldi istediği işi yaptı ve gitti. Yeter artık.
Hanimefendi bu mesaji size yazmadim. Ilk mesajinizda 3+1 evime 15 günde 1 alıyorum yazan sizsiniz. Koltuk halı sildirip 250 veren de sizsiniz. Ben mi uyduruyorum bunu? İlk mesajinizda şok olacaksınız diyerek ne kadar bedavacı iş yaptığınızı siz söylüyorsunuz zaten. Madem böyleydi, şok olacaksınız bilmem ne diyeceğinize bu bilgileri verseydiniz. Ay bana ne ya. Vicdanınız rahatsa tamam. Hesabını da ben vermeyeceğim. Bir emekçiye üzüldüm herkes gibi.

Hanimefendi bu mesaji size yazmadim. Ilk mesajinizda 3+1 evime 15 günde 1 alıyorum yazan sizsiniz. Koltuk halı sildirip 250 veren de sizsiniz. Ben mi uyduruyorum bunu? İlk mesajinizda şok olacaksınız diyerek ne kadar bedavacı iş yaptığınızı siz söylüyorsunuz zaten. Madem böyleydi, şok olacaksınız bilmem ne diyeceğinize bu bilgileri verseydiniz. Ay bana ne ya. Vicdanınız rahatsa tamam. Hesabını da ben vermeyeceğim. Bir emekçiye üzüldüm herkes gibi.
Ben ilk okuduğumda şok oldum.Yarım gün mü acaba düşünmüştüm.

Bana fazla geldi.
Nasılsa bana mecbur deyip her şeyi kolay yoldan halletmeye çalışıyor bazıları.
Özel sektörde öğretmenim kim bize yol paramızla varana kadar düşünüp veriyor. Okulun kaç tane şubesi var hepsine ihtiyaç olunca gidiyoruz hocam orası sana uzak demiyor kimse..
Şu an bana gelen hanım 15 günde bir yarım gün alıyorum. 200'e geliyor. Normalde yol parası yada 250 TL diyor yarım günlere ama ben her geldiğinde kedisinin maması dahil bir şeyler vermeye çalışıyorum elimden geldiğince. O yüzden düşük diğer müşterilere göre.
Evi klasik temizliyor(camları ihtiyaca göre ayarlıyoruz) her geldiğinde de bir odayı dip köşe temizliyor.

Kızlar eve temizliğe gelen yardımcılarınız tam gün geldiğinde hangi işleri yapıyor ve ne kadar ücret alıyor? Sabah kahvaltı öğlen yemek istiyor mu? 3+1 evime daha aralıkta 400e gelen kadın birden 600e çıkarmış da ücretini. Ankara'dayım bu arada.
Bir de sabah illa kahvaltı yapıyor, öğlen yemek sölüyorum. Evim metroya uzak olduğu için metro ringini de bilemediği için( ringler 20dkda bir kalkıyor bir de sitenin arka kapısında indiriyolar ordan giremez anahtarsız) metrodan eve kadar taksiyle geliyor, akşam işi bittiğinde de taksiyle metroya gidiyor, yol parasını değil ama bu taksilerin parasını da veriyorum sizce normal mi? Camları siliyor , kapıları siliyor, 2 tane cam balkonum var onları temizliyor. Gerisi klasik temizlik.

Ekstradan bi halı sil yada buzdolabımı temizle falan desem suratı asılır hemen hayatta yapmaz. Ütü çamaşır yıkama vs hiç bi kez bile isteyemedim zaten. Başka bir kadın bulmak da zor,güvenebilceğim birisini bulsam anında değiştiricem de.

ben de çocuk da yok, ev 3+1 ama bir oda bomboş ve tüm gün çalıştığımız için hiç batmaz ev ama her geldiğinde ev bok içinde gibi muamele ediyor :)
çok veriyorsunuz. taksi vs gereksiz. hadi otobüs parası verdiniz. yaptığı iş maliyetine göre çok az

yaptığınız çevrenizle birlikte çok yanlış. evime her hafta yarım gün yardımcı alıyorum. 8.3-13-30 300 tl. 70 tl ile başladık. hiçbir zaman zam istemedi. ben etraftan duydukça canım herkes şu fiyat yapmış bundan sonra bunu vercem derim ki fazla kalırsa ek ücret veririm. çoğu zaman gerek yok hocam der hayır ben sana senin hakkın olanı veriyorum fazlasını değil diyorum. çevrenizdekiler de sömürüyor kadını günahtır. kimse keyfine kimsenin tuvaletini yıkamaya gelmez
Yani bizden iyi ücret verecek yer bulması çok kolay değil mi çünkü baya uygunmuş ödediğimiz ücret, peki bize muhtaç mı bu kadın silah zoruyla mı çağırdım ? Bir sürü çağıranı var yani beni tanımıyordu bile. Herkese aa evet haklısınız affedin mi demeliyim herkes kendini ne sanıyor acaba ?

Şimdi sizi alıntılayıp bir şeyler yazdım ya beni alıntılayıp isyan edecek. Bu kadarı çok vicdansızlık. 250 tl ile 3 harfli marketlerden alışveriş edemez insan.
5 lt yağ parasına canına okuyorlar garibanın. bazı temzilik çalışanları anasının gözü ama buradaki kadın gariban

Şimdi sizi alıntılayıp bir şeyler yazdım ya beni alıntılayıp isyan edecek. Bu kadarı çok vicdansızlık. 250 tl ile 3 harfli marketlerden alışveriş edemez insan.
Mesela bir usta çağırıyorsun su,elektrik için onlarda günlük 400-500 istiyor.Üstelik iş yarım saat sürmüyor bile.Bence tüm gün temizlik yapmak daha zor.Daha çok emek gerektiriyor.

Yani bizden iyi ücret verecek yer bulması çok kolay değil mi çünkü baya uygunmuş ödediğimiz ücret, peki bize muhtaç mı bu kadın silah zoruyla mı çağırdım ? Bir sürü çağıranı var yani beni tanımıyordu bile. Herkese aa evet haklısınız affedin mi demeliyim herkes kendini ne sanıyor acaba ?
herkes çağırırken birbirine ücreti de söylüyordur. o da o ücrete gidiyordur. senlerdir haftalık alıyorum yardımcı belki 15 tane değiştirdim. basıl yürüdüğünü az çok biliyoruz hepimiz

Verdim cevabını sonradan, bende hesabı size vermeyeceğime göre sorun yok. Bende üzüldüm herkes gibi ama kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilim.

X